Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Inne

Notki

Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 17-02-2005, 08:46   #1
Elfret*
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 04 08 2004
Lokacja: juz niegram

Pergamin Śmierdzi wojna na Pandorii

Pandoria jest światem zdominowanym przez szwedów i polaków. Najmocniejszą guildia jet Basic, jej członkami w wiekszym stopniu sa szwedzi, ale także ludzie innej narodowości. To z pewnościa nie zadowala polaków, wiecznie chcacych być najlepszymi, no i dobrze . pare dni temu na kanale trade pare osub zaczeło wyzywac szwedów, co sie wyraznie spodobalo większości polakom i zapoczatkowalo stosunkowo poważna dyskusje natemat wytępienia tej dominujacej grupy. Powstalo wiele planów, np stworzenie mocnej polskiej guildi, która mogła by konkurować z Basic'em. Ale wszyscy wiedza, że to wymaga czasu i dobrej organizacji, której dotychczas brakowalo w naszych szeregach.
Temat troszke ucichł, ale znowu powrucił, poniewarz wiele osub zostalo zabitych przez szweduw, dla których pekowanie jest pewnym rodzajem rozrywki. Sam tego doświadzczylem gdy wyższy lvl sorc kazal mi wyjśc z zajętej przezemnie wcześniej jaskini, przyczym strzelał do mnie hmm i blokowal wyjscie. Oczywiście padlem. Takich przypadków jest wiecej, co wyraznie drażni polaków, którzy coraz cześciej mówią o wojnie. Są plany aby wojnę rozpocząc na początku wakacji, wcześniej się do niej przygotowując.
Lecz jak wcześniej powiedziałem wymaga to organizacji. Temat ten jest jakoby zapoczątkowaniem dyskusji, która ma za zadanie określenia stanowiska, najlepiej większości polaków grających na Pandorii.

sry za błedy ort pozdro for all <=*_@_*=>
Elfret* jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 17-02-2005, 08:55   #2
OLOL
Guest

Domyślny

Wiesz Polacy Zawsze chcą być najlepsi a (kto niechce ). Nie tylko Szwedzi PKują. Pkują wszystkie narodowości pol,swe,br..... To że sa PA no cuż mówi się trudno poprostu są lepsi w grze i to nadużywają. A ty co byś zrobił gdybyś był 30lvl master sorc ? powiedz mi że niewywaliłbys jakiegos 10lvl z jaskini to nie uwierze. Dla niepocieszonych zostają jeszcze światy nonPvP.
  Odpowiedz z Cytatem
stary 17-02-2005, 09:03   #3
Elfret*
Użytkownik Forum

Strzałka

Ja nawet 8 lvl nie wyganiam, jeżeli sobie expi. Problem jest w tym, że szwedzi (sa wyjątki) pisza l"LEAVE NOW" i czestuja cie hmm a jezeli mówisz że za 10 min kończysz to cie juz z sdekuw bije i blokuje wyjście , i to sie ludziom niepodoba.
stary 17-02-2005, 10:46   #4
dragono
Użytkownik forum

dragono's Avatar

Data dołączenia: 13 01 2005

Domyślny

Smith warrior czyli ja między innymi wczoraj na game-chacie próbowałem przemówić ,że wojna nie jest potrzebna nikomu. ALe kilka głupich osób poprostu wchodzi do gry żeby tylko powyzywać szwedów.

Wolałbym pandorie bez wojny !! !! !!

Ale jak coś to na wakacjach pomoge narazie 10 level i skille 50/50

Ostatnio edytowany przez dragono - 17-02-2005 o 10:58.
dragono jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 17-02-2005, 11:04   #5
Elfret*
Użytkownik Forum

Strzałka

Ja też wole aby wojny nie było, ale coto za przyjemnośc grania, jeżeli jesteś cały czas tepiony tylko dlatego że jesteś słabszy i nieznasz osób które mogły by ci pomuc!! Narazie jest to tylko początek, zaczyna się dośc łagodnie ale mam uzasadnione powody aby sie obawaiac tego co może być za pare tygodni albo miesięcy.
Niechce też aby ktoś traktował ten temat jako zachęte do wojny, ale trzeba poważnie rozpatrzyć taki scenariusz i wolałbym aby to była otwarta dyskusja. W przeciwnym razie może to doprowadzić do chaosu, którego chyba nikt niechce. Powstaną zamknięte grupy które będą decydowały za wszystkich i to może doprowadzić do wielu nieszczęść.
stary 17-02-2005, 13:34   #6
Tony ^^
Użytkownik Forum

Tony ^^'s Avatar

Data dołączenia: 17 02 2005

Stan: Aktywny Gracz
Świat: Candia
Poziom: 115
Skille: 98/82
Poziom mag.: 21
Król ~~~~~~~~

Niemam zdania

Ostatnio edytowany przez Tony ^^ - 18-02-2005 o 01:13.
Tony ^^ jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 18-02-2005, 13:39   #7
Darkness Dragon Master
Użytkownik forum

Darkness Dragon Master's Avatar

Data dołączenia: 01 02 2005
Lokacja: Gdańsk

Darkness Dragon Master ma numer GG 1538295
Domyślny

Te swe to chyba mają te texty w genach "NOW LEAVE". Za kazdym razem gdy zchodzę do kopalń siedzi tam jakiś noob i "LAVE NOW". Z kąd wiem, że to swe?? Oto rozmowa, który często przeprowadzam z takimi #@$@$.
Nie będe podawał ksywki, bo nie wypada bez zgody
12:43 <on>: you have to leave
12:44 <on>: i hunt in this cave and skapy hunt down at soldiers
12:44 Dragon of Darkness Pandoria: ok
12:44 Dragon of Darkness Pandoria: i leave
12:44 Dragon of Darkness Pandoria: buy its your cave??
12:44 Dragon of Darkness Pandoria: all can hunt there
12:45 Dragon of Darkness Pandoria: =/
12:45 <on>: yepp
12:45 Dragon of Darkness Pandoria: =)
12:45 Dragon of Darkness Pandoria: swe??pl??br??
12:45<on>: swe
Grrrrrr

Ostatnio edytowany przez Darkness Dragon Master - 18-02-2005 o 13:56.
Darkness Dragon Master jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 18-02-2005, 14:05   #8
rush
Użytkownik Forum

rush's Avatar

Data dołączenia: 30 12 2004
Lokacja: Legionowo

Imię: -
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Moonblades
Świat: Refugia
Poziom: -
Skille: -
Poziom mag.: -
rush ma numer GG 1053602
Domyślny

Ludzie pomyślcie troche... teraz najlepszy z szwedów ma około 60 levela, a najlepszy z polaków około 40. Z tym, że każy szwed ma powyżej 50 levela, a polaczków lvl 25+ jest około 10 (śmiech na sali). I wy chcecie wojny?? Lepiej niech nooby dobiją conajmniej 30 lvl, a nie gadają głupoty. Jak jest na tym forum Polak, który ma powyżej 30 lvl i gra na Pandorii niech się przyzna. Zobaczycie ile są warte wasze gadania o wojnie... Jeśli ktoś się czuje urażony to sory, ale jak słysze, że jakiś noob, który ma 8 lvl chce wojny to spadam z krzesła.
stary 18-02-2005, 14:28   #9
Darkness Dragon Master
Użytkownik forum

Darkness Dragon Master's Avatar

Data dołączenia: 01 02 2005
Lokacja: Gdańsk

Darkness Dragon Master ma numer GG 1538295
Domyślny

Rush jeżeli chodzi o mnie to ten temat to ma być w stylu "sutry" wzywającej do boju wszystkich polaków na Pandorii. Do jeszcze ciężych treningow i dłuższych huntów (czyli wyższych lvl). Ma on mobilizować, żeby polacy rośli tam w siłe i wytępili to plugawe zło i chaos jaki wprowadzają nOOb-swe . Oczywiście są tez tacy co tylko czekają na wojne, żeeby jak sępy zbierać eq po poległych ( ale to zabrzmiało) .

Ostatnio edytowany przez Darkness Dragon Master - 18-02-2005 o 14:30.
Darkness Dragon Master jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 18-02-2005, 15:06   #10
SIQ Reaktywacja
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 09 02 2005
Lokacja: Lublin

Stan: Aktywny gracz
Imię: ***
Profesja: Paladin
Gildia: ***
Świat: Kyra
Poziom: ***
Skille: ***
Poziom mag.: **
Wyślij wiadomość przez ICQ do SIQ Reaktywacja SIQ Reaktywacja ma numer GG 666 Adres Jabbera do SIQ Reaktywacja
Pergamin

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Elfret*
Pandoria jest światem zdominowanym przez szwedów i polaków. Najmocniejszą guildia jet Basic, jej członkami w wiekszym stopniu sa szwedzi, ale także ludzie innej narodowości. To z pewnościa nie zadowala polaków, wiecznie chcacych być najlepszymi, no i dobrze . pare dni temu na kanale trade pare osub zaczeło wyzywac szwedów, co sie wyraznie spodobalo większości polakom i zapoczatkowalo stosunkowo poważna dyskusje natemat wytępienia tej dominujacej grupy. Powstalo wiele planów, np stworzenie mocnej polskiej guildi, która mogła by konkurować z Basic'em. Ale wszyscy wiedza, że to wymaga czasu i dobrej organizacji, której dotychczas brakowalo w naszych szeregach.
Temat troszke ucichł, ale znowu powrucił, poniewarz wiele osub zostalo zabitych przez szweduw, dla których pekowanie jest pewnym rodzajem rozrywki. Sam tego doświadzczylem gdy wyższy lvl sorc kazal mi wyjśc z zajętej przezemnie wcześniej jaskini, przyczym strzelał do mnie hmm i blokowal wyjscie. Oczywiście padlem. Takich przypadków jest wiecej, co wyraznie drażni polaków, którzy coraz cześciej mówią o wojnie. Są plany aby wojnę rozpocząc na początku wakacji, wcześniej się do niej przygotowując.
Lecz jak wcześniej powiedziałem wymaga to organizacji. Temat ten jest jakoby zapoczątkowaniem dyskusji, która ma za zadanie określenia stanowiska, najlepiej większości polaków grających na Pandorii.

sry za błedy ort pozdro for all <=*_@_*=>
Tak na moje oko to ty błędami niestraszysz

A co do Pandori to sie niewypowiem bo niegram na tym serwie o ile wogule gram co sie ostatnio żadko zdarza.
stary 18-02-2005, 15:22   #11
Willy The Dark Druid
Użytkownik Forum

Willy The Dark Druid's Avatar

Data dołączenia: 15 01 2005
Lokacja: Szczecin>Moj dom>Moj pokuj>krzesło przed kompem

Willy The Dark Druid ma numer GG 3261525
Domyślny

Hehe wszyscy Polacy na Pandorie ! xD a co do tej wojny to se tez chyba zrobie postać na pandorii xD i bedzie troszke rozrywki XD
stary 18-02-2005, 15:28   #12
rush
Użytkownik Forum

rush's Avatar

Data dołączenia: 30 12 2004
Lokacja: Legionowo

Imię: -
Gildia: Moonblades
Świat: Refugia
Poziom: -
Skille: -
Poziom mag.: -
rush ma numer GG 1053602
Domyślny

Willy, jak chcesz grać na Pandorii tylko dlatego żeby mieć rozrywke z wojny to lepiej nie graj...
stary 18-02-2005, 15:35   #13
PiXik
Zbanowany

