Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > O wszystkim i o niczym

Notki

O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;)

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 31-01-2004, 11:36   #1
GASIOR
Użytkownik Forum

GASIOR's Avatar

Data dołączenia: 20 09 2003
Lokacja: Lunara

GASIOR ma numer GG 2911362
Domyślny Błagam pomóżcie z grafą...

Przeinstalowałem windowsa, skopiowałem tibie ze starego dysku no i wykonuje mi nieprawidłowa operacje. Jak drugi raz uruchomie tibie to wchodzi do gry ale cienie i wogóle grafa jakieś takie dziwne. Przeinstalowywałem karte, tibie kilka razy, próbowałem różnych wersji tibi i ciągle to samo. Te cienie są takie jakies pokropkowana a grafa mino że 800x600 ustawiam to wyglaą jakby było 320x240...jush nie mam pomysłów co moge zrobić

00:00 You see a drefia sword (Atk:40 Def:35).
It weighs 15.0 oz.
Said to be crafted by tibian gods themself.
GASIOR jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 31-01-2004, 11:47   #2
Gewof
Rybzor to moja dzifka

Gewof's Avatar

Data dołączenia: 08 01 2004
Wpisy bloga: 2

Domyślny

Wez przekopuj mapy z tibi, odinstaluj i zainstaluj na nowo i sprobuj uruchomic, jak sie nic nie zmieni to bedzie chyab trzeba winda przeinstalowac
stary 31-01-2004, 13:26   #3
Mr Logest
Użytkownik Forum

Mr Logest's Avatar

Data dołączenia: 23 01 2004

Domyślny

pamietaj zeby odinstalowac tibie ze wszystkim i skladnikami!
zainstaluje de nowo.

Aha..sciagaj ja tylko z strony gry zebys wtyczek nie miał żadnych przypadkiem

pozdr.
stary 31-01-2004, 15:22   #4
Ulrek
Użytkownik Forum

Ulrek's Avatar

Data dołączenia: 22 09 2003

Ulrek ma numer GG 2872951
Domyślny

Panowie (lub panie): człowiek ma problem z grafiką, i wyraźnie pisze że już przeinstalowywał Tibię. Powiedz mi czy Windowsa zmieniałeś z nowszego na starszego (lub odwrotnie). W każdym razie możesz spróbować ściągnąć nowsze lub też starsze sterowniki do swojej karty graficznej (taa, raz NVidia wypuściła zrąbane sterowniki które nie chciały działać). Upewnij się też, że są one pod twoją wersję Windowsa. Po za tym upewnij się że zainstalowałeś DirectX (może to trochę głupie ale mi się raz zdarzyło o tym zapomnieć i potem łamałem sobie głowę nad tym, czemu Direct3D mi nie chodzi). Jeżeli zainstalowałeś Windows Server 2003, będą do niego pasować sterowniki z XP. Jest łatwy sposób żeby sprawdzić, czy to klient Tibii nawala czy twoje stery. Odpal jakąś grę, jakąkolwiek i w opcjach spróbuj włączyć tryb 3D (OpenGL, Direct3D, czy jaki tam jeszcze jest). Jeżeli gra się nie zawiesi i będzie działać normalnie to znaczy że coś jednak nie wporządku jest z klientem.
Jeżeli masz jakieś CD-ki które przyszły razem z kompem, poszukaj na nich jakiś patchy (mi się raz komputer zawieszał co chwila, nie wiedziałem co robić, okazało się że wystarczyło odpalić patcha z CDka). Jeżeli posiadasz CD-ka od karty graficznej, zainstaluj sterownik z niej. Nie ma sensu ściągać nowszych jeżeli te stare działają bez zarzutu.
stary 04-09-2004, 12:33   #5
Walfir
Użytkownik Forum

Walfir's Avatar

Data dołączenia: 25 06 2004
Lokacja: Z przed kompa

Walfir ma numer GG 3558413 Walfir ma login Tlenu lorenc88
Domyślny

Ja mam dokładnie to samo a inastalowalem windowsa ze starszego na nowszy i dotego zbudowanego na innym jądrze (NT) wiec nie wiem co jest
stary 17-04-2005, 11:16   #6
Syriusz_Black
Guest

Smutny Mam ten sam problem

Jak w tytule, tylko że ja reinstalowalem windowsa nie z nowego na starszy, ani ze starszego na nowszy. Instalowałem z XP na XP (dlaczego? bo mialem 244 wirusy, które same się instalowały ) ! Niewiem co mam zrobic! HELP PLZ!
  Odpowiedz z Cytatem
stary 17-04-2005, 11:55   #7
Baron Kaldrick
Użytkownik Forum

Baron Kaldrick's Avatar

Data dołączenia: 06 03 2004
Lokacja: from Dwarves Lands...

Domyślny

Najnowsze sterowniki + directx(który? Zależy od karty. Jeśli macie jakieś starszej generacji, zassijcie DX 8.0) działa na wszystko...

Terry Pratchett, "Straż! Straż!"
Baron Kaldrick jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania