Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > O wszystkim i o niczym

Notki

O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;)

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 14-07-2005, 10:10   #1
Gezund
Guest

Domyślny Żydzi

No właśnie co o nich myslicie?

Ja ich po prostu nie akceptuje, wymyślili sobie że są narodem wybranym, nikogo nie dpouszczają do swojej wiary... Niedobrze mi się robi jak na to patrze jak powoli zdobywają kontrolę nad światem.
Teraz opowiesz kawał o żydach to od razu jesteś antysemitą itd... to jest żałosne.

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 14-07-2005, 10:17   #2
Shweppes
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 13 07 2005

Stan: Na emeryturze
Domyślny

Ja za to uważam Ciebie za rasistę i że powinieneś wylecieć. Dlatego że mają inna wiarę to są źli? To dobra, pomysl sobie że jesteś zły dla nich, bo jesteś chrześcijaninem. Oni mają swoją wiarę, my swoją. I nie uważają się aż tak za naród wybrany, bo jednak modlili się za chrześcijanskiego papieża.
Shweppes jest offline  
stary 14-07-2005, 10:18   #3
Ashlon
Tibiaspy.com

Ashlon's Avatar

Data dołączenia: 10 11 2003
Lokacja: Wrocław

Domyślny

A ja opowiem o nich kawal, nazwa mnie antysemita, a ja mam to daleko gdzies -.- Wg ich wiary SA narodem uwielbionym przez Boga. I gdzie zdobywaja kontrole nad swiatem? Rzucisz nazwiskami, ze Bush, Kwasniewski, Blair, Clinton sa Zydami? A dowody? Zreszta, teraz juz narody sa tak pomieszane, ze naprawde trudno kogos znalezc, kto nie ma korzeni np zydowskich, niemieckich, angielskich...
stary 14-07-2005, 10:21   #4
Gezund
Guest

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Shweppes
Ja za to uważam Ciebie za rasistę i że powinieneś wylecieć. Dlatego że mają inna wiarę to są źli? To dobra, pomysl sobie że jesteś zły dla nich, bo jesteś chrześcijaninem. Oni mają swoją wiarę, my swoją. I nie uważają się aż tak za naród wybrany, bo jednak modlili się za chrześcijanskiego papieża.
Nie mówie że są źli że mają inna wiarę tylko dlatego że uważają się za naród wybrany.
A to już duuuża różnica....

stary 14-07-2005, 10:29   #5
spider-bialystok
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 06 05 2004
Lokacja: Bialystok

Stan: Niegrający
Gildia: Moonblades
Świat: Refugia
Domyślny

Ja do Zydow nic nie mam sa dla mnie jak kazdy inny czlowiek. Zrobili ci kiedys cos Zydzi? Jezeli nie to nie wiem o co ci chodzi..
stary 14-07-2005, 10:45   #6
Elmer
Użytkownik Forum

Elmer's Avatar

Data dołączenia: 09 08 2004
Lokacja: Białystok

Stan: Na Emeryturze
Imię: Friida
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Nebula
Domyślny

Osobiście do żydów nic nie mam. Połowa dresów mówi kawały o Żydach i nawet nie wie co oni takiego zrobili.
Apropo polityków to, że Kwaśniewski miał nazwisko Sztolcman(nie wiem jak się pisze) to według mnie nie podlega wątpliwości.
Elmer jest offline  
stary 14-07-2005, 10:48   #7
Shanhaevel
Użytkownik Forum

Shanhaevel's Avatar

Data dołączenia: 27 08 2004
Lokacja: Uwiędły Las

Shanhaevel ma numer GG dam na pw.
Domyślny

Żydzi? Po prostu religia i jej wyznawcy. Ja to uszanuję. :/

Cytuj:
Nie mówie że są źli że mają inna wiarę tylko dlatego że uważają się za naród wybrany.
I co z tego? Taka ich wiara... I ich wierzenia. Neonazizm nam się robi? O_o

Cytuj:
Niedobrze mi się robi jak na to patrze jak powoli zdobywają kontrolę nad światem.
Powiem wam jak skończę się śmiać.

Cytuj:
Teraz opowiesz kawał o żydach to od razu jesteś antysemitą itd... to jest żałosne.
To już wynika z braku poczucia humoru.
Shanhaevel jest offline  
stary 14-07-2005, 11:15   #8
Maethi
Zbanowany

Maethi's Avatar

Data dołączenia: 16 02 2005
Lokacja: Polska
Wpisy bloga: 1

Maethi ma numer GG 4684801
Domyślny

Ludzie wy jacyś powaleni jesteście. Zakładacie tematy o ludziach , o których prawie nic nie wiecie. usłyszeli w TV, że Żydzi byli gnębieni i już wiedzą wszystko.

Może tak zawołacie tutaj jakiegoś Żyda , żeby mogła rozgorzeć prawdziwa dyskusja , a nie.
Maethi jest offline  
stary 14-07-2005, 11:24   #9
Pavvel
Użytkownik Forum

Pavvel's Avatar

Data dołączenia: 05 03 2005
Lokacja: Wrocław

Pavvel ma numer GG 7901105
Domyślny

Cytuj:
To prawda, każdy na swój sposób wyznaje swoją wiarę... chrześcijanie inaczej, żydzi inaczej i hindusi inaczej ale tak naprawde modlą się tylko do jednego Boga stwórcy wszystkiego : )
Walk on, walk on with hope in your heart
And you'll never walk alone,
You'll never, ever walk alone.
Pavvel jest offline  
stary 14-07-2005, 11:30   #10
Dan the Automator
Dobo Srobo

Data dołączenia: 23 07 2003

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Gezund

Ja ich po prostu nie akceptuje, wymyślili sobie że są narodem wybranym, nikogo nie dpouszczają do swojej wiary...
1. Rozejrzyj się, każdy mówi o sobie, że jest narodem wybranym. Niemcy miałby być narodem panów, teraz USA jest narodem panów. Nawet w Polsce giertych wraz ze swoją bojowka stara sie wmowic słabo wykształconym ze to my jesteśmy narodem ukochanym przez Boga.

Cytuj:
Niedobrze mi się robi jak na to patrze jak powoli zdobywają kontrolę nad światem.
ROTFL!!!!!! Tak, i współpracują z kosmitami.

Cytuj:
Chodzi Ci o kawały zw z Obozami Zagłady? Wybacz, ale opowiadając takie dowcipy, sam pokazujesz innym, że masz gówno zamiast mógzu.
Dan the Automator jest offline  
stary 14-07-2005, 11:35   #11
Dabek
eX Moderator

Dabek's Avatar

Data dołączenia: 31 01 2004

Imię: Dabeek
Profesja: Elite Knight
Świat: Calmera
Poziom: 100
Domyślny

Cytuj:
To samo co o gejach i wszystkich którzy "nie są tacy jak ja" - niech sobie są, niech sobie robią co chcę tak długo jak to nie szkodzi nikomu innemu.
Cytuj:
Z tego co wiem to od zdobywania kontroli nad światem są masoni, nie za dużo tych teorii spiskowych?O.o
Cytuj:
No, tu się muszę częściowo zgodzić. Chociaż kawały w stylu "z jaką szybkością ucieka Żyd z obozu" są żałosne, bo to co się wydarzyło w czasie wojny to nie ich wymysł i wina, a fakt który trzeba uszanować. Ale przesadą jest już uznawanie za antysemitę każdego kto w kawale umieści słowo Żyd (są kawały o wariatach, blondynkach, czemu nie o Żydach?) Zresztą przed wojną w Polsce dosyć popularna była taka foruma kabaretowa zwana "szmonces" - było to nic innego jak opowiadanie kawałów o Żydach i naśmiewanie się z ich sposobu życia - i nikomu to nie przeszkaszało...

Ostatnio edytowany przez Dabek - 14-07-2005 o 11:53.
Dabek jest offline  
stary 14-07-2005, 11:58   #12
Baron Kaldrick
Użytkownik Forum

Baron Kaldrick's Avatar

Data dołączenia: 06 03 2004
Lokacja: from Dwarves Lands...

Domyślny

@Dabek
A masoni to nie Ci od Bafometa? Bo Zydzi maja cos wspolnego z kregami w zbozu...
Ogolem, wszyscy chca zagarnac i zdobyc swiat. Tylko my biedni nic nie chcemy...Aye?

Terry Pratchett, "Straż! Straż!"
Baron Kaldrick jest offline  
stary 14-07-2005, 12:00   #13
Dan the Automator
Dobo Srobo

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Baron Kaldrick
@Dabek
A masoni to nie Ci od Bafometa? Bo Zydzi maja cos wspolnego z kregami w zbozu...
Ogolem, wszyscy chca zagarnac i zdobyc swiat. Tylko my biedni nic nie chcemy...Aye?
No jak nic nie chcemy? IV RP Chcemy! Polski 100% katolickiej chcemy, tylko pod władzą giertycha! Chwała i Slava mu! Hail giertych! 88!

;-)
stary 14-07-2005, 12:03   #14
Shweppes
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Dobo
No jak nic nie chcemy? IV RP Chcemy! Polski 100% katolickiej chcemy, tylko pod władzą giertycha! Chwała i Slava mu! Hail giertych! 88!

;-)

Chyba chodziło ci o "Hail Giertych 87!" ;p
Shweppes jest offline  
stary 14-07-2005, 12:06   #15
Dan the Automator
Dobo Srobo

Domyślny

Cytuj:
Chyba chodziło ci o "Hail Giertych 87!" ;p
Ot, taka mała aluzja do jego poglądów ;-) I tak niewiele osób zrozumie ;-)
stary 14-07-2005, 12:09   #16
Shweppes
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Dobo
Ot, taka mała aluzja do jego poglądów ;-) I tak niewiele osób zrozumie ;-)
Pewnie dlatego że niewielu ludzi rozumie co znaczy "88" ;p
Shweppes jest offline  
stary 14-07-2005, 12:10   #17
Ghost Nieudany
Użytkownik Forum

Ghost Nieudany's Avatar

Data dołączenia: 15 07 2004
Lokacja: TO MIEJSCE NA TWOJĄ REKLAMĘ!

Ghost Nieudany ma numer GG 2875067 Adres Jabbera do Ghost Nieudany
Domyślny

Jestem katolikiem. W równie dużym stopniu przeciętny judaista może nazywać MNIE debilem, który sobie ubzdurał, że na ziemię zstąpił Chrystus i nas wszystkich zbawił.

Cytuj:
Ja ich po prostu nie akceptuje, wymyślili sobie że są narodem wybranym, nikogo nie dpouszczają do swojej wiary...
Według swoich pism i swojej religii SĄ narodem wybranym. Czy to prawda, czy nie - nie tobie to oceniać.

Cytuj:
<jednocześnie śmieje się i płacze, waląc głową z radości i zażenowania o biurko>

Tak, tak, tak. Żydzi, masoni, łysi, Eskimosi i warany parzystokopytne walczą o władzę nad światem. Jakieś dowody ty masz? Nie? To się nie odzywaj - to kolejna, gówniarska teoria spiskowa nie podparta absolutnie NICZYM. -.-

Mam takie dziwne wrażenie, że autor tematu ledwie ukończył piątą klasę szkoły podstawowej i teraz postanowił sprowokować forumiaków do odpowiedzenia na ten temat oraz uczynienia go sławnym na jakieś 30 minut...
stary 14-07-2005, 12:14   #18
Gangrel
Fallen Angel

Gangrel's Avatar

Data dołączenia: 26 01 2004
Lokacja: At the end of Rainbow.

Stan: Na Emeryturze
Imię: Va'esse
Profesja: Elite Knight
Gildia: Dreamers
Świat: Secura
Poziom: 48
Gangrel ma numer GG 1366254 Gangrel ma login Tlenu gangrel_6@tlen.pl
Domyślny

Cytuj:

Ja ich po prostu nie akceptuje, wymyślili sobie że są narodem wybranym, nikogo nie dpouszczają do swojej wiary... Niedobrze mi się robi jak na to patrze jak powoli zdobywają kontrolę nad światem.
Jestes zalosny. Masz bardzo niewielkie pojecie o ich religi, pogladach, zyciu...Znales jakiegos? Wiesz cos o ich kulturze? Na szczescie nie wszyscy ludzie sa tak zacofani w pogladach...Nie wiem czy twoj maly mozdzek dopusci taka zbrodnie do informacji, ale w Krakowie co roku odbywa sie Festiwal Kultury Zydowskiej ktory sciaga mnostwo ludzi z calej Polski. Ja osobscie nie bylem bo mnie to malo interesuje, wole innej muzyki sluchac ale dla mnie sa takimi samymi ludzmi, a nawet lepszymi niz ty.

Gangrel jest offline  
stary 14-07-2005, 12:18   #19
Shweppes
Użytkownik Forum

Domyślny

Ich wiara to ich sprawa. Pewnie słyszeliście o corocznym zjeździe w Leżajsku? Mieszkam 10km od tego miejsca, i wiem jak oni starają się żeby tam dotrzeć i pomodlić się.
Shweppes jest offline  
stary 14-07-2005, 12:20   #20
Thero
Użytkownik Forum

Thero's Avatar

Data dołączenia: 30 12 2004

Domyślny

Cytuj:
Swoją drogą, jedyną różnicą między chrześcijaństwem, a Judaizmem jst to, że oni nadal czekają na swojego Mesjasza. A za Papieża nie modlili się do póki do póty ten nie pomodlił się pod ścianą płaczu .

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Elmer
Połowa dresów mówi kawały o Żydach i nawet nie wie co oni takiego zrobili.
eeee...yyyy....uuu.... skąd takie wnioski?

Cytuj:
Pewnie dlatego że niewielu ludzi rozumie co znaczy "88" ;p
Pochwaliłbyś się .

Cytuj:
Nardoga miesiąca za najbardziej urozmaiconą wypowiedź, nominacja do nagrody za tekst roku, tekst jest zaraz przy tekście, że Bulbul to monż cipsofta.

@Topic
Ciekawe czemu Żydzi stali się określeniem tego co chcą określić dzisiaj ludzie mówiąc obraźliwie o ich narodowości. Ja osobiście nie wiem zupełnie dlaczego; ciekawe czy ktoś wie...?

EDIT:
@Down
Aluzja go jego poglądów, I tak nie kumam .

Ostatnio edytowany przez Thero - 14-07-2005 o 12:46.
Thero jest offline  
Zamkniety temat.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania