Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Broń i przedmioty

Notki

Broń i przedmioty Wszystko o broni i przedmiotach.

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 21-02-2004, 21:32   #1
Ivellios The Shadowblade
Użytkownik forum

Data dołączenia: 21 02 2004

Ivellios The Shadowblade ma numer GG 3962261
Domyślny Zarabianie

Witam,
to mój pierwszy temat

Mam pytanie:
Jak moge najszybciej zarobić paladynem? ?(

Musze jak najszybciej zdobyć 40000gp
i nie bawi mnie ubijanie rotów przez kilka dni
Ivellios The Shadowblade jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 21-02-2004, 21:43   #2
Sajan
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 26 01 2004

Domyślny

Wątpie, że w pare dni dorobiłbyś się na rotach 40000gp (40k gp). Najczęstsze źródło pieniędzy palladyna są to hunty na PoHu. Z GSa wypada K-arm i K-leksy bardzo rzadko ale wypada. Możesz spróbować na Dwarfach Soldierach i zrobic sobie lootbaga (kusze, dwarfen shieldy, battle axy, chain armory). Kusze sprzedasz na fibuli za 160 gp, dwarven shield w kazo za 100gp, chain armor w kazo za 40gp, i battle axe (chyba za 50gp ale nie jestem pewien).
Sajan jest offline  
stary 21-02-2004, 21:48   #3
Freesnake
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 31 10 2003

Domyślny

Chaina w Venore sprzedasz za 70gp
Freesnake jest offline  
stary 21-02-2004, 21:51   #4
WiQ
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 08 09 2003

WiQ ma numer GG 2797159
Domyślny

Jak chcesz szybko zarobic najlepsze są Dwaf Guardy
nie ma konkurencji jesli chodzi o zdobywanie kasy! ! !
Jest to bardzo często "tajemnica" high leveli
WiQ jest offline  
stary 21-02-2004, 21:53   #5
Raynold
eX Moderator

Raynold's Avatar

Data dołączenia: 13 10 2003
Lokacja: Tychy

Stan: Niegrający
Domyślny

Jeśli się bawić w lootbagi z kopalni, to możesz chodzić rówznież na guardy (ofkoz, wszystko zależy od levelu i skili); dwarven shieldy rzeczywiście można bezpośrednio w Kaz sprzedać, jeszcze steel helmety; resztę wysyłać do Thais (steel shield - 95, battle hammer - 120 (w Kaz 90), battle axe - 80 (w Kaz 75), chain armory - 70 (w Kaz 40), crossbow - 160 na Fibuli). Poza tym możesz jeszcze scale armory zbierać, no i jak uzbierasz ich ze 100, to zebrać wszystkie do kupy i kopać lootbaga do Outlaw Camp - tylko, jak masz cierpliwość, bo skupują tylko po 75.
A i zgadzam się z przedmówcą, że chyba najlepiej na PoHu się zarabia kasę. Dla palka zabijanie gsów to nie problem, a te k-arm i k-legs pomimo, że rzadko wypadają, to jednak jednorazowo mogą nieźle zmiejszyć pozostałą część kasy do uzbierania. Możesz jeszcze na cycki chodzić, no ale kasy jednak zdecydowanie mniej; albo raczej loot gorszy... Zostaje opcja awaryjna - pożyczyć od kogoś, jeśli tak pilnie potrzebujesz

EDIT: Teraz zauważyłem, jaki level palka.... hmmm... gsy może troszeczkę później...
stary 21-02-2004, 21:54   #6
Eustachy
Guest

Domyślny

znajdz se blokera ktoremu na kasie nie zalerzy (sa tacy) i idzcie na gsy i dragi, i jeszcze jedno zalezy na jakim swiecie grasz bo jesli na antice to za HULajnoge nie uzbierasz, bo tam jak dosniesz z draga fsa to go sprzedasz za 3k ;D

stary 21-02-2004, 22:05   #7
Ivellios The Shadowblade
Użytkownik forum

Data dołączenia: 21 02 2004

Ivellios The Shadowblade ma numer GG 3962261
Domyślny

No dzięki chłopaki za szybkie odpowiedzi i wytłumaczenie co, gdzie i jak sprzedawać
Co do PoH jeszcze na nich nie byłem ?(
a na GSy mam stracha odkąd na Ruberze jednego spotkałem w dziurze gdzie były tylko wolfy i nie mam pojęcia jak sie tam znalazł ?(
Potem byłem afk i mnie dopadł w lesie a potem przywędrował do Carlin i mnie zabił jeszcze 2 razy (moje szczęście)

Co wziąść żeby polować na GSy na solo?
Skille i poziom mam w podpisie
Ivellios The Shadowblade jest offline  
stary 25-02-2004, 18:12   #8
Crofax
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 17 11 2003
Lokacja: Łódź

Domyślny

wiesz to raczej nie możliwe.
Ale jak sie uprzesz to na fibuli zrobisz to w tydzień.
stary 25-02-2004, 22:05   #9
Kharegn
Guest

Domyślny

Dobrym sposobem na zarabianie jest tak jakby posrednictwo handlowe. Do tego potrzebujesz pewien kapital poczatkowy, tzn. 5k-10k (moze byc mniej, ale dluzej bedziemy sie rozkrecac), po czym przez dwa-trzy dni pytasz znajomych / obczajasz ceny na kanale trade, zeby sie nauczyc standardowych cen danych przedmiotow. Nastepnie szukasz ludzi sprzedajacych cos i tu najwazniejsze, szukasz takich ktorym bardzo zalezy na szybkiej sprzedazy (zazwyczaj sprzedaja po nizszej cenie), albo takich z ktorymi mozesz sie potargowac i obnizyc cene. Potem tak zakupiony sprzet sprzedajesz po normalnej cenie i mas z ztego jakis tam zysk. Wbrew pozorom nie musi to byc maly zysk, ostatnio na dwoch takich transakcjach (kupno po nizszej cenie od standardowej i sprzedaz po standardowej komus innemu) zarobilem 7k. Ogolnie jak dla mnie.. szybka kasa lezy w umiejetnym handlu przedmiotami.

stary 25-02-2004, 22:36   #10
ponczus
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 19 10 2003
Lokacja: Spod Budki z Piwem

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Bahzell
Świat: Chromaggus
Poziom: 80
Skille: 400/400
Domyślny

Hmm guardy nie są najlepszym pomysłem na tym lvlu. Za mocno biją. Znacznie bardziej się opłaca chodzić na soldy ze spearami i tarczą. Dziennie da się wyciągnąć około 10k.
stary 18-03-2004, 09:05   #11
Ice and fire
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 07 02 2004

Domyślny HMM

A możecie mi pokazać screena jak dojść do fibuły ??
Z GÓRY THX

----------------------------------------------------------------
Jestem tu poto żeby żyć
Ice and fire jest offline  
stary 18-03-2004, 09:33   #12
Majen
Użytkownik Forum

Majen's Avatar

Data dołączenia: 12 10 2003
Lokacja: Warszawa

Majen ma numer GG 3010433
Domyślny

Jest też opcja żebyś chodził na Cyce, Valkirie, Ghoule też są dobre. A teraz jedna rada dla tych co zaczynają grać na nowym serwie, na początek radzę sobie wytrenować druidka i porobić nim UH, potem zrób se pallka albo knighta, w tens sposób szybko na sprzęt zarobisz, takim sposobem na 20 lv. knightem mam:
Majen jest offline  
stary 18-03-2004, 14:39   #13
Dragon Lord
Użytkownik forum

Data dołączenia: 18 03 2004

Domyślny dd

ja mam 47 dysta i biore na 3 razy ghula dziennie zarabiam przynajmniej 4k(kolo carlin)

<EDIT by Dr. Omader> Zdanie które znajdowało się w 2 poscie:

"A ty byś zarobił gdzieś 6k"

A Pan może by się nauczył edytować posty, i udzielać odpowiedzi w jednym poscie? Następnym razem nie będe edytował tylko zrobie co innego.
Dragon Lord jest offline  
stary 18-03-2004, 16:57   #14
Raynold
eX Moderator

Raynold's Avatar

Data dołączenia: 13 10 2003
Lokacja: Tychy

Stan: Niegrający
Domyślny

Dobra. założyciel posta chciał się dowiedzieć, jak szybko zdobyć 40k, a od tamtej chwili już dużo czasu minęło, więc się nie będziemy rozwodzić przecież nad tym. Jedynie dla Ice and fire: mapka, jak dojść na fibulę:

W tym tunelu nie ma nic strasznego, zagłebia się chyba tylko do bodajże -3 poziomu, wszędzie są drabinki, więc liny nie potrzebujesz, jak co. A jeśli ogólnie chcesz wiedzieć, gdzie to jest, to odsyłam do mapki Tibii

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania