|
Notki |
Magia Magiczne zaklęcia, runy, potężni magowie. Tutaj wszystko o magii w Tibii |
![]() |
|
Opcje tematu
![]() |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 12 2003
Lokacja: Lublin/AB :P
Stan: Aktywny gracz
Imię: Jackub
Profesja: Sorcerer
Świat: Luminera
Poziom: 32+
Poziom mag.: 34
![]() |
![]() tak tak dziwne zeczy sie dzieja ostatnio....
juz dwa razy zginąłem bo UH nie zadzialal pierwszym razem walczylem z minomagiem i jak zolte bylo zycie chcialem UH i nic! a mino przywalil mi combo i padlem... drugi raz (ten ktory mnie poruszl na tyle ze pisze ten post) uciekam sobie przed zerkiem (bo lagi dopadly) no i troche ciezko bylo bo gonilo mnie 3 zerkow ![]() szlag mnie trafia !!!! co to za jaja jakies!!!! juz nie ufam UHom no i dwa dedy przez takie go*** komukolwiek sie zdazylo cos podobnego? (nie pojawialo sie nic w stylu u are exhblabla) wiec czemu nie zadzialal?? no piszcie tu swoje przypadki proszę |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Na emeryturze.
Data dołączenia: 24 10 2003
|
![]() Czasem tak sie zdarza, bug jest zgloszony do tworcow gry. Oznaka jest to, ze pojawia sie napis informujacy, ze runy nalezy uzyc na jakims stworzeniu. Tymczasowym rozwiazaniem jest puszczenie w takim wypadku zwyklej exury, po tym UHy powinny juz dzialac.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() dzieki za odpowiedz
![]() swoją drogą to skandal! powinni to oglosic na stronie tibia.com a nie ze kazdy sie przekonac musi sam o tym ![]() jak stracilem cokolwiek z k-setu lub c helmet to chyba koncze z tibia!!!!!! juz 2 razy kupowalem k legsy przez te dedy uhowe!!!!! normalnie jak o tym pomysle to matura odchodzi w kąt a na jej miejsce wchodzi obraz mojej kasy straconej mojego equip grrrrr wrrrrr |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 07 01 2004
|
![]() Czasem też zdarza się bug z samej exury vity jak też i innych czarów. Piszesz czar, naciskasz enter, tekst pojawia się na ekranie, w oknie chata, ale nic się nie dzieje. NA początku mówił mi to kumpel, i uznałem, że musiał mieć laga, a że neprzyzwyczajony to się zdziwił. A tutaj oziwo ostatnio guardy bije, rzucam vite a tu zonk, myśle lag. ALE nie, pojawia się jako wysłana, ale czar nie działa. Reszta gry toczy się nadal
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 10 2003
Lokacja: Pokoj
![]() |
![]() Jest jeszcze inna mozliwosc - nie miales 4 m lvl, ale na takiego palla, to chyba nie mozliwe. Byc moze tez nie trafiles uhem na siebie, albo gorzej - trafiles w zerka i jego uhnales
![]()
*&&&**********&&&&&&**&&& &***&********&&****&&&***& *&***&******&&******&&&***& **&***&***&&&***&&***&&&***&***&&& ***&***&&&*&&***&&***&&*&***&&&***& ****&*******&&******&&***&*******& *****&*****& &&****&&*****&*****& ******&&&&&***&&&&&&*******&&&&& |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 08 2003
|
![]() mialem podobny blad tylko ze z swiatlem napsialem 1 raz wyslano nic 0 swiatla 2 raz 0 siwatla za 3 razem dopeiro bylo:/ mane tylko zmarnowalem.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 26 01 2004
|
![]() bycmoze pierwszy raz miales exhaused a pozniej juz spadl ci mlvl po deadzie ?
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zbanowany
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Buuuuu
|
![]() Ja widze kilka rozwiazan:
Miales magiczne strzaly (poison/burst/power bolt), strzelanie nimi liczy sie tak jak rzucanie czarow i nie mozna rzucac wtedy innych czarow. Miales laga i to co widziales na ekranie nie bylo zgodne z tym gdzie aktualnie byles (w sumie to wedlug mnie tabele planszy w tibi maja powazne niedociagniecia z tym zwiazane).
![]() |
#11 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 10 2003
![]() |
![]() No to palowie mają porządnego pecha.
Nie mogą na raz walczyć i czarować. To ja chyba nie będę sobie robił paladyna. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 09 2003
Lokacja: Poznań
![]() |
![]() A może miałeś przeterminowanego uha
![]() Pewnie wygrzebałeś jakieś uchy z samego końca depo. Uważaj takie uhy mogą zabierać nawet po 250hp. ![]()
![]() |
#13 | |
eX Moderator
Data dołączenia: 26 09 2003
Lokacja: Fangorn Forest
Stan: Na Emeryturze
Gildia: Defenders of Fangorn
![]() |
![]() Cytuj:
2. Moderator nie myli się - moderator ma inne zdanie 3. Moderator nie obraża innych - moderator dobitnie zwraca uwagę 4. Kto przychodzi ze swoimi przekonaniami - wychodzi z przekonaniami moderatora. 5. Szanuj moda swego - możesz mieć gorszego. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 10 2003
![]() |
![]() Jeszcze jak miałem moim knightem pierwszy magic lvl to mogłem używać hmm. A w tibia.pl w dziale o magii pisze, że hmm jest od 3 magic lvl.
No to myśle, że to chodzi o robienie runu. Więc sądziełem, że niezależnie od magic lvl moge używać wszystkich runów. No to kupiłem bp z UH`ami za 2k. Chcem na sobie urzyć, a tu pisze że mam za mały magic level. Wtedy już miałem 2 magic lvl. A do UH`ów potrzeba 4. A skoro mam knighta, to na ten 4 magic lvl będę czekał ohohoooo. Ale hmm moge urzywać mimo że też mam za niski magic lvl. O co tu chodzi? |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 09 2003
![]() |
![]() Miałem tak samo!!! zginałem przez to na poh!
ide sobie spokojnie moim druidem (21lev) wylania sie orc lider no to go sobie bije w spokoju z hmm i nagle pojawia sie zerker to ja juz nie bilem w nic HMMami tylko dluga i do teleportu na wyspe druidow ale zerker jak to zerker szybki jest łozbuz zabral mi 114 no to ja postanowilem uzyc UH uzywam! NIC! zerker zabiera 24 używam UH znów! KURWA! co jest !zerker uderzyl ale pojawila sie chmurka i znów UH NIC!!! i nagle pojawil sie piekny napis You are dead. SZLAG BY TO TRAFIŁ po co ja stercze przed tym depo i robie te UH jesli one nie działają k@#%a!!!!!!! ![]() ![]() PS: nigdy nie mam lagów bo mam bardzo szybkie łącze i nie jestem na tyle glupi zeby UHnąć kogos innego niz siebie! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 12 2003
|
![]() @Monoron
do HMM You need to have a magic level of at least 3 to cast this spell, and it takes 70 mana. The originating rune can be used 5 times by persons of magic level 1 or higher. (źródło tibia.com) Potrzebujesz poziomu magii 3 żeby rzucić zaklęcie (zrobić run) a 1 żeby użyć runu. do UH You need to have a magic level of at least 11 to cast this spell, and it takes 100 mana. The originating rune can be used once by persons of magic level 4 or higher. (źródło tibia.com) Potrzebujesz 11 żeby zrobić run a 4 żeby użyć. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 08 2003
Lokacja: Elblag
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Brzozqs
Profesja: Paladin
Świat: Secura
Poziom: 23+
Skille: 65/50
Poziom mag.: 8+
![]() |
![]() mozelie ze chciales go uzyc w biegu tez tak mialem i prawie zginelem na pohu. albo chcem wypic mana fluid i ide to sie wylalo na ziemie;[
![]() |
#19 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() wiem wiem ze w biegu mozna nie trafic runkiem dlatego sie poswiecilem i przystanalem zeby sie UHnac ale no coz... nie zadzialalo ale dzis mialem podobnie z czarem leczacym UH (tzn magia natychmiastowa) nie wyszlo za pierwszym razem dopiero za drugim sie uzdrowil) a to bylo ciekawe bo schodze do dwarfow a tu guard zlurowany pod dziure
![]() ![]() PS LURERZY DO DOMU!!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | ||
CS Tibia.pl Team
|
![]() Cytuj:
Mi wszystko działa. I światło i exura i antidotum.
![]() |
![]() |