|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik forum
|
![]() Otoz mam Windowsa 98- Wydanie drugie z taka ksiazeczka i tam jest chyba klucz licencyjny(Dokladnei pisze: Certificate of Authenicity i pod spodem Product Key i numer: XXX-XXXXX-XXX itd.) Chodzi o to ze chcem tego Windowsa sprzedac na allegro poniewaz potrzebna mi jest kasa. I chcem wiedziec czy to jest licencja czy jeszcze jest wazna itd. i ile ta plyta z tom ksiazeczka z tym Keyem jest warta! To jest orginal kupilem to kiedys z kompem
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 11 2003
Stan: Niegrający
![]() |
![]() Licencja Ci nigdy nie wygaśnie, ale nie jestem pewien czy takie odsprzedawanie, jest całkowicie legalne, a co do cen to looknij po ile wystawiąją inni na allegro.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
eX Moderator
Data dołączenia: 26 09 2003
Lokacja: Fangorn Forest
Stan: Na Emeryturze
Gildia: Defenders of Fangorn
![]() |
![]() Nie będzie to legalne i raczej nikt kto o tym wie tego nie kupi. Aby sprzedac to legalnie musiałbyś miec "sprzęt komputerowy" z ktorym to kupiles i dodatkowo potwierdzenie na papierze (faktura, rachunek). Jest taka zasada ze jak kupujesz sprzet, bez ktorego komputer nie moze normalnie pracowac (np karta graficzna) to za grosze mozesz dostac dystrybucje windy, i tak tez musisz to sprzedac w przeciwnym razie nabwca bedzie traktowany jakby mial pirata. Naturalnie jest jeszcze inny wariant nabycia legalnej windy, tak zwana "wersja box" - bez dodatkowych czesci komputerowych ale ona kosztuje okolo 2 tysięcy złotych.
Sumując by sprzedac to jako legalny produkt musiałbys sprzedac razem z kompem.
2. Moderator nie myli się - moderator ma inne zdanie 3. Moderator nie obraża innych - moderator dobitnie zwraca uwagę 4. Kto przychodzi ze swoimi przekonaniami - wychodzi z przekonaniami moderatora. 5. Szanuj moda swego - możesz mieć gorszego. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik forum
|
![]() no niby legalne. ale oem pisze ze legalne jest sprzedac z czym byl sprzedana plytka ja kupilem ja z myszka. i jak sprzedam ta plytke z licencja i myszka to powinno byc wszystko legalnie. czy mam racje?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 11 2003
Stan: Niegrający
![]() |
![]() Dostałes Windowsa do myszki? Coś nas ściemniasz....
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik forum
|
![]() zle zformuwoalem zdanie. kupilem ten windows 98 i dostalem myszke! nie smiemniam. bo po co niby... prosze o szybka odpowiedz
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
eX Moderator
Data dołączenia: 26 09 2003
Lokacja: Fangorn Forest
Stan: Na Emeryturze
Gildia: Defenders of Fangorn
![]() |
![]() Cytuj:
2. Moderator nie myli się - moderator ma inne zdanie 3. Moderator nie obraża innych - moderator dobitnie zwraca uwagę 4. Kto przychodzi ze swoimi przekonaniami - wychodzi z przekonaniami moderatora. 5. Szanuj moda swego - możesz mieć gorszego. Ostatnio edytowany przez Magus - 15-02-2005 o 13:26. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik forum
|
![]() jak wchodzena allegro i lukam se win98 z licencja i myszka to chodza po 150zl. I to bez rachunku! Allegrowicze kupuja win98 bez rachunku. Dzieki Magus
![]() ![]() |
![]() |
![]() |