PiXik's Avatar

Data dołączenia: 08 03 2004
Lokacja: Rybnik

Imię: Sir Pix
Domyślny

ktoś był 1 i zajmuje cave z soldkami etc i bardzo dobrze!! pozatym ja wyganiam każdego który wchodzi do kopalni z soldkami gdzie ja hunce (arcania)i ja pa bym tego nie nazwał każdy zajmuje tombsy kopalnie itp itd i jest dobrze a na arcanii już były 2 wojny i jest 2:1dlaczego 1 skoro tylko 2 wojny bo w 1 szwedzcy gracze wygrali wielką bitwę a potem dostali ;p
i jest pokój
PiXik jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 18-02-2005, 15:41   #14
sir Tifejo
Użytkownik Forum

sir Tifejo's Avatar

Data dołączenia: 09 08 2004
Lokacja: Knurów k/Gliwic

sir Tifejo ma numer GG 4203085
Domyślny

Ech...Ja nie gram na Pandorii i cale szczescie.

Ale wnioski z dawnej juz wojny pol-swe sa raczej kiepskie, my jako polacy dostalismy oklep jakich malo, a z innych swiatow [nie wszystkich] tez mi wiadomo ze polacy w wojnach dostaja baty od szwedow, coz sa lepsi [nie wszyscy, wiadomo ze noob'y sie zawsze zdazaja] i nie ma co tego ukrywac.
To samo tyczy sie Was - chcecie wszynac wojne z najlepszymi, a potem sie skarzycie ze dostaliscie oklep od Szwedow...

Pozdrawiam, i zycze Wam zeby zadnej wojny nie bylo
T.

[email protected]
sir Tifejo jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 18-02-2005, 18:43   #15
Patimrok
Użytkownik Forum

Patimrok's Avatar

Data dołączenia: 18 10 2004

Stan: Niegrający
Domyślny

nie chcemy żadnej wojny na Pandorii !!! ja tam chyba sie nie zapisze do żadnej polskiej gildii, żeby mnie swe nie huntneli, jestem narazie 10 lvlowym palem (wymiatam :>) i nie chce nic narazie tracić, bo to mój pierwszy świat pvp (wcześniej pacera-non-pvp), chyba będę narazie siedział w ab (w końcu to polskie miast i chyba tam najbezpieczniej [teoretycznie]), chociaż Polacy pkują ;/, oczywiście nie pomagają sobie
Patimrok jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 18-02-2005, 20:07   #16
Pacek
Użytkownik Forum

Pacek's Avatar

Data dołączenia: 18 07 2004
Lokacja: Bełchatów

Stan: Niegrający
Imię: Pacek man
Profesja: Brak (Rookgaard)
Świat: Julera
Domyślny

dla mnie wojny na tibi to głupota a szczegulnie wojny pomiedzy narodowościami, bo i po co sie lać i ryzykować strate lvl a z wizji lokalnej wiem że high lvlom jakoś nie śpieszy sie do walki a leją sie zazwyczaj noby, wracajac do wojny wojna jest wojna minie jak zbanuja kilku graczy
Pacek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 18-02-2005, 20:18   #17
elite
Użytkownik Forum

elite's Avatar

Data dołączenia: 09 04 2004
Lokacja: Wrocław

Imię: Tizon Jeon
Profesja: Paladin
Świat: Iridia
Poziom: 44
Poziom mag.: 15
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Darkness Dragon Master
Rush jeżeli chodzi o mnie to ten temat to ma być w stylu "sutry" wzywającej do boju wszystkich polaków na Pandorii. Do jeszcze ciężych treningow i dłuższych huntów (czyli wyższych lvl). Ma on mobilizować, żeby polacy rośli tam w siłe i wytępili to plugawe zło i chaos jaki wprowadzają nOOb-swe . Oczywiście są tez tacy co tylko czekają na wojne, żeeby jak sępy zbierać eq po poległych ( ale to zabrzmiało) .
Twoje zamairy sa naprawde szczytne ale jest maly problem... Zlo chcesz zwalczac zlem, czyli oko za oko, zab za zab i wtedy polacy chcac jakos przytlumic szwedow beda PA a to spowoduje wojne... Jest to nie uniknione.. Na kazdym swiecie chyba juz byla wojna polska vs. szwecja, najwyrazniej ciagle mamy uraz po Potopie. Nasz 2 nacje zwaczlaczja sie wzajemnie i chyba nic ani nikt tego nie zmieni... takie moje zdanie. Sam nie gram niesety na pandorii ale uczestniczylem min. w wojnie na Danubii i zginale honorowo- 30 level sorc
stary 18-02-2005, 20:18   #18
Shinjix
Master Alucard

Shinjix's Avatar

Data dołączenia: 27 09 2004
Lokacja: www.tibiaspy.com

Imię: Yatiru
Profesja: Elite Knight
Gildia: Dreamers
Świat: Secura
Shinjix ma numer GG 4032930
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Pacek
dla mnie wojny na tibi to głupota a szczegulnie wojny pomiedzy narodowościami, bo i po co sie lać i ryzykować strate lvl a z wizji lokalnej wiem że high lvlom jakoś nie śpieszy sie do walki a leją sie zazwyczaj noby, wracajac do wojny wojna jest wojna minie jak zbanuja kilku graczy
Polacy mają to w genach, że czują sie ważni i chcą być najlepsi i mieć najwięcej....
Ja już się przygotowuje na pandorii, skille 73/65 25 level na wakacje w wojnie pomoge, bo mnie wkur.wia ich PA... Ale w sytuacji "czy chcesz wojne" odpowiem: NIE!
†††

I am the pure flame that burns
I am Sirius son
I am the infinite space
I am the most conquering One
Shinjix jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 18-02-2005, 20:18   #19
Desigit
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 11 09 2004

Domyślny

@ Elfret*
Omfg, pewnie jestes 1 z tych noobkow ktore pisza te bzdury na trade-.-, chcesz wojny a jak dojdzie do niej to s*******isz do depo, hmmm, chyba to co sie dzieje na Pandri to wiesz tylko z plotek

@pawelekthedruid
Nah, nie chodzi o to, nawet jak ty jestes pierwszy to i tak Indeptency(dawne basic) cie wy*******a.

btw. cale Indeptency robia sobie tylko jaja z ludzi na pandori, grozac im huntem itp. , mi grozili juz (hoho z 5razy? ) i kazali placic, of corse nie zaplacilem i narazie nic mi nie zrobili i raczej nic nie zrobia :S

-Swe?
-Yes
-Fu You ;]
Desigit jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 18-02-2005, 20:30   #20
Shinjix
Master Alucard

Shinjix's Avatar

Data dołączenia: 27 09 2004
Lokacja: www.tibiaspy.com

Imię: Yatiru
Profesja: Elite Knight
Gildia: Dreamers
Świat: Secura
Shinjix ma numer GG 4032930
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Desigit
@ Elfret*
Omfg, pewnie jestes 1 z tych noobkow ktore pisza te bzdury na trade-.-, chcesz wojny a jak dojdzie do niej to s*******isz do depo, hmmm, chyba to co sie dzieje na Pandri to wiesz tylko z plotek
Tez odniosłem takie wrażenie

Cytuj:
@pawelekthedruid
Nah, nie chodzi o to, nawet jak ty jestes pierwszy to i tak Indeptency(dawne basic) cie wy*******a.
Albo cię wezmą, albo zrookują. Przypomina mi się isra-Dimitri von Carstein się wybił, D'T próbowało go zrookować i Dimitri tak namieszał, że za nim poszło Vampires, Black Sheep, Golden Legion.... Jakby nie dostał deleta konta to D'T by tą wojne przegrało w ****u...

Cytuj:
btw. cale Indeptency robia sobie tylko jaja z ludzi na pandori, grozac im huntem itp. , mi grozili juz (hoho z 5razy? ) i kazali placic, of corse nie zaplacilem i narazie nic mi nie zrobili i raczej nic nie zrobia :S
Tak się robi z PA i przeważnie wychodzi.... Ale nie zawsze....
†††

I am the pure flame that burns
I am Sirius son
I am the infinite space
I am the most conquering One
Shinjix jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania