|
Notki |
Magia Magiczne zaklęcia, runy, potężni magowie. Tutaj wszystko o magii w Tibii |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 03 2004
Lokacja: Poland
Profesja: Sorcerer
Świat: Secura
Poziom: 40
Poziom mag.: 50
|
![]() Chodzi mi o to, ze na stronie z czarami kazdej profesji zaklecia swietlne wieksze niz utevo lux sa zaznaczone jako zupelna strata pieniedzy. Wedlug mnie sa one dosc potrzebne, sam gram magiem i czesciej uzywam utevo gran lux niz utevo lux.
Mysle, ze zaklecia rozswietlajace wiekszy obszar sa najwazniesze dla palladyna, gdyz najczesciej nie ma on miejsca, aby wziasc magic light wand lub chociaz torch, a przeciez wazna jest trzezwa ocena sytuacji, a bez wiadomosci co jest za plama swiatla ani rusz ![]() Dziwi mnie fakt, ze sa one zaznaczone jako niepotrzebne.
"I only dream in black and white" (Iron Maiden, Dream of Mirrors) Ostatnio edytowany przez teamki - 05-06-2005 o 14:53. |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 08 2004
Lokacja: Knurów
|
![]() Coz, masz troszke racji, ale mysle, ze Modki braly przy ocenie tego czaru ilosc many potrzebnej do rzucenia, a ta jest dosc wysoka jak na taki sobie czar. Ogolem utevo gran lux sprawdza sie jezeli mamy dosc sporo many na zbyiu
![]()
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 31 07 2004
Imię: Hidetaka
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Defenders of Ulthuan
Poziom: 130
Poziom mag.: 74
|
![]() Od kiedy albo dla kogo 60 [chyba :>] many to za dużo za taką masę światła ?
Warto to kupić każda profesją jak tylko odłożysz troche kasy. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 03 2005
Lokacja: Kraków
Stan: Na emeryturze
Imię: Magic Kucz
Świat: Obsidia
Poziom: 29
Poziom mag.: 39
|
![]() w sumie jest bez uzyteczny bo i tak wieszkoscludzi uzywa tibia ng
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 10 2004
Lokacja: Białystok
Stan: Na Emeryturze
|
![]() @up
mów za siebie ![]() Ja mam wykupione i "light" i "great light", oba mi się przydają. Zwykłe światło jest po prostu za słabe. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 01 2005
Lokacja: Poznań
Stan: Aktywny gracz
Imię: Sir Kaczor pierwszy
Profesja: Elder Druid
Gildia: Allance of justice
Świat: Danubia
Poziom: 30
Poziom mag.: 36
|
![]() A dużo mocniej vis lix od gran lux świeci? SS plx ;]
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 03 2005
Stan: Na Emeryturze
Świat: Dan00bia
|
![]() Ale musimy pamiętać że magowie i druidzi jednak wydają mane na palenie runów, zastępując ten czar torchami i magic wandami. Rycerze zaś trzymają mane na exura i exori (czasem na exana pox). Jedynymi zainteresowanymi mogą być palladyni (moim zdaniem to że nie mogą trzymać torch to straszna niesprawiedliwość). Także byłbym za zaznaczeniem przydatności czarów lepszych od Utevo Lux (mówie o świecących) jako przydatnych tylko dla Palla.
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 08 2004
|
![]() Grałem wszystkimi profesjami i uważam, że każdej sie przydaje greater light.
Knight - i tak nie ma na co many wydawać, a zaoszczędzi troche capa bo torchów nei bedzie nosił ![]() Paladyn - no jemu to chyba najbardziej, bo pochodni nie ma gdzie nosić ![]() Mag/druid - u nich torche można bez problemu używać, ale zajmują troche capa, a utevo gran lux świeci mocno i długo ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zbanowany
Data dołączenia: 06 02 2005
![]() |
![]() utevo gran lux przydatne strasznie jest dla knighta. Spala 60 many, a to jest jendka troche
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 06 06 2005
|
![]() ja moim to tylko robie runki zadne utevasy czy co tam
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 05 2005
Stan: Na emeryturze
Profesja: Knight
Świat: Inferna
Poziom: 35
Skille: 72/68
Poziom mag.: 5
![]() |
![]() wczoraj kupiłem grejter lajt
![]() dużo kosztuje jak na światło, ale wszystko widać ! uważam że to nie jest zbędny wydatek, ten czar powinien mieć na tej tronie co najmniej jeden + <obecnie ma 0> a co do używania jakis szitów do światła <między innymi> to myśle że bądz co bądz tracicie troche z gry <nie ma już tego klimatu...> ale może się myle ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 31 07 2004
Imię: Hidetaka
Gildia: Defenders of Ulthuan
Poziom: 130
Poziom mag.: 74
|
![]() @ merlin456
Twoja odpowiedz mnie powalila... Jeśli naprawde nie sać cie na torcha to powiedz jaki świat to co jakiegos załatwie -.-. Poza tym nie sądzisz ,że chwalenie się tibią n-gage na forum jest 'troche' głupie ? Btw.Mam nadzieje ,że w n-gage'u który ściągnołeś był keylogger > ![]() I jeszcze jedno, po co komu takie cheaty jak 'lighthack' ? Prędzej będzisz miał 'hack' niż oszczędzisz na 'light' -.- |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 03 2004
Lokacja: Poland
Profesja: Sorcerer
Poziom: 40
Poziom mag.: 50
|
![]() Osobiscie jestem przciwko uzywaniu programow cheaterskich typu tibia gg itp. Sam kiedys przez krotki czas uzywalem jednego, ale wszedl nowy patch, cheat przestal dzialac, a nowego nie sciagalem, bo uznalem, ze to niepotrzebne ryzyko. Wedlug mnie lepiej wydac troche kasy (lub many) i nie martwic sie keyloggerem.
![]() |
#14 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 05 2005
Stan: Usunięty
|
![]() Cytuj:
A konto, gdy tego twojego tibia n-gage wykryje gm? Pomyśl człowieku... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 10 2004
Lokacja: Wrocław
Imię: Sir Jarema
Profesja: Knight
Świat: Galana
Poziom: 30
Skille: 74/73
Poziom mag.: 5
![]() |
![]() Temat sprzed paru dni, ale mimo to się wypowiem: Do wszystkich, którzy myślą, że cheaty do tibii są niewykrywalne i wogóle super: Wprawdzie nie ma tutaj Punkbustera (potężny antycheat używany do wielu gier online, sprawdzający odpalone procesy, foldery gry, sumy kontrolne plików, przeczesujący cały twardy dysk w poszukiwaniu okreslonych aplikacji, w dodatku mogący założyć bana nie na IP, lecz numer karty sieciowej) ale i tak większość tego świństwa po prostu WIDAĆ. Jestem palkiem, więc sporo czasu spędzam w koplniach - i 2/3 graczy, których mijam spaceruje sobie po tychże w zupelnych ciemnościach. Kiedy od czasu do czasu kogoś pytam, najczęsciej nerwowo tłumaczy, że nie uzywa swiatła bo właśnie mu się utevo lux skończyło/pochodnia spaliła/chodzi posługując się mapą(osobiściem moje ulubione). Dodam też bardzo pociesznego pana (nicka z litości nie wymienię) który parę tygodni do tyłu zamieścił wspaniały film z dłuugiego i owocnego expa na guardach, którego odbywał był w kompletnych ciemnościach. Widzowie (niewyposażeni naturalnie w cudną machinę dostarczającą światła) widzowie widzieli tylko zarys postaci, i cyferki ukazujące hity i expa. Dobrze przynajmniej, że litościwy autor miał przynajmniej otwarte okno battle, co pozowliło nam, nieoświeconym mieć choć ogólny przegląd sytuacji. Podobnie zresztą ma się sprawa z macro do treningów. Wiem, że wszycy macie żelazne nadgarstki i jesteście w stanie siedzieć przy kompie machając myszą godzinami, ale na litość, nie uwierzę, żeby ktokolwiek trenował na lvl 20+ JEDNYM nieustannie podnoszonym spearem. Dlatego jeszcze raz powtarzam: TO WIDAĆ !!! Ludzie, czy naprawdę aż tak ciężko kupić tego torcha/świecznik czy rzucić zaklęcie ? Tak trudno raz zastanowić się, czy nie dałoby większej satysfakcjii nabicie tych wyśnionych skilli włąsnoręcznie ?
