|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 13 03 2005
|
![]() Jestem bardzo ciekawy co do jednej rzeczy a mianowicie : załużmy ze mam knighta lvl 40 i mam AOL i 1270 capacity . I np. wracam z jakiegoś huntu i mam 0 capacity i podbiega do mnie ktoś i mnie zabija i spada mi lvl a jak lvl to też cap czyli mam 1245 capacity ale mam AOL i tylko on mi wypada a on waży 4,2oz . Czyli z tego co ja myśle powinienem się zalogować w świątyni i mieć 1265,8 capacity a to jest niemożliwe lub powinno mi coś wypaść oprucz AOLa a to też raczej mało możliwe . Proszę o wytłumaczenie mi tej sprawy a wątpie żeby dużo osób wiedziało coś o tym czyli to sie przyda większości graczy . I proszę niepisać postów typu ''mój kolega muwil ze tak mial ale niepamientam co mówił dalej '' lub '' to jest napewno bug zgłość to do cipsoftu i oni ci dadzą jakiegoś rara'' najlepiej żeby jakiś moderator zastanowił się przez chwile i napisał jakiegos mądrego posta . z góry dziękuje za all posty.
Ostatnio edytowany przez Himera - 13-03-2005 o 19:18. |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 12 2004
Lokacja: Kraków
Stan: Na Emeryturze
Imię: Suldanesslar
Profesja: Elite Knight
Świat: Harmonia
Poziom: 60
Poziom mag.: 6
|
![]() Mozesz sprobowac na sobie i zapisac obserwacje. Bo to jest faktycznie dziwne. Ale raczej nie powinno ci nic wypasc, lub jakis item ktory zajmuje cap ponad twoj udzwig.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 12 2004
|
![]() gdzy ma sie AOLa nic nie wypada oprocz niego
PS.Skad go masz po uptade wszystkie zamienily sie w broken amulety! |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 09 2004
Lokacja: wrocław
Stan: Na emeryturze
Imię: Immortal Berud
Profesja: Paladin
Skille: 8x
![]() |
![]() Cytuj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
|
![]() napisal AOL wiec moze byc to i to-.-
EDIT:raczej miales racje przepraszam Ostatnio edytowany przez Chyt - 13-03-2005 o 22:17. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik forum
|
![]() Faktycznie ciekawe. Jakiś błąd? Czyżby cip soft tego nie zauważył. Może jakiś modek nam odpowie?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Fallen Angel
|
![]() A moze jestescie idiotami? Gosc wyraznie prosil o sprawdzona odpowiedz a wy tu zeby probowal...Kto bedzie 50k na takie testy wydawal?
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
|
![]() tak czytam i czytam i od dzisiaj mysle ze 1245-4=1265?! jak ty liczysz? powinno wyjsc 1241-.- bo chyba 5-4 jest 1 co nie? a moze po prostu glupi
jestem?! Przepraszam was pisalem w pospiechu... Ostatnio edytowany przez Chyt - 14-03-2005 o 11:26. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Użytkownik forum
|
![]() Cytuj:
up@ da mi ktos 50k i postac to moge zrobic testa Ostatnio edytowany przez Himera - 13-03-2005 o 22:42. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
eX Moderator
Data dołączenia: 10 09 2003
Lokacja: Fotel przed monitorem
![]() |
![]() kiedy ktoś Ci wyśle parcelem mnóstwo śmiecia, tak że przekracza limit ilości rzeczy w depo, rzeczy wcale nie znikają, tylko po prostu kiedy będziesz chciał coś włożyć, otrzymasz komunikat o przekroczonej zasobności skrzynki. Dlatego myślę, iż identycznie będzie z ww sytuacją, przedmioty zajmą więcej capa, jeśli będziesz chciał coś jeszcze wziąść to dostaniesz "to heavy" dopóki nie rozładujesz nadwyżki capa.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
eX Moderator
Data dołączenia: 13 10 2003
Lokacja: Tychy
Stan: Niegrający
|
![]() Cytuj:
Odpowiem Ci, że osobiście nigdy się nad tym nie zastanawiałem i nie wiem co się w takim wypadku może stać. Myślę, że p.l. mądrze tutaj kombinuje, tzn będziesz miał 0 capa, a jak zdejmiesz coś z siebie, to nie będziesz mógł już tego założyć na powrót, dopóki nie zrobisz miejsca.
![]() |
![]() |
#12 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 12 2004
|
![]() A ile waży aol? Ja myslę, że to po prostu poleci do depo, to by chyba było najrozsądniejsze ze strony CipSoftu bo miałbyś cap, a do odzyskania tej nadwyżki dzieli cię parę kroków.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 10 10 2004
Lokacja: Kazordoon(Iława)
![]() |
![]() 1370-4,2=135,
![]()
![]() |
#14 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 01 2004
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Royal Paladin
|
![]() Wg mnie jest tak samo jak z depo gdy masz w nim za duzo itemkow :
ALBO 1. ginie losowy item ALBO 2. masz wszystko na sobie ale jak zdejmiesz to juz nie nalozysz watpie zeby bylo inaczej ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Użytkownik forum
|
![]() chyba postaram sie zrobic taki test mam akurat kilku uhmaikerów a powiem kumplowi zeby sobie przeczytal ten temat to mi da 1 aol . opisze puzniej cały ten test .
''A wiesz od czego są moderatorzy? Co my się mamy najlepiej na Tibii znać?'' mysle ze moderatorem niemorze zostac zwykły polski noob tylko juz trzeba miec odpowiednie wiadomosci . Niechodzilo mi o to ze moderatorzy maja wiedziec wszystko ale moze akurat ktos z nich miał już taki przypadek . |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
eX Moderator
Data dołączenia: 13 10 2003
Lokacja: Tychy
Stan: Niegrający
|
![]() Posiadanie większej, niż przeciętna, wiedzy o Tibii jest rzeczą mile widzianą, aczkolwiek nie najważniejszą.
Cytuj:
![]() |
![]() |
#17 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 31 01 2004
Lokacja: Meduseld
Stan: Aktywny gracz
Imię: Theodon
Profesja: Knight
Gildia: Holy Dragons
Świat: Celesta
Poziom: 60
Skille: 84/83
Poziom mag.: 5
|
![]() Gorzej by było jakby mu SoV wypadł na przykład
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 11 2004
Stan: Na Emeryturze
|
![]() Cytuj:
ja bym stawial na to, ze wszystko bedziesz mial na sobie, ale bedziesz mial 0 cap i jak zdejmiesz cos co wazy np. 5oz to dalej bedziesz mial 0 cap |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Użytkownik forum
|
![]() Zrobilem test i jest tak jak wiekszosc myslala postac byla cala zaladowana rybami i miuala aol i po deadzie miala 0capa a jak wyciagnelem rybe to juz puzniej jej niemoglem wlozyc dzieki za all posty . temat do zamkniecia
|
![]() |
![]() |