|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 03 06 2005
|
![]() Czy jest możliwe by postać (dajmy na to że knight) miała 5 lub nawet <0 hp?
Postać na rooku zdobywa (traci) 5hp na każdy lvl, na mainie 15 hp. Jeżeli wyjdzie na poziomie 26 (knight), to będzie miał 275 hp. Póżniej straci 18 lvli, to będzie mial dokładnie 5 hp na 8 lvlu. czy, jak straci kolejny lvl to wróci na rook z powodu braku hp, czy po respie w świątynii zginie na miejscu, czy będzie miał 0 hp i będzie nieśmiertelny (bug), czy hp zejdzie poniżej 0 itd... |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 05 2004
Lokacja: Bydgoszcz
Stan: Niegrający
Imię: Sir Soulfire Strike
Profesja: Knight
Świat: Aurea
Poziom: 25
Skille: 75/75
Poziom mag.: 4
![]() ![]() |
![]() to by trzeba było sprawdzic
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik forum
|
![]() O to właśnie chodzi.
Nie chce mi się siedzieć na rooku 5+miechów i nabijać 200k+ exp (normalnie to ~5 dni) |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 10 2004
|
![]() niektórzy high lvl rookują się na lvl 70+ jak kończą grę i gdy wracają na rook nie mają <0 hp ale nie wiem jak na mainie
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik forum
|
![]() @Patimrok
Nie chodzi mi o to co sie stanie po powrocie na rooka tylko jak byś wylazł na z lvlem 26, i sie wtedy zrookował. (wypada -10hp na lvl, to znaczy że zdobyłeś 5 hp na każdym lvlu a straciłeś 15 (knight)). Tak jak mag: na lvlu 5 ma 0 many 35->5->-0. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 09 2004
Lokacja: Szczecin
Stan: Na Emeryturze
Imię: ---
Profesja: Royal Paladin
Poziom: 62
Skille: 84/70
Poziom mag.: 15
|
![]() Hmm faktycznie ciekawa sprawa ale wydaje mi się że Tibia zapamiętuje na którym lvl wyszedłeś z rooka i powiedzmy wyjdziesz na 26 lvl knightem zginiesz, stracisz lvl i stracisz 5 hp a nie jak powinno być normalnie. Można zrobić 9 lvl na rooku wyjść na maina knightem, zginąć stracić lvl i zobaczyć ile nam odejmie hp jak 15 no to faktycznie baardzo ciekawe.
![]() |
#7 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 05 2004
Lokacja: Bydgoszcz
Imię: Sir Soulfire Strike
Profesja: Knight
Świat: Aurea
Poziom: 25
Skille: 75/75
Poziom mag.: 4
![]() ![]() |
![]() Cytuj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 05 2005
Stan: Usunięty
|
![]() Ciekawe bardzo.
Trzeba byłoby sie spytać cipów, może to jest bardzo wielki bug (np. tak jak mówiłeś, nieśmiertelność) i ktoś dostanie drugie Thunder Hammera albo jakie inne rare, nie? ![]() ![]() A może po prostu wrócimy na rooka, z taka ilością hp jaką ma postać na 1 lvl? |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 28 05 2005
Lokacja: Sharayn
|
![]() Jeśli postać zostanie na mainie "osłabiona" do 5 lvl, to przenosi nas na rooka tak, jakbyśmy stworzyli nową postać, ze starej jest tylko nick (ew. Redskull). Także jesli sie zrookujemy to tak jakbyśmy pierwszy raz zalogowali postać.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 02 2004
Lokacja: a gdzie mieszkaja krasnoludki?.. hopsa-sasa ! hop-sasa!
Stan: Na emeryturze
![]() |
![]() no to kto chętny do testowania :>?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Użytkownik Forum
|
![]() Nom, i podziel się wrażeniami
![]()
~~Wieczny Szejk of Oldschool's maniacs~~ Jestem jaki jestem to fakt Lubie kiedy buja sie mój świat Poruszam sie raz w przód raz w tył Ja piłem, pije i będę pił Historii mojej nie pozna nikt Znów świat się buja a ja z nim To nie jest wyścig , to nie próba sił Ja piłem, pije i będę pił. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Niech ktoś chociaż zrobi 9 lvl na rooku wyjdzie na main i zginie i niech powie ile stracił hp . =)
Cytuj:
![]() Ostatnio edytowany przez Angel of Death - 04-06-2005 o 13:46. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 08 2004
Lokacja: Jaroslaw
Stan: Na emeryturze
![]() |
![]() oj ludzie ludzie, byl juz taki temat.
NIE MA ZADNEJ NIESMIERTELNOSCI!!!! i nikt nie wpadl na to zeby sprawdzic, ile naprawde zycia ma knight na 26 lvlu?.... myslalem ze ludzie wypowiadajacy sie tutaj sa chociaz troszke inteligentni a nie wierza we wszystko co jakis newbie napisal.... nie kapujecie, ze niezalewznie na ktorym lvlu wyjdziecie na maina, odzyskujecie potencjalnie stracone HP? owszem, postac na rooku nie posiadajaca profesji na 26 lvlu ma 275 hp. w momencie wyjscia na maina, gdy wybiera profecsje w tym przypadku knight, to Tibia "kalkuluje" ze knight na 26 poziomie ma miec 455 hp i tyle bedzie mial gdy zostanie teleportowany z rooka do swiatyni w wybranym miescie na mainie. w kalkulatorze na tibia.pl jest poprostu blad. nierealna bylaby sytuacja w ktorej knoght na 26 lvl ktory wyszedl z rooka na 8 lvlu mial wiecej hp niz knight na 26 lvlu ktory wyszedl z rooka na 26 lvlu. z reszta kiedys pamietam, siedzialem swoim sorcem na rooku do 10 lvla, i jakos many mialem wyle samo co inne sorce na 10 lvlu, ktore na mainie sa od 8. sytuacja opisana przez zalozyciela tematu jest nielogiczna, bo knoght nie bylby rowny knightowi, sorc sorcowi itd....
![]() |
#15 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 31 07 2004
Lokacja: Warszawa
Imię: Tomasi
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Arcania
|
![]() Cytuj:
MUAHAHAHHAA omg pan intyligentny ALEBUJDA!!!!!!!! ta jasne to ty masz ladnego sorca...kazdy kto ma troche checi moze sobie zrobic 9 lvl na rooku wziasc sorca i zobaczy ze to co mowisz to bajka jest...ma sie mniej hp i many...i nei wciskaj kitow ze ty jako wielki gracz w tibie wiesz co sie stanie i jakies przeliczniki omg...dobry jestes serio chlopaku takie bajki... @topic sadze ze jezeli poziom hp osiagnalby 0 to postac automatycznie zostalaby zrokowana nie wazne na lvl i odrazu wrocila na rooka, poprostu chyba najlatwiejsze wyjscie z takiej sytuacji ![]()
![]() |
![]() |
#16 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Nie nie i jeszcze raz NIE !! Jak wyjdziesz z rooka na lvl wyższym niż 8 nie doda Ci "straconego" hp ani many !
![]() |
![]() |
#17 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 06 2004
|
![]() Gdzieś już o tym czytałem... chyba podejmę się wyzwania i nagram film ;]
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Użytkownik Forum
|
![]() A ja mam inne pytanko:
Wychodzę na maina na 8 lvl i jest wszystko w porządku.Dajmy na to,że robie Sorcerera.Zabijam się i cofam do 5 poziomu.Odrabiam lvl'e i na 6 poziome mam 15 many.7 = 30 many a 8 = 45 many.I w tedy Sorec po takich przejściach jest chyba lepszy od normalnego ? PS:Naturalnie,że moge się mylić i pewnie się myle.
![]() |
#19 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 12 2004
Lokacja: Śrem
|
![]() Cytuj:
@ToP Zaraz wchodze na rookstayera (co prawda 12 lvl), ale zobacze jak to bedzie.
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Użytkownik forum
|
![]() @Gohan-San
Na lvlu 5 postać zostanie zrookowana. A jak z 6 na 7 na mainie dostaniesz 5 many. |
![]() |
![]() |