|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 01 2004
Stan: Zbanowany
![]() |
![]() Mam pytanie. Czy jest może jakiś mały programik, który blokuje działanie PC Speakera z poziomu Windowsa? Może być nawet dodatkową funkcją w programie przeznaczonym do czegoś innego... ważne żeby nie zajmował dużo RAMu. Pomożcie plz...
![]() Wqrzam się na kompa potwornie, zawsze gdy jest włączony PIKA niemiłosiernie. Najgorzej, że pika tylko w Win 98, w XP mojego taty jest cichutko. :/ A Wingrozy zmienić nie chcę, bo z moim systemikiem mi dobrze jest... Hlp pls r htuned bi bubele!!11111 @Edit: Z komputerem wszystko OK, działa doskonale (tak, jak powinien). W BIOSie nie mogę znaleźć opcji do wyłączenia go. :/
Ostatnio edytowany przez TheNatoorat - 14-02-2005 o 14:14. |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Born to Ban
Data dołączenia: 04 06 2004
Lokacja: inny wymiar
Wpisy bloga: 7
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Dwimeron de'qel
Profesja: Royal Paladin
Świat: Harmonia
Poziom: 88
Skille: 87/62
Poziom mag.: 18
![]() |
![]() Cóż, jeżeli głośniczek pika, to znaczy, że coś się złego dzieje z twoim komputerem.....albo że się zacioł.
Głośniczek można wyłączyć manualnie(rozkręcić obudowe) albo wyłączuć w Biosie. Głośniczek ma też swój urok. Jakiś czas temu dorwałem Castle Wolfenstien z głosem wydobywającym się z brzęczyka ![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 11 2003
Stan: Niegrający
![]() |
![]() Nie ma takiego programu, ale co to za filozofia odłączyć go? Na prawym lub dolnym skraju płyty głównej masz taką mase róznych kabli, szukasz takiego z napisem Speaker, najszczesciej dwa kabelki czarno-czerwone, wyciągasz i tyle, nic Ci sie z kompem nie stanie, nie stresuj się.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 11 2003
Stan: Niegrający
![]() |
![]() Pisze nowego posta, zeby odswiezyc temat bo juz wiem co zrobic ;]
Wchodzisz do rejestru i szukasz klucza HKEY_CURRENT_USERControlPanelSound i ustawiasz wartości 'beep' na 'no'. banalne nie? :-) |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 11 2004
Lokacja: Thais
|
![]() niru
niru arupamu teru nigdy nie lubiłem katakany ![]()
![]() |
#7 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 12 2004
Lokacja: Mahakam
|
![]() akxp.com
Cytuj:
polecam lekture www.tweakxp.com "If those beeps annoy you there is a way to turn them off
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 11 2004
Lokacja: Thais
|
![]() @Khazad: Oxy opisał ten klucz kilka postów wcześniej. Swoją drogą co znaczy zdanie "windows xp nie kożysta z biosu"? Wytłumacz mi jego sens, prosze ;]
![]() |
#9 | |
Born to Ban
Data dołączenia: 04 06 2004
Lokacja: inny wymiar
Wpisy bloga: 7
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Dwimeron de'qel
Profesja: Royal Paladin
Świat: Harmonia
Poziom: 88
Skille: 87/62
Poziom mag.: 18
![]() |
![]() Cytuj:
Można też przecież zreperować toster młotkiem, ale nie proponuje tekiego rozwiązania. Wystarczy odłączyć kabelek zasilający A z tym powinowactwem systemu do Biosa to chyba coś ci się pomyliło. Bios jest "systemem" startowym kompa, uruchamianym w pierwszej kolejnośći. On decyduje czy włączyć inny system operacyjny czy nie. Przy starcie kompa sprawdza najpier jego działanie i informuje beeperem że wszystko jest O.K(jeden sygnał) albo coś się popsuło(jest gdzieś cała lista tego, nie będe cytował). Każdy P.C ma Bios na płycie głównej więc naprawde ciężko zrozumieć o co ci chodzi.
![]() |
![]() |