|
Notki |
Magia Magiczne zaklęcia, runy, potężni magowie. Tutaj wszystko o magii w Tibii |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 22 12 2004
Lokacja: Ab'Dendriel
![]() |
![]() Witam.
Chciałbym się dowiedzieć czemu teleport narusza prawa Tibii?Przecież jeżeli go stworzono to czemu uznano,że jest nielegalny,chyba,że do teleportacji używa się jakiegoś BUG'u? |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Born to Ban
Data dołączenia: 04 06 2004
Lokacja: inny wymiar
Wpisy bloga: 7
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Dwimeron de'qel
Profesja: Royal Paladin
Świat: Harmonia
Poziom: 88
Skille: 87/62
Poziom mag.: 18
![]() |
![]() Zależy o jaki Teleport ci chodzi.
Teleport(takie niebieski pola, jak od energy wave) został stworzony przez Cipsoft aby teleportować się w różne miejsca albo do rejestracii w miastach. Są one stałe i przeważnie jest też teleport powrotny. Teleport-Bug polegający na tym, że w pewnych warunkach po zalogowaniu się do Tibii będziesz w świątyni w swoim mieście zamiast tam gdzie byłeś. Jest to pewna wada śilnika Tibii, często wykorzystywana. Kłuci się to z zasadą 3e: Exploiting obvious errors of the game ("bugs"), for instance to duplicate items http://www.tibia.com/home/?subtopic=signup Można za to dostać Bana. Powód:Wykożystywanie Bugów w grze do własnych celów.
![]() |
#3 | |
Administrator
Data dołączenia: 05 01 2004
Lokacja: Happyland :)
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Master Sorcerer
Poziom: 104
|
![]() Cytuj:
Np masz sytuacje: widzisz rzeczke plynaca sobie, za ktora jest jakis lad na ktory nie da sie dostac, co robisz? Wolasz duzo kumpli, stajesz kolo wody, kumple otaczaja cie na 3 kratki dookola ty sie przelogowujesz i co sie dzieje? Jestes za rzeka, gdzie nikt normalnie nie doszedlby, czyz nie piekny afk spot? Dlatego pewnie laduje sie w temple nie na daleszej kratce, a to ze ludzie to wykorzystuja to juz trudno, nie jest to jakis mega-dupe-bug wiec pewnie tego nie naprawia, no bo jak? Chociaz kto wie, naprawili ropowanie lootbaga, wszystkiego mozna sie po nich spodziewac :/ Ostatnio edytowany przez Dr. Omader - 05-02-2005 o 01:28. |
|
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 07 2004
Lokacja: Odległa Galaktyka
Stan: Na emeryturze
Poziom: 103
Poziom mag.: 60
![]() |
![]() A ja nie jestem pewny, czy jest to bug. Owszem może być, możliwe, iż był to bug, lecz nie został naprawiony z pewnych względów. Zabronione jest coś w stylu, że stajesz przed lockerem w depo i krzyczysz "Teleport plx". Wtedy może przybyć do Cienie gm
![]()
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 11 2004
Stan: Na emeryturze
|
![]() Moze nie tyle bug co pewne nie dociagniecie/przeoczenie w grze, ktore z reszta i tak jest nie legalne, wiec nie radze tego naduzywac
![]()
![]() |
#6 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 05 02 2005
Lokacja: Cieszyn
|
![]() No wiesz... ja nie używam teleporta, ale jak ktoś prosi o wykonanie to pomagam, a co mi tam...to jego sprawa, on łamie zasady, a ja tylko biorę się za współudział
|
![]() |
![]() |
#7 | |
Administrator
Data dołączenia: 05 01 2004
Lokacja: Happyland :)
Poziom: 104
|
![]() Cytuj:
Do twojej informacji: jesli zlapie was ktos na sreenach czy GM to zobaczy to ty tez dostaniesz bana. |
|
![]() |
![]() |
#8 | |
Zbanowany
Data dołączenia: 20 01 2005
Lokacja: KrAiNa MlEkIeM i MiOdEm PłYnĄcA, cZyLi WrOcŁaW ^.-
|
![]() Cytuj:
![]() No to dzięki za ostrzerzenie ![]() @ topic: Na Ruberze to co 5 minut ktoś krzyczy "TELEPORT PLX" ![]() |
|
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 06 2004
Lokacja: 19°58'E 50°05'N
Imię: Komandor Tarkin
Świat: Secura
|
![]() Osoba taka, po usłyszeniu "reported" szybko przestaje, nie musimy jej reportować, jeśli widzimy, że zrozumiała, jeśli jednak nie...to zostaje jedno wyjście. Osobiście NIGDY nie korzystałem z tej słabości gry, za to RAZ, i zarazem był to ostatni raz, pomogłem w tym koledze, ze względu na dobrą znajomość.
|
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 31 05 2006
Lokacja: RaDoM
Stan: Aktywny gracz
Imię: Sir Oskar the Mast'er
Profesja: Knight
Świat: Calmera
Poziom: 10
Skille: 44/41
Poziom mag.: 1
|
![]() To nie jest bug. ONI nazywają to słabością gry.
|
![]() |
![]() |
#11 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 29 05 2006
Stan: Niegrający
|
![]() Brawo, archeologu -.-
|
![]() |