|
Notki |
Potwory Wszystko o potworach. Jak się zachowują, jakie taktyki, jakie mają słabe punkty. To wszystko znajdziesz tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 03 2005
Lokacja: Opole \o/
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Elite Knight
Świat: Nerana
Poziom mag.: 6
|
![]() Mam pytanie na jakim lvl mozna blokowac Dle?
Czy one sa bardzo silne jaki hity zadaja? CZy macie jakies porady jak je blokowac Z gory thx ![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Guest
|
![]() Na 25 lvl stój na skos i módl sie zeby ci nie wywalil z dynki w oko.
I uhaj sie radze, albo wez 10 druidów co beda cie ihac. |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 05 2004
|
![]() D Lair koło Venore:
Wieża: Można od 35 lvlu, opłacalnie od 45-50 [nie musimy się gorączkowo uchać]. Dobrze mieć z 70 w shieldzie i c-set, żeby zminimalizować hity z łapy. Double: Można od 40 lvlu, ale jest to niebezpieczne. Opłacalnie będzie od 50+. Tak samo z 70 shielda i c-secik. Jeżeli idzie się z sorckami, to mogą oni zsummonować dsy do blokowania draga, żeby się nie ruszał i nie uciekał. Mam nadzieję, że Ci pomogłem. |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 03 2005
Lokacja: Opole \o/
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Elite Knight
Świat: Nerana
Poziom mag.: 6
|
![]() dzieki za pomoc , a jak cos to moj skil shielda to 83 i 50 lvl
chyba dam rade ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 10 06 2005
Lokacja: Venore
|
![]() Co do hitów Dl'a to wali on nieźle. Rzuca on firebomby, co upierdliwie zżera nam hp, tradycyjnie F-wave oraz GFB i łapa (jak to kazdy potwór). Wielkosc hitów jest zalezna. Pewnego razu poszedlem z kumplem 72 pal i knightem 51 lvl na tower spawn. Pal wszedl tylko po to, aby sprawdzic czy dl sie zrespil. Wszedl i nie wyszedl. Mial okolo 830+ hp. Także musisz sie liczyc z dużymi combo. Powodzenia jeśli to będzie twój pierwszy Dl.
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Guest
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
|
![]() @topic
nie wiem czy to co myśle to naprawde ejst dobrze czy mi sie tylko zdaje ale wg. mnie to sorc, drut powinien cie uhac, bp maja wiekszy mlvl i lepiej leczą (lepsze uzycie run), oczywiscie moge sie mylic, bo niegdy nie bylem na DLach @up gdzie znajde spawn (moze byc duzy, niewidka i jazda) DSów. pisze na forum ze miedzy AB i kazoo... ale jakoś duzo mi to nie mówi Plz odpowiedzcie jak najszybciej xD
#8 |
Guest
|
![]() Ja na 24 lvl ze skillami 59/57 z eq:k-set,v-shield,crown helmet spokojnie bloczylem i schodzily 3/4 uh na dl a hity byly od 0-202 ale przewaznie kolo 100.
|
![]() |
#9 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 03 02 2005
|
![]() @up:
Napewno jakis hlevel sorcerer strzelal z sd bo inaczej to niemozliwe. |
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 10 03 2005
Lokacja: Barlinek
Stan: Na emeryturze
![]() |
![]() A czy ja dam radę zbloczyć dla?
Mam c arm, k legs, crusader helmet, v shield, bs, p ammy no i bohy ale założe zwykłe butki bo zawsze ten 1 arm ![]() ![]()
#11 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 05 2004
|
![]() @pawepek
Uhając cię, nie będą mogli strzelać z run, przez co zmarnuje się duuużo więcej uhów. @shymchuck Dasz radę i na double i na wieży [ja na double z 44 lvl byłem, ale się nie zwraca raczej]. Hity z łapy są zależne od dla, a jeżeli będzie dostawał bardzo mocne comba, sądze że masz szansę na jakiegoś rarka ;p Uhów pojdzie od 1-4, a kiedy dle będzie zły nawet 6-7. |
![]() |
![]() |
#12 |
Użytkownik Forum
|
![]() hity dla to nie bajka
ja dzis bylem na wierzy (70lvl blocker - ja --> po huncie 71 XD 1% brakowal) i mi takie combo zapakowal ze spadlem z krzesla mialem 1100 hp i zaczal ucieka, nagle w 05 sekundy patrze i mam red hp minimalnie (mialem fuksa ze kumpel mnie uhnal w tym samym czasie co ja siebie bo nastepne combo mi zaezucil pare sekund pozniej) moja rada --- jak dl ma red hp i wali go 1 palek to z sd |
![]() |
![]() |
#13 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 19 03 2005
![]() ![]() |
![]() Z takimi skilami nie żartuj a możesz puszczać UHami i SDkami.
Jak to bedzie zła odpowieć to napisz wiadomość prywatną. |
![]() |
![]() |
#14 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 01 2005
Lokacja: Between heaven and hell...
Profesja: Sorcerer
![]() |
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
#15 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 12 2004
|
![]() Nie.Jeśli wierzyc temu opowiadaniu to wychodzi na to ze nawet na 60 levelu niemozna go bezpiecznie blokowac
![]() W takim razie polecam level 70+ ![]()
#16 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 03 2005
Lokacja: Łuków
|
![]() Blokowanie DLa jest niebezpieczne na każdym lvlu. Żeby było w miare bezpieczniej i szło dosyć mało UH to radze 75 shielda+ i 45lvl+ najlepiej z BSem (sword) i crown shieldem co najmniej.
#17 |
Guest
|
![]() 50 lvl + i zastanawia się czy DL'a bloknie ??? LOL
|
![]() |
#18 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 12 2004
Lokacja: Mahakam
|
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
#19 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 10 12 2004
Lokacja: Wroclaw
Stan: Aktywny gracz
Imię: Romdiru
Profesja: Knight
Gildia: Children Of Chaos
Świat: Refugia
Poziom: 30
Skille: 67/67
Poziom mag.: 4
|
![]() Nom dle strasznie karaja ja moim knightem na 34 lvlu jakos blokowalem ze slabym eq ale sie nie oplacalo szlo 5-8 uh na jednego
|
![]() |
![]() |
#20 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 06 2005
Stan: Tutor
Imię: Dagothar
Profesja: Paladin
Gildia: Nie twój zasmarkany interes
Poziom: 7
|
![]() Blokowoanie DLa ogolnie nie jest niebezpieczne, o ile oczywiscie nie zagapisz sie z uhem(oszczedzanie nie poplaca) albo czegos nie schrzanisz(w stylu follow za uciekajacym DLem, stania na przeciwko paszczy, niepotrzebnej brawury itd.). Blokowalem DLe 78 lvl palkiem dla ok. 68 lvl sorca, bil z burstow i hmm, i szlo pieknie i ladnie 1-3 UHy na DLa. Shielding moze sobie wynosic nawet okolo 50, nie jest wcale tak wazny jak sie wydaje.
|
![]() |