|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 04 09 2005
Lokacja: Wrocław
Stan: Aktywny gracz
Imię: Arcon'Tomyria
Profesja: Knight
Gildia: Nie potrzrebna mi
Świat: Hiberna
Poziom: 17
Skille: 46/45
Poziom mag.: 2
|
![]() Siema
Wiem że jest już podobny temat o takiej księdze z dziwnym językiem. Znalazłem coś interesującego w podziemiach kopalni Dwarfów...Myślę że ma to związek z tamtą księgą gdyż jest kilka tych samych słów. Cytuję : ...... Unde Vas Humma! Sasaa Kethas! ..... Elves Copel Bevs! Shitara And King! We Rowes Manes! Fukamas fash ita! Zathroth fat Tibianu! Yeste Van Sia! War fissa world! Ekoth'Sin! Kruzak retuwnes! Zathroth manes! Marvik esha'ina excalibug! Nie mam wogóle pojęcia o co z tym chodzi. Ale wydaję mi się że jest to dalsza albo wcześniejsza księga tamtej części...może zostały rozerwane. Zwrócie uwagę na to że jest dużo podobnych słów do tamtej księgi i pierwsze 2 zdania są odkropkowane...Macie może jakiś pomysł co to jest? |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 08 2004
Lokacja: Nibiru.
Stan: Na emeryturze
![]() |
![]() Ktos nie umial pisac i powstawial jakies znaczki, ktore my uwazamy za nasza czcionke. :'
A tak na powaznie, to moze gdzies jest slownik tych slow. A te slowa kryja za soba tajemnice jakiegos questa? Albo to moze jakis wierszyk. Hmm, po blizszym przyjzeniu sie temu, wydaje mi sie, ze jest tam cos napisane o wojnie z elfami. Zauwazcie, ze niektore slowa sa angielskie albo podobne do angielskich.
![]() Ostatnio edytowany przez sebcio - 26-10-2005 o 19:19. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Użytkownik forum
|
![]() Cytuj:
Spójrz na to : Zathroth fat Tibianu! Myślę że to zdanie oznacza że Zathorth połącz się z Tibianu, a Tibianu to chyba Tibianus...możęCipowie zapowiadają w ten sposób koniec Tibii...? Że oni sprowadzą zagłade na mainland i rook...i bedzie koniec? Co o tym myslisz? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 19 08 2005
|
![]() Cytuj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 10 2005
Poziom: 44
![]() |
![]() Księgi w 95% są dla podniesienia klimatu tzn. po to aby ludzie szukali, dochodzili, odkrywali. Np. na rooku bardzo duzo księg odnosi sie do mozliwosci wyboru profesjii...knight, palek itp;p
3% z tych ksieg to ksiegi dotyczące questów, ale są tak zawiłe i nie zrozumiałe, że lepiej jest samemu odkrywac ![]()
![]() 23:28 Andrzej Epa [31]: schowaj te zeby 23:28 Andrzej Epa [31]: nie warcz na mnie 14:23 Thor Orio [124]: Dam itemy za zaufanie, do wygrania nawet bohy oraz rh i takie smietki magiczne , za slabe eq kasa |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik forum
|
![]() Może i masz rację, ale mi się wydaje jednak że Zathroth i Tibianus połączą siły i zabiją wszystkich. Oczywiście Tibiansu przejdzie na złą stronę...ale dziwna ta zagadka...wiec lepiej nie zgadywac lecz szukać odpowiedzi!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
|
![]() A w tamtym temacie napisać to nie łaska? A do reszty: tamten przeczytać to nie łaska? Tam tłumaczyłem tamten tekst i niektóre z tych słów
Link do tamtego tematu: http://forum.tibia.pl/showthread.php...700#post561700
![]() "Spójrzcie na mnie! Jestem żywym stworzeniem. Istnieję. Jednak, jak każdy z nas byłem kiedyś tylko formą energii. Wraz z poczęciem ciało wchłania tą energię. To dzięki temu żyjemy. Spójrzcie na mnie! Jestem umierającym stworzeniem. Umrę. W przyrodzie energia nigdy nie znika, a jedynie zmienia swą formę." Wejdź tu, a bardzo mi pomożesz ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 02 2007
Lokacja: Górzów Wlkp.
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Shadow Bigos
Profesja: Rookstayer
Świat: Aldora
Poziom: 32
Skille: Fist 21
![]() |
![]() A mi się wydaje ,że zathroth fat tibianus to Zathroth gruby tibijczyk
![]() |
#10 | |
CS Tibia.pl Team
Data dołączenia: 06 09 1970
Lokacja: Gliwice
Wpisy bloga: 1
Stan: Początkujący
|
![]() Cytuj:
Mnie się wydaje, że to solucja do questa na golden helmet i winged helmet i w ogóle joł ksionszka (jak kolejne 1000 jej następniczek) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 03 2006
Lokacja: Zamość
Świat: Galana
|
![]() Cytuj:
A co do książki to nic na temat treści nie będę bo tych "chyba" jest tysiące . Jedynie co wiadomo to ,że excalibug jest(lub będzie jeżeli jeszcze nie został dodany) jedna z potężniejszych broni w tibii.A co do tłumaczenia to żeby było bardziej czytelne trza znaleźć słownik(i tu powstaje klops) ale nie trzeba się zniechęcać bo jak by każdy sobie tak odpuszczał takie rzeczy to połowy qestów by nie było ![]()
Vivere est militare. Ibi victoria ubi concordia. Ostatnio edytowany przez Mlecziii - 05-09-2007 o 21:31. |
|
![]() |
![]() |