|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Guest
|
![]() Otóż jestem początkującym ,,web masterem" i mam małe problemy z moim forum, które wlaśnie zakładam.
Wzorując sie na FAQ ze strony http://www.phpbb.pl/faq.php?faq=28 staram sie założyć własne forum. Najpierw sie zakłada konto na lycosie, potem sciągam forum, następnie robie: JAK ZROBIĆ, ŻEBY FORUM DZIAŁAŁO 1. Wchodzimy na http://www.tripod.lycos.co.uk/ 2. Logujemy się 3. Po zalogowaniu z lewej strony, pod napisem Take a tour widzimy opcję ,,My Account". Klikamy na nią. 4. Przewijamy pasek w dół tak długo, aż trafimy na na pole ,,Your Tripod configuration" 5. Jest tam coś takiego jak PHP: Deactivate (activate now) klikamy na ,,activate now". 6. Wyświetla się nowa strona i wybieramy po prostu opcję Activate PHP4U now 7. Znowu wyświetli się stronka, ale przechodzimy z powrotem do ,,My Account" 8. Jeśli pod ,,Your Tripod configuration" widzimy następującą linijkę: PHP: Active (deactivate now) MySQL database: Active (deactivate now) to wszystko jest dobrze. Własnie umożliwiliście działanie swojego forum. Wszystko do tego czasu idzie jak z płatka.Otóż nastepny punkt mówi o tym zeby włączyc total commandera , kliknąc na taką ikonkę u góry , potem kliknąc ,,nowe połączenie" i wypełniać wszystkie pola w sposób, który podano w tym własnie FAQ. Jednak Po wypełnieniu wszystkiego o czym tam napisali klikam ,,połącz" i.... Error 503 login incorrect.Hym. Chodzi o to, że login zły no ale wpisałem wszysto zgodnie z FAQ wszystko bezbłędnie i wyskakuje ten błąd. Login ( nazwe użytownika ) wpisałem dobry, ale dla pewności zrobiłem jeszcze jedno konto, ale nadal wyskakuje mi taki sam błąd. Jeżeli ktoś wie w czym tkwi problem, odpowiedzcie albo napiszcie na gg :7409525 ( piszcie nawet kiedy mnie nie ma) to tyle. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Mytho(L)ogy Hero
|
![]() Zobacz, czy możesz się zalogować przez innego ftpa. Np. Cute ftp lub Smart ftp.
![]() |
![]() |
#3 |
Guest
|
![]() Dobra, ale ja nie wiem skąd to sciągnąc poza tym lepszy jestem w total commanderze i wogóle to pisze tego posta żeby ktoś go widział na początku
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zbanowany
Data dołączenia: 08 01 2005
Lokacja: W moim domu proste, nie?
|
![]() no ziomy co jest?? pomóżcie
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 02 2004
Lokacja: Raczej Chyba Ziemia. Liczba postów: 1,783
Stan: Tutor
Imię: Game Master
Profesja: Brak (Rookgaard)
Gildia: Nie gram już
Świat: Aldora
Poziom: 2
Skille: 10/10
Poziom mag.: 10
|
![]() Hmm , nie wiem no nie wiem. Bym musiał z bliska to zobaczeć . Teraz ide srac jak wróce to będziemy walczyć z problemem.
![]() |
#6 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 08 2004
Lokacja: Neverwinter
![]() ![]() |
![]() Cytuj:
![]() |