Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Wydarzenia ze światów

Notki

Wydarzenia ze światów Na tym forum możesz porozmawiać o wszelkich ważnych wydarzeniach z Twojego serwera.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 15-10-2005, 00:24   #1
Qiber
Guest

Domyślny Nebulo. Co z toba??

Witam.
Nie udzielam się na forum tibii.pl, ale sytuacja na tym świecie zmusiła mnie do zabrania glosu w sprawie sytuacji(TRAGICZNEJ) na tymże serwerze.

Wszyscy wiemy jak przedstawia sie sytuacja. Całą władze nad serwerem przejeła gildia Attitude. Nie musze przypominać słów Wizz Lowe'a gdy zakładał tę gildię (po rozpadzie Phy) , że nie bedą już terroryzować innych graczy i Nebula stanie spokojnych światem do expienia. Na począdku wierzyłem, że tak na prawde może być (ale byłem naiwny :/ ). Gdy Wizz aka Whiffed pokłócił się z Hankie Lowe'em aka Bergsten (chwile potem zaczęła się wojna z Del'Nabo, Allians, Trinus Detrimnetum), ja w chwilowej zamroczności jasnej wierzyłem, że Attitude to lepsze zło.

Teraz, gdy wojna przechyliła się na korzyść Attitude, co chwilę czytam na forum tibia.com, jak ktoś został zabity/huntowany/zastraszony przez tą "wspaniałą gildię" za błahe rzeczy lub poprostu za nic. Wczorej osoba została przez nich zabita za to, że posiada za długi nick.
Można także zacytować comment na tibia.comnowego członka attitude Xaemus Serigimox: "I do not only kill for reasons, I kill for money and pleasure to." - nie zabijam tylko z jakiegoś powodu, zabijam dla pieniędzy i przyjemności. Te słowa najlepiej obrazują jak pokojową gildią jest At.

Zwracam się więc z prośbą go Polaków(i nie tylko) grających na tym serwerze o podjęcie walki z tą jakże nędzną formą totalitaryzmu. Pomyślicie może, że zwariowałem, że nie ma rzadnej szansy na zwycięstwo. Jest to mylny osąd. Przyjżyjmy się pierwszej setce graczy w expie. Prawie 40 osób na tej liście pochodzi z Polski, 20 kolejnych jest huntowana przez at(jak nie wiecej), kilkunastu retired. Po wstępnych obliczeniach można przyjąć, że jest ok. 20-25 lojalnych wobec at.

Pojedyńcze ataki nie przyniosą jakich kolwiek skutków jeśli cała społeczność nie skonsoliduje się w jednym celu : OBALENIU ATTITUDE. Zwracam się także do Polaków z tejże gildii o przemyśleniu tych słów. Przecież widać jak na dłoni, iż Wizz trzyma was w At tylko dlatego, gdyż wie, że mając was przeciwko straci władzę nad serwerem. Jesteście dla niego tylko ludźmi od brudnej roboty, których on wyrzuci gdy nie będziecie mu już potrzebni. Smutne, ale prawdziwe.

Szukam przywódcy, który przeciwstawił się temu plugastwu. Przywódcy, przy którym mógłym zginąć z honorem w walce, a nie bez tchórzostwie(bez walki) odejsc z serwera.

Pozdrawiam. Szary obywatel Nabuli
  Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 15-10-2005, 08:47   #2
August
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 26 06 2005

August ma numer GG 4786311
Domyślny

Hmm... mi sie wlasnie ostatnio wydalo ze sie uspokoilo... Kiedys bylem wyrzucony z guardow przez Phy~, a teraz kulturka sobie expie to sie kazdy zapyta za ile koncze czy moge msg jak skoncze itp, a poza tym Ci polacy ktorzy sa w Att~ sa tam nie raczej z powodu tego ze Wizz ich tam trzyma, a poprostu maja spokoj sa w najsilniejszej gildi i sobie graja. I raczej juz nikt narazie nie bedzie walczyl przeciwko Att~ no moze poza Del'nabo, ale oni tez raczej krotko. To raczej tyle w tym temacie.

Pozdrawiam.
August jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 15-10-2005, 15:29   #3
August
Użytkownik Forum

Domyślny

Raczej wszyscy sie zgadzaja ze mna bo nie widze innych postow sprzeciwu wiec moze jestes odosobnionym przypadkiem btw podaj nick to pogadamy w tibi co i jak...
stary 15-10-2005, 16:57   #4
Xavery
Użytkownik Forum

Xavery's Avatar

Data dołączenia: 25 08 2004
Lokacja: Dębica

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Knight
Świat: Premia
Domyślny

Gralem na Nebuli od samego poczatku, pamietam pierwsza wojne, rebelie Polakow, wojne Phy~ z Lithum, i musze powiedziec ze to jest najgorszy serwer na jakim sie mi przytrafilo grac... Na serwie panuje PA. Wizz Lowe i jego gildia moga sobie pozwolic na wszystko, gdyz wiedza ze zadna gildia sie im nie postawi.
Jedyna szansa wygrac wojne na Nebuli to tak jak mowi autor, trzeba sie zjednoczyc i im dokopac Ale to juz nie moj interes bo tam nie gram.

Zycze powodzenia
Xavery jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 16-10-2005, 15:18   #5
Feli90
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 20 06 2005
Lokacja: Jelenia Góra

Stan: Na emeryturze
Imię: Sir Feli
Profesja: Elite Knight
Świat: Nebula
Poziom: 33
Poziom mag.: 5
Feli90 ma numer GG 7738378
Domyślny

Dokladnie trzeba zebrac ludzi i niech jakas gildia Polska powstanie... i zobaczymy jak to sie potoczy ;/
Feli90 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 16-10-2005, 15:53   #6
August
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Feli90
Dokladnie trzeba zebrac ludzi i niech jakas gildia Polska powstanie... i zobaczymy jak to sie potoczy ;/
Feli a Ty sie nie wypowiadaj bo jestes noob -.- i w tibi gadasz takie bajki ze zal dupe sciska... wiec jak mozesz to zamilknij.

Teraz juz niema PA. No moze czasami...
stary 16-10-2005, 16:29   #7
Podroznik
Użytkownik Forum

Podroznik's Avatar

Data dołączenia: 25 09 2005
Lokacja: Hu cie to :]

Stan: Aktywny gracz
Imię: Zwierz
Świat: Furora
Poziom: 100
Skille: 84/80
Poziom mag.: 7
Domyślny

Albo czymasz ze Szwe albo bye bye. Na powstanie polakow niema szans
Koqu Sowqu Majqu etc (moje ziomy) niemajom zamiaru walczyc z Wizem.
Wiz~~ dal im szanse.....
Podroznik jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 16-10-2005, 17:26   #8
August
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Podroznik
Albo czymasz ze Szwe albo bye bye. Na powstanie polakow niema szans
Koqu Sowqu Majqu etc (moje ziomy) niemajom zamiaru walczyc z Wizem.
Wiz~~ dal im szanse.....
Dokladnie nikt niema zamairu walczyc a to ze jakis maly lvl zostal zabity to raczej nie wzbudza powstania...
stary 17-10-2005, 00:51   #9
Madzia0022
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 10 09 2005
Lokacja: Mszczonów

Madzia0022 ma numer GG 6100043
Domyślny

eh ja tam mialam tylko jeden przykry incydent jak Del'nabo przyszli pomnie jak wychodzilam z kopalni a a tak to niewidzialam zeby ktos zanic zginal.
Madzia0022 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 17-10-2005, 22:03   #10
Slyth
Użytkownik Forum

Slyth's Avatar

Data dołączenia: 27 08 2005

Świat: Kyra
Slyth ma numer GG 8339652
Domyślny

No ja też na nebuli gralem od samego jej powstania i pamietam jaka akcja byla jak moim 22 druidkiem siedzialem sobie w kopalni i sie dowiedziałem że nasza gildia trapped under ice ma wojne z phy~ za to że kilku naszych zaczęło się wybijać do top 25 wtedy tam akvarium był chyba najlepszy z tym kolesiem na P hardkore jednym słowem jak musiałem s*******ać przed nimi odrazu sie przenisołem na inny świat pozdro
Nebula = bardzo nieprzyjemny server
Slyth jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 17-10-2005, 22:26   #11
Tomciu
Użytkownik Forum

Tomciu's Avatar

Data dołączenia: 19 10 2004
Lokacja: Częstochowa

Imię: ^^
Profesja: Paladin
Gildia: Ylyta
Poziom: 133
Skille: 0/0
Poziom mag.: Bu
Tomciu ma numer GG 4357271
Domyślny

niegram na nebuli ale powiem jedno POLACY nigdy nie bede walczyc razem pójdą na wojne potem zakoszą loot z kolegi zaplaco i bede grac normalnie ...
W ilu to juz tematach czytam "niech powstanie polska gildia przeciwstanmy sie temu " a potem sie okazuje ze przegrali bo sie bali chociaz sam gram na saphrize i mam maly lvl to nie ma wojen zadnych(póki co nie wiem co sie moze wydarzyc)

Wiec wiem ze i tak nie powstanie zadna silna gildia by polacy mogli walczyc z tym pa

To jest moje zdanie po przeanalizowaniu wielu postów z innych niby rebeli
Tomciu jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 17-10-2005, 22:43   #12
Rafx
Użytkownik Forum

Rafx's Avatar

Data dołączenia: 07 11 2004
Lokacja: Venore

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Rafx
Profesja: Elite Knight
Gildia: 7 SINS
Świat: Julera
Poziom: 182
Skille: 95/85
Poziom mag.: 9
Rafx ma numer GG 6432996
Domyślny o co chodzi?

NIe rozumiem o co chodzi w tym temacie??
Przecierz Polacy mają teraz spokój na servie to czego chcieć??
Czemu piszecie że Nebula to głupi server itp??
To prawdziwie wojenny server gdzie można się nieźle zabawić jeśli komuś znudzi się granie na własnym servie jak to kiedyś i u mnie miało miejsce
Pozdro Benek, Friida, Masakratus, Koqu i reszta. I tak będziecie rządzic prędzej czy później. No Masa może nei bo chyba już tam nie gra zresztą sam nie wem, nie sprawdzam.
Btw. Nebula to chyba rzeczywiście sever gdzie jest najwięcej kolesi na retired, no i te 300 online osob kiedy na pozostałych servach 900 też jest dobre

Rok temu bylo tak: Teraz jest tak:
112 lvl <----------->157lvl
skille 92/86<-------->skille 94/85
mlvl 7 <------------ >mlvl 8

Bylem Jestem
Szalony fighter Doswiadczony fighter

Ostatnio edytowany przez Rafx - 17-10-2005 o 22:45.
Rafx jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 17-10-2005, 23:22   #13
August
Użytkownik Forum

Domyślny

Benek dolaczyl do Attiude.
Friida niby cos tam gra ale bardzo malo.
A Masa ma chyba nowego ownera.

Btw Rafx masz racje nie rozumiem tych ludzi... polacy maja spokoj ogolnie wszyscy maja spokoj a oni jakies rebelie jeszcze chce. Ehh... takiemu nigdy nie dogodzisz

P.S. Hailm Down Brothers!
P.S.2. Hailm Dream Boys.
stary 17-10-2005, 23:49   #14
Wiki
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 22 02 2005
Lokacja: Plock

Domyślny :((

Chcialem stworzyc gildie ktora zwyciezy Phy~ ale nikkt z Polakow mi nie pomogl a pozniej blya zabawa na Nebuli pekowanie i teraz jest deledet Ps. tu Akvarium
Wiki jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 19-10-2005, 23:52   #15
Koqu
Guest

Domyślny Ekhm

Po pierwsze sytuacja na Nebuli wygląda jak wygląda bo ludzie nipotrafili sie zgrac w czasie pierwszych wojen co dalo ogromna dominacje szwedom.

Po kilku przegranych wojnach dali mi szanse powrotu to wrócilem z innymi, by grac u ich boku ( szwedów ).

Bo jedno jest pewne, jak chce sie ich pokonac trzeba miec lvl, przyklad Del nabo~~ Mieli armie, a nas bylo paru, z tym ze TOP i przez to roznieślismy ich w pył

Swe umieja sie zgrac, korzystaja z Ventrilio i narazie nie ma najmniejszych szans przeciwstawic sie im

Takie moje skromne zdanie

Btw pozdro Akva szkoda ze sie ulozylo jak sie ulozylo, jakbys gral i nie mial bana + stary Masa~~ by gral + te ziomki co teraz sa to omg.... fajnie by bylo

Ale licze ze jeszcze kiedys bedzie fajowo.
  Odpowiedz z Cytatem
stary 20-10-2005, 21:00   #16
Madzia0022
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 10 09 2005
Lokacja: Mszczonów

Madzia0022 ma numer GG 6100043
Domyślny

male pytanko ... co lub kto to jest Ventrilio ????
Madzia0022 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 30-10-2005, 23:29   #17
Koqu
Guest

Domyślny buu

program do rozmowy głosowej
  Odpowiedz z Cytatem
stary 30-10-2005, 23:51   #18
Madus
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 21 09 2005
Lokacja: Reprezentacja Białystok THC

Stan: Na Emeryturze
Świat: Iridia
Domyślny

HeHe To wy chyba ludzie niee graliscie na Iridi !!! Tam to jest dopiero PA !! Teraz własnie trwa aktualnie wojna pomiedzy 2 najlepszymi Gidiami. I jak narazie nikt niee zna jeszcze jej wyniku. Iridia tez jest swiatem nekanym przez wojny i ruznego typu konflikty. Ale cuz moze kiedys to sie skonczy i liczba graczy przekroczy 300 osób !!

Ostatnio edytowany przez Madus - 30-10-2005 o 23:54.
Madus jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 31-10-2005, 20:13   #19
Zelarz
Użytkownik forum

Zelarz's Avatar

Data dołączenia: 31 10 2005
Lokacja: zywiec

Imię: zelarz
Profesja: Royal Paladin
Świat: nebula
Zelarz ma numer GG 666
Domyślny

Ja duzo gram ale niejestem zadowolony ze trafilem akurat na tego serwa ostatnio xan dazorowi placic 200 beltow musialem za to ze strzelilem raz do cyca jego kolegi co mial 10 lvl
wogule sytuacja na tym serwie jest chora i przydalo by sie cos z tym zrobic
Jak sie ma cierpliwosc i potrafi sie wytrzymacz zeby niepekowac zlazic z drogi komu treba (nawet jesli to 10 lvl)to da sie pograc
Zelarz jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 01-11-2005, 09:52   #20
Rzorek
Użytkownik Forum

Rzorek's Avatar

Data dołączenia: 19 09 2005
Lokacja: Polska

Żarówka bye bye nebula

moze to nie bede za miłe slowa ale nebula to serwer bez przyszlosci.... ci madrzejsi to zauwazyli i odeszli bo po prostu ten serwer jest przegrany....
na http://www.tibianews.net/ czytalem kiedys ze to najgorszy serwer i nikt tma nie chce grac.... zauwazmy ilu ludzi odchodiz z tego serwera.... ja juz odszedlem tez... po prostu za duzo nobow pk itp.... radze sie przeniesc na inny serwer bo granie na nebuli jest beznadziejne.... ja teraz zrobilem sobie knighta 60/60 na azurze i jest mi dobrze... widac ogromna roznice pomiedzy azura na nebula..
Rzorek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania