|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 31 10 2004
Lokacja: Krakow
Stan: Aktywny gracz
Profesja: Knight
Świat: Nebula
Poziom: 52
|
![]() Otoz jest taki maly problem
![]() Jestem w sieci lokalnej (LAN) i od dluzszego czasu mam spore lagi na tibii , a dziwne bo: - aktualnie mam transfer ~50-60 kb/s - Stronki nie chodza mi az tak tragicznie (ale nie wspaniale) Takze specem w sieciach nie jestem, i zastanawiam sie, czy jest mozliwe zmiejszenie transferu przy ciagnieciu plikow (bo nie siagam ich wiele) a wiecej poswiecic na tibie, generalnie net mi "dobze" chodzi, a z tibia mam porazke:/ Takze co odpowiada za polaczenie z serwerami tibii, a z www? czy jest w tym jakas roznica? Jak tak to niedlugo bede dzwonil do admina ![]()
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 05 2004
Lokacja: Guildford(UK)
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Minne Reid
Profesja: Sorcerer
Gildia: ----
Świat: Hiberna
Poziom: 17
![]() |
![]() może być kilka przyczyn twojego problemu:
1) w tle nieświadomie może być ściągany jakiś program typu spyware (proponuje zainstalowanie Ad-Aware albo Windows Antyspyware) 2) jeśli jest to Windows XP to nie jest to żaden lag tylko problem z przejściami tzn poruszaniem się tła w odpowiedniej rozdzielczości (miałem Win XP i Tibia strasznie się cięła) 3) masz prawdopodobnie jakiegoś wirusa albo program antywirusowy który zawiesza i spowalnia system. 4) masz przeciążony system (za dużo plików na dysku, albo usunięty plik w Windowsie) 5) system pamięci monitora może być przeciążony (jeśli masz Windows XP wciśnij Ctrl + Alt + Del i zobacz ile % pamięci procesora zajmuje ci Tibia po włączeniu) 6) prawdopodobnie ktoś od Ciebie z sieci ma włączone jakieś P2P (kilka osób) i nagminnie ściąga - tego niestety sie nie pozbędziesz... 7) wejdź w START/URUCHOM/ping wp.pl -t i sprawdz jakie masz pingi - jeśli poniżej 50 to znaczy że net ci dobrze chodzi jeśli powyżej skontaktuj się z administratorem sieci w celu rozwiązania problemu i upewnij się że nie masz włączonego GG,P2P itp gdyż one też obciążają transfer. To by było na tyle mam nadzieje ze moje rady się przydadzą ![]() ![]()
![]() |
#3 |
CS Tibia.pl Team
Data dołączenia: 06 09 1970
Lokacja: Gliwice
Wpisy bloga: 1
Stan: Początkujący
|
![]() Ja tez mialem keidys lagi kilka godzin na dobe na przyklad i mysle ze to chodzi o siec, ile ludzi sciaga cos z kazy albo cos, laczenie sie z tibia i wysylanie sygnalow zalezy od pingow, mozna sprawdzic na daja URUCZOM i "ping www.onet.pl -t", jesli masz ponzej 30 powinienes nie miec lagow, ale to nie zawsze dobrze pokazeuje pingo tez. Obecnie zmienilem siec i neta i gram bez lagow, mysle ze to wina twojej sieci
< i nie mowcie mi ze nie czytalem posta kolegi wyzej> Ostatnio edytowany przez Rybzor - 26-03-2005 o 11:13. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
The Witcher
|
![]() Jako, że jesteś w sieci proponuję skontaktować się z adminem podać mu port na którym chodzi Tibia (7171) oraz IP serwera, na którym grasz, niech sprawdzi czy nic nie jest przyblokowane i odblokuje jeżeli będzie trzeba.
@down: - Mam keyloggera, co zrobić ? - Zrób format systemu. - Mam wirusa, co robić ? - Zrób format systemu. - Tibia mi nie działa, co zrobić ? - Zrób format systemu. - Mam lagi, co zrobić ? - Zrób format systemu. Czemu zawsze na każdy problem z Tibią zaraz pada odpowiedź "Zrób format systemu" .. są inne łatwiejsze sposoby a format i reinstalka systemu to ostateczność. Najpierw wszystko inne .. na końcu format jak wszystko inne nie pomoże.
We all want to help one another, human beings are like that. We want to live by each other's happiness, not by each other's misery. We don't want to hate and despise one another. In this world there is room for everyone and the good earth is rich and can provide for everyone. The way of life can be free and beautiful. But we have lost the way. Speech by Charlie Chaplin from "The Great Dictator" Ostatnio edytowany przez Aversin - 26-03-2005 o 12:01. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 03 2005
Lokacja: Wr0cław
Imię: Warhammerlord
Profesja: Paladin
Gildia: Pretoria
Świat: Harmonia
Poziom: 51
Skille: 77
Poziom mag.: 15
![]() |
![]() Może to być także wina Windowsa. Ja ostatnoi (przedwczoraj?) Miałem zryty system i lagi były okropne (mam neostrade 160kb/s). Jak tylko zainstalowałem na nowo system WindowS to mam 0 lagów. Nawet jak włącze 2 klienty =) Spróbuj tak zrobić. Może pomóc.
![]()
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
|
![]() wiec tak:
1. Nie mam zrytego systemu (nie jestem laikiem i systematycznie o niego [winzgroze] dbam, czyszcze rejestr, etc) 2. Nie mam zadnego wirusa, dobra przegladarka i firawall robi swoje 3. Wlasnie z pingiem jest problem pisze: czas=1511ms ta sa te pingi? czy moze TTL? 4. w tibi mam zmiejszona ilosc fpsow zeby nie zdzieralo mi procesora - ok 40% 5. w menedzeze zadan mam ok 28 procesow @EDIT: nie uzywam p2p, poniewaz tez transfery nie sa wspaniale (0,2 kbs), jak sciagam z www to ok 50kb/s czym to sie rozni? Czyli mam zadzwonic do admina podac mu port do tibii , adres ip swiata (w tym przypadku galany) i co dalej?
![]() Ostatnio edytowany przez Karlos - 26-03-2005 o 19:23. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
The Witcher
|
![]() Ja Ci powiem tak .. kiedyś byłem w LANie i ze stron transfery miałem nawet po 600-700 KB/s. Natomiast Tibia to był jeden wielki lag i pokaz slajdów, częste kicki. Wielokrotnie pisałem do admina z prośbą o odblokowanie portów, podawałem adres IP serwera, ale niestety nie dawało to rezultatów. Nie wiem czy była to wina niewiedzy admina (90% prawdopodobieństwa) czy problemów technicznych (10% prawdopodobieństwa). Pomogła dopiero zmiana netu na NEO.
We all want to help one another, human beings are like that. We want to live by each other's happiness, not by each other's misery. We don't want to hate and despise one another. In this world there is room for everyone and the good earth is rich and can provide for everyone. The way of life can be free and beautiful. But we have lost the way. Speech by Charlie Chaplin from "The Great Dictator" |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 10 2003
Lokacja: Swinoujscie :)
Imię: XXX
Profesja: Elite Knight
Gildia: Ancient Kingdom
Świat: Nova
Poziom: 73
Skille: 103/102
Poziom mag.: 8
|
![]() Uuu jak masz ping 1500 to normalne ze bedziesz mial lagi
![]() Ping to jest tam gdzie masz napisane czas .. popatrz na ping przez 10 minut .. i zobacz ile razy masz taki ping a kiedy polaczenie z netem sie zrywa.. "przekroczono limit~" Mozesz takze zadzwonic do admina i pwoiedziec zeby dal Ci priorytet na tibie.. powinno pomoc troszke
103/102 23:00 You advanced in sword fighting. (103) 19:33 You advanced in shielding. (102) !!!! 12:59 You advanced to magic level 8. Myslisz ze wiesz co to jest zycie ? -.-' Spróbuj tego... http://www.gangstawar.com/index.php?act=speclink&speclink=f6pm690047 |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
|
![]() co to jest ten priorytet?
czyli tak: Podac adminowi port 7171 i spytac czy nie jest zablokowany? (ale gdyby byl to nawet bym sie nie mogl wbic chyba?) chyba ze jest mozlowosc zablokowanie 70% czy cos ![]() podac adres ip serwerow zeby sprawdzil czy nie jest zablokowane? i powiedziec zeby ustawil wiekszy priorytet na tibie? jesczze jakis propozycje?
![]() |
#11 |
The Witcher
|
![]() Zmienić ISP (Internet Service Provider) na innego
![]() Byłem w sieci to miałem straszne lagi .. zmieniłem na Neo i śmiga idealnie.
We all want to help one another, human beings are like that. We want to live by each other's happiness, not by each other's misery. We don't want to hate and despise one another. In this world there is room for everyone and the good earth is rich and can provide for everyone. The way of life can be free and beautiful. But we have lost the way. Speech by Charlie Chaplin from "The Great Dictator" |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 31 12 2004
Lokacja: Bełchatów/"...W państwie pełnym nienawiści..."
Stan: Niegrający
Świat: Kyra
|
![]() hmmm a moze ma zew ip jak ja mialem zew ip to mialem cholerne lagi ;/
no i te mozliwosci co podali koledzy tez sa mozliwe. Ja bym zrobił formata(przynajmniej ja tak robie gdy cos nie gra) jeżeli to nie zadziala to gadaj z adminem sieci ![]()
Nad czaszkami groźby, być złym czy dobrym? Zero pytań, wątpisz ? Strach tonie w liczbach One odbite w źrenicach, a świat upadły w mitach Zamiast powstać w krytykach czynów, kreuje co dnia lepszych skurwysynów Od siebie minimum by z dumą się nie rozstać 2005 Realia Made in Polska |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 10 2003
Lokacja: Swinoujscie :)
Imię: XXX
Profesja: Elite Knight
Gildia: Ancient Kingdom
Świat: Nova
Poziom: 73
Skille: 103/102
Poziom mag.: 8
|
![]() Cytuj:
Nie nie pytaj admina czy zablokowany... tylko zapytaj ile by kosztowalo nadanie priorytetu portom tibi i tyle .. bo to moze kosztowac i temu zaprzeczyc nie moge ... jezeli nie podziala ... to trzeba zmienic internet.
103/102 23:00 You advanced in sword fighting. (103) 19:33 You advanced in shielding. (102) !!!! 12:59 You advanced to magic level 8. Myslisz ze wiesz co to jest zycie ? -.-' Spróbuj tego... http://www.gangstawar.com/index.php?act=speclink&speclink=f6pm690047 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 21 07 2005
|
![]() Cytuj:
![]() Nie chodzi mi o zmiane systemu ![]() Ostatnio edytowany przez Ragnar - 21-07-2005 o 10:28. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Guest
|
![]() Witam!
Tak samo jak inni uzytkownicy mam problem z lagami...ale jest to troche inna sprawa.Mianowicie chodzi mi o to ze kiedy poruszam sie po Depo lub gdzie kolwiek w miescie to postac mi co jakis czas "chodzi co jedna kratke" a kiedy chodze po depo to juz jest masakra bo chodzi juz tak ciagle,robilem juz wszystko zeby temu zapobiec ale nic nie pomoglo.Jezeli ktos rozumie o co mi chodzi to prosze niech mi powie jak naprawic ten problem ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Nieobecny.
|
![]() Porozmawiaj z administratorem swojej sieci.
|
![]() |
![]() |