|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 09 2004
Lokacja: Węgorzewo/Gdańsk
![]() |
![]() Dzisiaj siedzac w pracy i przegladajac strony na ktorych mozna spotkac newsy ze swiatka IT natknalem sie na taka wiadomosc:
Cytuj:
Az strach sobie wyobrazic do czego mozna jescze takie odkrycie wykorzystac?? Przeciez czlowiek cokolwiek wynalazl zawsze znalazl sposob, zeby wykorzystac to przciwko drugiemu czlowiekowi!! Swoja droga postep komputerowy coraz bardziej staje sie abstrakcyjny... dla mnie powoli siega juz fantastyki - sterowanie myslami, kwantowe komputery - to wszystko juz dzisiaj jest realne... co w przyszlosci?? PS: artykul ze strony www.hacking.pl
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 06 2004
Lokacja: 19°58'E 50°05'N
Stan: Na Emeryturze
Imię: Komandor Tarkin
Świat: Secura
|
![]() Jeszcze na wakacjach widziałem na Discovery Science podstarzałego człowieka, który robił podobne rzeczy, jak osoba z artykułu. Osobiście podoba mi się to, ale bez przesady, jak to sam mówiłeś.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Z drugiej strony fajnie było by se w przyszłości pograć w takiego "Quake'a IX" przenosząc się na chwilę do swojego rodzaju Matrixa. Niestety przyroda (i nie tylko) dąży do równowagi, więc nie chciał bym podczas pobytu w takim Matriksie dostać jakiegoś wirusa czy keyloggera :>
"Idź i wychędóż się sam!" Ostatnie Życzenie - A. Sapkowski Ostatnio edytowany przez Slajt - 06-04-2005 o 18:21. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 05 2004
Lokacja: Bialystok
Stan: Niegrający
Gildia: Moonblades
Świat: Refugia
|
![]() Cytuj:
A co do samego topicu: Takie cuś jest bardzo pożyteczne. Oczywiście jeśli wykorzystuje się to prawidłowo..
![]() |
![]() |
#5 |
eX Moderator
Data dołączenia: 10 09 2003
Lokacja: Fotel przed monitorem
![]() |
![]() jestem za, ponieważ rzeczywiście jest to nadzieja dla sparaliżowanych i kalek, gdzie układ układ nerwowy możnaby uzupełnić układem "scalonym".
Ale posuwanie się dalej jest dla mnie przesadą ... bo od odczytywania rozkazów z mózgu niedaleko do odczytywania informacji zapisanych w mózgu i ingerencji w nie. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 09 2004
Lokacja: Węgorzewo/Gdańsk
![]() |
![]() i myslisz, ze moglibysmy powstrzymac sie od odczytywania cudzych mysli gdyby bylo to mozliwe?? Mine zawsze ciekawilo co inni mysla :}
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 11 2004
Lokacja: Thais
|
![]() Sugoi xD
Brawa dla neurochirurgii... jestem jak najbardziej za. I to nie tylko, jeśli chodzi o osoby sparaliżowane. Widzę świetlaną przyszłość w tego typu rozwiązaniach, a nawet posunięcia się o krok dalej - integracji implantu z mózgiem i wykorzystywaniu przez ten drugi zasobów implantu. Potężna moc obliczeniowa, pamięc absolutna, czy nawet przyziemne projekcje filmów/mp3 player xD Problem będzie jednak leżał w sprzężeniu zwrotnym takich implantów i raczej szybko takie coś do użytku publicznego nie trafi :/
![]() |
#8 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 09 2004
![]() |
![]() Cytuj:
@topic: myślę, że najlepiej by było może gdy to mogły posiadać tylko osoby z potwierdzonym kalectwem. chociaż może nie byłoby takie złe dla innych, ze względu na choroby oczne i kręgosłupne u ludzi zbytnio komputerowych. albo żeby przynajmniej było ograniczenie (dla zdrowych) że po 1 godzinie się wyczerpuje. a nie można jednocześnie używać i ładowac. to było oficjalnie a osobiście chciałbym miec taki bajer ![]() |
|
![]() |
![]() |