Ech, mam szczerą nadzieję, że nadejdzie czas dobrania się tym wszystkim "spryciarzom" do czterech liter... |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 06 2004
Imię: Cos, co jesz z Sosem
Profesja: Elite Knight
Gildia: Hogwart
Świat: Kyra
Poziom: 50
Skille: XxX/xXx
Poziom mag.: 6
![]() |
![]() UP@
Masz racje... Ale jak mu to udowodnisz?? Nie masz praktcznie żadnego dowodu... Niestety mnie to też boli ![]() Szczególnie jak szukam jakiegoś druidka na 11lvl AFkującego... Dziwne że wszyscy się odrazu wylogowują jak mnie zobaczą (TBI by Tibia.org.pl ??)
![]() |
#17 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 08 2004
Lokacja: Carlin
Imię: Knight Simon Dark lord
Gildia: Evil Shadows
Świat: Harmonia
Poziom: 36
Skille: 20/24
Poziom mag.: 45
![]() |
![]() ja tam używam vis luxa i światło jest i mlvl pójdzie a jak pacc mi się kończy to używam gran luxa wparawdzie to dorgie jest ale "utevo gran/vis lux to wydatek który się opłaca" w końcu magowie mają mało capa a dużo many a w czasie hunta żadko robią runy sczególnie jak z blokerem siedzą więc już + ale to moje zdanie
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 10 2004
|
![]() Ja osobiście gram uczciwie i mam głęboko w d..pie jak grają inni.A wracajac do tematu odkąd mogłem wyprodukować runę hmm szkoda mi many na light
czy greater light.Rzucając zaklęcie na światło to tak jakbyś kupował torcha za 20 gp. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 12 10 2004
Imię: Vanzi Edoc'Sil
Profesja: Paladin
Gildia: Until the end
Świat: Neptera
Poziom: 51
Skille: 78/57
Poziom mag.: 15
![]() |
![]() @Sir Jarema
Fakt, coś w stylu Pank Bustera, czy Cheating-Death przydało by się, ale tak czy inaczej szybko progamiści napisali by niewykrywalne cheaty (jak w przypadku innych gier, jak CS czy BF) |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |||||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 02 2005
Lokacja: Darashia
|
![]() Cytuj:
A jeśli musisz mieć jakieś zaklęcie typu light, to uważam, że można kupic gran lux/vis lux. Sam ich magiem nie używam(po co mam spalać manę, jeśli mogę ją oszczędzić na rune, a w miejsce na strzały włożyć MLW)? @Down Masz rację, MLW może ktoś zakosić. Tylko zastanów się, nie będziesz rzucał mlw po ziemi, na trasie Ab-Carlin (np.) gdzie chodzi dużo osób, ale np. w tombach, gdzie są góra 2 osoby(ty+ktoś), a co do capa magiem...powiem 2 słowa Masz rację. Sorc narzeka na capa. Ale czy na pewno nie da się tego rozwiązać? Jak pomyślisz to znajdziesz rozwiązanie jak zaoszczędzić trochę capa. Więc nie kłóć się, że sorc musi mieć capa na runy, bo ja jakoś nie narzekam(a nosze spoko 4bp z runami ciągle).(Żeby nie było, te 4 bp nosze na 20-30 lvl-u, bo jak znam życie będzie, że na jakimś wyższym, gdzie capa troche jest. @Gremlin Plx ban za sprzeczanie się z modkiem. Przejdźmy(przejdź my?) do rzeczy. Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
P.S. Prośba do modka/admina. Niech ktoś z was mi usunie konto, nie będzie mnie kusiło żeby odpowiadać(czyli modek będzie miał mniej postów do usuwania)
Ostatnio edytowany przez Memphis - 13-06-2005 o 09:11. |
|||||
![]() |
![]() |