|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
Pokaż wyniki sondy: Czy ty też masz obrzydzenie jak uczysz się? | |||
ZAWSZE! NIENAWIDZĘ NAUKI! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
24 | 33.80% |
Ehhhh, jak trzeba to trzeba... |
32 | 45.07% |
Eeee tam, mi to nie przeszkadza... |
10 | 14.08% |
KOCHAM NAUKE! JESTEM K.U.J.O.N! Skrót- Kurczący Uczeń ***ie O Nauce |
5 | 7.04% |
Głosujących: 71. Nie możesz głosować w tej ankiecie |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 08 2004
Lokacja: Uwiędły Las
![]() |
![]() Tylko gdy pomyślę o mojej babce od anglika. O niee... Moja głowa...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 07 2004
Lokacja: Dunno :!
Stan: Niegrający
|
![]() Jak trzeba to trzeba... nie chce skończyć w kryminale :P Ale nie lubie sie uczyc @.@"
![]() |
![]() |
#4 |
Master Alucard
|
![]() Obrzydzenie do nauki?? Po co, jak staram sie cos tolerowac to łatwiej mi to przychodzi... Nauka jest, była i będzie. Nic na to nie poradzisz... Albo będziesz "wymiotował" i uczył sie, albo uczył sie i to tolerował nauke(przy czym szybciej sie nauczysz CHCĄC sie tego nauczyc), albo bedziesz ulice zamiatal...
![]()
I am Sirius son I am the infinite space I am the most conquering One Ostatnio edytowany przez Shinjix - 12-04-2005 o 18:57. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 01 2005
|
![]() nauka = ból głowy + zmarnowany czas
dlaczego ?? kto się uczy a potem coś z tego pamięta ?? jak bym podszedłdo kogoś i się spytał o coś czego uczył się w 3 klasie podstawówki to by nie powiedział bo zapomniał a wogóle ,, spalić bude " Re down (czy jakoś tak): jakoś się nie uczę i mam 4,2 średnią a jak dobrze pójdzie to na koniec będzie 4,5 ![]()
Nie odpowiadam za swoją ortografię... gram na arcanii i niestać mnie na pacca... Ostatnio edytowany przez Bucik - 13-04-2005 o 07:53. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 05 2004
Lokacja: Bialystok
Gildia: Moonblades
Świat: Refugia
|
![]() Jeżeli jakiś przedmiot cię interesuje, to uczenie się go przychodzi łatwo. Ja np. lubię geografię i często oglądam sobie,ot tak, atlas geograficzny. Przedmiot którego się nie lubi wydaję się o wiele trudniejszy. Ja uczę się tylko tego co chcę i co uważam za przydatne ;]. Reszta to oby zdać ;P.
![]() |
#7 | |
Tibiaspy.com
Data dołączenia: 10 11 2003
Lokacja: Wrocław
|
![]() Cytuj:
![]() @Topic : Trzeba to trzeba...Wole wyjsc na dwor, pograc na kompie, albo cos innego, ale raczej ucze sie na sprawdziany, albo wtedy, gdy wiem, ze moga mnie przepytac / zrobic kartkowe.
![]() |
![]() |
#8 |
Fallen Angel
|
![]() Ech ja zaluje ze jak bylem mlodzszy nie wyrobilem sobie nawyku nauki...teraz nie moge sie za nia wziasc i wsumie jestem sparalizowany :/
![]() |
#9 | |
eX Moderator
Data dołączenia: 18 09 2003
Lokacja: Szczecin-Zdroje/Wroclaw
Imię: Gimli Ent
Profesja: Elite Knight
Gildia: Defenders of Fangorn
Świat: Azura
Poziom: 89
![]() |
![]() Cytuj:
@topic Ile razy pomysle, ze 2 tygodnie nie bylo mnie w szkole, i mam jutro do zaliczenia 2 sprawdziany i kartkowke z chemii, sprawdzian z geografii, i sprawdzian z kossu, to stwierdzam, ze poucze sie pozniej |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
eX Moderator
Data dołączenia: 10 09 2003
Lokacja: Fotel przed monitorem
![]() |
![]() w sumie są tylko 3 przedmioty których nie mogę ścierpieć: niemiecki, informatyka, historia, przy czym wszystkich nie lubię ze względu na psorki które mnie uczą, bo takto niemiecki może bym lubił, informatyka to moja pasja a historia zawsze się przyda i potrafi być ciekawa.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 10 2004
Lokacja: Destabilizacja
Stan: Na emeryturze
|
![]() Kucie wszystkiego po to zeby tylko miec lepsze oceny to dla mnie glupota.
Nauka nie musi byc nudna jesli uczysz sie czegos co Cie interesuje. Ja osobiście przez całe gimnazium nie wzialem podrecznika ani razu i jestem z tego dumny że moglem ten czas poswiecic czemus bardziej pozytecznemu. Niestety jesli myslisz o zdaniu matury musisz chociaz troche polubic nauke :/
![]() |
![]() |
#12 |
Nieobecny.
|
![]() >>że jutro zobacze ryj mojej polonistki... matematyczki... OMG!
Jak widze posty takich osób, to rzeczywiście zastanawiam sie po co jest szkoła... Szkoła jest jak kibel - chodzisz, bo musisz. Kiedyś wam tego zabraknie, ale to dopiero za pare lat... |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 02 2005
Lokacja: Kazordoon
Stan: Aktywny gracz
Imię: Zirgin
Profesja: Sorcerer
Świat: Balera
Poziom: 20
Skille: 19/21
Poziom mag.: 21
|
![]() Ehh, ja sobie często przeglądam podręcznik do danego przedmiotu po prostu z ciekawości (w sumie nawet historia po odfiltrowniu dat może byc ciekawa) i potem się po prostu zbyt dużo uczyć nie muszę. Raz tym o mało nie doprowadziłem mojego kolegi do załamania nerwowgo. No bo pewnego dnia miała byc klasówka. On kuł już od tygodnia, tego dnia na każdej przerwie poprzedajacej klasówkę nie rozstawał się z książką. Ja przejżałem 2 razy książkę, po czym oddałem się rozmyślaniom, co tego dnia będę robił. Wyniki klasówki: on - 3 ja - 5. Na prawdę mało mnie ze złości przez okno nie wyrzucił jak pani ogłosiła wyniki :) Niestety ta metoda ma jedną wadę: ni w ch... Chiny nie nauczysz się w ten sposób dat na histę czy nazw państw na geografię. No ale cos za coś :) (a i tak nic nie przebije moich ocen z j. angielskiego, którego uczę się poza szkołą, było to mniej więcej tak: 1-1-2-3-3-1-1-1-2-2-3-[sprawdzian zaliczeniowy na półrocze]-6 Zatkało i mnie i moją nauczycielkę :))
@Scorcerer A ja słyszałem, że szkoła to nie kibel. (nie musisz tam być codziennie :)) Ostatnio edytowany przez Mar Cin - 12-04-2005 o 20:30. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 11 2003
|
![]() Cytuj:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 06 2004
|
![]() uczyć się lubie... (no wiecie 10g anfetaminy i 6 nocy kucia <joke>)
ale jak pomyśle że zobacze facetke od matmy doprowadza mnie do depresji ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 06 2004
Lokacja: dom (Łódź)
Profesja: Sorcerer
Świat: Calmera
Poziom: 30
Poziom mag.: 44
![]() |
![]() Moim zdaniem nie ważne (za bardzo) są oceny tylko to co się zapamięta. Są takie osoby które umieją coś dobrze a gdy wredna nauczycielka wywoła na środek klasy liczącej ponad 35 osób to rzeczywiście można się zestresować i załapać pałę... Albo tak samo ale na sprawdzianie. Nauczyciel też ma duże znaczenie. Gdy jest miły, chętniej się człowiek uczy i słucha go, a gdy jest nieprzyjemny co "drze ryja na wszystko" to ażstrach pomyśleć o nauce danego przedmiotu. Ja jeżeli chcę dostać ocenę wyższą niż 3 to zawsze usiąde z książką i poczytam temat ze dwa razy. Duże znaczenie ma czego się uczy. Zawsze nielubiane przedmioty i tematy trudniej trafiają do głowy niż lubiane. Można mieć same piątki i szóstki ale jakim kosztem ? Siedzenia w pozycji embrionalnej przy zgaszonym świetle i czytania, wałkowania przez 5/6 godzin jeden temat ? Pisać 4 strony w zeszycie ołówkiem aby w domu wymazać to i poprawić długopisem żęby było ładniej ? Osobiście wolę wyjść na dwór... Ja na półrocze mam zawsze średnią 3.8 a na koniec roku zawsze wychodzę powyżej 4 z łatwością. A uczę siętylko do ważniejszych sprawdzianów.
Ostatnio edytowany przez Hallabard - 12-04-2005 o 21:32. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 07 2003
Lokacja: In a Galaxy Far, Far Away...
![]() |
![]() U mnie nauka wyglada w nastepujacy sposob...
konczy sie jakas lekcja... "co teraz mamy?" "niemiec, sprawdzian jest..." "sprawdzian?! o kur..." szybkie przekartkowanie zeszytu, zapamietanie jak najwiekszej ilosci rzeczy i liczenie na cud ze trafie wlasnie na pytania dot. tego czego sie uczylem ![]() ![]() Ogolnie w domu nie ucze sie nigdy... w gim czasami uczylem sie o 5 albo 6 rano przed wyjsciem do szkoly, ale teraz mi sie nie chce tak wczesnie wstawac ![]()
![]() |
#18 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 08 2004
Lokacja: Niech cie to nie interesuje!
Stan: Na emeryturze
|
![]() Moja polonistka mowi "nie uczcie sie dla ocen, uczcie sie zeby zrozumiec i umiec"
Ta jasne, a jak bede zdawal do jakiejs dobrej szkoly to z jakimi ocenami ja pojde? No ale po czesci ma racje nie wazny jest numerek tylko wiedza.
![]() |
#19 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 01 2005
Lokacja: Komórka pod schodami do nieba
Stan: Na Emeryturze
Imię: Krzeslaw on Berylia
Profesja: Knight
Świat: Berylia
![]() |
![]() Ja zawsze powtarzam: "Nauka nie zając nie ucieknie." Przecież człowiek przez całe życie się uczy, a w szkole marnuje umysł na rzeczy, które zapewne mu się w pryszłości przydadzą. Wg. mnie obowiązkowy powinen być tylko Polski
i podstawy matematyki. Reszta - kółka zainteresowań.
![]() |
#20 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 11 2003
![]() |
![]() @Up, jeśli Ty sie zaliczasz do młodego pokolenia które kiedys przejmie władze w kraju, to ja zmieniam obywatelstwo.
|
![]() |
![]() |