Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Inne

Notki

Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 30-01-2004, 15:19   #1
Myfio
Użytkownik forum

Data dołączenia: 30 10 2003

Domyślny Na ch... te czaszki??

Uważam, że wprowadzenie czaszek to wielkie nieporozumienie:/
Oto kilka z powodów:
1. Wiekszość z pk dalej pk-uje nie przejmując się zbytnio czerwonymi czaszkami
2. Powstał nowy rodzaj pk-sępy
3. Uniemozliwiony został trening postaci

A teraz rozwinięcie do tego
Ad.1 Nikt z liczących sie osób nie przejął się czerwoną czaszką. I widok 55 wzwyz lvl osoby bez czerwonej czaszki aż razi. Dlaczego tak jest? Bo to naturalne że na tym lvl sporo osób ginie z Twojej ręki i wyrobuienie sie w limicie jest bardzo trudne. A zresztą po co się wyrabiać ta czaszka to tylko ozdoba.

Ad.2 Cóż tego typu ludzi tępie ile mi środków starczy oto przykłady:
- Namawiają na trening, ale żeby pierwszy uderzył następnie podnoszą krzyk że to pk i zabijają (miał białą czaszkę)
- Szukają osób trenujących (oczywiście na niższych lvl) i ubijają jeśli mają białą czaszke. Jesli maja właczony tryb duel mode to takze włączają i zabijają.
- No i nie przepuszczą rzadnemu wrednemu pk z białą czaszką nawet jeśli to było miss click w sklepie:/ (o ile oczywiście ma nizszy lvl i jest się z kolegą.

Ad.3 Jeśli nie masz znacznie wyższego lvl od pk-sępów zapomnij o trenowaniu, nawet w najciemniejzej dziurze.

No i podsumowanie. Co dały te czaszki??

Jak dla mnie to więcej powodów do zabijania (bezpodstawnego zabijania) zasłaniając sie powodem białej czaszki. Odkąd wprowadzili te czaszki zginęłam przez nie wiele razy. Przykłady:

Włączyłam przez przypadek duel mode (jestem magiem wiec nie trenuje z innymi graczami) chciałem tylko zmienić strój. Zaraz znalzl się palek na 64 lvl chętny do zabici mnie. (moja postać to druid 20-24lvl w opisywanych sytuacjach). Dość dużo czasu moja postać jest aktywna (prowadzę kafejkę internetową), więc ma niezły mlvl w porównaniu do lvl. Zaatakował mnie pk red 27 lvl palek. udało mi się z nim uporać jednak gfb zachaczyłam o przechodzącą obok postać. Zaraz znalazł sie chętny do ścięcia mojej (białej głowy) Bezradność względem low lvl złodzieji. kiedyś się nie bawiłem ktoś mi chciał loota skubnać dostawał serią. teraz strach. Bo zaraz ściąga ekipe kretynów na grożnego pk z białą czaszką.

Na zakończenie powtórze pytanie z tematu.

Na ch... te czaszki??

Może ktoś zna odpowiedź.
Myfio jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 30-01-2004, 15:27   #2
DOCENT
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 15 10 2003

Domyślny

Jest też dobra strona czaszek, zaden pk poniżej poziomu około 45 dlugo z red skull nie pożyje bo zaraz znajdzie sie chętny do jego ekwipunku.
DOCENT jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 30-01-2004, 15:39   #3
Myfio
Użytkownik forum

Domyślny

Ale tacy pk nie byli grożni i bez czaszek. Jeśli był zbyt upierdliwy zabijał dużo low lvl to dostawał bana. 2x byłem świadkiem takiej sytuacji. A walka z taką osobą (wyższą o pare lvl) dostarczała emocji (dawała szanse na zwycięstwo lub ucieczkę zależy od przygotowania)
A osoby na wyższych lvl nie interesował gracz na niskim lvl bo i co z tego bedzie miał dwarwen shield?? A moze soldier helmet?? Szkoda bełtów, run czy nawet czasu na pościg za taką osobą. Z drugiej strony wychodziły całe inkwizycje za takim pk na np. 35 lvl ruszało 5-6 osób 15-25lvl i było zabawnie dla każdego. Teraz jest sztucznie wg mnie. A jak ktoś się skarży na pk to niech gra na Sekurze np. tam go nikt z graczy nie zabije.
stary 30-01-2004, 16:31   #4
Magus
eX Moderator

Magus's Avatar

Data dołączenia: 26 09 2003
Lokacja: Fangorn Forest

Stan: Na Emeryturze
Magus ma numer GG 2279467
Domyślny

Zły dzial, przenosze do 'INNE'.
podobny temat juz byl.
4. Kto przychodzi ze swoimi przekonaniami - wychodzi z przekonaniami moderatora.
5. Szanuj moda swego - możesz mieć gorszego.
Magus jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 30-01-2004, 16:38   #5
lukasbank
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 23 10 2003
Lokacja: Latchorzew

lukasbank ma numer GG 2082733
Domyślny

Mnie też czasem denerwują te czaszki, ale gdy widzę gościa z czerwoną czachą to od razu wiem że PK i schodzę takiej osobie z drogi.
c) Skąd mam wiedzieć?!
d) Lubię lody
lukasbank jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 30-01-2004, 17:08   #6
Gewof
Rybzor to moja dzifka

Gewof's Avatar

Data dołączenia: 08 01 2004
Wpisy bloga: 2

Domyślny

Moim zdaniem te cholerne czaski sa najgorszym pomyslem calego update teraz nawet nie mozna dla zabawy walnac qmpla na przywitanie hmm albo zrobic normalnie przed depo test hita bo ma sie odrazu caly ogon ludzi ktorzy chca cie zabic. A ludzie z red skullami czuja sie zupelnie bezkarnir bo i tak im juz nie zalezy wiec zabijaja kogo popadnie Najgarsza sprawa jest trening(zostaja jeszcze potworki ale to nie to samo) jak ma sie wlaczony duel mdode to jest jeszcze latwiej zginac niz z biala czaszka bo taka czaszka znika dopiero po wylogowaniu sie Mam nadzieje ze CIP postanowia cos zrobic i te czaszki przy nowym update znikna i juz nie wroca
stary 30-01-2004, 17:34   #7
Matheous
Użytkownik Forum

Matheous's Avatar

Data dołączenia: 23 01 2004
Lokacja: Tam, gdzie... Cholera. Tam, gdzie... -Dobranoc.-Powiedzial diabel.

Matheous ma numer GG 2872460 Matheous ma login Tlenu emcid@tlen.pl
Domyślny

Ta jasne lepiej zeby bylo tak jak wczesniej-WOGOLE nie bylo czaszek no nie i PK byliby CHOLERNIE bezkarni a kazdy kto by mial ok 11 lvlu to by mial PRZE*** bo zabijanie go juz jest legalne... Jedyna pomylka to BIALE czachy-miss click i masz ogon.... Raz mi sie tak zdarzylo -pod AB gonilem chyba 5 troli a na 2 miejscu w Battle jakis gostek...Klikam na pierwszego trola a tu on mi zniknal z pola widzenia i ide z biala czacha...Dobrze ze nikogo silniejszego nie bylo w poblizu albo chcialem dac STOP FOLLOW gram na nowszych controlach i zamiast ppm wcisnalem lpm w okienku Battle...Eeeech...
Czerwona czacha podoba mi sie BARDZO ale mysle ze powinny byc kolejne poziomy:
CZARNA-50% na stracenie czegos z dp;
i zwiekszone MOCE dwoch ostatnich:
RED- -20% exp(zamiast -10%)
BLACK- -40% exp( )
A biala czacha to nie za wybranie kogos za cel ataku ale za TRAFIENIE go jak cos albo zeby kazdy mial caly czas w equip(nie da sie stracic) jakiegos SKROLA i moze na nim wypisac nicki osob ktore moga go bic-wtedy one nie dostaja czachy... Np przed treningiem dawalo by sie kolege na skrola i masz looz.(on of korz tez by cie dawal
I na pewno jeszcze takie cos, ze red skull po zabiciu WIEKSZEJ ilosci gosci!!!Po zabiciu takiej malejk jaka jest podana na tibia.com powinna byc czacha np ROZOWA czy cos, powoduyjaca ze zamiast 10% szansy na stracenie itema to masz 15%(albo i 20%)...Ale to tylko moje odczucia
stary 30-01-2004, 17:36   #8
behi
Użytkownik Forum

behi's Avatar

Lokacja: Wrocław- West Coast

Imię: BURNIASTY
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Selena
Poziom: 102
behi ma numer GG Parampampam
Domyślny

Cytuj:
Uniemozliwiony został trening postaci
Wedlug mnie nieprawda.Mam zajebiste miejsce do trenowania gdzie nikt nie chodzi(prawie).
Cytuj:
Jeśli nie masz znacznie wyższego lvl od pk-sępów zapomnij o trenowaniu, nawet w najciemniejzej dziurze.
Jak ma sie wlaczony duel mode to ci nic nie robia.Ja na samym poczatku zginelem 2 razy bo mialem biala czache.Teraz jak trenuje z duel mode to sie nikt nie czepia...
Cytuj:
Nikt z liczących sie osób nie przejął się czerwoną czaszką
Prawda.Ale przynajmniej jak widzisz czerwona czache ktora wchodzi na ekran to przynajmniej daje log out i po krzyku.
Moze troche za bardzo chwale te czachy ale jestem ich przeciwnikiem.Lepiej bylo jednak bez nich.Przyniosly one troche plusow ale znacznie wiecej minosow wiec po ch..te czachy???

Postaw się ludziom notorycznie puszczającym smuty i kwasy! Powiedz BURN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
behi jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 30-01-2004, 17:49   #9
Matheous
Użytkownik Forum

Matheous's Avatar

Domyślny

Niedawno spotkalem czerwona czache.Zgadnijcie jaki miala lvl?Napisze na koncu posta mnie to LOLnelo na maxa
Cytuj:
trenuje z duel mode to sie nikt nie czepia...
A wczesniej wlasnie inni narzekali na ten duel... ze jakis highlvl ich zabil BO MOGL bo byli w duelku Najlepiej po prostu na tym NIE TRENOWAC-juz lepiej prac sie z koelga normalnie, a jak uznacie ze wystarczy to przestac-jak znikna wam miecze, zniknie i czacha... Ale ustronne miejsce musi byc

GOSTEK MIAL 7 LVL!!!!!!
stary 30-01-2004, 18:01   #10
Norticus
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 20 09 2003

Norticus ma numer GG 1538796
Domyślny

co oznacza zielona czaszka ?
zaatakowalem przez przypadek gracze ale szybko to wycofalem. na poczatku mialem biala czaszke a potem ta zielona. Nie chciala zniknac. dopiero jak sie wylogowalem i zalogowalem to bylem "czysty".
Norticus jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 30-01-2004, 18:17   #11
Matheous
Użytkownik Forum

Matheous's Avatar

Domyślny

Jak wlaczysz duel mode to masz taka zielona czache i ona znika dopiero po logoucie.Widzia ja tylko inni co maja DUEL mode wlaczone i kazdy duelowicz moze zabic drugiego duelowicza BEZ KONSEKWENCJI...Najwieksza pomylka Tibii...
stary 30-01-2004, 18:22   #12
Waglikus
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 28 01 2004

Waglikus ma numer GG 1406455
Domyślny

Pomysł z czaszkami został skopany totalnie chociaż pod jednym względem jest dobry wiemy kiedy goni nas PK!!
Waglikus jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 30-01-2004, 19:13   #13
DrChomikvader
Użytkownik forum

Data dołączenia: 26 01 2004

Domyślny

Powiedzialbym co mysle o czaszkach i duel mode ale za bluzga dostane w tyl od moderka czy cos
DrChomikvader jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 30-01-2004, 19:14   #14
Mr Logest
Użytkownik Forum

Mr Logest's Avatar

Domyślny

dla mnie kretyństwem w tym wszystkim jest brak możliwości wyłączania duela.
zwiekszyc limit do czerwonej czachy
a biała niehc sie pojawia jak sie komuś zabierze 100 hp.

pewa, że na raty też mozna z kolegami pekować, ale misclicki znikną.

pozdr.
stary 30-01-2004, 19:23   #15
Fakeus
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 04 10 2003

Wyślij wiadomość przez ICQ do Fakeus Fakeus ma numer GG 2604342
Domyślny .

ja naprzykład jadłem dzisiaj naleśnika i trzymałem go w prawej ręce a lewaciężko się gra wie\ęc chiałem looknąć na gostka a tu nagle bum i biała czacha bo pomilyłem guziki!
no !

ZLIKWIDOWAĆ CZACHY!!!!!!!!
Fakeus jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 30-01-2004, 19:29   #16
Mr Logest
Użytkownik Forum

Mr Logest's Avatar

Domyślny

niom, missclick sie zdaza, ale i tyak zawsze trza uważać.

Ja miałem łoj problem jak wylazłem z dp i ładowałem mane na hmmki. Stoje sobie wiec zaczalem kombinowac w menu, autotexty ustawiac etc. Przestawilem sobie na classic control nie majac pojecia co to, by wyprobowac etc. W sumie udalo sie od razu.
chcialem sprawdzic co za kol koło mnie stoi. I trach go spirą... lol.. mówie sorry sorry.. /biała czacha wisi, ja przy wejsciu do dp, sie nie da uciec/ on mówi: "ok, pay" myśle sobie..kurna nawet kasy nie mam przy sobie..ale ok, how much.. /miałem wtedy 13lvl/ kolo: "omg, what i am sayin, no problem man" wiec ja sie ucieszyłem..i znowu chcialem go oblukac..uwierzic.e..ta sama kretyńska sytuacja.. znowu biała czacha i znowu tym razem tłumacze o tym classic control, kupił i spokój, byle by tylko zniknęła bo mnie od pk zwyzywają..

dzień był cięzki.. pożniej w ludzkich controlach zobczyłem ze walnąłem w lvl 47 knighta.. :/
stary 30-01-2004, 19:54   #17
Sephiroth
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 01 12 2003

Domyślny

Moim zdaniem największą wadą czach jest utrudnienie zwalczania złodziei...
Idzie taki lvl 10 i zagląda Ci do baga to zamiast SD za 200 gp i zebrania jego loota (jako opłate za SD ) trzeba grać z durniem w piłkę własnym bagiem :/ porażka.

@Mr Logest: gra na classic controls jest szybsza
Sephiroth jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 30-01-2004, 19:59   #18
Mr Logest
Użytkownik Forum

Mr Logest's Avatar

Domyślny

@Sephiroth: byłem newbie wiec nie mialem pojecia co i jak w innym sterowaniu. W sumie równie szybka co experyment był niebezpieczny.

sd za looka?
marnotrstwo. 10lvl to hmm styknie i wieje jak z piórkiem w tyłku
stary 30-01-2004, 20:03   #19
Sephiroth
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 01 12 2003

Domyślny

Brakuje mi cierpliwości żeby sie za jakimś lowlvlem uganiać a poza tym jak go będę z HMM gonił to może inny przyjść i mi loot za... podprowadzić.
Sephiroth jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 31-01-2004, 15:03   #20
Myfio
Użytkownik forum

Domyślny

Ogolnie rzecz biarac czaszki sa sztuczne i bezefektywne. Wprowadzenie znow czaszek ktore powoduja znikanie rzeczy w depo sa smieszne. Sugeruje by zrobic cos jak sad w kazdym miescie. Z tablica ogloszen do ktorej mozna zglosic pk lub zlodzieji. Jednak zeby zaraz tablica nie zapelnila sie nazwiskami nalezy umiescic pewna kwote pieniedzy (np min 1000gp) na tablicy pojawilo by sie jego nazwisko wraz z kwota nagrody. (zeby uatrakcyjnic miasto powiedzmy doklada 20%) w momencie gdy 3-4 osoby doloza kase za zabicie ich powstaje spora sumka ktora mozna zgarnac za zabicie pk. Oczywiscie trzeba by tez zmienic jedna rzecz. Zeby nie przynosic calych zwok, po smierci w trupie lezala by tez glowa. Wazac niezbyt duzo. I za taka glowe zgarnialo by sie kase. Mogla by byc tez tablica "policjantow" Zglaszaly by sie na nia osoby przyjmujace zlecenia na zabicie pk. Co by umozliwilo indywidualne dogadanie sie. System ten NIE zlikwiduje pk ani zlodzieji. Ale uatrakcyjni w pewnym sensie gre.

Ps. Ciekawi mnie jaka nagroda bedzie za del toro na Isarze
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania