|
Notki |
Potwory Wszystko o potworach. Jak się zachowują, jakie taktyki, jakie mają słabe punkty. To wszystko znajdziesz tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 04 2004
Lokacja: zabierzow bochenski
Stan: Na Emeryturze
Imię: Neust
Profesja: Elite Knight
Gildia: Chair Kids
Świat: Unitera
Poziom: 154
Skille: 97/85
Poziom mag.: 9
|
![]() ok, mam pytanko.. słyszałem że knightem na mintwalin jest baardzo przyjemny loot i exp, ale jakie trzeba mieć skile/eq/lvl żeby tej przyjemniści zaznać :>
(ja dysponuje k-setem,bsem,c-shield,gsem) A jeśli bylibyście milsi to możecie powiedzieć jeszcze ile uh na godzine huntu i ile loota na godzine huntu no i ile exp na godzine huntu :>>>
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
|
![]() exp jest dosc dobry
jesli wie dzie chodzic, loot marny i duzo max warty 70 gp (chain army) i w zastraszajacej ilosci, bo ja wiem czy sie zwraca.. raczej tak, tylko ze selowanie takiej ilosci loota to katorga;] pozatym minomagi nie sa zbyt przyjemne i czasem potrafia przywalic za 100 z explo, osobiscie wole of;]
#3 |
eX Moderator
Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki
![]() |
![]() z tym co masz spokojnie dasz rade ( znajomy lazil od 25lev o_O;; ), loot sredni ze wzgledu na to, ze zwyklych mino jest nieduzo a wiekszosc to guardy/archery z ktorych wiele nie leci.
25-30k expa na godzine ( pewnie mozna i wiecej, ale to przyblizona srednia wartosc ) @kajzer: jesli sellowanie takiej ilosci loota to katorga to co ja mam powiedziec jak z Senji ze zwyklych mino wynosilem dziennie ~700-1000 przedmiotow w lootbagu ? ![]()
#4 |
Użytkownik Forum
|
![]() eee... mino.. senja ... lepszy tam loot niz na mintwalin? i ile exp ? i jak dojść (qs pewnie, pw plx) mi najbardziej na loocie zalerzy a soldy mi sie już przejadły.
P.S. z mino często chain army, z guardów często brass army, z Archerów często kusze
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 08 2004
Stan: Na emeryturze
![]() |
![]() Kolega (niejaki Danthorr) chodził do mint w eq C Arm/K Legs/P Ammy/Cruz Helmet/Vamp Shield/Fire Axe na 45~ lvlu ze skillami 80/80. Expa miał dużo, a lootu jeszcze więcej xD
|
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 03 2005
|
![]() =) Senji to do Mintwalin nie można raczej porównać
![]() ![]() ![]() ![]() Osobiście nie lubię tam chodzić, za dużo PK u nas na serwie tam się kręci (albo ja mialem takiego pecha ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 10 04 2005
Lokacja: Kraków
Stan: Na emeryturze
![]() |
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 07 2003
Lokacja: Hell
Stan: Aktywny gracz
Profesja: Elder Druid
Świat: Askara
Poziom: 40
Poziom mag.: 44
|
![]() Nie wiem jak twoj znajomy lazil ale ja jeszcze niedawno w Minatwiln 35k expa na godzine i ok 8k w loocie na czysto
|
![]() |
![]() |
#9 | |||
Użytkownik Forum
|
![]() Ja na 8 godzin huntu na ktorym schodzilo mi okolo 2/3 bp uh wynosilem 50k oz. lootu, zbieralem wszystko co da sie sprzedac; (plate shieldy,swordy,mace,brass helmy,x-bowy,chain army,battle shieldy,double axe,brass army,bolty) expa robilem w tym czasie okolo 180k czyli ponad 20k/h.
50k oz lootu tam (kasa w lootbagu) - 55k kasy, tak mniej wiecej zarabialem. a expilem tam od 50 lvla i 80/80 uhy schodzily mi praktycznie tylko na magi. ps. taka mala porada; magi tam najlepiej bic tak: stanac z lewej strony drzwi w tym jakby domku, poczekac az przyjdzie zamknac drzwi i wybic 2 po kolei. jak przyjdzie guard zamiast maga to zamknac drzwi i ubic guarda i stac tak zeby mag Cie nie bil polecam to miejsce =)
Ostatnio edytowany przez Danthorr - 14-09-2005 o 10:04. |
|||
![]() |
![]() |
#10 |
Guest
|
![]() Marny loot macie w Mintwalin? Ja tam wibłem 2 lvle (65-67) i zrobiłem w tym czasie ~90k gp. Trwało to jakieś... 6 dni?
|
![]() |
#11 | ||||
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
|
||||
![]() |
![]() |
#12 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 10 2004
Lokacja: Kościan
Imię: Topork
Świat: Nerana
Poziom: 87
Skille: 84/83
Poziom mag.: 7
![]() |
![]() Marny loot? To chyba jakieś nieporozumienie. Minosów tam jest od chol*ry, wiec lootu jest od groma. Dot ego jak wskoczysz tam po 20 i okaze sie ze na ziemi lezy pelno rzeczy to mozna w 30 minut zrobic 10k. Niestety trzeba go długo pchać, ale na szczęście jest skrzynka w srodku mintwallin do której potrzeba postmana zrobic.
![]() |
#13 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
@Slimacek: wbic u nas nie trudno bo nowy serv Pytanie... Giant Sword czy Bright Sword i Crown Shield
od 8 maja 2007 siedzę w wojsku ![]() 8 maj 2007 - szeregowy 26 styczeń 2008 - starszy szeregowy 22 czerwiec 2009 - podporucznik ![]() Ostatnio edytowany przez Maniack - 14-09-2005 o 12:15. |
|
![]() |
![]() |
#14 |
eX Moderator
Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki
![]() |
![]() male sprostowanie:
-tak, w mint minosow jest od cholery, tyle ze koledzy tam sie wybieraja od 45-50 lev, skille pewnie ponad 75-80, takim charem spokojnie mozna tam expic faktycznie uhow uzywajac jedynie na minomagi -tak, jest tam duzo loota, ale senja pod tym wzgledem wcale nie kuleje. zauwazcie, ze brass army i kusze wypadaja znacznie rzadziej niz plate shieldy, mace, swordy, z jednego minosa sredni zysk to ponad 20 gp, z mino guardami wychodzi troche gorzej a w mint bijesz glownie guardy/ archery ( dla porownania na senji 2 archery i 3 guardy w calej jaskinii ) -nie ma watpliwosci ze mint jest lepszym miejscem do expienia dla silniejszego knighta ( w typie tego ktory zalozyl temat ), ale na senji zarabialem 6-7 k kasy na godzine przy skillach 55/55 na 25 lev co na pewno nie wystarczy na mint - do tego co po lootbagu jesli kolega nie ma pacca ( nie napisal czy ma ) i bedzie go musial taszczyc przez cale AT ? Na senji mamy sliczna skrzyneczke ktora nie wymaga wykonania postman questa edit: @barts: znajomy 25 lev, skille pod 67, sredni eq. Jasne ze mozna 35-40k/h wyciagac, ale trzeba miec troche wiecej "w barach ". --.;; chyba sie nie rozumiemy: -pytal jaki lev / skille na mint - mowie ze koles dawal rade z 25 / 67/67 ale zalecam wyzsze -pytal ile expa na godzine napisalem, ze tyle a tyle a przy lepszych skillach do 35-40k -pytal ile loota - nie mam pojecia, dopisalem o senji jesli chcialby zarobic a np. mint byloby zajete. Droga dedukcji mozna stwierdzic, ze jesli ja wyrabiam 6-7k kasy na godzine to on expiac 2x szybciej ( czyli bijac sporo wiecej stworkow ) bedzie zarabial ~2x wiecej
![]() Ostatnio edytowany przez Vil - 14-09-2005 o 21:14. |
![]() |
![]() |
#15 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 07 2003
Lokacja: Hell
Profesja: Elder Druid
Świat: Askara
Poziom: 40
Poziom mag.: 44
|
![]() ty masz 25 lv on 40....
Wiec dlaczego polecasz mu Senje... |
![]() |
![]() |
#16 |
Użytkownik Forum
|
![]() no.. i pytalem tez jak dojsc na te mino na senji
#17 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 16 07 2005
Lokacja: Bytom
Imię: Wojmil
Profesja: Knight
Gildia: Anihillators
Świat: Nebula
Poziom: 38
Skille: 71/70
Poziom mag.: 5
![]() |
![]() Na mintwalin na pewno jest warto iść ze względu na fajny exp (bardzo szybki resp) i loot - brass armory, crossbow - szczególnie przy twoim lvl i eq.UHy schodzą przede wszystkim na mino magi (na które są jednak sposoby - jak kolega napisał wcześniej można się przyczaić w jakimś budynku) Są jednak minusy tej krainy (bynajmniej ja tak uważam):
- Długa i strasznie nudna droga - duże ryzyko, że ktoś skaradnie ci loot z lootbaga - ze względu na to że jest to długa trasa i można na niej spotkać innych graczy - głownie z wyższymi lvl'ami. Przy niższym levelu jak np 30 warto jest iść z jakimś kumplem ponieważ minosów jest na tyle dużo że nawet po podziale dużo można zarobić a przynajmniej zawsze jest bezpieczniej (np ze względu na PK). Podsumowanie: kraina ta napewno warta jest polecenia dla ludzi hmmm... powiedzmy wytrwałych dla których łażenie z lootbagiem nie jest problemem i nie powoduje nadmiernego stresu ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Użytkownik Forum
|
![]() jeszcze raz pytam one handed i tarcza czy 2 handed
co do lota : na mint są chyba mailboxy (postman done) jak mnie jakis pk zaatakuje to sobie poradze... Cytuj:
![]() zawsze zbieramw domku lootbagi,dzieje osobono itemy a jak już all waży ~100k to jazda
od 8 maja 2007 siedzę w wojsku ![]() 8 maj 2007 - szeregowy 26 styczeń 2008 - starszy szeregowy 22 czerwiec 2009 - podporucznik ![]() Ostatnio edytowany przez Maniack - 14-09-2005 o 18:20. |
|
![]() |
![]() |
#19 | |
Tibiaspy.com
Data dołączenia: 10 11 2003
Lokacja: Wrocław
|
![]() Cytuj:
![]() |
#20 |
Użytkownik Forum
|
![]() ja na to patrze tak :
z gsem archery i guardy będą mnie siekać ale mag padnie w moment z bsem mnie archer ani guard nie tknie ale mag troche walnie