|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 03 2005
Lokacja: Szczecin
Stan: Niegrający
![]() |
![]() Otóż mam taki problem. Zrąbała mi się stacyjka dyskietek, a mój komp już ledwo zipie(ostatni formacik był z rok temu
![]() |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 06 2004
|
![]() Można - na przykład z bootowalnego CD Win98.
Łykasz płytkę, restartujesz kompa i w ustawieniach BIOSa ustawiasz bootowanie z CD w pierwszej kolejności. Zapisujesz ustawienia i czekasz aż pojawi się menu: Boot from Hard Disk Boot from CD-ROM Wybrania Boot from Hard Disk spowoduje normalne załadowanie twojego systemu, tak jak zawsze. Więc wybierz Boot from CD-ROM i pojawi się następne menu: Uruchom instalator systemu Windows 98 Uruchom system z obsługą CD-ROM Uruchom system bez obsługi CD-ROM Wybierz Uruchom system z obsługą CD-ROM i czekaj na załadowanie sterowników. Jak system (dosik oczywiście) się już załaduje, to wchodzisz do folderu w którym znajduje się plik FORMAT.COM, czyli: X:\WIN98 (X to literka napędu CD-ROM) Z tego folderu możesz sformatować sobie dysk. Ostatnio edytowany przez Descartes - 20-09-2005 o 11:12. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 03 2005
![]() |
![]() A czy moge sformatować z ms dosa uruchomionego w systemie z menu start?
Ostatnio edytowany przez Harven - 20-09-2005 o 11:40. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 09 2003
![]() |
![]() A jak sobie wyobrażasz usuwanie plików, z których aktualnie korzystasz?
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 03 2004
Lokacja: Tutaj
Imię: Marros
Profesja: Knight
|
![]() Nie pamietam, dawno nie robiłem, ale zdaje się że jak wejdziesz w tryb MS-DOS to wpisujesz >>format c:<< 2 razy potwierdzasz i już.
Wersja pro i w ogóle 1337- przykładasz super silny magnes do dysku twardego (nie próbujcie tego w domu, nie biorę odpowiedzialności za skutki)
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 11 2004
Lokacja: Opole
![]() |
![]() win 98 :
Otwierasz w uruchom "Command" a potem piszesz Format X: (tam gdzie X to piszesz dysk z systemem operacyjnym, domylnie powinno wyglšdać to tak: Format c: ) Potem dajesz literke T itp itp... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 07 09 2005
|
![]() @Avager~
Pod windows XP też to zadziała? :/ @Down Działa! lecz teraz nie sformatuje, dzięki za informacje ;] Ostatnio edytowany przez Staler - 22-09-2005 o 07:49. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 11 2004
Lokacja: Opole
![]() |
![]() up:
Nie wiem, niestety tutaj mam win 98SE... ale spróbuj... jak wejdzie tak to będzie pytało się czy T (Tak) czy N (Nie) - Czy chcesz sformatować ... . Ale powinno działać, wcześniej było CMD (w starszych windowsach), w nowszych masz Command do wpisania, więc raczej działa... . |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 31 07 2005
Lokacja: z Podlasia!
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Druid
Świat: Selena
|
![]() eee tam gadanie ja mam windowsa XP i nie trzeba dyskietki startowej
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
|
![]() z WinXP wystarczy włożyć płytke z systemem i coś tam sie pojawia Instaluj nowy system tam bla bla bla... nie pamietam dokładnie bo to nie ja robiłem formata tylko dlatego że miałem także wymienioną pamieć. A format był obowiązkowy. -.-
@edit Jeszcze tylko dodam że można użyć opcji "Przywracanie systemu"
![]() Ostatnio edytowany przez Hakuoh - 22-09-2005 o 08:01. |
![]() |
![]() |