|
Notki |
Mainland Wielki i tajemniczy kontynent... Tutaj odkrywamy jego tajemnice... |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 28 01 2005
Lokacja: Łódź
|
![]() Witam Wszytkich graczy
![]() Dzisaj porozmawiamy poraz kolejny na temat nobów, wiec zaczynajac słowo nob pisze sie przez jedno o a wiekszać z was pisze 2xo. W dosłownym znaczeniu NOB brzmi "pała" tak przynjmnej tłumaczą słowniki.Po przejźeniu paru słowników czy to w szkolnej bibliotece czy publicznej wszystkie podobnie je tłumaczą I nigdzie sie nie spotkałem żeby istniało takie słowo "NOOB" tylko "NOB" A teraz zajmijmy sie NOBami Moim zdaniem jakies 70% polskich graczy to noby zrobilem kilka sąd pokazujac tą prawde. Po pierwsze jakos nie rozumiem skrutuw typu PL czy POL moim zdniem to raczej wygląda jak bym podawal nr rejestracyjny samochdu nie lepej muwic pełnym zdaniem przecies rączki wam nie odpadną Ja jako polak nie przyznaje sie do tego pochodzenia idzie sie kawlek gdzy ktos podhcodzi i sie pyta "POL" "PL" i jak odpowiesz tak to odrazu daj 1 gp daj food co ja sklepik jestem czy co? Na przykładzie szwedów moge przyznac ze oni są solidarni nie morduja sie za byle co jednym słowem spoko goście dlatego raczej z nimi trzymam niź z polakami. Bo niestety polacy juz tacy są ![]() |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 12 03 2005
Lokacja: (Caught) Somewhere in time
|
![]() Nie tłumacz tego słowa dosłownie. Jak przetłumaczysz na nagielski ziom albo jakieś inne ZZZzzIomAlkSkie słowo? To jest slang internetowy i nie tłumaczy sie tego dosłownie. Co do drugiej części się zgodzę, aczkolwiek ja przeważnie pomagam, ale tylko jednorazowo (bo co ja jestem? Caritas Polska?). W każdym razie każdy z nas przyczynia się do tego stanu rzeczy nie pomagając takim newbiesom i nie muwie tu o loocie, ale raczej o radach itp itd.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 12 2004
|
![]() o co ci czlowieku chodzi? ja jakos duzo czesciej widze np. "br?", szczerze mowiac nie spotkalem sie jeszcze z tym zeby ktos do mnie powiedzial "pl" czy "pol?" najczesciej ludzie sie mnie po prostu pytaja czy jestem polakiem(no ale to juz pewnie od serwera zalezy), druga sprawa: na twoim miejscu tez bym sie nie przyznawal, ze jestem polakiem z taka ortografia to nawet obcokrajowiec by skapowal, ze z toba musi byc cos nie tak, a tak swoja droga to co za roznica czy ktos bedzie zebral mowiac: "fri itens plx" czy po polsku?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 08 2004
Lokacja: Carlin
Stan: Aktywny gracz
Imię: Knight Simon Dark lord
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Evil Shadows
Świat: Harmonia
Poziom: 36
Skille: 20/24
Poziom mag.: 45
![]() |
![]() u nas ktoś poprostu krzyczy w stylu "kto jest polakiem" i jak ktoś jest to odpowiada ale potem najczęściej są pytania "dasz jakiś item"
@down w języku tibi pisze się noob bo to jest język tibi ![]()
![]() Ostatnio edytowany przez Knight Simon Dark lord - 15-03-2005 o 08:44. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 28 01 2005
Lokacja: Łódź
|
![]() Wiesz ja tu pisze w innej sprawie a ty znowu robisz mi tu wykład na temat ortografii jak ci ortografia nie pasuje to wejdz na form związane z Językiem Polskim
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 08 2004
Lokacja: Zgorzelec
Stan: Na emeryturze
Imię: Wez Nie Kozacz
Profesja: Knight
Świat: solera
Poziom: 8
Skille: zmienne
|
![]() Slowko noob nie obowiazuje tylko w tibii -.-
Tego slowka nie tlumaczy sie na jezyk angielski. A co do polakow... Nie pytaja sie: Czy jestes Polakiem? - to bym jeszcze wytrzymal najpewniej bym sie zapytal po angielsku... Are you Polish? ale najczesciej spotykam sie z gangiem noobkow mowiacych po prostu: "polak"...I to ma byc pytanie...
![]() |
#7 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 12 2004
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 11 2004
Lokacja: Lidzbark Warminski ^^
![]() |
![]() Jejkus..ja np. pl uzywam...bo jak jakas ciota do mnie skacze z br? br? br? br? to ja mowie pl bo szkoda mi czasu na niego a jak sie dalej drze to mowie "foda se" i narq ..
![]()