Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Inne

Notki

Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 27-03-2004, 15:20   #1
Yarczaz
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 25 01 2004

Domyślny About Namelock

Od razu powiem ze przed zalozeniem tematu uzylem opcji "szukaj" ale znalazlem tylko to co sam wiem.
Wiec, kilka pytan o namelocku
1. Do kogo mam zagać ?
2. Co mam mu powiedziec ?
3. Czy powód ze non-stop slysze głupie komentarze na temat mjego nicka jest wystarczający ? ( nick - Rybka Nemo )
4. Czy jak już dostane namelocka sam wybieram nowy nick, czy wybiera go ktos inny ?
Z góry thx za sensowne odpowiedzi i za nieusuwaie tematu. W sumie ktoś móglby zamiescic instrukcje jak zdobywanie namelocka, wtedy nie byloby wiecej takich tematów.
Yarczaz jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 27-03-2004, 16:34   #2
Dan the Automator
Dobo Srobo

Data dołączenia: 23 07 2003

Domyślny

1) CTRL+R
2) Że chciałbyś dostać namelocka dlatego że <powody>, może nie pomóc odrazu (np mi ciagle mowiono ze nie ma GMa online), mi sie udało dopiero po napisaniu na forum (GameMaster Board)
3) Wiesz, to zależy od argumentacji... ja miałem bardzo naciągane powody (np, że istnieje juz zespół o nazwie "death"). Musisz sie powołać na jakis podpunbkt regulaminu. IMHO powinnieneś się powołac na to że posiadanie imion znanych osobistości (ROTFL) jest zbronione, następnie gadasz ze Gdzie jest Nemo? był hitem w Polsce ( ROTFL!!!!) Może też sie przydać tłumaczenie Pol->Ang (tzn ze Rybka=Fish)
4) Dostajesz bana, wchodzisz na swoje acc (przez tibia.com) i ta wybierasz details przy banie. Następnie wpisujesz nowy nick, i czekasz jakiś czas, aż GM go zaakceptuje~
Good Luck
Dan the Automator jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 27-03-2004, 17:15   #3
Lig@
Użytkownik Forum

Lig@'s Avatar

Data dołączenia: 31 01 2004
Lokacja: Meduseld

Stan: Aktywny gracz
Imię: Theodon
Profesja: Knight
Gildia: Holy Dragons
Świat: Celesta
Poziom: 60
Skille: 84/83
Poziom mag.: 5
Domyślny

Ja jeszcze dodam tyle, że przy namelock'u i zmianie imienia daj sobie Sugest a name (czy jakoś tak0 żeby się jush nie doczepili...
Lig@ jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 27-03-2004, 17:34   #4
Yarczaz
Użytkownik Forum

Domyślny

Wiec ...
Cytuj:
Że chciałbyś dostać namelocka dlatego że <powody>
Czyli mam pisac "I want to get namelock, because ..." ?
Cytuj:
Może też sie przydać tłumaczenie Pol->Ang (tzn ze Rybka=Fish)
Chodzi o to ze w regulaminie pisali ze nie mozna nazywac tak jak jakis przedmiot w tibii ?
Cytuj:
czekasz jakiś czas, aż GM go zaakceptuje
A ile trzeba czekac ? godzine, dzien, tydzien ?

Aha ... I jeszcze jak mam napisac ?" i want to gen namelock because my nickname is < i tutaj nie wiem co pisać > " Jakby mi ktos doradził to byłbym ogromnie wdzięczny

EDIT.
Siedziałem troche przed słownikiem i zastanawiam sie czy udało by sie tak " I want to get namelock, because my nickname is the same that name <główny bohater> of the film Finding Nemo. This film is now very popular, and i non-stop hear stupid comment about my nick"

Czy główny bohater moze być przetlumaczony jako Main hero ?
stary 27-03-2004, 18:04   #5
wys€k
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 05 03 2004

Domyślny

@up

jezeli chodzi o bohatera z filmu, ksiazki to powiesz CHARACTER
jezeli chodzi o bohatera bo kogos uratowal itp to to bedzie HERO
czaisz baze kumasz czacze?
wys€k jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 27-03-2004, 18:16   #6
Yarczaz
Użytkownik Forum

Domyślny

No juz spoko, tylko nie wiem ile czasu trzeba czekac, az gm zaakceptuje nowy nick.
Cytuj:
jezeli chodzi o bohatera z filmu, ksiazki to powiesz CHARACTER
jezeli chodzi o bohatera bo kogos uratowal itp to to bedzie HERO
Ze tez o tym nie pomyślalem
Cytuj:
czaisz baze kumasz czacze?
Of course ^^
EDIT.
re. down
Nie chodzi mi o to ze nick taki sam jak ja imie bohatera filmu, ale o to ze dostaje wciaz glupie komenty na temat nicka ( ten powód chyba przejdzie, mam nadzieje ). A nazwałem sie tak poniewaz po obejrzeniu filmu nic innego nie przyszlo mi do głowy ...
stary 27-03-2004, 20:48   #7
Polinik
Na emeryturze.

Polinik's Avatar

Data dołączenia: 24 10 2003

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie dodany przez Yarczaz
Wiec ...
Siedziałem troche przed słownikiem i zastanawiam sie czy udało by sie tak " I want to get namelock, because my nickname is the same that name <główny bohater> of the film Finding Nemo. This film is now very popular, and i non-stop hear stupid comment about my nick"

Czy główny bohater moze być przetlumaczony jako Main hero ?
Kilka uwag.
1. Male szanse, ze dostaniesz namelocka z powodu nicka identycznego z bohaterem znanego filmu - wystarczy poczytac forum Gamemasterow, zeby sie zorientowac, ze posiadanie nicka bohatera znanego filmu nie jest przez nich uwazane za powod do zablokowania nicka (np. MacGyver).

2. "main character" nie "Main hero", nie "film" a "movie". Proponuje tez "This is very popular movie...".

3. Po co wlasciwie nazwales swoja postac takim imieniem?
Polinik jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 29-03-2004, 16:48   #8
Yarczaz
Użytkownik Forum

Domyślny

No pisze do kolesia i zanim doczekam sie odpowiedzi to juz musze kompa wyłanczac.
Cytuj:
może nie pomóc odrazu (np mi ciagle mowiono ze nie ma GMa online), mi sie udało dopiero po napisaniu na forum (GameMaster Board)
Na czym to polega ? Pisze tam temat jak na normalnym forum i czekam na odpowiedz ? Na tym to polega ?

EDIT.
Czy oni wogóle coś z tym robią ? Jak wciskam CTRL+R to nie ma żadnego odzewu, nawet jak jest counsellor online ( wiem bo sprawdzałem ). Na Gamemasters Board tez nie ma żadnego odzewu. Czy żeby oni wogóle zwrócili na mnie uwagę mam pisac do nich privie ?
stary 29-03-2004, 18:23   #9
Gothar
Użytkownik forum

Data dołączenia: 28 03 2004

Domyślny

Moj qumpel dostal name lockera za pierwszym razem natomiast drugi qumpel nie dostal wcale chociaz mial dobry powod. A nie dostal dlatero ze nie umial dobrze pisac po angielsku i GM ciagle sie go czepial zeby dobrze pisal po ang bo nie wie o co mu chodzi ( Moze byl po paru glebszych hrhr)
Gothar jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 30-03-2004, 19:26   #10
Yarczaz
Użytkownik Forum

Domyślny

No taa ... przez cały ten czas nawet nie udało mi sie z zadnym GM'em, ani Counslorrem nawet o tym pogadac ... Co ja mam mu na priv pisac ?

EDIT
~ re. down
Taa .. ten koles nawet swej odpowiedzi nie uzasadnił :/ Ale chodzi o to ze na co sie pisze ctrl+r to chociaz odpowiedziec powinni ...
stary 30-03-2004, 19:48   #11
Polinik
Na emeryturze.

Polinik's Avatar

Data dołączenia: 24 10 2003

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie dodany przez Yarczaz
No taa ... przez cały ten czas nawet nie udało mi sie z zadnym GM'em, ani Counslorrem nawet o tym pogadac ... Co ja mam mu na priv pisac ?
Przeciez napisales prosbe na forum GMow i dostales negatywna odpowiedz. Nie ma sensu wiecej probowac.
Moim zdaniem trzeba bylo przemyslec nicka postaci, zanim ja tak nazwales, nie po fakcie.
Polinik jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania