|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 09 2004
Lokacja: Knuróv
|
![]() Zapewne nie masz firewalla, i wszystkie pilczki z neta dowolnie się instalują na Twoim kompie. :/ Radziłbym zainstalować Nortona z Firewallem. Aha i w Panelu Sterowania, poszukaj opcji "pozbyj się zbędnych plików z rejestru" czy coś takiego
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 14 03 2005
|
![]() nortona mam firewalla niemam a to w panelu poszukam jeśli to działa to thx a jeśli nie to też thx za chęci
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 01 2005
Lokacja: Tam, gdzie ludzie widują smoki...
Stan: Niegrający
![]() |
![]() Czy przypadkiem nie zainstalował ci się przy okazji nowy sidebar do ie? Jak tak, to mamy ten sam problem
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 08 2004
Lokacja: Wrocław
|
![]() Ad-aware + Spy sweeper + Anty-wirus [np. MKS] + Firewall [np. Kerio] i powinno być ok.
Ostatnio edytowany przez Luckq - 24-03-2005 o 18:42. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik forum
|
![]() skąd mam wiedzieć :/
a z tym firewallem to lipa bo jak instaluje to pisze że jeśli zainstaluję to mogą się pojawić problemy ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 11 2004
Lokacja: Opole
![]() |
![]() Buhahahhahahhahahha omg...
Jak wyjdziesz na dwór możesz zostać potrącony przez Tramwaj ... JAk bedziesz pływał w basenie to cie rekin pogryzie Jak bedziesz jeszcze więcej chodził po stronkach XXX to będziesz miał jeszcze więcej reklam Jak bedziesz jeszcze więcej ściągał programów typu Imesh i Kazaa to sie nie dziw !!!! Widzisz...co kolwiek zrobisz są problemy.... Zainstaluj Fire wall'a ... Ostatnio edytowany przez Avager Tymczasowy - 24-03-2005 o 18:35. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik forum
|
![]() Niwchodzę na stronki XXX tylko na gorące laski
a pozatym tera mi sweepuje system |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 01 2005
Lokacja: Sosnowiec
![]() |
![]() Możliwe, że masz diala. Przeleć kompa Ad-Awarem i ew. innymi anty virami. skombinuj sobie dobrego firewalla i koniecznie zainstaluj Mozillę Firefoxa
![]() ![]()
![]() |
#10 | |
Tibiaspy.com
Data dołączenia: 10 11 2003
Lokacja: Wrocław
|
![]() Cytuj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 11 2004
Lokacja: Thais
|
![]() 1.Poszukaj w autoexecu [autoexec.bat], autostarcie windowsowym i tu:
HKEY_CURRENT_USER/Software/Microsoft/Windows/CurrentVersion/Run HKEY_CURRENT_USER/Software/Microsoft/Windows/CurrentVersion/RunServices HKEY_LOCAL_MACHINE/Software/Microsoft/Windows/CurrentVersion/Run HKEY_LOCAL_MACHINE/Software/Microsoft/Windows/CurrentVersion/RunServices ...rzeczy o dziwnej ścieżce docelowej (zwuaszcza tych, co siedzą w C:\%WinDir%). 2. Przeglądnij wszytskie execi, znalezione metodami powyżej. Powywalaj z dysku te podejrzane (wcześniej możesz na wszelki wypadek skopiować je w inne miejsce, potem po prostu przywrócisz je spod dosa, jakby coś sie stało). 3. Porządny skan ad-ware/spy-ware i antywirem. 4. Instalacja firewalla 5. przeglądarki innej niż IE (polecam FireFoxa). 6. Przeistalowanie kontrolki shdocvw.dll (silnik IE, powinno siedzieć w C:\%WinDir%\System32). To ostatnie może wydać się niekonieczne, ale wbrew pozorom całkiem spora grupa programów kożysta z tej biblioteki (np. GG czy Tlen), a to zazwyczaj ona jest źródłem problemów [na drugim miejscu, zaraz po syfach odpalanych przy starcie spod rejestru]. 7. Sprawdzenie wyników metodą empiryczną (spod TaskManagera, chociaż on jest na tyle niedoskonały [nawet ten spod XP], że polecam inne, specialnie przygotowane do tego celu aplikacje [zazwyczaj dodawane są do pakietów narzędzi diagnostycznych]). 8. W razie potrzeby, powtórzyć kroki 1-7. Jeśli nie pomaga - wypalić najważniejsze dane i zaaplikować niskopoziomowe formatowanie ![]()
![]() |
#12 | |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Cytuj:
@ing: Próbowałem tego. Znalazłem kilka plików, których antywir nie mógł ruszyć i usunąłem je spod nc, ale problem został. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 09 2004
Lokacja: Węgorzewo/Gdańsk
![]() |
![]() Polecam Hijack. Przeskanuj i daj loga... moze pomoge...
edit: ale jak nie wiesz co do czego to NICZEGO tym programem nie kasuj!!!! Aha... i moze moglbys dac te nazwy pliczkow, ktore usuwales NC a nic to nie dalo??
![]() "Miła, błagam, nie zrozum mnie źle Kocham cię tak jak swoje przestworza pokochał wiatr" Moj jogger Ostatnio edytowany przez Matek - 25-03-2005 o 09:25. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Nie bój się
![]() ![]() [edit] No i po problemie ![]() ![]() ![]() Link do Hijack'a http://www.spywareinfo.com/~merijn/downloads.html [edit2] Przepraszam. Fałszywe nadzieje. Dalej mam ten sam problem. Choć jestem na 100% pewien, że to przez EliteBar. Gdzieś keszcze siedzi to tałatajstwo ![]() Ostatnio edytowany przez Louner - 25-03-2005 o 14:55. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 02 2005
Lokacja: Z domu xD
|
![]() Gdey wchodzisz na gorace laski, to bedziesz mial, wiec sie nie dziw. Cos trzeba pogrzebac w windowsie w dysku c tam cos trzeba.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() @re:up
Nie wiesz, nie mów. Świecisz inteligencją wprost. Mało mówiłem, gdzie szukałem? Wiem, wielki guru. Pewnie myślisz, że każdy wirus to z gorących lasek? |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Zamiast plakac nad wlasna glupota to ku*** wejzcie na google.pl i sprawdzcie
EliteBar: http://securityresponse.symantec.com....elitebar.html ale kur3a nie narzekajcie ze hackery dzialaja... MYSLCIE DURNIE...
![]() |
#18 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 11 2004
Lokacja: Thais
|
![]() Solucja absolutna: przerzuć się na Maca ;]
![]() |
#19 | |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Cytuj:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() @up: sorka, ze tak dosadnie podpowiedzialem... cos mi kurna do lba strzelilo
![]() I wogole nie wiem co ja z tymi hackerami wyskoczylem ![]() Ech... nigdy wiecej nie bede jadk jajek w pracy;] >>przerzuć się na Maca O nie!! Juz mam dosc Maca ![]()
![]() "Miła, błagam, nie zrozum mnie źle Kocham cię tak jak swoje przestworza pokochał wiatr" Moj jogger Ostatnio edytowany przez Matek - 26-03-2005 o 08:29. |
![]() |
![]() |