![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 06 2005
|
![]() tak się zastanawiam, ile dziatek zaznajomionych jest z tym nowym dzieckiem wydawnictwa Wolf-Fang
![]() nie jestem może osobą karcianą (czyt. te wszystkie gierki od M:tG i pochodne są mi obce), ale sam pomysł całkiem sympatyczny Lodowe Elfy przypadły mi do gustu od pierwszej chwili ![]() nie jest to pod żądnym względem s-f, choć akcja dzieje się w kosmosie dość duży wszechświat daje spore pole do manewru a tym bardziej tereny poza Pustką, gdzie można stworzyć jeszcze wiele nowych ciekawych rzeczy ![]() ale ogólnie Cesarstwo górą, choć jest na skraju upadku ^-^ mam nadzieję, że ich projekt zyska sobie zwolenników na polskim rynku ![]() <zastanawia się ile osób się z tym zetknęło na tych peryferiach i jaki będzie odzew....> Edit: <po długim czasie...> wiedziałam, że niewielu się z tym zetknęło ![]() d. Taube
Time after time, while their bodies lie sleeping, incarnate they in the bodies of men. Teaching and guiding onward and upward, out of the darkness into the light. she lost somewhere her time.. get me known if You find it for me XD mam obiekcję przez opowiadaniami, gdyż zaglądając w jedno, zostanę zawalona dziesięcioma kolejnymi.. czasem jednak człowiek ulegnie, a to źle wpłynie na stan gg oraz PW, lecz cóż począć.. Ostatnio edytowany przez Taube - 21-08-2005 o 17:05. |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 12 2004
Stan: Na Emeryturze
|
![]() Ej, ale to jest temat o mmorpg lub rpg, a nie o karciankach... A poza tym to astonia rządzi...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
|
![]() biedaku... to nie wiesz, że jest jeszcze gra fabularna w tym systemie, a karcianki są swego rodzaju powiązane z RPG, szczególnie, że łączą je z nimi przede wszystkim światy?
gwoli ścisłości, to nie wyłącznie sama talia kart.. na konwentach odbywają się rozmaite LARP'y Crystalicum.. powiesz mi teraz, że LARP to też nie związany z RPG..? a sesje Crystalicum to też już nie RPG? ![]() miło wiedzieć, że wiesz coś na ten temat.. ale przydałoby ci się wiedzieć więcej, bo nawet o tym nie wiedziałeś... http://www.crystalicum.pl lub http://crystalicum.polter.pl/ poczytaj, a może się czegoś ciekawego i nowego dowiesz ![]() d. Taube
Time after time, while their bodies lie sleeping, incarnate they in the bodies of men. Teaching and guiding onward and upward, out of the darkness into the light. she lost somewhere her time.. get me known if You find it for me XD mam obiekcję przez opowiadaniami, gdyż zaglądając w jedno, zostanę zawalona dziesięcioma kolejnymi.. czasem jednak człowiek ulegnie, a to źle wpłynie na stan gg oraz PW, lecz cóż począć.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
|
![]() Hmm, źle przeczytałem twoją wypowiedź, odniosłem wrażenie że piszesz o karciance...
Rpg mnie za bardzo nie intresuje, myślałem zresztą, że jeszcze go nie ma - nie zauważyłem wydania podręcznika. Nie wiem czy zauważyłem, ale regularnie wypowiadam się na forum wolf-fanga dot. crystalicum ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
|
![]() ja się jeno tam raz wypowiedziałam
![]() hmn.. z tego co wiem, plany wydania tego podręcznika się im strasznie przeciągały (mają już ścieżkę dźwiękową na płytkach, chyba album czy coś.. planują jakieś różności..).. tak więc nie wiem czy już zostało wydane ![]() ![]() nawiązałam do karcianki, gdyż to w przeciwieństwie do fabularnej już ujrzało światło dzienne i można się z tym częściej spotkać niż z samym systemem.. niemniej miło jest widzieć, że ktoś tutaj wie o co chodzi ![]() d. Taube
Time after time, while their bodies lie sleeping, incarnate they in the bodies of men. Teaching and guiding onward and upward, out of the darkness into the light. she lost somewhere her time.. get me known if You find it for me XD mam obiekcję przez opowiadaniami, gdyż zaglądając w jedno, zostanę zawalona dziesięcioma kolejnymi.. czasem jednak człowiek ulegnie, a to źle wpłynie na stan gg oraz PW, lecz cóż począć.. Ostatnio edytowany przez Taube - 30-08-2005 o 19:07. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
![]() Co do albumu - kilka ścieżek dźwiękowych jeszcze o niczym nie świadczy. A co planują - hehehe, chyba czego NIE planują. W każdym razie zdziwiłem się, kiedy zobaczyłem że chcą zrobić ubiory na crystalską modę i repliki uzbrojenia... Ale na statki to bym raczej nie liczył ![]() A co do rozmawiania na temat - od tego są raczej fora wolf-fanga, poltera... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
|
![]() hmn.. stroje.... to już jestem bardzo ciekawa, jak im wyjdą z 9 miast lub elfickie te najwytworniejsze.... hmn.. ładny odcień granatu, ze złotymi wyszyciami i zdobieniami, troszkę asymetrii... długie garnizonki *.*... to jest coś co by mi się podobało..
![]() co do tej muzyczki, to widziałam ich płytki i słuchałam z nich muzyczki, niektóre całkiem niezłe kawałki ![]() od rozmawiania jest ogólnie forum ![]() nie można się ograniczać wyłącznie do 'czysto tematycznych' for, inaczej o wilkołaku rozmawiałoby się wyłącznie na forum o domenie WoD'a, o mandze i anime wyłącznie na takich, które zawierają czysto taką tematykę, o D&D tylko tam, gdzie jest jakieś oficjalne forum tego systemu, o książkach na forach literackich... o filmach w jakimś 'kinomaniaku'... mam wymieniać dalej? czy nadal uważasz, że to jednak nie to miejsce? ;P d. Taube
Time after time, while their bodies lie sleeping, incarnate they in the bodies of men. Teaching and guiding onward and upward, out of the darkness into the light. she lost somewhere her time.. get me known if You find it for me XD mam obiekcję przez opowiadaniami, gdyż zaglądając w jedno, zostanę zawalona dziesięcioma kolejnymi.. czasem jednak człowiek ulegnie, a to źle wpłynie na stan gg oraz PW, lecz cóż począć.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
|
![]() Ja uważam, że forum RPG to nie jest miejsce na karciankę... Ale forum RPG dla gry RPG jak najbardziej
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
|
![]() ![]() powiedz mi astończyku, ty masz kocie uszy i majta ci się gdzieś tam koci wypasiony ogonek? jak to jest z tobą, jak się go złapie w szczypce, to boli? ![]() królestwo Astonii chyba jest marzeniem każdego rysownika, który uwielbia tworzyć 'półludzi pół zwierzęta' od wilkołaków, kotołaków po inne istoty.. a ich prawo i obyczaje wydają mi się dość 'zwierzęco' luźne, czyli nie opierać się o jakieś 'ludzkie' formy typowe zasady, prawa, reguły, jedynie o rzeczy z góry oczywiste ![]() ale i tak wolę lodowe w każdym calu elfy ![]() ![]() rozwijamy wątki, czy czekamy na kogoś, kto za jakiś czas... miesiące.. dorwie się do tego świata? d. Taube
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
|
![]() Heh... Na początku (do karcianki) chciałem kupić zestaw startowy dla lodowych elfów, ale stwierdziłem, że jednak wybiorę astonię. Więc odbywam pielgrzymkę do rebela, a tam dowiaduję się że astończyków zabrakło
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Użytkownik Forum
|
![]() oho.. no i masz ci los.... ja tu o świecie i mentalności rasowej, a ten mi tu o kartach.. <wzdycha>
![]() hmn.. to się 'pochwalę'... ja w życiu nie grałam, w żadną tego typu karciankę i prawdopodobnie coś takiego nie nastąpi ![]() o wiele bardziej interesujące wydaje się mi być zapoznanie z danym światem i 'wejście w niego 'od 'kuchni', czyli być w stanie wcielić się 'personalnie' w dowolną postać rasy/profesji/płci ![]() ![]() koniec rozprawki na temat kart i nie kart... wracamy do tematu? jak trafię na tego podręcznik, jeśli go w końcu wydadzą, bądź wydali, to chyba będzie to jedyny podręcznik do RPG w moim posiadaniu ![]() ![]() to jak z tymi szczypcami? ![]() z woli bogini wiesz, że coś co się stało widać było takim przeznaczone.. nie będziesz żałował ogona ![]() czuję, że nikt nie ma ochoty z nami rozmawiać -_-" d. Taube
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | ||
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
![]() Cytuj:
![]() ![]() A co do nienastawiania się na okręty to może jednak mamy szansę obejrzeć szybujące po niebie elfie fregaty, imperialne kogi, krasnoludzkie korwety, Astońskiego chafasza czy chociażby zwykły galeon - może kiedyś holografia (cholografia?) dojdzie do takiego stopnia... Ostatnio edytowany przez Stasioman - 31-08-2005 o 19:34. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | ||
Użytkownik Forum
|
![]() No... mówiąc ‘od kuchni’ nie mam bynajmniej mechaniki na myśli, tylko co, dlaczego, jak, kiedy oraz mentalność rasy i to co ma na to wpływ....
Cytuj:
swoją drogą, gdyby uznać, że każdy statek ma sztuczne przyciąganie, to byłoby wręcz niebezpieczne! przecież wtedy mogłyby na się wlecieć i zderzyć jakby sama ‘materia’ była przyciągana do siebie.. i tak mam po trochu własną wizję poruszania owych statków ![]() ![]() ![]() należę chyba do osób, które doprawiają ‘fizykę’ do danych światów, jeśli takowe grono u rpg’owców występuje.. może to ja inna jestem ![]() Cytuj:
![]() ![]() holografia przez samo h ![]() d. Taube
||
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | ||
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
![]() Acha - mam nadzieję że się odczepiłaś z tymi szczypcami ![]() Cytuj:
Co do statków - szkoda, że nie ma (chyba) jakiegoś odpowiednika kartaczy czy kul łańcuchowych, ale nie można mieć wszystkiego... W sumie to drugie mogłoby spokojnie zastąpić podlecenie pod odpowiednim kątem tak, aby zasłonić "tym drugim" słońce (oczywiście dzielne i wspaniałe astońskie bestie byłyby ponad takie żałosne zagrywki). |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Użytkownik Forum
|
![]() a nie lepiej po prostu podlecieć nad statek dany? i dnem wywołać kolizję - rozbić maszt będącemu poniżej? wykorzystać siłę przyciągania na drugim okręcie na własne potrzeby?
![]() właśnie przydałoby się ciut wskazać jakie manewry są możliwe a jakie nie i uwzględnić jakie niebezpieczeństwo jest dla statku - bo jak już jest ustalone, lecąc 'do góry nogami' nikt nie wypadnie, ani nawet nie poczują obrotu, ale coś tam dla samego okrętu było niebezpieczne.. khem.. jak rozwiniemy ten wątek, to wyjdzie na to, że tworzymy tu jakiś odrębny styl przepływu przez wszechświat poza systemowy ![]() ![]() hmn.. wracając do owego manewru na początku ![]() ![]() no.. zapomnij o szczypcach ^-^... stwierdziłam, że przecinak lepiej zda egzamin ![]() d. Taube
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | ||
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
![]() Cytuj:
![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
![]() ![]() "a bo my prości krasnoludzcy kupcy jesteśmy *.*" - joke dlatego preferuję mentalne zagrywki ![]() znaczy ty siadasz, ogon pod drewna, a ja bujam? ![]() d. Taube
|
![]() |
![]() |