|
Notki |
Mainland Wielki i tajemniczy kontynent... Tutaj odkrywamy jego tajemnice... |
![]() |
|
Opcje tematu
![]() |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 10 2003
![]() |
![]() No wiec tak.
Własnie mialem pojsc na folda poepowac, ale w miejscu tratwy byl jakis statek. -hi -folda NIC. Wita sie i gada ze jest rybakiem, i na nic innego nie reaguje. No wiec ak po updacie dostac sie na folde? |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 10 2003
|
![]() Tak jak przed updatem, idź na tratwę :]
Statkiem możesz się ew. przepłynąć na monks island [tak to się nazywa ?], tratwa jest kawałek na północ. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
CS Tibia.pl Team
|
![]() A gdzie ty chciasłeś na foldę wypłynąć??
Z Carlin?? Żeby ta dopłynąć musisz isc na północny-zachód i tam musi być tratwa. Obok pisze tabliczka- Folda, i jeszcze 2 wyspy (bodajze Senya i jeszcze coś ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 02 2004
![]() |
![]() Trzecia wyspa to Vega.
Na Foldzie znajdziesz dużo potworów (od Ratów, przez Trolle, Roty, kończąc na Fire Elementalu) i dużo XP ![]() Na Senji są domki (oczywiście dla PACCów), a na Vedze w sumie nic specjalnego - Winter Wolfy i niedźwiadki polarne. Na tejże wyspie znajduje się też bardzo fajna beczka, w której zawsze jest mnóstwo żarcia (nie uniesiesz ![]() I nie należy się bać PK na Foldzie. Expuję tam już od 10 levelu (obecnie mam 15) i jeszcze tam nie zginąłem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 03 2004
Lokacja: Tajne
Stan: Aktywny gracz
Imię: Atlas de'Ath
Profesja: Sorcerer
Gildia: Brak
Świat: Galana
Poziom: 30
Skille: 23/29
Poziom mag.: 47
|
![]() "I nie należy się bać PK na Foldzie. Expuję tam już od 10 levelu (obecnie mam 15) i jeszcze tam nie zginąłem."
LOL! To masz wielkie szczęście... ja poszedłem tylko raz na folde (moją nową czarodziejką na 10lv wtedy) i expowałem ze 10 min i juz jakiś <cenzurka> chciał mnie zabić. Uciekłem a kara go spotkała bo przy wyjściu jakiś inny pk (który właśnie kogoś dobijał) zabił tego co mnie chiał zabić. ![]() Ps. Fajnie że byś na folde dopłynął 8)
![]() |
#6 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 23 03 2004
![]() |
![]() Nie razde iść tam poniżej 15 lvl. Ide z Kumplem oboje 12 lvl. Jakiś paldyn czakal. Pierwszy zgnialem z Power Bolt z kuszy , p później mój kumpel. Stracilem dużo rzeczy
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Na Valorii na Foldzie prawie nie ma PK. Raz był jeden incydent, koleś (red skull) zabił chyba z 3-4 graczy, ale jakoś się z nim wszyscy uporaliśmy.
Myślę, że PK na Foldzie częściej atakują Druidów i Sorcererów, bo liczą na znalezienie run. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 10 2003
Lokacja: Kolacja
|
![]() @ Michaas
Ta beczka którą znalazłeś to była beczka jakiegoś gracza.Po prostu znosił sobie żarcie na czarną godzinę.Pewnie trenował gdzieś w okolicy.Dużo ludzi tak robi na lodowych wyspach. A co do płynięcia na Foldę to ta tratwa jest jeszcze dalej na północ niż ten stateczek. I nie radzę tam schodzić poniżej drugiego poziomu.Jak przypadkowo zejdziesz drabinką w dół i zobaczysz lawę to nie próbuj iść dalej żeby zobaczyć Fire Elementala.Chyba, że jesteś kamikadze.Tak czy tak nie przeżyjesz.Po prostu jak zobaczysz lawę to uciekaj szybko do góry ![]()
![]() |
#9 | |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Cytuj:
A co do Senja Castle - jest tam coś do zabicia, czy można tylko zwiedzać? EDIT: Na wyspie Vega jest też dom św. Mikołaja ![]() ![]() Niestety do domku nie da się wejść ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 11 2003
Lokacja: Lublin
Stan: Aktywny Gracz
Świat: Isara
|
![]() Cytuj: