|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 10 04 2005
Lokacja: W-wa
![]() ![]() |
![]() Witam Was
Jakiś czas temu - na okoliczność badań - wspominałem, że po skończeniu pracy zaprezentuję Wam jej treść. Niniejszym chciałbym to uczynić. Poniżej są linki do pracy w dwóch wersjach - jedna w wersji DOC, a druga w wersji RTF: 1. Wersja DOC: http://www.gksmiedzanka.republika.pl...-wersjaDOC.doc 2. Wersja RTF: http://www.gksmiedzanka.republika.pl...-wersjaRTF.rtf Starałem się nie zamieszczać w pracy zbyt wielu pojęć naukowych, które mogą być trudne do odcyfrowania przez kogoś, kto nie miał do czynienia z socjologią. Jednak nie dało się całkowicie tego typu terminów uniknąć. Dlatego, jeśli zajdzie potrzeba, jeśli będziecie mieli jakieś wątpliwości odnoście treści pracy, to zadawajcie w tym temacie pytania i zgłaszajcie zastrzeżenia, jeśli będziecie takowe mieli. W miarę możliwości postaram się odpowiedzieć. Pozdrawiam _Adamo_ |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 05 2004
Lokacja: ubikacja!
![]() |
![]() przeczytałem, zrozumiec, zrozumiałem i musze cie pochwalić:
treść oraz sformułowanie est dobre 5+ Cała treśc wogle all zasługuje na 5- xD |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 08 2004
Lokacja: Rubber City
![]() |
![]() Cytuj:
![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 10 2004
Lokacja: CrimCity
Stan: Na emeryturze
![]() |
![]() Jakie to inteligentne
![]()
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 01 2005
Lokacja: Wlkp
|
![]() Pracka bardzo ładna i długa przede wszystkim. Powiedz mi tylko jedno, czy ty to robiłeś dla siebie, czy to jakaś twoja "praca domowa" czy coś w tym rodzaju.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | ||
Użytkownik Forum
![]() ![]() |
![]() Cytuj:
![]() ![]() Cytuj:
![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 04 2004
Lokacja: Szczecin
Imię: Wicheer
Profesja: Elite Knight
Gildia: Green League
Świat: Furora
Poziom: 85
Skille: 89/87
Poziom mag.: 6
|
![]() No no praca bardzo ładna, ciekawa tylko czasami trochę zbyt inteligentna
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
http://tibiaspy.com
Data dołączenia: 22 07 2003
Lokacja: Opole / Głuchołazy
Stan: Na Emeryturze
Imię: Matkus
Profesja: Elder Druid
Gildia: Death Assassins
Świat: Secura
|
![]() Ciekawi nas ocena, jaką za to otrzymałeś (otrzymasz?) Mam nadzieję, że w indeksie nie będzie pisało tylko "zal"
![]() BTW: red skull jest na miesiąc, nie tydzień -> manual Więcej opinii podam, jak całośc dokładnie przeczytam, bo na razie tylko przejzalem.
Najlepsza strona o Tibii - http://tibiaspy.com - jeśli nie znasz, to nie wiesz, co tracisz! Zarejestruj się na http://forum.tibiaspy.com - prowadź i oglądaj galerie, szukaj i udzielaj pomocy, rozmawiaj o Tibii i na każdy inny temat! |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
|
![]() Ciekawie napisana, wszystkie sondy zostały zawarte.
Brawo dla Ciebie.
~~Wieczny Szejk of Oldschool's maniacs~~ Jestem jaki jestem to fakt Lubie kiedy buja sie mój świat Poruszam sie raz w przód raz w tył Ja piłem, pije i będę pił Historii mojej nie pozna nikt Znów świat się buja a ja z nim To nie jest wyścig , to nie próba sił Ja piłem, pije i będę pił. |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 02 2005
Stan: Aktywny gracz
Imię: Del'Kwiateczek
Profesja: Paladin
Świat: Saphira
Poziom: 30
Skille: 76/59
Poziom mag.: 14
![]() |
![]() omg
![]() ![]() ![]() off topic pewnie jakis debil wyskoczy ze to keylogger...
![]() |
#12 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 04 2004
Lokacja: Wrocław
Imię: Tizon Jeon
Świat: Iridia
Poziom: 44
Poziom mag.: 15
|
![]() Odziwo jeszcze nikt nie powiedział, że to geyloger
![]() Praca naprawde świetna. Przeczytalem całą... Czyta się jak dobrą książke, żal ściska serce, że to juz koniec. Chciałbym kiedyś przeczytać prace na temat Mentalność Polaków, na przykładzi Tibii ( nie wiem czy to do socjologii sie odnosi), zauważyliscie że dzisiejsi Polacy sa tacy sami jak przed wiekami- Zobaczcie wojny- Polacy zawsze tocza je z kims- czesto nie mając szans itd.... Może napisałbyś kiedyś coś takiego? ![]() Naprawde jestem pod wrażeniem Twojej pracy PS. Co to znaczy "empirycznie"? ![]()
![]() |
#13 | ||||
Użytkownik Forum
![]() ![]() |
![]() Cytuj:
![]() A tak w ogóle to prowadzący zajęcia zechęcał mnie do kontynuowania badań nad kwestią gier on-line, z rozszerzeniem badań poza "Tibię". Jeszcze nie podjąłem decyzji, bo - jak już napisałem - leń ze mnie nieprzeciętny ![]() ![]() Cytuj:
Cytuj:
Jeśli chodzi o wojujących Polaków, to nie tylko do naszej nacji taka skłonność się odnosi. Z tego, co mi wiadomo, to np. Szwedzi też wojują i to dość zaciekle.. I chyba nie tylko oni. Między Polakami a Szwedami jest to o tyle ciekawe, że wchodzą w grę zaszłości z historii, jak np. potop szwedzki. Wielu graczy myśli być może o walkach w grze jako o pewnym wyrównywaniu rachunków. I choć rzeczywiście nie jesteśmy wystarczająco silni, to bierzemy udział w wojnach właśnie z powodu chęci odwetu. Może coś w tym jest. Jeśli miałbym badać "Tibię" w przyszłości, to z pewnością byłoby miło zająć się tym tematem. Tym bardziej, kiedy czyta się takie opinie o efektach mojej pracy jak ta powyższa! ![]() ![]() Cytuj:
Mam nadzieję, że nie zamotałem jeszcze bardziej. Jeśli tak, to powiedzcie. ![]() |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 04 2004
Lokacja: Wrocław
Imię: Tizon Jeon
Świat: Iridia
Poziom: 44
Poziom mag.: 15
|
![]() Dziekuje za wyjaśnienie jakże trudnego dla mnie słowa
![]()
![]() |
#15 | |
Tupac Legacy
Data dołączenia: 05 12 2004
Lokacja: Olsztyn
Stan: Na Emeryturze
Imię: Midurion
Profesja: Elder Druid
Świat: Furora
![]() |
![]() No jestem narazie w połowie.... Jak narazie to jest świetne!!! "Tibia na poważnie" - świetna rzecz. Potrafi wytłumaczyć dorosłym jak MMORPG'i są podobne do prawdziwego życia...... Jak skończę zedytuję ten post i wstawię ocenę
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Użytkownik Forum
![]() ![]() |
![]() Może są jeszcze osoby, które byłyby chętne do zapoznania się z pracą, a jeszcze nie miały okazji... więc "podbijam" temat.
|
![]() |
![]() |