|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 12 10 2004
Lokacja: Wrocław
Stan: Aktywny gracz
Imię: Vanzi Edoc'Sil
Profesja: Paladin
Gildia: Until the end
Świat: Neptera
Poziom: 51
Skille: 78/57
Poziom mag.: 15
![]() |
![]() No więc tak, dzisiaj będąc na Guardach 4 razy zresetował mi się komputer... bez rzadnych błędów, poprostu gram sobie i nagle czarny ekran i reset. Skanowałem komputer Nortonem i nic nie znalazł... tak samo SpyBot i AdAware :/ W tle działa jedynie NIS 2005. No i te resety są tylko podczas grania w Tibie (odpaliłem HL'a2 i wszystko działa pięknie)
![]() Jakby co to sprzęt PIV 3.0 GHz, 512MB RAM, GeForce 5200FX... system Windows XP Pro z SP2 O co tu chodzi ?? |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Nieobecny.
|
![]() Jak masz Win2k/XP to blue screen.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 08 2004
Lokacja: Gdańsk
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Elite Knight
Świat: Harmonia
Poziom mag.: 8
|
![]() Mi po kilku godzinach grania na Windowsie 98 też się komp wieszał a na XP wsyztko ładnie działało. Kolega jak miał resety zadzwonił do elektrowni bo się okazało ze miał nagłe spadki z dostawą energi.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 02 2005
Lokacja: Łuków/Jungle
Imię: Elveth
Świat: Askara
Poziom: 108
Skille: 86/83
Poziom mag.: 7
|
![]() Też tak kiedyś miałem jak w Tibie grałem... Zrobiłem formata i problem zniknął
![]()
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 07 2004
|
![]() U mnie tibia się zacina po około 15 minutach od włączenia, ze wszystkimi innymi programami, i tylko reset pomaga, wtedy, podczas zacięcia procesor jest dość nagrzany, (mój wentylator jest zapchany, i nie mogę go wyczyścić przez te je..... Te głupie plomby gwarancyjne, zapobiegam temu, zmniejszając ilość kratek w tibii opcjach/grafika/advanced/ i liczba kratek, wyświetlanych podczas sekundy ustawiam z MAX na 20, i wtedy tibia już nie ma prawa się zaciąć. Cokolwiek włączę pamięciożernego, to procesor nagrzeje się i zatnie całego kompa. Też lepiej nie mieć włączonych żadnych programów podczas działania tibii, (co za tym idzie" programy cheaterskie też nie mogą być włączone).
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 01 2005
Stan: Aktywny Gracz
Świat: Trimera
Poziom: 23
Skille: 10/10
|
![]() umnie też sie to robi po 2-5godz grania
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 03 2005
Lokacja: In da hell
![]() |
![]() Wyjasnie pare spraw:
1)Jak ci sie wiesza komp bez zadnego ostrzezenia to prawdopodobnie (pisze tak bo moze sie cos innego dziac) masz uszkodzona plyte glowna. Mialem ten problem i nic nie pomoglo tak jak wymiana plyty glownej 2)Nagrzewaja ci sie komponenty? Ustaw w BIOS-ie zeby ci sie komp nie wylaczal jezeli nagrzeje sie do odpowiedniej temp. Domyslna temperatura przy starcie kompa ma ok.30 stopni, jezeli masz ustawione na wylaczanie kompa przy 40 stopniach to za wiele sobie nie pograsz ^^ Jezeli to nie pomoze to ja nie wiem ![]()
![]() |
#8 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 21 02 2005
Lokacja: Wrocek
![]() ![]() |
![]() Hey,
słuchaj gdy włączysz Tibie zobacz ile procent zawala Ci tibia. Nie dziw się, że jak masz tylko ją włączoną to masz ponad 80% wydajności procesora na nią nastawioną. Na jakim chodzi wentylatorze? standard. jeśli tak to lol, nie dziw się. Ja mam PIV 2,66 i mi smiga bez problemu. Na procku mam przy max. wyd. 39 st. temp. Płyta główna może mieć zabezpieczenie że przy pewnej temperaturze procka ma resetować kompa. ![]() Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zbanowany
Data dołączenia: 12 03 2005
Lokacja: u Ciebie w szafie
Imię: Zapomniałem
Gildia: Vision
Świat: Furora
![]() |
![]() Ja mam nastawiane ze czesem ma ponad 50-51 i sie nie wylancza ale mam inny problem czasem jak gram..gram to mi sie myszka zacina nic niemonza zrobic msyzka stoji w miejscu wsztko..tak jakby ustało... nawet dioda od twardego dysku... aczy jak sie nagrzewa mocno procesor to ma sie wieksze lagi? bo mam takie lagi ze hu.. ;/
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 21 01 2005
Lokacja: Międzyrzecz
![]() |
![]() Cytuj:
lol to co ty masz na kompie wc ze PIV ogulnie uwazany za kaloryfer w maxymalnej wydajnosci ma 39 stopni jak tak to gratuluje ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 02 2005
Lokacja: Katowice
![]() |
![]() Musisz mieć problem z zasilaczem. Ja też miałem to co ty i musiałem wymienić zasilacz.
Serex fajny masz avatar -.- hehehe
Nie gram już w tibie, bo jest nudna ![]() Ostatnio edytowany przez Vitihud - 28-05-2005 o 19:45. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 09 2004
|
![]() ![]() jaki ma to zwiazek z tibia? powinien ten temat byc przeniesiony do owion-a... az sie dziwie ze jeszcze tu modek nie zadzialal chociaz jeden tu juz posta dal ![]() edit: nie wiem czemu ten obrazek taki maly ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 05 2004
Lokacja: Guildford(UK)
Imię: Minne Reid
Profesja: Sorcerer
Gildia: ----
Świat: Hiberna
Poziom: 17
![]() |
![]() jeśli tibia wam się zacina to prawdopodobnie tak jak koledzy pisali, masz nagrzany procesor...tibia jak wiadomo zajmuje bardzo dużo pamięci (Win XP do prawie 100%) a co za tym idzie szybciej nagrzewa się procesor...proponuje dodatkowe chłodzenie i przestawienie sobie kilku opcji w BIOSIE...
![]() |
#14 |
Zbanowany
Data dołączenia: 12 03 2005
Lokacja: u Ciebie w szafie
Imię: Zapomniałem
Gildia: Vision
Świat: Furora
![]() |
![]() Macie cos do mojego avatarka??
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 09 2004
Lokacja: Szczecin
Imię: ---
Profesja: Royal Paladin
Poziom: 62
Skille: 84/70
Poziom mag.: 15
|
![]() Mi kiedyś też sie komputer wyłączał problemem była uszkodzona karta graficzna. Może też masz coś uszkodzone albo jakiś virus :S
Cytuj:
![]() Ostatnio edytowany przez Angel of Death - 29-05-2005 o 01:18. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 04 2004
Lokacja: zabierzow bochenski
Imię: Neust
Gildia: Chair Kids
Świat: Unitera
Poziom: 154
Skille: 97/85
Poziom mag.: 9
|
![]() po 1 nie radze w biose wyłączać opcji wyłanczania jak sie za mocno grzeje...
chyba że chcecie mieć wypadek spalić zasilacz/procek... ja miałem tak samo, rozebrałem kompa, wyczyściłem z kurzu.. za wentylatorku od procka był kożuch o grubości 0,5 cm... i teraz jest ok.. jak narazie aha, czy po wyłączeniu się kompa musisz odczekać jakiś czas ? (ostudzenie) czy nie...
![]() |
#17 |
Nikt ważny
|
![]() Widzę tu kilka porad, które mogą pomóc. Trzeba by tylko uściślić.
Poroblemów może być kilka, jeśli masz czas to możesz: format kompa- każdy wie, że co format to komp zmienia sięnie do poznania -.- niby to samo ale jednak co innego. wymień zasilacz- być może zasilacz ci sięprzepala powoli i jużnie wyrabia z dostawami prądu trzeba go wymienić. Ewentualnie porządnie przedmuchaj (nie ustami!) to może trochę pomóc, jednak może sięto okazać krótkotrwałym sukcesem w walce z materią ![]() czyszczenie kompa- nawet nie zdajesz sobie sprawy ile potrafi przedmuchanie wiatraczków. pozostaje ewentualnie uszkodzenie któregoś z komponentów. Tutaj może pomóc chyba tylko serwis. EDIT: przenosze temat do OWION-u, gdzie jego miejsce
Chuck Norris też gra w Tibię. On ją nawet przeszedł. /About my Retired/Order of The Dreamers/Dziedzictwo Przodków//W "Bukowej Gościenie"/Bitwa na Grunwaldzkiej/ I shall strike down upon thee with great vengence and furious anger,
those who attempt to poison and destroy my brothers. And you will know my name is the LAW when I lay my vengence upon thee! Ostatnio edytowany przez Hegemmon - 29-05-2005 o 07:49. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 04 2005
Lokacja: Kazordoon
|
![]() Człowieku ja mam identycznie to samo temat" Nie wyłanczaj sie plx .. ?" to system raz sie wyłaczy a raz nie po prostu w poniedziłek daje go to znajomego informatyka ipopatrzy na niego pewnie format c i tyle : )
![]() |
![]() |
#19 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 05 2004
Lokacja: Guildford(UK)
Imię: Minne Reid
Profesja: Sorcerer
Gildia: ----
Świat: Hiberna
Poziom: 17
![]() |
![]() ja sie zgodze z tym co napisał moderator...czyszczenie wiatraczka i wymiana zasilacza naprawde czyni cuda...zamiast narażac sie na koszta i oddawanie komputera do informatyka lepiej najpierw sprobowac tego...a jesli dalej będzie to samo to wymienic wiatraczek...ja tak miałem że komp mi się resetował bez mojej wiedzy ale po wymianie wiatraczka już tego problemu nie było a warto wspomniec że poprzedni charczał jak głupi mimo iż czyściłem go regularnie co tydzień...
![]() |
#20 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 02 2005
Lokacja: Bełchatów
Stan: Na emeryturze
Imię: Mental Paladyn
Profesja: Paladin
Świat: Lunara
![]() |
![]() HEHE to samo mam i roskręciłem kompa i wziolem odkurzaczem kurz wyssałem i juz 4 godzine i sie nie zrestartowało.Dzienki all za porady jestescie wielcy