|
Notki |
Mainland Wielki i tajemniczy kontynent... Tutaj odkrywamy jego tajemnice... |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 05 2004
|
![]() First of all to witajcie jestem nowym uzytkownikiem ; )
Mam 14 lvl Knighta i moim problemem są skille- 40/29. Trenowałem ok. 3 godziny i shielding mi podniósł sie o 1!! . Miałem wooden shield i dagger b-legsy dark helmet bo qmpel (palek) z ktorym trenowalem duzo mi odbieral. Tak zabieral mi 1/2 na minute po 7,6 hp . Skakały mu skille bardzo szykbo a mi wogule!! . Tak tak była ta chmurka ale nic sie nie podniosło. Jestem załamany ![]() Druga sprawa to czy ktos mógłby mi pokazać miejsca/ pomóc ze stuffem miejsca - Venore , Hiberna. Pozdro buraczki ![]()
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 03 2004
Lokacja: Radom
![]() |
![]() Jak trenowanie z kumplami nic ci nie daje to trenuj na potworach pokroju dwarfa.Na poczatku skille rosna szybko, ale potem sie musisz dluuuuuugooooo męczyć by chociaż jeden skoczył
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
CS Tibia.pl Team
|
![]() Człeuu.
Zaprawdę powiadam ci! Na niskim levelu nie ćwicz z kumplem. I te mity o wooden shieldzie. Bosze. MAsakra. Ja robie tak ajk trenuje (już z kumplem), że equipujemy się tak eby sie bloodować co najmniej raz na minute po 5-10. Wtedy ejst dobrze, ale to neikoniecznie musi być woode, itd. Broń musiała byc dość dobra żeby się bloodwoać ![]() A na niskim elvelu to powinieneś klepać na full defence potwory typu dwarf/rotworm, ewentualnie z daggerem po trollach ![]() I jeszcze jedno. Szukaj tematów. Jest już taki ciekawy temat który się nazywa: Cała prawda o treningu Więc używaj opcji szukaj plx ![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
|
![]() No fakt nie będe trenił z qmlplem ale 2 trolle i dagger i....? bez sprzetu i wooden shield? wooden shield to mit?! na wielu stronach pisze zeby najslabsza bronia i najslabsza tarza
![]()
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 03 2004
|
![]() @up
Moze jednak przeczytasz temat podany przez eeriona |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 09 2003
|
![]() Bo na wielu stronach piszą żeby było, pomyśl sobie sam, powiem ci że (chyba) 1 na 30 ciosów musisz dostać/trafić.
Czyli trafic do krwi i/lub dostać do krwi. Więc tarcza jest obojętna, niemusi być najgorsza bo będziesz za duzo dostawać i większość ciosów pójdzie na zbroje ( a ma iśc na tarcze). Za to broń kiepska albo srednia (żeby trafiać, ale niebierz czegoś dobrego bo masz tylko trafiać, wystarczy nawet za 1 a nie hity po 15-30) |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
|
![]() Przeczytałem temat Cała prawda o trening wszystko rozumiem oprócz jednego. Po zadaniu mi 30 chmurek koszyk jest zapełniony i żeby go wlać do basenu musze zadać obrażenia lub potworek musi mi zadać obrażenia. Lecz jeżeli ani ja ani potworek nie zada mi obrażen to zaczyna sie zapełniać nowy koszyk?! Więc dlaczego pisze że po 30 chmurkach dalsze uderzenia są nic nie warte?. To jest tylko moje przypuszczenie ale jeżeli tak jest to można tak zrobić - atakuja mnie potworki np. przez 2 godziny nie zadajac obrażeń ani ja im . Zapełniły np. 20 koszyków. Po dwóch godzinach treningu zadaje obrażenie i 20 koszyków idzie do basenu i wlewa sie?? a skill goes up
![]() ![]()
#8 | |
CS Tibia.pl Team
|
![]() Otóż musze coś przyznać
Sprawa wyglada przy trenowaniu skillu broni tak jak mówi raynold. Przy trenowaniu shielda jest inaczej (zauważyłem, a gimli potwierdził to w pewnym momencie). Sprawa z koszykami tak wygląda ze tutaj jest jakby odwrócony kosz ![]() Żeby ci podskoczył shield musisz mieć ciagle chmurki. W shieldzie nie chodzi o bloodowanie tylko o chmurki. Aha- zeby ci Shiedl skoczył musisz kogoś atakować (kumpel podtrzymał tą teorię- założył postać doprowaidzł ą na main i sprawdził ) ![]()
![]() |
![]() |
#9 | |
eX Moderator
Data dołączenia: 13 10 2003
Lokacja: Tychy
Stan: Niegrający
|
![]() Cytuj: