|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 12 2004
|
![]() Chcialem zapytac czyktos orentuje sie w przegladarce internetwowej Firefox i czy moze mi powiedziec czy jest ona bezpieczniejsza od zwyklej przegladarki internet explorer i czy nie jest ona jakas podejrzana itd... za szybka odpowiedz z góry dziekuje
|
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 08 2004
|
![]() W.g rankingu przeprowadzonego nie wiem przez co(na interi byl news),firefox to jedna z najbezpieczniejszych wyszukiwarek internetowych.Wypadla w testach bezpiecznecstwa&skutecznosci w wieeele lepiej niz Ie.
Ostatnio edytowany przez Zapewapu - 05-03-2005 o 15:34. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użyszkodnik
Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau
Stan: Początkujący
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
![]() |
![]() Dodatkowo warto dodać, że każda inna przeglądarka jest lepsza od IE
![]() A dla zainteresowanych, niedługo wyjdzie połączenie Nestcape z IE (Będzie obsługiwać strony napisane tylko pod IE)
![]() |
#4 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 09 2004
Lokacja: Węgorzewo/Gdańsk
![]() |
![]() Wiedizalem, ze gdzies jest taki temat
![]() Co do bezpieczenstwa Firefoxa. Kiedys znalazlem taki tekst Cytuj:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 09 2004
|
![]() fore3fox jest bardzo dobrym programem i staje sie coraz slawniejszy..neidslugo ta stara slynna opera wymieknie. Firefox jest bezpiecznym programem naprzyklad pod wzgledem,ze blokuje okna pop-up (czy jak sie to tam pisze) wiecej o tym programie mzoesz sie dowiedziec na www.nowe.pl
www.instalki.pl www.dobreprogramy.pl sa to strony z programami ... wyszukaj fire foxa i poczytaj oceny forumowiczow tych stron...lub poprostu opisy prograu...jakie ma opcje itp ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 09 2004
Lokacja: Węgorzewo/Gdańsk
![]() |
![]() hehe... fakty mowia ze zarowno IE jak i FF w tej chwili maja podobna ilosc bledow krytycznych
![]() A opinie uzytkownikow... to tylko sugestie. Ktos lubi FF to bedzie gadal, ze on jest bezpieczny, ktos lubi Opere to bedzie gadal ze ona jest najbezpieczniejsza. A prawda jest taka, ze bezpieczenstwo przegladarek jest zblizone...
![]() |
#8 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 01 2005
Lokacja: Somewhere, where I smoking ganja
![]() |
![]() Mam taka prosbe. Moglby ktos podac link z ktorego sciagne FF? najlepiej polska wersja. z gory dziekuje
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 10 2003
|
![]() Ja sam uzywam FF i jedyna roznica jaka zauwarzylem miedzy ff a IE sa jest dluzsze ladowanie sie zdjec w ff. Nie wiem czemu tak jest.
![]() |
#10 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 31 08 2004
Lokacja: [HACKED]
![]() |
![]() Cytuj:
www.firefox.pl |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 02 2005
Lokacja: Kazordoon
Stan: Aktywny gracz
Imię: Zirgin
Profesja: Sorcerer
Świat: Balera
Poziom: 20
Skille: 19/21
Poziom mag.: 21
|
![]() Firefoks jest lepszy, bo nie instalują sie w nim te takie głupie dodatkowe "paski zadań" z reklamami. A w IE to raz trafisz na jakąś zawirusowaną stronę i już masz takie gówno zainsalowane.
W firefoxie (choć w innych "alternatywnych" przeglądarkach pewnie też) można otwierać strony w panelach, i niezawalają wtedy całego paska zadań. Poza tym wszystko co z Microsoftu to shit :P Ostatnio edytowany przez Mar Cin - 06-04-2005 o 16:12. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 04 2004
Lokacja: Jastrzębie Zdrój Kolor skóry: Biały!
Stan: Niegrający
Imię: Gieksa Jastrzebie
Profesja: Knight
Świat: Celesta
Poziom: 8
Skille: 23/25
Poziom mag.: 1
|
![]() FF jest dobry, alego nie używam, bo dłużej mi sie strony wczytują niż na IE. Choć, kiedy mam coś ściągać, to tylko z FF, szybciej idzie
![]()
![]() |
#13 |
eX Moderator
Data dołączenia: 10 09 2003
Lokacja: Fotel przed monitorem
![]() |
![]() a ja polecam AvantBrowser, na prawdę bardzo dobra przeglądarka która jest zupełną modyfikacją IE.
A co do bezpieczeństwa, to wszystkie przeglądarki alternatywne są bezpieczniejsze od IE z prostego powodu, IE jest zintegrowana z systemowym shellem (jaśniej: wykorzystuje interfejs windowsa, a dokładniej exploratora), przez co jeżeli jest dziura w IE, to jest to dziura dająca bezpośrednie wejście do twojego systemu. |
![]() |
![]() |