Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > O wszystkim i o niczym

Notki

O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;)

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 10-05-2004, 20:04   #1
Thurisa
Użytkownik forum

Data dołączenia: 05 05 2004

Domyślny O Polakach (coś niemiłego)

Gram w tibie od około 3 miesięcy i jestem niemile zaskoczona. Chyba za bardzo gloryfikowałam i przeceniałam Polaków, a okazało się, że to właśnie Polacy są najgorszymi oszustami ( "thiefami" ) w tej grze. Fakt faktem to tylko gra, ale chyba świadczy to chociaż w małej części o tym JACY JESTEŚMY (niestety muszę się utożsamiać z tym narodem zmierzającym ku upadkowi z tej racji, że jestem Polką) w rzeczywistości. Niektórzy posuwają się nawet do tego, że zaprzyjaźniają się tylko po to by potem pożyczyć coś cennego i już nie zwrócić. Najgorsze jest to, iż jest się bezsilnym wobec takich ludzi.
Thurisa jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 10-05-2004, 20:24   #2
Maniack
Użytkownik Forum

Maniack's Avatar

Data dołączenia: 08 04 2004
Lokacja: zabierzow bochenski

Stan: Na Emeryturze
Imię: Neust
Profesja: Elite Knight
Gildia: Chair Kids
Świat: Unitera
Poziom: 154
Skille: 97/85
Poziom mag.: 9
Domyślny

ehhhh..... są różnice między Polakiem, a polakiem ktorego opisalas
22 czerwiec 2009 - podporucznik
Maniack jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 10-05-2004, 21:30   #3
Jagger
Użytkownik Forum

Jagger's Avatar

Data dołączenia: 10 01 2004
Lokacja: Wrocław

Stan: Aktywny gracz
Świat: Secura
Jagger ma numer GG 3288196
Domyślny

Tworzyczni tematu z pewnoscia odkryla ameryke . Tak bylo zawsze, tak jest i tak bedzie. Wstyd mi za takich ludzi i ciagle sie zastanawiam na tym w jaki sposob te nuby uzyskuja dostep do internetu. >.<
Jagger jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 11-05-2004, 04:31   #4
Monoskar
Użytkownik Forum

Monoskar's Avatar

Data dołączenia: 25 03 2004
Lokacja: Hiberna

Monoskar ma numer GG 3253757
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie dodany przez Jagger
Wstyd mi za takich ludzi i ciagle sie zastanawiam na tym w jaki sposob te nuby uzyskuja dostep do internetu. >.<
A co ma piernik do wiatraka ???
Dostęp do sieci rozległej może uzykać każdy, pod warunkiem, że nie mieszka w puszczy I nie ma tu znaczenia noob czy nie noob. Jedno z głupszych zdań jakie tu przeczytałem, sorry...

@Thurisa -> a masz jakiś konkretny przypadek lub jakąś historię ? Przecież nie można wszystkich mierzyć jedną miarką może po prostu trafiłaś na jakiś zwyrodnialców
3) 14
4) knight
5) 42/39 22mlvl
7) Szaukam, żeby mniec prostekt
9) sama nie wiem czy sie na cokolwiek nadaje ...
Monoskar jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 12-05-2004, 12:34   #5
Bigvirus
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 25 02 2004

Bigvirus ma numer GG 1493652
Domyślny he

NIestety tacy sa Polacy a ty tego napewno nigdy nie zmienisz
Bigvirus jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 12-05-2004, 19:59   #6
Mathayus
Użytkownik Forum

Mathayus's Avatar

Data dołączenia: 22 02 2004

Domyślny

tak masz racje Sa POLACy ktorzy kradna i przyjaznia sie zeby kogos okrasc zanm takiego goscia co juz nie jednego wywwalil ale to nie tylk Polacy tacy sa Szwedzi sa straszne nooby i nie tylko oni

ale co do Polaków to uwazam ze jako narod jestesmy zbyt leniwi i mamy straszna mentalnosc wszystko bysmy chcieli ale bez ciezkiej pracy. Stwierdzenie ze " Polak potrafi" czesto oddnosi sie w moim przekonaniu do naszych zlych zachowan tak jak na przykald mowi sie ze Polak kazdy samochod ukradnie. I czy to jest dobre ? Czesto patrzac na uczniów chodzacych do mojego gimnazjum mam strach w oczach i boje sie krzywo na ktoregos popatrzec zeby nie dostac wpier....
Potrafimy tylko narzekac ale zeby sie wziac do pracy to nie ma komu . dam tu przyklad : znajomy mojej mamy ma firme budowlana i jak chcial zatrudnic robotnik poszedl do urzedu gdzie wydaja zasilki bezrobotnym i powiedzial ze daje 10 zl za godzine pracy na budowie .. i dziwne nikt sie nie zglosil a po zasilki stalo okolo 50 osob . Czy to nie jest chore?? Dlaczego w sejmie siedza same smiecie ludzie nie wyksztalceni ktorzy w tym roku zdaja mature i ktorzy tylko kradna i dbaja o swoje dobro a nie o dobro publiczne kto wymysla t glupie ustawy np. Vat na strzykawki wynosi 7% ale wylaczajac z podatku strzykawki . Ktos te bzdura rozumie. Dlaczego ustalaja prawo tak aby jak najwiecej ukrasc zgodie z prawem ;/

chcialbym jeszcze zapytac innych co o tym sadza??

"Gość w dom, żona w ciąży"
Mathayus jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 06-06-2004, 22:37   #7
Kel
Użytkownik forum

Data dołączenia: 30 05 2004

Domyślny

elos
odpowiedz na 2 pyt "co mam piernik do wiatraka" a wiec wiatraki są w toruniu a pierniki tamtejsze nazywaja sie wiatrak tak kumpel odpowiedzał nauczycielce ale nie oto chodzi ja tez sie spotkalem z takimi polakami jak narazie zabily mnie 2 osoby i te osoby byly polakami. ale nie tylko polacy sa tacy a w ta gre moga grac wszyscy wiec nie ma sie co nad tym rozczulac i tak sie im oberwie za to co zrobili predzej czy później
pozdro
Kel jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 07-06-2004, 18:55   #8
Trzciniak
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 14 04 2004

Trzciniak ma numer GG 8451284 Adres Jabbera do Trzciniak
Domyślny

@Kel
Niestety oberwie się wszystkim polakom. I tym dobrym i tym złym.

Co do oceniania wszystkich polaków negatywnie to lekka przesada. Jest pełno thifów, jakoś w piątek jak m się udało zalogować, bo nadal mi tibia nie działa, spotkałem kilku polaków, było ich dwóch na lev niższych od mojego, nie mieli gildi żednej. Przyszedł kolo odemnie z gidli który ich znał i tak jakos gadaliśmy sobie. Potem pożyczyłm jednemu z nich d shilda bo na draga chciał iść. Miałem troche tracha że kolo już ni wróci, był gdzieś w Ab i sie kręcił daleko ode mnie. Ale przyszedł i oddał, jeszcze przeprosił że tak długo.

To czy sie tafi na chama czy nie to jest po prostu fart. Jednak nadal liczba chamów jest zaduża, wbić sie przez nich nie można.
stary 07-06-2004, 19:40   #9
Adaras
Użytkownik Forum

Adaras's Avatar

Data dołączenia: 04 03 2004
Lokacja: Forgotten Realms

Stan: Tutor
Imię: Val'ndar
Gildia: Great Eagles
Świat: Eternia
Adaras ma numer GG 3697067
Domyślny

My opinion. Pola'czki sux. K ? ?(

Thurisa nie utożsamiaj się z nimi. Wiele osób to polacy. Jeszcze więcej to polaczki. Niestety.
Nec tamen illa tacet
Et digitis tria tura tribus
Sub limine ponit.
Qua brevis occultum
Mus sibi fecit iter.

Arcanum Mortis.
Adaras jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 23-06-2004, 14:28   #10
JołAsia
Użytkownik Forum

JołAsia's Avatar

Data dołączenia: 14 06 2004
Lokacja: Piła

Domyślny

Większość polaków to takie nooby zasrane :/ No niestety tak już jest. Na szczęście zdarzają się normalni gracze zawsze chętni do pomocy. Ja tam lubie ludzią pomagać. Pod warunkiem, że nie są noobami ) pozdro
JołAsia jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 23-06-2004, 15:42   #11
MayGyver
eX Moderator

MayGyver's Avatar

Data dołączenia: 19 10 2003
Lokacja: z zarzecza

Domyślny

z ww powodow skonczylem z graniem na Danoobii
co prawda bylem w super gildii elementals, w ktorej poznalem wielu super gosci i wspanialych kobiet
jednak problem noobstwa, chamstwa, debilizmu i zwyklej zlosliwosci (nie tylko wsrod polakow ale wszystkich graczy z malymi wyjatkami) narosl do tego stopnia iz wielu ludzi rezygnuje z gry
ja czekam na chaotice
wtedy bede mogl zrookowac nooba i nikt mi nic nie zrobi z tego powodu (no chyba ze jego kumpel)
ale mozna nie obawiac sie represji z powodu czachy, bo czachy beda mieli wszyscy i za czachy banow nie bedzie

powroca piekne czasy, kiedy ludzie laczyli sie w grupy tylko po to zeby mass-pk zrookowac

i kiedy mozna bylo pkowac ile sie chcialo dopoki jakis wyzszy lvl sie nie wkurzyl
stary 23-06-2004, 16:33   #12
By$iu
Michail Fradkow

By$iu's Avatar

Data dołączenia: 05 06 2004
Lokacja: Kawal drogi, nikomu nie radze isć piechotą.

Imię: Bysiu
Domyślny

Nie wszyscy Polacy do Thiefy czy cos.Jest ich pelno tez w innych narodach,a to ze ktos nie trzyma sie zasad to nie wina narodu i nie muw ze nasz Kraj upada bo totylko gra,skad wiesz kto kryje sie p drugiej stronie?moze to niemiec znajacy polski?
stary 23-06-2004, 18:25   #13
Hegemmon
Nikt ważny

Hegemmon's Avatar

Data dołączenia: 07 12 2003
Lokacja: Amroth
Wpisy bloga: 1

Imię: Vetius
Świat: Secura
Poziom: 100
Skille: -1
Hegemmon ma numer GG 3030954
Domyślny

To nie jest kwestja przynależności do kraju czy kultury w Tibię grają głównie dzieci a fakt że tak naprawdę kradzież w Tibi jest legalna tylko zachęca do tego typu czynów bo nawet jak zaliczysz za t ozgon to i tak nie jest to takie niebezpieczne jak w realu.

I shall strike down upon thee with great vengence and furious anger,
those who attempt to poison and destroy my brothers.
And you will know my name is the LAW
when I lay my vengence upon thee!
Hegemmon jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 23-06-2004, 18:32   #14
karol.99
Użytkownik forum

Data dołączenia: 29 02 2004

Domyślny

Zawsze mowilem ze lepiej nie miec przyjaciol, to oniwbijaja najczesciej noz w plecy.
Ja mam tylko kumpli.

UFAJ TYLKO SOBIE
karol.99 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 23-06-2004, 20:33   #15
Litawor
Użytkownik Forum

Litawor's Avatar

Data dołączenia: 19 03 2004
Lokacja: Szczecin/Kraków

Domyślny

Dlaczego mówicie tylko o Polakach? Nie mam zamiaru ich (nas) bronić, ale oni (my) są po prostu tacy sami jak inne narody.

"Przede wszystkim należy uświadomić sobie, że miarą stopnia, w jakim ideologia zniewala ludzkie umysły, jest zbiorowa niemożność dojrzenia alternatywy." - Tony Judt
Litawor jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 24-06-2004, 07:51   #16
noxlif
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 27 03 2004
Lokacja: Poznań

noxlif ma numer GG 8745426
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie dodany przez Monoskar
Cytuj:
Oryginalnie dodany przez Jagger
Wstyd mi za takich ludzi i ciagle sie zastanawiam na tym w jaki sposob te nuby uzyskuja dostep do internetu. >.<
A co ma piernik do wiatraka ???
Dostęp do sieci rozległej może uzykać każdy, pod warunkiem, że nie mieszka w puszczy I nie ma tu znaczenia noob czy nie noob. Jedno z głupszych zdań jakie tu przeczytałem, sorry...

No bez obrazy, ale żeby mieć internet i jeszcze stały trzeba trochę miesięcznie zabulić...

A co do tematu. Kilka razy się dziwiłem jak polak chciał mnie zabić, a wiedział że ja też polak

Wczoraj np: na rooku, spotkałem kolesia, i spytał mi się czy ma mnie nauczyć klonować przedmioty...(lol pomyślałem) ale dobra. Zaprowadził mnie tam gdzię sie gra(jakby depo, ale bez...depo-skrzynek), i mówi żebym wyłożył najlepszy przedmiot na ten stolik"tylko raz można klonować, więc wyłóż najlepszy"(ja z niego polew) dobra wyciągam chaina, a on "teraz wciśnij Ctrl+Q" a jak go zjebałem, ja bym nie mógł polaka tak wrobić.... (oczywiście nie nabrałem się.
noxlif jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 24-06-2004, 11:08   #17
kagan
Użytkownik Forum

kagan's Avatar

Data dołączenia: 15 09 2003

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie dodany przez Litawor
Dlaczego mówicie tylko o Polakach? Nie mam zamiaru ich (nas) bronić, ale oni (my) są po prostu tacy sami jak inne narody.
Ten pan ma 100% racji (dla mnie oczywiście) , pomijając to że narody mogą się różnić od siebie (narody czyli chodzi mi o ludzi) pod wpływem róznych wydarzeń np. wojen to ludzie na świecie niesą bardzo odmieni od siebie, w KAŻDYM kraju są ludzie którzy są z charakteru pomocni i nawet w grze pomagają innym i są tacy którzy kradną (w grze oczywiście) bo myślą że tak wypada... (niekoniecznie wypada, jest wiele czynikow czemu kradną, ale główny to taki żeby pprostu tacy są)

I rozmowa na temat że to polacy są thiefami dla mnie jest mało sensowna, jak byś była (teraz mówie to załorzycielki tematu) np. szwedką też byś narzekała na szwedów, czemu?
Bo jesli jesteś polką znasz wiecej polaków i poznajesz więcej polaków niż np. szwedów (co jest raczej zrozumiałe i nietzreba tłumaczyć dlaczego) , a skoro znasz ich więcej niż szwedów niemców i tak dalej to jest większy % że któryś cie okradnie...
Nie można mówić że w ameryce mieszkają sami "najlepsi" ludzie itp. bo to niema sensu .

Mam nadzieje że mnie zrozumieliście i nienapisałem tego zbyt zawile.
kagan jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania