Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > tibia.pl - opinie, sugestie, błędy, itp.

Notki

tibia.pl - opinie, sugestie, błędy, itp. Tutaj możesz wyrazić swoją opinię na temat strony, wskazać błąd i zasugerować czego brakuje.

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 06-04-2005, 17:20   #1
Człek
Guest

Domyślny Adminie wejdź - wołam o pomstę do nieba

Drogi Adminie forum Tibia.pl
Otóż napisał ten post ZappO i woła on o sprawiedliwość.
Zostałem zbanowany Przez Polina za temat "Papież", ponieważ byłem wkurzony na Polina za jego brak szacunku dla Ojca Świętego. To co on pisał bardzo mnie zabolało, jak i wielu innych ludzi (m.in. Jowisz). Poniosło mnie, za co serdecznie przepraszam. Ale bezduszne teksty Polina uraziły mnie. Oto chcę je zacytować:
Cytuj:
Jak Wojtyla przekreci sie akurat dzisiaj to i tak nikt nie uwierzy. Pewnie podlacza go do maszynerii i przetrzymaja do jutra.
Lub też (to chodzi o chorobę papieża lub o jego śmierć, bo nie dociekałem):
Cytuj:
Nie. Nie dla wszystkich. Mi to wisi. Tak jak wielu ludziom, ktorzy nie wyznaja kulty jego osoby.
Jowisz napisał:
Cytuj:
Co do polina to owszem nie zażucam mu tego że nie wierzy w Boga ale niech chociaż nie obraża Świętej Pamięci Ojca Świętego...[*]
Przepraszam Polina za ostry najazd (chodzi mi o gnoja i bezdusznego ciemniaka), bo częściowo miał rację, lecz uwagi jego były naprawde denerwujące.
Tak więc proszę o zdjęcie bana.

Tak więc (jeśli ktos nie rozumie) Człek = ZappO

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 06-04-2005, 17:24   #2
Raul
eX Moderator

Raul's Avatar

Data dołączenia: 14 03 2004
Lokacja: Estadio Santiago Bernabéu

Domyślny

Jeśli więzień mógłby pójść do więzenia za zabicie kogoś, powiedzieć, że tego żałuje i więcej nie będzie i by go wypuścili, to nikt by się nie bał tego robić. Kara musi być, bo dopiero wtedy się nad tym zastanowisz.

De las glorias deportivas que campean por Espa
ñ
a,
Va el Madrid con su bandera, limpia y blanca que no empa
ñ
a.
Club castizo y generoso, todo nervio y corazón,
Veteranos y noveles, veteranos y noveles,
Miran siempre sus laureles con respeto y emoción.
¡
Hala Madrid! ¡Hala Madrid!
Raul jest offline  
stary 06-04-2005, 17:37   #3
Raynold
eX Moderator

Raynold's Avatar

Data dołączenia: 13 10 2003
Lokacja: Tychy

Stan: Niegrający
Domyślny

Dokładnie. Poza tym wątpię, żeby MatKus tutaj interweniował jakoś radykalnie, bo jest niepisana zasada, że tylko ten, kto dał bana/upomnienie, może to cofnąć. Chyba będziesz musiał się ugadywać z samym Polinem (brrrrr) ;>
stary 06-04-2005, 18:08   #4
patrikoz
Zbanowany

Data dołączenia: 10 12 2004
Lokacja: okolice Tych

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Raul
Jeśli więzień mógłby pójść do więzenia za zabicie kogoś, powiedzieć, że tego żałuje i więcej nie będzie i by go wypuścili, to nikt by się nie bał tego robić. Kara musi być, bo dopiero wtedy się nad tym zastanowisz.
Jesli osoba A zabije osobe B, osoba A bedzie winna, a osoba B nie. Jednak tutaj wina jest obustronna, z tymze Polin mial przewage statusu (moderator).
patrikoz jest offline  
stary 06-04-2005, 19:57   #5
Gimlos
eX Moderator

Gimlos's Avatar

Data dołączenia: 18 09 2003
Lokacja: Szczecin-Zdroje/Wroclaw

Imię: Gimli Ent
Profesja: Elite Knight
Świat: Azura
Poziom: 89
Gimlos ma numer GG 5382831
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez patrikoz
Jesli osoba A zabije osobe B, osoba A bedzie winna, a osoba B nie. Jednak tutaj wina jest obustronna, z tymze Polin mial przewage statusu (moderator).
Jaka byla jego wina? W jaki sposob kogokolwiek moze obrazac to, ze mu to wisi? Lub tez jego zdanie o tym, co zrobi kosciol po smierci papieza? Mozecie sie z tym nie zgadzac, ale akurat nie widze w tym nic obrazliwego
stary 06-04-2005, 20:09   #6
p.l
eX Moderator

p.l's Avatar

Data dołączenia: 10 09 2003
Lokacja: Fotel przed monitorem

p.l ma numer GG koniec tego dobrego
Domyślny

@re: up
moim zdaniem jednak użycie terminu "przekręci się" wobec zagrożenia śmiercią człowieka bliskiego sercu tak wielu ludzi, niektórzy mogą odczytać jako umyślne ukazywanie braku szacunku dla samego Papieża, jak również braku szacunku dla nich samych, dla których ów moment był trudnym przeżyciem.
Osobiście nie mam pretensji do Polina choć jestem katolikiem, jednak "nie kopie się leżącego".

Odnośnie samego bana:
Na zdrowy rozsądek, to tak jakby zacząć wyzywać policjanta na ulicy. Poza tym dobrze wychowany człowiek nawet na obelgę odpowiedziałby ze spokojem bądź zignorował.

Ostatnio edytowany przez p.l - 06-04-2005 o 20:12.
p.l jest offline  
stary 06-04-2005, 20:49   #7
patrikoz
Zbanowany

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez gimli syn gloina
Jaka byla jego wina? W jaki sposob kogokolwiek moze obrazac to, ze mu to wisi? Lub tez jego zdanie o tym, co zrobi kosciol po smierci papieza? Mozecie sie z tym nie zgadzac, ale akurat nie widze w tym nic obrazliwego
Mowi na Papieza po nazwisku, uzywa slowa 'przekreci'... Lol... Wszyscy bronicie kolesia tylko dlatego, ze jest moderatorem... no comments!

A pozatym Papiez dla wielu ludzi byl Ojcem, wzorem do nasladowania... Ciekawe gdyby Polin mowil na Waszych rodzicow tak - nie obchodzi mnie, ze ten Nowak sie przekreci, niech sie przekreca, nie moja sprawa... Pewnie byscie mysleli - e tam, ma swoje zdanie chopak, trza go uszanowac, trudno, ze nie lubi mojego starego, e tam, moze ma racje itd itp

Ostatnio edytowany przez patrikoz - 06-04-2005 o 20:51.
patrikoz jest offline  
stary 06-04-2005, 20:52   #8
Brave
Użytkownik Forum

Brave's Avatar

Data dołączenia: 24 09 2004
Lokacja: Warszawa

Brave ma numer GG 1472401
Domyślny

Eh, na tym forum leciały o wieele gorsze teksty, a admini nawet nie zareagowali, a tutaj ZappO miał jakiś tam powód, żeby tak mówić (wiadomo, że przesadził, ale jednak nie było to nic aż tak wielkiego w porównaniu do niektórych tekstów, które pojawiają się na tym forum) i odrazu go zbanowano. Dlaczego? Dlatego, że obraził moderatora :/. Gdyby było to skierowane do szarego forumowicza, nikt by się pewnie tym nawet nie przejął.

Polin może i nie uraził swoją wypowiedzią niczyich uczuć religijnych w otwarty sposób, ale jednak mogła ona 'uderzyć', ponieważ zbyt dużego szacunku do Papieża ona nie przedstawiała. Przecież można było to inczej powiedzieć, np. 'Nie przejmuje się śmiercią Papieża tak jak inni, bo jestem niewierzący' itd.
Przecież Papież nie tylko działał w sprawach religijnych, ale także poliytcznych, możliwe, że bez niego ciągle żyli byśmy w komunistycznym kraju, robił wiele także dla niewierzących.
Polin --> Pewnie powiesz, że taki gówniarz jak ja nie ma prawa Cie pouczać, ale cóż, Twoja sprawa, moje zdanie znasz.

...Growing darkness, taking down
I was me but now he's gone...

Ostatnio edytowany przez Brave - 06-04-2005 o 20:53.
Brave jest offline  
stary 06-04-2005, 21:13   #9
Gimlos
eX Moderator

Gimlos's Avatar

Data dołączenia: 18 09 2003
Lokacja: Szczecin-Zdroje/Wroclaw

Imię: Gimli Ent
Świat: Azura
Poziom: 89
Gimlos ma numer GG 5382831
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez patrikoz
Mowi na Papieza po nazwisku
To chyba nic strasznego? Nawet w telewizji bardzo czesto pada nazwisko Wojtyla. Dla mnie jest to troche czepianie sie, sami nie za bardzo wiecie czym obrazil wasze uczucia religijne, ale widzicie ze nie wypowiada sie o papiezu z takim szacunkiem jak wszyscy. A czy naprawde kazdy ma taki obowiazek?
stary 06-04-2005, 21:18   #10
patrikoz
Zbanowany

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez gimli syn gloina
To chyba nic strasznego? Nawet w telewizji bardzo czesto pada nazwisko Wojtyla. Dla mnie jest to troche czepianie sie, sami nie za bardzo wiecie czym obrazil wasze uczucia religijne, ale widzicie ze nie wypowiada sie o papiezu z takim szacunkiem jak wszyscy. A czy naprawde kazdy ma taki obowiazek?
Szanowac Papieza, podobnnie jak osoby starszy, nauczyciela w budzie czy policjanta na ulicy trzeba! :/
patrikoz jest offline  
stary 06-04-2005, 21:28   #11
ponczus
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 19 10 2003
Lokacja: Spod Budki z Piwem

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Bahzell
Świat: Chromaggus
Poziom: 80
Skille: 400/400
Domyślny

Cytuj:
Szanowac Papieza, podobnnie jak osoby starszy, nauczyciela w budzie czy policjanta na ulicy trzeba!
Przed chwilą na TVP1 powiedział o papieżu per Wojtyła i jakoś nikt mu nie zwrócił uwagi ani nic w tym guście.
ponczus jest offline  
stary 06-04-2005, 21:39   #12
Kajulec
Użytkownik Forum

Kajulec's Avatar

Data dołączenia: 17 07 2004

Imię: Raititute
Gildia: Satanica
Świat: Astera
Kajulec ma numer GG 2445317
Domyślny

Naprawde macie problemy. Jeden presadzil i drugi tez.

Polin mowil o Papiezu jak o zupelnie nieznanym czlowieku. Oczywiscie, mial prawo skrytykowac.. ale wyrazenie "przekreci sie" bylo troche za mocne.

A ZappO nie mial prawa tak zjechac Polina, tylko za to, ze sie wyrazil tak, a nie inaczej. Moze oczywiscie zwrocic uwage.. ale nie wyzwiskami..

Ban dla ZappO powinien byc dalej.. Polin mniej zawinil, choc pewnie urazil wiele osob, ktorym Papiez byl bliski.

Nie roztrzasajcie tematu.. stalo sie, dobra.. Polin powinien to jakos odkrecic (chodzi mi o ewentualne "przeprosiny" za takie wyrazenia), a Człekowi dac bana, bo mimo tego, ze dostal bana na koncie ZappO, zalozyl nowe konto.

retired/retarded
Kajulec jest offline  
stary 06-04-2005, 21:44   #13
Oxygane
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 13 11 2003

Oxygane ma numer GG 4384632
Domyślny

o tak, jakies przeprosiny by sie przydały, bo Polin uraził napewno dużo osób, ale znając Polina niczego takiego nie zobaczymy.

<Kaju|Ble> Powiedzialem matce o tej sprawie z Polinem i ZappO matce.. jak sie zaczela drzec, ze "ten Polin to burak i wypowiada sie w taki sposob o najwiekszym autorytecie na swiecie"
<Kaju|Ble> Zaczela gadac, ze nie moge byc na takim forum, gdzie moderatorami sa takie buraki (bez obrazy)

Ostatnio edytowany przez Oxygane - 06-04-2005 o 21:48.
Oxygane jest offline  
stary 06-04-2005, 21:53   #14
Brave
Użytkownik Forum

Brave's Avatar

Data dołączenia: 24 09 2004
Lokacja: Warszawa

Brave ma numer GG 1472401
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Kajulec
a Człekowi dac bana, bo mimo tego, ze dostal bana na koncie ZappO, zalozyl nowe konto.
LOL, tylko dlatego, że obraził per MODERATORA? Ludzie, czy wy naprawdę nie widzicie, że inni zachowują się wiele razy gorzej w stosunku do innych (oczywiście nie moderatorów) i nikt tego nie zauwarza?
Za to jak ktoś coś powie na moderatora to skandal jest odrazu, afera się podnosi straszliwa, żałosne :/.

...Growing darkness, taking down
I was me but now he's gone...

Brave jest offline  
stary 06-04-2005, 21:54   #15
Dan the Automator
Dobo Srobo

Data dołączenia: 23 07 2003

Domyślny

A ty czasem nie byłeś od postów w stylu "jak dasz mi bana to mam to w dupie" .

Odpowiedź na twoje pytanie: Nie.
Zadowolny?
Dan the Automator jest offline  
stary 06-04-2005, 21:56   #16
Kajulec
Użytkownik Forum

Kajulec's Avatar

Data dołączenia: 17 07 2004

Imię: Raititute
Gildia: Satanica
Świat: Astera
Kajulec ma numer GG 2445317
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Brave
LOL, tylko dlatego, że obraził per MODERATORA? Ludzie, czy wy naprawdę nie widzicie, że inni zachowują się wiele razy gorzej w stosunku do innych (oczywiście nie moderatorów) i nikt tego nie zauwarza?
Za to jak ktoś coś powie na moderatora to skandal jest odrazu, afera się podnosi straszliwa, żałosne :/.
Chodzilo mi o to, ze jesli ZappO juz dostal BANA, to jesli sprawiedliwosci ma stac sie zadosc, to niech dostanie BANA tez na to konto.. wcale nie mowie, ze jestem po stronie Polina. Jestem neutralny!

retired/retarded
Kajulec jest offline  
stary 06-04-2005, 21:59   #17
Baron Kaldrick
Użytkownik Forum

Baron Kaldrick's Avatar

Data dołączenia: 06 03 2004
Lokacja: from Dwarves Lands...

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Dobo
A ty czasem nie byłeś od postów w stylu "jak dasz mi bana to mam to w dupie" .
Cichaj, Dobo. Był 'pod wpływem' i teraz przeprasza. Bo to, rozumiesz, jako przykładny i zasmucony chrześcijanin, urządził suto zakrapianą stypę.

Terry Pratchett, "Straż! Straż!"
Baron Kaldrick jest offline  
stary 06-04-2005, 22:00   #18
Rankor
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 18 04 2004
Lokacja: białystok

Rankor ma numer GG 2811393
Domyślny

Dajcie sobie siana......
Rankor jest offline  
stary 06-04-2005, 23:27   #19
patrikoz
Zbanowany

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Rankor
Dajcie sobie siana......
Polin da czlekowi bana,
a czlek Polinowi Siana?

Eh... Wszyscy moderatorzy bronia Polina. Dobrze, ze choc niektorzy wiedza, ze slowo 'Moderator' nie wiele znaczy jesli chodzi o madrosc zyciowa
patrikoz jest offline  
stary 07-04-2005, 00:09   #20
MatKus
http://tibiaspy.com

MatKus's Avatar

Data dołączenia: 22 07 2003
Lokacja: Opole / Głuchołazy

Stan: Na Emeryturze
Imię: Matkus
Profesja: Elder Druid
Świat: Secura
Adres Jabbera do MatKus
Domyślny

A'propos Karola Wojtyły - Każdy papierz obejmując urząd przyjmuje jakieś imię. Ten akurat przybrał imię Jan Paweł II. To zupełnie tak, jak człowiek w internecie przyjmuje jakiś nick. Ja akurat mam nick MatKus, i wolę, zeby tak się do mnie zwracano, tak się więc przedstawiam. Jednak na pewno nie obrażę się, jeśli ktoś mnie nazwie Mateusz Kusnierz. Ba. Nawet lepiej się czyta i jest to bardziej poprawne literacko, jeśli używa się kilku nazw dla kogoś, szczególnie, gdy się ich uzywa blisko siebie.

A'propos "wiszenia" mu śmierci Papieża - Fakt, dla większości był to wzorzec osobowy, jednak mimo wszystko był tylko człowiekiem. Każdy człowiek, choćby najświętszy, kiedyś musi umrzeć. Jeszcze nie tak dawno pamiętam w telewizji rozmowę z pewnym z biskupów, który mówił, że dobrze by było, gdyby papież był bardziej postępowy (akurat chodziło tam o małżeństwa duchownych, ale mniejsza o to). Teraz, kiedy jest szansa, by głowa kościoła była postępowa, wszyscy narzekają, że jednak nie jest to takie dobre. Nie wątpię, że papieża będzie jego następcy bardzo ciężko zastąpić, przynajmniej pod medialnym względem, ale kto wie...

A'propos "przekręci się" - czy był byś równie zbulwersowany, gdyby to samo powiedział o Janie Kowalskim z Pcimia Dolnego?

Prawdę mówiąc, mnie już równierz zaczyna naprawdę denerwować całe to zamieszanie medialne. Nie można telewizora włączyć, żeby nie trafić na program/film religijny. Program w gazecie można sobie w buty wsadzić, przez co ciężko zaplanować dzień. Porządnej muzyki nie idzie posłuchać, bo na obu MTV od kilku dni tylko spokojna muzyka leci. Naprawdę uważam, że odszedł wielki człowiek, ale mimo wszystko...

Natomiast obrażanie kogokolwiek, nie tylko moderatora, zawsze na tym forum było nielubiane i karane przynajmniej upomnieniem, a często też banem.
Zamkniety temat.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania