|
Notki |
tibia.pl - opinie, sugestie, błędy, itp. Tutaj możesz wyrazić swoją opinię na temat strony, wskazać błąd i zasugerować czego brakuje. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Zbanowany
Data dołączenia: 18 04 2004
Lokacja: Siedziba Świętej Inkwizycji
|
![]() Być może temat ten powinien znajdować się w angielskiej wersji forum, ale odkąd znikoma ilość użytkowników tam zagląda (wystarczy popatrzeć na "views"), zakładam temat tutaj.
Zaskoczyło mnie bardzo małe zainteresowanie angielską wersją forum ze strony zagranicznych graczy. Prawdopodobnie nie wiedzą nawet, ze tibia.pl posiada wersję angielską. Ciężko ich o to obwiniać. Pamiętam, ze zawsze gdy powstawala jakaś strona o tibii, moderator tejże strony na forum każdego ze światów zamieszczał taką informację, co stanowiło rozreklamę strony. Zdziwiło mnie że żaden z moderatorów tibii.pl tego nie uczynił - cóż, byc moze posiadaja oni wiedze, ktorej ja nie mam (infromacja CipSoftu o tibii.pl skierowana do graczy?). Niemniej jednak, oto moja propozycja: Moderator posiadający postać tibii powinien załozyc ogłoszenie na forum każdego ze światow. Znajdowala by się tam np. informacja o angielskiej wersji strony, forum, rzeczach ktorych nie ma na innych stronach (mapa respawnu itd.). Polscy użytkownicy forum grający na danych swiatach rowniez mogli by sie wypowiedziec, co stanowilo by dodatkową reklamę i gwarancje, że przynajmniej przez jakiś czas temat nie zginie. Ostatnio edytowany przez Pogromca pk - 27-07-2005 o 14:25. |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 06 2004
|
![]() Nie. Angielska wersja strony jest jeszcze w fazie testów i nie będzie na razie rozreklamowywana.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 12 2004
|
![]() Skoro ona jest w fazie testów to chyba przeszła je pomyślnie, jakie błędy miało by mieć to forum? Wypuścili je żeby zobaczyć czy wszystko działa w praktyce? OK, tyle czasu już chyba spokojnie wystarcz, a jeśli jeszcze są w fazie tłumaczenia to nie powinni go w ogóle dawać na razie, mam nadzieje, że pomysł Pogromcy się przyjmie i na forum angielskim będzie siedziała wiara z zagranicy, ale przecież nikt nie będzie pisał na forum, na którym nic nie ma, bo po co skoro ma inne anglojęzyczne strony/fora, na których jest więcej topiców? Dlatego my powinniśmy to forum rozbudować, popisać troszkę po angielsku etc.; ale po co mamy sami do siebie pisać skoro i tak forum nie jest reklamowane i nikt spoza Polski by tam nie pisał? I tu kóło się zamyka
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Chyba nikt by nie chciał widzieć takich tematów na Forum: Halp me plax !Wer aj can find rowwomrs ?????oneoneoneoneone1111
![]() |
![]() |
#5 | |
Administrator
Data dołączenia: 05 01 2004
Lokacja: Happyland :)
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Master Sorcerer
Poziom: 104
|
![]() Cytuj:
![]() Poza tym mamy pewne problemy po przeprowadzce do Niemiec i jeszcze to musimy rozwiazac... Oczywiscie wszelkie tematy sa mile widziane na en.tibia.pl tylko prosze nie pisac "I are think this good forum." czy cos takiego ![]() A jesli chodzi o reklame to nasi sponsorzy szykuja cos co wszystkich zaskoczy, lacznie z CipSoftem :> <EDIT> ps. Zakladanie tematow na forach wszystkich swiatow na tibia.com to nic innego jak spam. My mamy banner na forum.tibia.com jakby ktos nie zauwazyl ![]() Ostatnio edytowany przez Dr. Omader - 27-07-2005 o 18:33. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zbanowany
Data dołączenia: 18 04 2004
Lokacja: Siedziba Świętej Inkwizycji
|
![]() Cytuj:
Nie twierdzę przecież żeby reklamować stronę już teraz, jeśli są jakieś przeszody ku temu. Podałem tylko propozycję sposobu (jak pokazują doświadczenia innych stron bardzo skutecznego) na poinformowanie innych graczy o nowej stronie/zmianach na stronie. @up: wyprzedziłeś mnie. Skoro tak, wystarczy poczekać do tych niespodzianek, i okaże się czy są one skuteczne (oby tak). EDIT: Zgadza się, tylko w tym bannerze nie ma nic o wersji angielskiej. Ale wy pewnie juz wiecie, ze Cipowie cos zmienia. ![]() Ostatnio edytowany przez Pogromca pk - 28-07-2005 o 09:39. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zbanowany
Data dołączenia: 26 04 2004
|
![]() Ahem... darujcie za pisanie w starym temacie.
Z tego co zauważyłem, reklama tibii.pl jest na stronie tibia.com, ale dawniej przez długi czas byłą tam tylko mowa o wersji polskiej. Nikt nie czyta dwa razy tej sanej reklamy (stąd mało kto wie że istnieje angielska wersja tibii.pl). Dochodzi do komicznej sytuacji, gdzie na angielskim forum moderatorzy i admini muszą rozmawiać z userami (których jest ledwie kilku), w większości polakami... Spamm to niechciane wiadomości, a jeden temat na forum danego światu dot. angielskiej wersji "supported fansite" pomiędzy tematami typu "Gratz on lvl 100", "XX is pkey", "YY has stolen my scale armor" na pewno nie jest spammem. Warto dodać, że ludzie są przyzwyczajeni do tibia.de, więc pewnie szkoda im czasu na zakładanie konta na forum, gdzie pisze 5 obcokrajowców i reszta Polaków. Zatem ta niespodzianka powinna byc naprawde mocna. |
![]() |
![]() |