Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > tibia.pl - opinie, sugestie, błędy, itp.

Notki

tibia.pl - opinie, sugestie, błędy, itp. Tutaj możesz wyrazić swoją opinię na temat strony, wskazać błąd i zasugerować czego brakuje.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 13-02-2005, 20:46   #1
Gollum
Użytkownik forum

Gollum's Avatar

Data dołączenia: 21 08 2004

Domyślny Ciągły spam...

Zmiany, które bym wprowadził...

Przede wszystkim warto zdać sobie sprawę z tego, że tibia.pl nie jest nadal hiper/super/extra serwisem, z tego względu, że jest coraz więcej pytań dotyczących tibi jak i technicznych, chociaż jest od groma poradników, które widać nie zdają rezultatu i nie odgrywają celowej roli. Paru tam zajrzy i posiedzi cicho, a paru walnie 1085 tematów na nawet każdym dowolnym subforum.

Podjąć jakieś działania trzeba. Jednym rozwiązem jest banowanie tygodniowe za zakładanie kolejnych śmieciowych tematów. Ale pewnie by to zmniejszyło ilość odwiedzających osób ten serwis. Więc odpada. Ale innym rozwiązaniem jest stworzenie jakiegoś działu na głównej stronie tibia.pl, który zawierał by potrzebne informacje, m.in.: linki do poradników. Liczy się to z przeglądnięciem różnych pytań na forum i zrobieniu paru kolejnych poradników, zawierające w tytule już konkretne hasła, by się rzucały w oczy. Napewno teraz myśli, że i tak tam nie wpadnie dużo osób do takiego działu. Ale jednak się mylicie. Można zrobić by przy zakładaniu tematu była informacja w stylu: "Jeżeli jest to kolejne pytanie to wejdź na ten link http://tibia.pl/poradnikix/". To by była informacja w styli komunikat przy pisaniu mniej, niż 10 znaków, lecz w takim skrypcie nie można by mieć bezpośredniego linku, był by tylko jego adres, ale kliknięcie by nic nie dawało... To można też przy zakładaniu tematu ta sama informacja, tylko nie przy wysyłaniu posta, a pisaniu. Np. mogło by być nad emoikonami taka informacja... Byle by była widoczna.

Sławny przycisk szukaj często zawodzi i nie wyszukuje konkretnego hasła, działa jak index. I tak nie wielu go zna . Ten powyższy pomysł pobił by funkcje szukaj.
W tym dziale znajdowały by się przeróżne poradniki. Począwszy od pytań tibijskich, zakończywszy na pytaniach technicznych. Poradnik byłby o odpowiedziach na "z jakimi skillami na guardy", "jak zamieszczać screeny", "czy mam szanse iść na cyce" itp. To pytania przykładowe. Ale trzeba je wziąć na poważanie. Wszędzie się od nich roi, a poradniki stoją nieczytelne.

Ale ten pomysł mógłby też zawieść. Może zajść sytuacja, że mimo tego wyśle temat, a na poradniki nie spojrzy. Ale czekam na komentarze. Może jednak warto spróbować .
Gollum jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 13-02-2005, 20:51   #2
TiTuS
Użytkownik Forum

TiTuS's Avatar

Data dołączenia: 22 12 2004

Domyślny

ja myśle, że przed założeniem tematu powinno się pokazać jakieś okienko czy jak...że "czy sprawdziłeś czy taki temat istanieje " i trzy odpowiedzi " tak" "nie" i "szukaj" niewiem czy takie coś jest możliwe akurat na forum,ale dałem propozycje
TiTuS jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 13-02-2005, 20:55   #3
Gollum
Użytkownik forum

Gollum's Avatar

Data dołączenia: 21 08 2004

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez TiTuS
ja myśle, że przed założeniem tematu powinno się pokazać jakieś okienko czy jak...że "czy sprawdziłeś czy taki temat istanieje " i trzy odpowiedzi " tak" "nie" i "szukaj" niewiem czy takie coś jest możliwe akurat na forum,ale dałem propozycje
Ehhz..specjalnie założyłem nowy topic, by oddzielić wątki...
Gollum jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 14-02-2005, 23:06   #4
Gangrel
Fallen Angel

Gangrel's Avatar

Data dołączenia: 26 01 2004
Lokacja: At the end of Rainbow.

Stan: Na Emeryturze
Imię: Va'esse
Profesja: Elite Knight
Gildia: Dreamers
Świat: Secura
Poziom: 48
Gangrel ma numer GG 1366254 Gangrel ma login Tlenu gangrel_6@tlen.pl
Domyślny

1. Banowanie wielokrotnie nie daje efektu, poniewaz taki koles wraca/loguje sie z innego ip i sie pyta za co dostal.
2. Opcja szukaj dziala bardzo dobrze tylko trzeba zrobic troche wiecej, np. ustawic zaawsowane szukanie odpowiednio do tego, czego potrzebujemy, np. jesli szukami filmu na tibicam bo jaka cholere nam do tego przeszukanie calego forum?
3. Takie cos jest, chodz w kilku czesciach(Tutoriale, Poradniki, Gazetka, Moj Temat w inne ) chodz moze warto by bylo to zlaczyc.
4. Skrypt jest fajnym pomyslem dla tych co malo pisza...wyobraz sobie ze piszesz pare postow dziennie i za kazdym razem wyskakuje ci: "Czy aby to napewno nie kolejne pytanie?". Rozwiazaniem byla by autoryzacja uzytkownikow ktorzy ******* nie pisza ale to bardzo duzo roboty...
5. Pominoles problem spamu w dziale zdjecia. Goscie ogladaja zdjecia i w kazdym poscie obowiazkowo musi spytac o eq, skille badz pochawalic/wyzwac od noobow autora. Wten sposob powstaja tematy na 40 postow zawierajace 20 zdjec po kazdy chce powiedziec jak mu sie podoba.

Gangrel jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania