|
Notki |
tibia.pl - opinie, sugestie, błędy, itp. Tutaj możesz wyrazić swoją opinię na temat strony, wskazać błąd i zasugerować czego brakuje. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 | |||
Guest
|
![]() Drogi Adminie forum Tibia.pl
Otóż napisał ten post ZappO i woła on o sprawiedliwość. Zostałem zbanowany Przez Polina za temat "Papież", ponieważ byłem wkurzony na Polina za jego brak szacunku dla Ojca Świętego. To co on pisał bardzo mnie zabolało, jak i wielu innych ludzi (m.in. Jowisz). Poniosło mnie, za co serdecznie przepraszam. Ale bezduszne teksty Polina uraziły mnie. Oto chcę je zacytować: Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Tak więc proszę o zdjęcie bana. Tak więc (jeśli ktos nie rozumie) Człek = ZappO |
|||
|
![]() |
#2 |
eX Moderator
Data dołączenia: 14 03 2004
Lokacja: Estadio Santiago Bernabéu
|
![]() Jeśli więzień mógłby pójść do więzenia za zabicie kogoś, powiedzieć, że tego żałuje i więcej nie będzie i by go wypuścili, to nikt by się nie bał tego robić. Kara musi być, bo dopiero wtedy się nad tym zastanowisz.
![]() De las glorias deportivas que campean por España, Va el Madrid con su bandera, limpia y blanca que no empaña. Club castizo y generoso, todo nervio y corazón, Veteranos y noveles, veteranos y noveles, Miran siempre sus laureles con respeto y emoción. ¡Hala Madrid! ¡Hala Madrid! |
![]() |
![]() |
#3 |
eX Moderator
Data dołączenia: 13 10 2003
Lokacja: Tychy
Stan: Niegrający
|
![]() Dokładnie. Poza tym wątpię, żeby MatKus tutaj interweniował jakoś radykalnie, bo jest niepisana zasada, że tylko ten, kto dał bana/upomnienie, może to cofnąć. Chyba będziesz musiał się ugadywać z samym Polinem (brrrrr) ;>
#4 | |
Zbanowany
Data dołączenia: 10 12 2004
Lokacja: okolice Tych
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
#5 | |
eX Moderator
Data dołączenia: 18 09 2003
Lokacja: Szczecin-Zdroje/Wroclaw
Imię: Gimli Ent
Profesja: Elite Knight
Gildia: Defenders of Fangorn
Świat: Azura
Poziom: 89
![]() |
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
#6 |
eX Moderator
Data dołączenia: 10 09 2003
Lokacja: Fotel przed monitorem
![]() |
![]() @re: up
moim zdaniem jednak użycie terminu "przekręci się" wobec zagrożenia śmiercią człowieka bliskiego sercu tak wielu ludzi, niektórzy mogą odczytać jako umyślne ukazywanie braku szacunku dla samego Papieża, jak również braku szacunku dla nich samych, dla których ów moment był trudnym przeżyciem. Osobiście nie mam pretensji do Polina choć jestem katolikiem, jednak "nie kopie się leżącego". Odnośnie samego bana: Na zdrowy rozsądek, to tak jakby zacząć wyzywać policjanta na ulicy. Poza tym dobrze wychowany człowiek nawet na obelgę odpowiedziałby ze spokojem bądź zignorował. Ostatnio edytowany przez p.l - 06-04-2005 o 20:12. |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zbanowany
|
![]() Cytuj:
![]() A pozatym Papiez dla wielu ludzi byl Ojcem, wzorem do nasladowania... Ciekawe gdyby Polin mowil na Waszych rodzicow tak - nie obchodzi mnie, ze ten Nowak sie przekreci, niech sie przekreca, nie moja sprawa... Pewnie byscie mysleli - e tam, ma swoje zdanie chopak, trza go uszanowac, trudno, ze nie lubi mojego starego, e tam, moze ma racje itd itp Ostatnio edytowany przez patrikoz - 06-04-2005 o 20:51. |
|
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 09 2004
Lokacja: Warszawa
![]() |
![]() Eh, na tym forum leciały o wieele gorsze teksty, a admini nawet nie zareagowali, a tutaj ZappO miał jakiś tam powód, żeby tak mówić (wiadomo, że przesadził, ale jednak nie było to nic aż tak wielkiego w porównaniu do niektórych tekstów, które pojawiają się na tym forum) i odrazu go zbanowano. Dlaczego? Dlatego, że obraził moderatora :/. Gdyby było to skierowane do szarego forumowicza, nikt by się pewnie tym nawet nie przejął.
Polin może i nie uraził swoją wypowiedzią niczyich uczuć religijnych w otwarty sposób, ale jednak mogła ona 'uderzyć', ponieważ zbyt dużego szacunku do Papieża ona nie przedstawiała. Przecież można było to inczej powiedzieć, np. 'Nie przejmuje się śmiercią Papieża tak jak inni, bo jestem niewierzący' itd. Przecież Papież nie tylko działał w sprawach religijnych, ale także poliytcznych, możliwe, że bez niego ciągle żyli byśmy w komunistycznym kraju, robił wiele także dla niewierzących. Polin --> Pewnie powiesz, że taki gówniarz jak ja nie ma prawa Cie pouczać, ale cóż, Twoja sprawa, moje zdanie znasz.
Oh, through the mist and the madness, we are trying to get message to YOU, Metal Militia! Metal Militia! Metal Militia! ...Growing darkness, taking down I was me but now he's gone... ![]() Ostatnio edytowany przez Brave - 06-04-2005 o 20:53. |
![]() |
![]() |
#9 | |
eX Moderator
Data dołączenia: 18 09 2003
Lokacja: Szczecin-Zdroje/Wroclaw
Imię: Gimli Ent
Profesja: Elite Knight
Gildia: Defenders of Fangorn
Świat: Azura
Poziom: 89
![]() |
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
#10 | |
Zbanowany
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
#11 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 10 2003
Lokacja: Spod Budki z Piwem
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Bahzell
Gildia: The Twilight of Doom
Świat: Chromaggus
Poziom: 80
Skille: 400/400
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
#12 |
Użytkownik Forum
|
![]() Naprawde macie problemy. Jeden presadzil i drugi tez.
Polin mowil o Papiezu jak o zupelnie nieznanym czlowieku. Oczywiscie, mial prawo skrytykowac.. ale wyrazenie "przekreci sie" bylo troche za mocne. A ZappO nie mial prawa tak zjechac Polina, tylko za to, ze sie wyrazil tak, a nie inaczej. Moze oczywiscie zwrocic uwage.. ale nie wyzwiskami.. Ban dla ZappO powinien byc dalej.. Polin mniej zawinil, choc pewnie urazil wiele osob, ktorym Papiez byl bliski. Nie roztrzasajcie tematu.. stalo sie, dobra.. Polin powinien to jakos odkrecic (chodzi mi o ewentualne "przeprosiny" za takie wyrazenia), a Człekowi dac bana, bo mimo tego, ze dostal bana na koncie ZappO, zalozyl nowe konto. |
![]() |
![]() |
#13 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 11 2003
![]() |
![]() o tak, jakies przeprosiny by sie przydały, bo Polin uraził napewno dużo osób, ale znając Polina niczego takiego nie zobaczymy.
<Kaju|Ble> Powiedzialem matce o tej sprawie z Polinem i ZappO matce.. jak sie zaczela drzec, ze "ten Polin to burak i wypowiada sie w taki sposob o najwiekszym autorytecie na swiecie" <Kaju|Ble> Zaczela gadac, ze nie moge byc na takim forum, gdzie moderatorami sa takie buraki (bez obrazy) Ostatnio edytowany przez Oxygane - 06-04-2005 o 21:48. |
![]() |
![]() |
#14 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 09 2004
Lokacja: Warszawa
![]() |
![]() Cytuj:
Za to jak ktoś coś powie na moderatora to skandal jest odrazu, afera się podnosi straszliwa, żałosne :/. |
|
![]() |
![]() |
#15 |
Dobo Srobo
Data dołączenia: 23 07 2003
|
![]() A ty czasem nie byłeś od postów w stylu "jak dasz mi bana to mam to w dupie"
![]() Odpowiedź na twoje pytanie: Nie. Zadowolny? |
![]() |
![]() |
#16 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
#17 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 03 2004
Lokacja: from Dwarves Lands...
|
![]() Cytuj:
Smoki powinny być okrutne, chytre, nieczułe i straszne. Ale coś ci powiem, czlowieku.... Smoki nigdy nie paliły na stosie, nie torturowały, nie rozpruwały na kawałki i nie nazywały tego moralnością. Terry Pratchett, "Straż! Straż!" ![]() |
|
![]() |
![]() |
#18 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 04 2004
Lokacja: białystok
![]() |
![]() Dajcie sobie siana......
|
![]() |
![]() |
#19 | |
Zbanowany
|
![]() Cytuj:
a czlek Polinowi Siana? ![]() Eh... Wszyscy moderatorzy bronia Polina. Dobrze, ze choc niektorzy wiedza, ze slowo 'Moderator' nie wiele znaczy jesli chodzi o madrosc zyciowa ![]() |
|
![]() |
![]() |
#20 |
http://tibiaspy.com
Data dołączenia: 22 07 2003
Lokacja: Opole / Głuchołazy
Stan: Na Emeryturze
Imię: Matkus
Profesja: Elder Druid
Gildia: Death Assassins
Świat: Secura
|
![]() A'propos Karola Wojtyły - Każdy papierz obejmując urząd przyjmuje jakieś imię. Ten akurat przybrał imię Jan Paweł II. To zupełnie tak, jak człowiek w internecie przyjmuje jakiś nick. Ja akurat mam nick MatKus, i wolę, zeby tak się do mnie zwracano, tak się więc przedstawiam. Jednak na pewno nie obrażę się, jeśli ktoś mnie nazwie Mateusz Kusnierz. Ba. Nawet lepiej się czyta i jest to bardziej poprawne literacko, jeśli używa się kilku nazw dla kogoś, szczególnie, gdy się ich uzywa blisko siebie.
A'propos "wiszenia" mu śmierci Papieża - Fakt, dla większości był to wzorzec osobowy, jednak mimo wszystko był tylko człowiekiem. Każdy człowiek, choćby najświętszy, kiedyś musi umrzeć. Jeszcze nie tak dawno pamiętam w telewizji rozmowę z pewnym z biskupów, który mówił, że dobrze by było, gdyby papież był bardziej postępowy (akurat chodziło tam o małżeństwa duchownych, ale mniejsza o to). Teraz, kiedy jest szansa, by głowa kościoła była postępowa, wszyscy narzekają, że jednak nie jest to takie dobre. Nie wątpię, że papieża będzie jego następcy bardzo ciężko zastąpić, przynajmniej pod medialnym względem, ale kto wie... A'propos "przekręci się" - czy był byś równie zbulwersowany, gdyby to samo powiedział o Janie Kowalskim z Pcimia Dolnego? Prawdę mówiąc, mnie już równierz zaczyna naprawdę denerwować całe to zamieszanie medialne. Nie można telewizora włączyć, żeby nie trafić na program/film religijny. Program w gazecie można sobie w buty wsadzić, przez co ciężko zaplanować dzień. Porządnej muzyki nie idzie posłuchać, bo na obu MTV od kilku dni tylko spokojna muzyka leci. Naprawdę uważam, że odszedł wielki człowiek, ale mimo wszystko... Natomiast obrażanie kogokolwiek, nie tylko moderatora, zawsze na tym forum było nielubiane i karane przynajmniej upomnieniem, a często też banem.
Najlepsza strona o Tibii - http://tibiaspy.com - jeśli nie znasz, to nie wiesz, co tracisz! Zarejestruj się na http://forum.tibiaspy.com - prowadź i oglądaj galerie, szukaj i udzielaj pomocy, rozmawiaj o Tibii i na każdy inny temat! |
![]() |