![]() |
#1 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 05 07 2005
Lokacja: In front of my lovely ComputeR...
Stan: Aktywny gracz
Imię: Michalusposp
Profesja: Knight
Gildia: Brak
Świat: Shivera
Poziom: 35
Skille: 65/63
Poziom mag.: 4
|
![]() Od razu zastrzegam, że to nie jest QS. Chcę tylko ujawnić moje przypuszczenia co do mitycznego tibijskiego miecza zwanego Excalibugiem.
Czytając książkę "Magiczny Świat Władcy Pierścieni" (hail LotR!) zauważyłem nazwę bardzo podobną do Excalibug. Nazwa ta to "Excalibur". Niektórzy pewnie słyszeli o legendzie o mieczu króla Artura. Młody Artur wyciągnął miecz z kamienia. Dalej co było, nie wiem, jednak dostrzegam podobieństwo w/w legendy i Excalibura z Tibią i Excalibugiem. Nazwa to tylko jedno. Przypuszczam, że któryś z królów z Thais (Tibianus) znalazł ten miecz, lecz go skradziono. Pierwszy wniosek : dawaj na każdy kamień "Use". To może być męczące, ale gdzieś czytałem, że jakiś NPC mówi o poszukiwaniach Excalibuga na Plains of Havoc (PoH). Dzięki temu poszukiwania można ograniczyć do PoH-u. Myślę, że druga wersja jest taka, że Tibianusowi nie chce się szukać miecza o którym czytał i każe szukać go graczom. Do tej hipotezy szukanie w kamieniach bardziej pasuje, ale ta historia jest chyba za bardzo wydumana. Do pierwszej może pasować szikanie Excalibuga w tzw. "Bossach". Może trzeba je zabić i szukać w ciele któregoś Excalibuga. Tak przedstawiają się moje hipotezy. Resztę zostawiam Wam, użytkownicy forum. |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Guest
|
![]() Ja myślałem, że wszyscy wiedzą skąd wzięła się nazwa Excalibug. CipSoft zapożycza dużo nazw z powieści fantasy i z filmów (np Kazordoon, w LotR były podziemia Kazardum, albo jakoś podobnie).
A poza tym Excalibug nie istnieje i jedyne co możecie zrobić to się z tym pogodzić. [EDIT} Npc, który mówi żeby szukać na PoHu nazywa się Avar'Tar i jest bohaterem do wynajęcia, szwęda się po Edron. Jest troche świrnięty, nie należy brać go na poważnie. Wspomina też np. że ma zamiar rozprawić się z the Ruthless Seven (Nightmare Knights dla niekumatych) Ostatnio edytowany przez Rejdi - 21-08-2005 o 13:15. |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 07 2004
Lokacja: Odległa Galaktyka
Stan: Na emeryturze
Profesja: Master Sorcerer
Poziom: 103
Poziom mag.: 60
![]() |
![]() Jakoś żadnych nowych info nam tu nie przedstawiłeś
![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 11 2004
Lokacja: Toruń
Stan: Na emeryturze
Imię: Moradin Miedziobrody
Profesja: Knight
Świat: Silvera
Poziom: 68
Skille: 88/85
Poziom mag.: 6
![]() |
![]() Z tego co wiem wiele rzeczy zaporzyczono z innych filmow, gier itp. fatnazy.
Zgadzam sie z Rejdi'm- podziemia mori zwa sie jakos Khaz-dun(k) niepamieam, ale napeno jakos tak - w pierwszej czesci LOTR jesy ow nazwa ale niechce mi sie szukac ![]() Znany okrzyk hail DURIN od dwarfow - Durin byl zalozycielem rasy krasnolodow wg. LOTR. Kazz-modan - Kraina krasnolodow w Warcrafcie 3 - z tamtad pochodzil Muradin Miedziobrody
dla [n()()bów] pogarde... ." \,,/,(-.^),\,,/ Ostatnio edytowany przez 0rb - 21-08-2005 o 13:25. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 10 2004
Stan: Niegrający
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
znaleźli się fani LOTR -.- |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 07 2005
|
![]() a ja czytałem ksiżke i tam było napisane
najgrozniejszy pirat tych wód schwytany Gruybusch threwpood (kto grał w escape from monkey island wie o co biega;]) excalibug ma wiele wspolnego z minosami,bazyliszkiem i krasnalami |
![]() |
![]() |