|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Zbanowany
Data dołączenia: 26 04 2004
|
![]() Przeglądałem forum, i znalazłem stary post o papieżu. Było tam cos o przepowiedni ze nastepnym papiezem bedzie murzyn itd, wypowiedzi kaldricka "wala sie mury wielkiego i nieomylnego Kosciola" (a warto zauwazyc ze to nie Kosciol jest tworca tych przepowiedni, ale to moze problem zaslepienia niektorych osob).
Nie bede wyrazal swojej opinii na ten temat. Zobaczcie tylko na herb Benedykta XVI, nastepcy Jana Pawla II. http://en.wikipedia.org/wiki/Image:Coabxvi.png I herb ten (a w kazdym razie tarcza) nie jest bynajmniej autorstwa papieza. To stary herb, jesli dobrze pamietam, z Kosciola z rodzinnego miasta Ratzingera... Ostatnio edytowany przez Sorcerer Maciek - 04-08-2005 o 22:34. |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 08 2004
Lokacja: Rubber City
![]() |
![]() Soł łat? Miał być czarny papież a nie jakiś koleś na jego herbie, rajt? A zresztą to już było 2 miesiące temu.
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
|
![]() 2 miechy temu ... dla mnie to juz stare jak świat ... Chciało ci się przegladać stare posty?? LoL
![]() |
![]() |
#4 | |
Zbanowany
|
![]() Cytuj:
Jesli dobrze pamietam, przepowiednia dotyczaca Jana Pawla II to bylo cos zwiazanego ze sloncem. I co? Slonce mialo zostac papiezem? Nie, za to w dniu narodzin i smierci odnotowano olbrzymia aktywnosc (tu moge sie mylic czego) wybuchów na słoncu. To sa fakty. A to czy przepowienia jest prawdziwa - nie wiem. Jak na razie sie sprawdza. @up: To bylo przy okazji ogladania postow innych uzytkownikow w ich profiliach. Ale to chyba nie temat o tym, wiec radzilbym nie spammowac. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Przepowiednie to kupa gówna. I co Kościół się rozwalił? Chyba nie...
Cytuj:
![]() |
![]() |
#6 | |
Zbanowany
|
![]() Cytuj:
>>Lol nie widzisz różnicy między słoncem a człowiekiem? Widze doskonale. Tyle ze papieza-slonce mozna rozumowac tak samo jak papieza-murzyna. A nawet trzeba - nie doslownie. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
|
![]() To co? JPII był jasnowidzem? czarnowidzem? a może astronautą?
przepowiednia dotyczaca Jana Pawla II to bylo cos zwiazanego ze sloncem. I co? Slonce mialo zostac papiezem? ROTFL
![]() |
![]() |
#8 | |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Ktoś (Dobo?) kiedyś (2 miechy temu)powiedział że w przyszłości ta "czarnośc" to bedzie kolor jego buta. Mówili że miał być czarny, nie sprawdziło się to sie odp*erdolcie od tych papieży bo to mnie zaczyna wnerwiać. Przepowiednie sie nie sprawdzają, a jak na siłę bedziemy szukać rozwiązania to każdy będzie jasnowidzem.
PS. to było w kwietniu ![]() ![]() Cytuj:
Hahahaha
"People like Coldplay and voted for the Nazis. You can't trust people, Jeremy" - Super Hans Ostatnio edytowany przez Tasior - 04-08-2005 o 22:59. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Dobo Srobo
Data dołączenia: 23 07 2003
|
![]() ROTFL! A ja już myślałem, że "murzyn" odnosiło się do koloru butów papieża ;-)
Bzdura. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zbanowany
|
![]() Widać, że nie czytałeś treści przepowiednii. Twoja przepowiednia głosi, że po killku latach kadencji Włocha jako papieża zostanie wybrany papież z europejskiego państwa. Po tym papieżu zostanie wybrany inny papież na krótko . Po śmierci Papieża zostanie wybrany papież murzyn. W czasie jego kadencji świat zostanie zniszczony przez różne czynniki ble ble..
Jest to mniej więcej przybliżona treść przepowiednii Sybilli. Nie wiadomo na ile jest to prawdą. |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | ||
Zbanowany
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Użytkownik Forum
|
![]() Teraz dla mnie to świat się wali przez tych papieży...
![]() |
![]() |
#13 | |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Cytuj:
"People like Coldplay and voted for the Nazis. You can't trust people, Jeremy" - Super Hans Ostatnio edytowany przez Tasior - 04-08-2005 o 23:04. Powód: Chybaw 98 były te mistrzostwa :P |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 06 2005
Lokacja: kto to wie...
|
![]() Tia... co do przepowiedni i końców świata (które się wiążą z przepowiednią o "czarnym papieżu"
-jeden koniec podobno wg. Majów, Egpicjan i innych ma być w 2012 -jakby coś nie wypaliło to drugi ma być w 2025 (to ten po czarnym papieżu) -a jakby już się kompletnie nic nie udało to w bodajże 3075 ma być następny - tym razem tak orzekł Nostradamus. Więc po co się sprzeczać o przepowiednie - koniec świata i tak nas dopadnie ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 03 2004
Lokacja: Kraków
![]() ![]() |
![]() Tych koncow swiata wedlug Nostradamusa i innych bajkopisarzy bylo conjamniej dwa tuziny.
BTW. Zauwazam maly paradoks. Kosciol nie uznaje przepowiedni, zabobonow, wrozek, horoskopow itd. [Z rozmowy z 3 klechami ![]()
-::: Zaiste wielkiego trzeba zaślepienia i wielkego zadufania aby posokę lejącą się z szafotu nazywać sprawiedliwością :::- Vysogota z Corvo Andrzej Sapkowski Ostatnio edytowany przez Gumski - 04-08-2005 o 23:31. Powód: Nie wiedzialem jak sie odmienia slow ksiadz :p |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | ||||
Tibiaspy.com
Data dołączenia: 10 11 2003
Lokacja: Wrocław
|
![]() Cytuj:
Co do przepowiedni - papiez NIE musi byc murzynem. Przepowiednia Nostradamusa mowila o "papiezu ciemnej skory", a nim moze byc latynos, azjata etc, etc... Raczej okreslenie "czarnej skory" odnosilo sie do herbu papieskiego. A zeby rozwiac spekulacje : Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Gdy ktos zauwazyl, ze w Watykanie, na ktorejs scianie z portretami przedstawiajacymi papiezy, zostaly tylko 2 miejsca (aktualnie jedno juz jest zajete przez papieza Ratzingera, ktory nalezal do hitler jugen, taka ciekawostka ![]() Wg mnie - zajmowanie sie przepowiedniami to lekka strata czasu. Jesli NAPRAWDE bedzie koniec swiata za 7, 12, 150 lat, i tak to nastapi. Zaczniecie sobie schrony atomowe budowac? A jesli koniec swiata nie nastapi - i tak umrzecie kiedys. Smiercia naturalna, podczas pozaru, wypadku samochodowego...Jesli wierzycie w Boga/Budde czy innego boga, zyjcie tak, aby trafic do swojego nieba w kazdej chwili, a nie szukac daty konca swiata i wtedy sie martwic. Nie wiadomo, czy nie umrzemy, oczekujac na koniec swiata...
![]() |
![]() |
#17 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Zgadzam się z tobą w 100% Zresztą to samo chciałem przekazać w swoim poprzednim poście, tylko w bardziej ironiczny sposób ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Guest
|
![]() Według "Nie do wiary" nie powinnam żyć od 8 lat. Gdyby wierzyć w te wszystkie plotki, zamieszczone w gazetach i portalach dla wierzących w UFO/Harry'ego Pottera/radioaktywne mrówki moznaby zgłupieć. No przecież dajcie spokój. "Odnaleziono Arkę Noego" - tak, to łatwizna zrobić obróbkę jakiejś góry w Himalajach - dokleić coś przypominającego wielką łódź i potem zbierać kasę od sponsorów, którzy zapłacili Ci za reklamę na tejże stronie. Albo "Widziano UFO" - być może. Oglądając "Znaki z Melem Gibsonem". To wszystko jedna wielka bujda. Czy tak naprawdę czytał ktoś te wszystkie wróżby Nostradamusa? Ja tak. Najazd Arabusów, mordobicia, piętnastu Antychrystów... No, ejże. Połowa z tej wielkiej listy miała się wydarzyć do roku 2000. A ja jakoś nie zauważyłam, żebym umarła. To-wszystko-są-brednie. Pozdrawiam.
|
![]() |
![]() |
#19 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Ekhe a co mr. Potter ma wspólnego z końcem świata ![]() Ostatnio edytowany przez Nosfer Revelmaar - 04-08-2005 o 23:43. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 01 2005
Lokacja: Łódź
![]() |
![]() Blablablabla... Ktoś z was naprawdę wierzy w koniec świata? Współczuje. Te wszystkie przepowiednie, to jedna wielka bzdura. Pseudo-prorocy, którzy próbują zarobić kasę na przepowiedniach o końcu świata. Ja wierzę, że będzie tylko jeden koniec świata. Będzie to dzień, w którym umrę, oczywiście będzie to koniec świata tylko dla mnie, nie dla wszystkich. Myślę, że zrozumieliście o co mi chodzi
![]()
![]() |