|
Notki |
tibia.pl - opinie, sugestie, błędy, itp. Tutaj możesz wyrazić swoją opinię na temat strony, wskazać błąd i zasugerować czego brakuje. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Guest
|
![]() Ostatnio panowie szanowni admini strony Tibia.pl (ale zemnie lizus
![]() ![]() ![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 10 2003
Lokacja: Dobów Mniejszy
Stan: Niegrający
|
![]() Z tego co się nasłuchałem od Gimliego, to wiem, że posty i użytkownicy są zapisywani w uniwersalnym formacie czytanym przez różne fora i wszystko będzie jak teraz, więc chyba ok
![]()
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 10 2003
Lokacja: Spod Budki z Piwem
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Bahzell
Gildia: The Twilight of Doom
Świat: Chromaggus
Poziom: 80
Skille: 400/400
|
![]() up
Nikoniecznie. Raz zmienialiśmy forum ze znajomymi i w charkterze bonusa było przerabianie 15mb plików notatnika z jednego kodowania w drugie. Aha forum miało jakieś 1 miesiąc z małym hakiem. Wyobraźcie sobie ile tego by było na tym forum.
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
|
![]() @Jedi wnosisz coś do tematu??? To STFU. I jak najbardziej jest to, jak to powiedziałeś, "nas" problem, bo jesteś użytkownikiem tego forum i chyba ci zależy żeby to forum działało jak najlepiej. Ehh.
![]() |
#5 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 02 2004
Lokacja: Jaworzno
![]() |
![]() Cytuj:
co kilka minut ktos odpowiada ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 08 2003
Lokacja: Kołobrzeg City
Stan: Na emeryturze
![]() |
![]() W wypowiedzi "nie nasz problem" miałem na myśli, że to już my nie będziemy się zajmować kopiowaniem plików na inne forum (bo z twojego posta wywnioskowałem ,że będą dużo ważyć). I słyszałeś kiedyś o literówkach? I co to wogóle za określenie "STFU"? Nie wiem czy mam się czuć obrażony.
Twój post wniósł już do dyskusji coś nowego - kłotnię
![]() |
#7 |
eX Moderator
Data dołączenia: 18 09 2003
Lokacja: Szczecin-Zdroje/Wroclaw
Imię: Gimli Ent
Profesja: Elite Knight
Gildia: Defenders of Fangorn
Świat: Azura
Poziom: 89
![]() |
![]() nawet jezeli posty nie zostana zachowane to chyba wielkiej tragedii nei bedzie? przeciez wszyscy twierdzicie ze posty nie maja dla was znaczenia...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 08 2003
Lokacja: Kołobrzeg City
Stan: Na emeryturze
![]() |
![]() E no, ale to będzie już inne forum, wszystkie tematy zakładać na nowo, setki pytań, na które nikt już nie ma ochty odpowiadać
![]() |
#9 |
eX Moderator
Data dołączenia: 13 10 2003
Lokacja: Tychy
Stan: Niegrający
|
![]() Fajnie, że nowe forum, ale mam nadzieję, że posty będzie się dało jakoś przenieść. Zlikwidowanie wszystkiego, co zostało już napisane na tym forum byłoby tragedią. I nie chodzi o ilość postów, ale w ogóle... o klimat
![]()
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 11 2003
![]() |
![]() A ja bede inny i jestem za tym ,ze bede na nowym forum wykasowano wszystkim posty i wyzerowano licznik.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Użytkownik Forum
|
![]() @Gimli chodzi o to że na nowym forum bez archiwum tematów, nie mógł byś wysłać kogoś żeby poszukał sobie odpiwiedzi w temacie.
@Jedi masz rację to nie będzie twój problem, bo w końcu ty tu tylko sprzątasz, to będzie problem tylko i wyłącznie modów. Czlowieku opanuj się. Współtworzysz to forum, poprzez pisanie postów i co chcesz żeby to wszystko poszło się za przeprzoszeniem rozmnażać z powodu zmiany serwera?? Dziwny jesteś i to nie w pozytywny sposób.
![]() |
#12 |
Zbanowany
|
![]() Co do nowego forum
Wątpie raczej aby info o użytkownikach itp. było usuwane , ponieważ całą bazę można zapisać w uniwersalnym pliku bazy danych (SQL , MySQL , Postegree (jakoś tak) ...). A podobno słyszałem ze forum ma bazowac na silniku vBulletin...... Jak któryś z moderatorów (lub userów) jest zainetresowany to prosze bardzo ![]() http://www.uderzenie.net/underpl_dfile.php?id=131 Albo (torrent link) : http://202.157.184.195/suprnova//tor..*****(1).torrent Ico sie mówi ?? ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
http://tibiaspy.com
Data dołączenia: 22 07 2003
Lokacja: Opole / Głuchołazy
Stan: Na Emeryturze
Imię: Matkus
Profesja: Elder Druid
Gildia: Death Assassins
Świat: Secura
|
![]() MySQL i Postgres to odmiany SQLa. Oczywiście forum jest trzymane w bazie SQLowej, ale każde forum ma swój format zapisu. Ale istnieją konwertery, którze pozwolą przerobić bazę danych z jednego forum na inne, więc raczej szanse na zniknięcie postów/użytkowników są niewielkie.
Forum prawdopodobnie będzie bazowane na BurningBoard 2.x vB jest płatny, więc tutaj na pewno nie postawimy go z warezowego źródła ![]()
Najlepsza strona o Tibii - http://tibiaspy.com - jeśli nie znasz, to nie wiesz, co tracisz! Zarejestruj się na http://forum.tibiaspy.com - prowadź i oglądaj galerie, szukaj i udzielaj pomocy, rozmawiaj o Tibii i na każdy inny temat! |
![]() |
![]() |