|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
|
![]() Mam lekki problem.
Światła w grze mi nie działają. Wszystko jest zaciemniane przy pomocy "kropek". Graphics/Advanced Show Light Effects - nie mogę tego zaznaczyć. Sam napis jest lekko szary. a kratce nie da się postawić znaczka włączenia opcji. Próbowałem to zmieniać przed zalogowaniem się, w trakcie gry a ta opcja menu dalej jest niedostępna. Komp na którym mam ten problem to: Barton 2500 768 DDR @ 400 Radeon 9500 Jak ktoś ma coś podobnego I WIE JAK ROZWIĄZAĆ TEN PROBLEM to prosiłbym o pomoc.
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 01 2004
|
![]() Mam ten sam problem lecz u mnie jest to ze mam slaby sprzet.Gram na :
P200 mhz 32mb ramu 2mb grafiki Twoj problem jest spowodowany na 99% karta graficzna. Sprobuj wgrac najnowsze sterowniki do swego radeonka ![]() Sprobuj wejsc na w grze na full screen w rozdzielczosci 640x480.Moze wtedy bedzie aktywna ta opcja.Bo u mnie na tej rozdzielce mozna ja wlaczyc lecz wtedy ekran jest caly bialy. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 11 2003
Lokacja: Darashia 2, Flat 03.
![]() |
![]() Miałem kiedyś coś takiego po którymś updacie, ale wystarczyło zrobić fullscreena i było dobrze... Na fullscreenie 1024x768 powinno działac
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
|
![]() Najnowsze stery Catalisty są zainstalowane... tak samo DX.
Full screen odpada... Przy próbie ustawienia czegoś takiego dostałem bardzo miły komunikat ![]() "Error 11: Cannot Initialize video graphics mode. Please choose another video graphics mode." Mnóstwo artefaktów się porobiło i wogole się tibia wywaliła. A pozatym, w pracy nie moge grać na full screenie ponieważ potrzebuje obsługiwać program. Jakieś pomysły?
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 11 2003
Lokacja: Darashia 2, Flat 03.
![]() |
![]() No to możesz spróbować fullscreen 640x480, 16 bitów ale tylko na chwilę... mi to pomagało jak się grafika kompletnie chrzaniła...
Edit: eee, no tak, nie zauważyłem... no to będziesz musiał grać z tymi kropkami chyba ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Użytkownik Forum
|
![]() @up
Cytuj:
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 09 2003
|
![]() Mialem ten sam problem. Pojawil sie po reinstal systemu, a kapnalem sie jak to naprawic wgrywajac direct x 9.0
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
|
![]() DX w wersji 9
Nic nie pomaga ![]()
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 03 2004
Lokacja: Szczecin
![]() |
![]() Miałem to samo. Wystarczy w ustawieniach kompa zmienic jakość kolorów na 16 bitów. Mi bynajmniej zadziałało. Jak nie na 16 to popróbuj na innych.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
|
![]() Też nie pomaga
![]() w8ing for other ppl to help
![]() |
#11 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 01 2004
|
![]() Hmmm dziwne.A moze sprobuj ze starsza wersja DXa np 8.0a.A jezeli to nie pomoze to ja jzu naprawde nei wiem.A moze to poprostu twoja karta nie obsluguje tej opcji.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 22 02 2004
![]() |
![]() Trzeba wylonczyć Antialiasing i Anisotropic filtering w sterownikach karty ja mam gf4 ale w Ati to samo jest. Bo jak mam to włączone to mi nie chodzi ten fajny bajer
![]() Nijakie świrunki przestawiania rozdzielczości ani kolorów nie pomogą raczej tylko to ![]() Chyba można zamknąć temat... |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 10 2004
Lokacja: N 51°24' E 22°16'
Stan: Aktywny gracz
Profesja: Sorcerer
Świat: Astera
![]() |
![]() od poczatku kiedy gram w tibie mialem te kropki ale nie przyszlo mi do glowy ze mozna to zmienic
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 05 2005
|
![]() Mam to samo, ale jeszcze wczoraj wszstko było ok. Stało się to po odtworzeniu filmika z tego tematu http://forum.tibia.pl/showthread.php...=sword+of+fury. Show light effect jes nieaktywne. Instalowałem DirectX 9.0c, wyłączyłem antyaliasing i anizotroping, ale to nic nie dało. Przed tym filmikiem wszstko było dobrze. Mam GeForce 2.
Ostatnio edytowany przez Pablosso - 02-07-2005 o 10:05. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 08 2004
Lokacja: Jaroslaw
Stan: Na emeryturze
![]() |
![]() Pablosso niepotrzebnie odswiezales ten temat. jest tez inny o tym, w ktorym padlo wiecej pomocnych odpowiedzi:
http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=38003
![]() |
#16 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 06 2005
|
![]() MOj kolega ma ten sam problem. Ale niestety, jest to problem monitora a nie karty graficznej.( jeden z kolegow kupil nowy monitor nei zmieniajac komputera i problem zniknol) Kolega uniknol tych "kropek" sciagajac TBI i wlaczajac swiatlo. Wiadomo, z taka grafika, tylko wtedy gdy jest swiatlo jest ladnie xP, ale ty nie sciagaj, kumpel zostal shackowany 1 raz ...to newbie, potem nie zmienil chasla i drugi raz go hackneli xP
Ale moe byc to takze problem tego, ze nie masz zainstalowanych sterownikow karty graficznej ![]() Powodzenia @down: taaa... ja tylko mowie co on mogl by zrobic. JA bym tak czy siak nie kupowal nowego monitroa dla takiej gry jak tibia, ale z tym TBI to moze tez blad... nie sciagaj...mojego kumplka przez tbi hackneli xD. POsluchaj sie gostka na dole: Respect
- Ostatnio edytowany przez Stefan12341 - 02-07-2005 o 11:14. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() to tak jakbys mu powiewdzial: wydaj 1000 zl albo daj sie shackowac....
NIE! nie musisz kupowac nowego monitora ani tym bardziej nie musisz sciagac TBI bo to gwarantowany keylogger (mowcie sobei co chcecie o czystych TBI, ja w takie bzdury nie wierze). Poczytaj poprostu ten temat do ktorego linka dalem i moze cos stamtad moze Ci pomoze
![]() |
#18 |
Użytkownik Forum
|
![]() Jak wchodze w dxdiag to mam taki komunikat: "Wystąpiły problemy przy próbach dostępu Direct3D". Instalowałem jeszcze raz ale to nic nie dało, a formata żadnego nie miałem stało się to zaraz po tym filmiku, jak się próbowałem zalogować. Próbowałem zmieniać rozdzielczość i prędkość odświeżania ale to nic nie dało. Aha mam też Win 98 jednak jest w kompletnej roscypce ale w nim nie ma kropek.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() to sprobuj poprostu trzasnac formata, sciagnij najnowsze sterowniki do swojej karty grafiki z neta, kombinuj, staraj sie jak mozesz a mzoe Ci wyjdzie
![]() ![]()
![]() |
#20 |
Użytkownik Forum
|
![]() Sterowniki najnowsze jakie były zainstalowałem i popróbowałem na każdej rozdzielczości, ale dalej Show light effect nieaktywne. Może jutro popróbuje z prędkością odświeżania. Najdziwniejsze jest to że wczoraj wszystko było dobrze i nic specjalnego na kompie nie robiłem tylko ten filmik był jakiś dziwny. Spike sword, iron helmet i dwarven shield na rooku. Aha reinstalacja klienta Tibii oczywiście też nie pomogła.
edit: już nie mam tego błędu Direct 3D chyba dzięki nowym sterownikom ale show light effect dalej nieaktywne Ostatnio edytowany przez Pablosso - 02-07-2005 o 23:06. |
![]() |
![]() |