|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 07 2005
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Gexus Korka
Profesja: Elder Druid
Świat: Xerena
Poziom: 80~
Skille: -/-
Poziom mag.: 60
![]() ![]() |
![]() To więc tak dzis zakonczyła się na Valori licytacja mojego domku. Dałem 20 k na licytajce a mialem ogolnie 24. (dom był w port hope) Zostawilem kase w depo Port Hope i sie wylogowałem. Gdy wrociłem do domu nie moglem wejsc a kasy nie wzieli. GDy weszłem na tibia.com dowiedzialem sie ze mam bana za nie zaplacenie sumy licytacji! Czy ktos mi moze wytlumaczyc dlaczego tak sie stalo?
Gexus Korka Life - Od najstarszych czasów tego chara... ![]() 16:52 Sir Energia [48]: etam 16:52 Sir Energia [48]: z Polaka mam 2 16:53 Gexus Korka [86]: ja 3 16:53 Gexus Korka [86]: XD 16:53 Sir Energia [48]: 3nie wiem o co tam chodzi 16:53 Sir Energia [48]: jakies kurwa tam czasowniki 16:53 Sir Energia [48]: rzeczoznik 16:53 Sir Energia [48]: nie 16:53 Sir Energia [48]: rzeczowniki ![]() |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 07 2005
![]() |
![]() Jeżeli chce sie kupić dom musisz kase polozyc do skrzynki na 1 pozycje przed ss. A pozatym dom kosztuje 20k +czynsz. Więc twój dom mógł kosztowac cos koło 22k. Komputer znalazł tylko 20k i dostałeś bana. Proste?
![]() |
#3 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 07 2005
Stan: Niegrający
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 03 2004
Lokacja: Malbork
Stan: Tutor
Imię: Bubble
Gildia: Sprite & Bamboocha
Świat: Isara
Poziom: 220
Skille: 100/100
Poziom mag.: 10
![]() |
![]() Przy licytowanu domku podejmowane są 2 sumy:
1) tą za ile dałeś na domek np.: 20k 2) czynsz ktory placisz co miesiąc. I podczas licytacji pojawia Ci sie 'rachunek' w postaci "Total Bid" czy "Total Rent" (nie pamientam :s) i tyle wlasnie kasy musisz zostwić w Lockerze albo w Depo (ktore zreszta znajduje sie w skrzynce "locker" :s) Ponadto, musisz być obywatelem Miasta w którym chcesz kupic domeq xd
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 07 2005
![]() |
![]() Bedenk- tak,tak te depo to miałeś w Zakopanem;p w górach daleko z tąd. Kase trzeba miec na 1 pozycji żeby nie miec problemów jakie ma tutaj ten Pan
![]()
![]() |
#6 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 07 2005
Lokacja: Ełk
Stan: Aktywny gracz
Imię: Vesper Drago
Profesja: Elite Knight
Gildia: Ragazzi Dolci
Świat: Xantera
Poziom: 104
Skille: 90/86
Poziom mag.: 7
![]() |
![]() Cytuj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 06 2004
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Zepobesu
Świat: Eternia
|
![]() A może czynsz wynosił ponad 4k wiec miałeś za mało kasy w dp i dostałes bana
![]() ![]() |
![]() |
![]() |