|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 01 2004
|
![]() Od razu powiem ze przed zalozeniem tematu uzylem opcji "szukaj" ale znalazlem tylko to co sam wiem.
Wiec, kilka pytan o namelocku 1. Do kogo mam zagać ? 2. Co mam mu powiedziec ? 3. Czy powód ze non-stop slysze głupie komentarze na temat mjego nicka jest wystarczający ? ( nick - Rybka Nemo ) 4. Czy jak już dostane namelocka sam wybieram nowy nick, czy wybiera go ktos inny ? Z góry thx za sensowne odpowiedzi i za nieusuwaie tematu. W sumie ktoś móglby zamiescic instrukcje jak zdobywanie namelocka, wtedy nie byloby wiecej takich tematów. |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Dobo Srobo
Data dołączenia: 23 07 2003
|
![]() 1) CTRL+R
2) Że chciałbyś dostać namelocka dlatego że <powody>, może nie pomóc odrazu (np mi ciagle mowiono ze nie ma GMa online), mi sie udało dopiero po napisaniu na forum (GameMaster Board) 3) Wiesz, to zależy od argumentacji... ja miałem bardzo naciągane powody (np, że istnieje juz zespół o nazwie "death"). Musisz sie powołać na jakis podpunbkt regulaminu. IMHO powinnieneś się powołac na to że posiadanie imion znanych osobistości (ROTFL) jest zbronione, następnie gadasz ze Gdzie jest Nemo? był hitem w Polsce ( ROTFL!!!!) Może też sie przydać tłumaczenie Pol->Ang (tzn ze Rybka=Fish) 4) Dostajesz bana, wchodzisz na swoje acc (przez tibia.com) i ta wybierasz details przy banie. Następnie wpisujesz nowy nick, i czekasz jakiś czas, aż GM go zaakceptuje~ Good Luck |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 31 01 2004
Lokacja: Meduseld
Stan: Aktywny gracz
Imię: Theodon
Profesja: Knight
Gildia: Holy Dragons
Świat: Celesta
Poziom: 60
Skille: 84/83
Poziom mag.: 5
|
![]() Ja jeszcze dodam tyle, że przy namelock'u i zmianie imienia daj sobie Sugest a name (czy jakoś tak0 żeby się jush nie doczepili...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |||
Użytkownik Forum
|
![]() Wiec ...
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Aha ... I jeszcze jak mam napisac ?" i want to gen namelock because my nickname is < i tutaj nie wiem co pisać > " Jakby mi ktos doradził to byłbym ogromnie wdzięczny EDIT. Siedziałem troche przed słownikiem i zastanawiam sie czy udało by sie tak " I want to get namelock, because my nickname is the same that name <główny bohater> of the film Finding Nemo. This film is now very popular, and i non-stop hear stupid comment about my nick" Czy główny bohater moze być przetlumaczony jako Main hero ? |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 03 2004
|
![]() @up
jezeli chodzi o bohatera z filmu, ksiazki to powiesz CHARACTER jezeli chodzi o bohatera bo kogos uratowal itp to to bedzie HERO czaisz baze kumasz czacze? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | ||
Użytkownik Forum
|
![]() No juz spoko, tylko nie wiem ile czasu trzeba czekac, az gm zaakceptuje nowy nick.
Cytuj:
![]() Cytuj:
EDIT. re. down Nie chodzi mi o to ze nick taki sam jak ja imie bohatera filmu, ale o to ze dostaje wciaz glupie komenty na temat nicka ( ten powód chyba przejdzie, mam nadzieje ). A nazwałem sie tak poniewaz po obejrzeniu filmu nic innego nie przyszlo mi do głowy ... |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Na emeryturze.
Data dołączenia: 24 10 2003
|
![]() Cytuj:
1. Male szanse, ze dostaniesz namelocka z powodu nicka identycznego z bohaterem znanego filmu - wystarczy poczytac forum Gamemasterow, zeby sie zorientowac, ze posiadanie nicka bohatera znanego filmu nie jest przez nich uwazane za powod do zablokowania nicka (np. MacGyver). 2. "main character" nie "Main hero", nie "film" a "movie". Proponuje tez "This is very popular movie...". 3. Po co wlasciwie nazwales swoja postac takim imieniem? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Użytkownik Forum
|
![]() No pisze do kolesia i zanim doczekam sie odpowiedzi to juz musze kompa wyłanczac.
Cytuj:
EDIT. Czy oni wogóle coś z tym robią ? Jak wciskam CTRL+R to nie ma żadnego odzewu, nawet jak jest counsellor online ( wiem bo sprawdzałem ). Na Gamemasters Board tez nie ma żadnego odzewu. Czy żeby oni wogóle zwrócili na mnie uwagę mam pisac do nich privie ? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 28 03 2004
|
![]() Moj qumpel dostal name lockera za pierwszym razem natomiast drugi qumpel nie dostal wcale chociaz mial dobry powod. A nie dostal dlatero ze nie umial dobrze pisac po angielsku i GM ciagle sie go czepial zeby dobrze pisal po ang bo nie wie o co mu chodzi ( Moze byl po paru glebszych hrhr)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
|
![]() No taa ... przez cały ten czas nawet nie udało mi sie z zadnym GM'em, ani Counslorrem nawet o tym pogadac ... Co ja mam mu na priv pisac ?
EDIT ~ re. down Taa .. ten koles nawet swej odpowiedzi nie uzasadnił :/ Ale chodzi o to ze na co sie pisze ctrl+r to chociaz odpowiedziec powinni ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Na emeryturze.
Data dołączenia: 24 10 2003
|
![]() Cytuj:
Moim zdaniem trzeba bylo przemyslec nicka postaci, zanim ja tak nazwales, nie po fakcie. |
|
![]() |
![]() |