|
Notki |
Potwory Wszystko o potworach. Jak się zachowują, jakie taktyki, jakie mają słabe punkty. To wszystko znajdziesz tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 16 08 2005
Lokacja: Ustrzyki dolne
![]() |
![]() Mam problem. Chciałbym kupić czar Summon Creature, ale jedna rzecz nie daje mi spokoju. Jak wiadomo potwory nie wychodzą poiom wyżej i nie wpadają w dziury. Więc, czy jeśli przyzwe potwora na danym poziomie, to znaczy, iż będzie sie on mógł poruszać tylko po nim ? Nie pójdzie za mną piętro wyżej ani nie zejdzie do dziury ? I jeszcze pytanie nr 2. czy można przyzwanemu potworowi wydawać rozkazy ? Np. chcę aby zaatakował tego potwora a nie innego.. czy da się tak ? Z góry dziękuje za odpowiedź !!
PS: Nie wiedziałem czy temat założyc w dziale Magia czy Potwory, ale zdecydowałem tutaj.... |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 08 2004
Lokacja: google.pl
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Sorcerer
Świat: Secura
Poziom: 20
Poziom mag.: 18
![]() |
![]() 1.Będzie chodził za tobą, ale tylko na tym jednym poziomie... Ale można też je ropnąć o poziom w góre.
2.Gdy zaatakujesz jakiegoś potwora, to wtedy twój summon zrobi to samo. Gdy nikogo nie atakujesz, summon tylko za tobą chodzi. Wszystko? |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik forum
![]() |
![]() Ok, ale są miejsca, po których nie da sie ropnąć potwora, np. takie jakby "pochylnie". I co wtedy ? Potwór zostaje na dole i czeka tam na mnie, czy może sobie gdzieś idzie ? Albo poprostu znika po dłuższej nieobecności pana ? Czy jeśli potwór zniknie z mojego pola widzenie, będzie potrafił znaleźć do mnie drogę ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zbanowany
Data dołączenia: 12 06 2005
Lokacja: Polska
![]() |
![]() 1.Jak huntujesz sam , to nie zawsze będziesz mógł go ropać bo niektórych potworów nie da się przesuwać np.monk,zerk itp.
![]() 2.Automatycznie po naciśnięciu attack na danego potwora/człowieka summon nie idzie już za tobą tylko stara się jak najszybciej do niego dobiec żeby wytworzyć sobie pozycję gotowości do ataku. Coś odemnie tak na wszelki wypadek... Gdy się wylogujesz a w grze będziesz miał swojego przywołanego summona on znika z Tobą !! ![]() @edit,up czeka tam gdzie Ty , może się zdarzyć , że summon się zgubi z uwagi na to , że wolno idzie ale jeśli będziesz go miał na oku to się nie zgubi ![]() Radzę ci kupić ten czar obczaj se moją kiedyś jak grałem jeszcze magiem sytuację: Noob:giwe my fuud or hanted by majn frend lvl 65 !! Ja:Za***** Ci ? Noob:no dalej czekam Ja:Utevo res "minotaur archer" Noob: (zaczął pocinać do depo nic nie mówiąc) Haha wiem , że to strata many ale trzeba sobie czasem uprzyjemnić grę ![]() Ostatnio edytowany przez Kusznik - 17-08-2005 o 11:54. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Guest
|
![]() Monka da się pszesunąc ale tylko na ukos,zerka raczej tez na ukos ale niejestem pewien.
Sumon attakuje wraz z toba. ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 07 2005
Lokacja: Krosno
Imię: Dzielnicowa
Profesja: Elite Knight
Gildia: Sacrum
Świat: Aldora
Poziom: 92
Skille: 84/81
Poziom mag.: 6
|
![]() Jeszcze ja dodam coś od siebie. W czar summon creature warto zaopatrzyć się dopiero na 19 lvlu. Wówczas możesz przyzywać Elf scouty - pierwsze przydatne summony, które szczególnie polecam na ghule. Exp leci całkiem przyzwoicie, a ghule sypią całkiem niezłą kapustą jak na swoją siłę i wytrzymałość. Jak wbijesz 20 lvl to zamień Elf Scouty na Mino archery (sposób walki taki sam tyle, że znacznie mocniej biją), a z dalszymi summonami już sobie z pewnością poradzisz sam
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik forum
![]() |
![]() Indeed. Thx za wszystkie odpowiedzi, ale mam jeszcze jedno pytanie... Czy jeśli mój summon zabije innego potwora do dostane za niego Exp ? Czy wtedy exp przepada za to, że ułatwiliśmy sobie walkę summonem ?
PS: Przepraszam, że tak rozłożyłem te pytania, ale każda odpowieź nasuwała mi kolejne pytanie... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 12 2004
Lokacja: Dziura nieopodal Thais
Imię: Adamrosz
Profesja: Druid
Świat: Harmonia
Poziom: 42
Poziom mag.: 55
|
![]() Gdy walczysz z jednym summonem, i on sam zabije potwora, to dzielicie się expem po równo.
Gdy walczysz z dwoma, i one same zabiją potwora, to dostajesz 50% expa, a summony po 25. Jeżeli bijesz razem z nimi, to dostajesz odpowiednio więcej expa.
![]() |
![]() |
#9 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 02 2005
Lokacja: Darashia
|
![]() @up
A właśnie, że nie, bo każdy summon dostanie expa stosunkowo do obrażeń ile zadał ![]() Np. Mamy potwora który ma 100 hp i daje 100 expa. biją go 2 elf scouty. hity: elf 1: 29,31 elf 2: 10,30 i w ten ty dostaniesz 50 expa, elf 1-30 a elf 2-20 a nie po 25;d;d;d Wiem, czepiam sie. @topic Tutaj masz parę stronek, poczytaj. Przydatne info o summonach Uzupełnienie tych info
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Guest
|
![]() ![]() ![]() Warned Ostatnio edytowany przez Zaglada - 17-08-2005 o 20:22. |
![]() |
![]() |
#11 |
Użytkownik forum
![]() |
![]() Po co summonom mój Exp ?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 13 02 2005
Lokacja: Bydgoszcz
Stan: Aktywny gracz
Imię: Obronca Madzi
Profesja: Knight
Świat: Elera
Poziom: 20
Skille: 50/50
Poziom mag.: 3
![]() |
![]() Twoim summonom nie jest potzebny exp. Ale jako twoi słudzu mają w nim udział. Ty zawsze dostajesz 50% expa a exp u potworów przepada.Szkoda że nie mogą ewoulowaćno elf po 5000expa na efla scoutha ;p. Chociaż nie chciałbym żeby dragon próbójąc zabić mnie zabił innego potwora i ewoulował na dragon lorda brrr.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 02 2005
Lokacja: Aleksandrów Kujawski
![]() |
![]() Co do ropania może być sam
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 12 09 2004
|
![]() mam takie pytanie a nie chcę robić nowego tematu więc korzystam z okazji . czy czar Undead Legion pozwala mieć więcej niż 2 szkielety ?
![]() |
#15 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 31 07 2004
![]() |
![]() Cytuj:
Cytuj:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Użytkownik forum
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 02 2005
Lokacja: Aleksandrów Kujawski
![]() |
![]() Ustawiasz summona na dziurce klikasz na linie use na dziurce ropasz sie do góry a potem ropasz summona proste
![]()
![]() |
#18 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 08 2005
Lokacja: Przasnysz
|
![]() ... a ja mam takie pytanie , czy jeśli mam summona , który wali obszarowo np. fire devil , to czy jeśli atakując innego potwora , w zasięgu znajdzie sie inny nie oznaczony gracz , to czy dostane skulla ?? ...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Guest
|
![]() pewnie bo wkacu oberwał, dlatego takie obszarowe summonki na non-pvp sa przydatne bardziej
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 06 2004
Stan: Niegrający
Imię: Radowid Srogi
Profesja: Sorcerer
Gildia: ~brak~
Świat: Valoria
Poziom: 34
Skille: 20/25
Poziom mag.: 45
|
![]() To ile czarem Undead Legion mozna szkielet w zrobić?