Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > tibia.pl - opinie, sugestie, błędy, itp.

Notki

tibia.pl - opinie, sugestie, błędy, itp. Tutaj możesz wyrazić swoją opinię na temat strony, wskazać błąd i zasugerować czego brakuje.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 28-10-2005, 08:10   #1
Peshmerd
Użytkownik forum

Data dołączenia: 08 10 2005
Lokacja: 6666

Stan: Na Emeryturze
Imię: 6666666
Gildia: 6666
Świat: 66666
Poziom: 666
Skille: 6666
Poziom mag.: 66
Peshmerd ma numer GG 6666666
Pergamin Skarga

Ponoższy temat dotyczy wszytkich moderatorów, dla prosze o odpisywanie tylko i wyłącznie moderatorów oraz Dr.Omader'a i MatKus'a ...

Siedze na tym forum juz jakieś pół roku, (konto zarajestrowałem jakies 2 tyg temu, ale wcześniej byłem jako gość) i zauważyłem, że owszem, rozwinięte jest niesamowicie - (daje 95/100) ok. 37 tyś. użytkowników ... Dobra robota Administratorzy i moderatorzy.

Lecz niektórym z modów zbyt długie przebywanie na tym forum wyraźnie szkodzi ... Niektórzy (podkreślam niektórzy) stracili punkt widzenia zwykłego usera. "Haha, zły post ... dam pare punkcików [...]" oczywiście do tego jakiś chory (mało powiedziane) i ironiczny komentarz ... typu jakRZe mi przykro ... (MacGyver bierz przykład z Raynolda, on przynajmniej używa http://so.pwn.pl, tobie też radze ...).

Co do Raynold'a ... nie widziałem go na forum kilka dni ... narodził sie temat
93 elite knight<
Lord Arturs

Pare osób sie wypowiedziało ... nawet mu pomogło ...ale oczywiście natura moda zwyciężyła nad uczuciami i oczywiście <delete> ... ah ten komentarz "Idiot, plx?" ... Co biedy user może sobie na ten temat pomyśleć, koleś nie wie o co chodzi, a tu taki powód ... ręce opadają ... przecierz mogłeś napisać (Raynoldzie) "Zły dział ..."

Powyższe posty były w dziale Inne.

MODERATORZY!

Zrozumcie ... niektórzy userzy mają swoje problemy, nie mają gdzie je na forum zamieszcząć (nie chodzi mi o nowe osoby na forum które dają posta o postaci np. w filmach ) to piszą na Inne (dlaczego to modek wiedzieć powinien) ... Zrozumcie ich, zastanówcie sie 2 razy zanim usuniecie posta - user moze być załamany swoim problem, pisze o nim na forum, liczy ze ktoś pomoże, a tutaj wpada Raynold i "Abuahahaha!!! Usune ci posta żebyś nie spamował forum ... mamy 37 tysięcy userów, co mi tak jeden" i <delet>. Wiecie co ten biedny user przeżywa ? Napewno nie ! Zastanówcie sie nad tym ...

Prośba do modów - bądzcie bardziej ludzcy i pomagajcie ludziom, a nie za byle kupe go załamujecie ...

To tyle ... pozdro dla modów i adminków, naszych słodkich adminków

Jeżeli ten topic zostanie usunięty, to znaczy że boicie sie zdemaskować przed innymi i przyznajecie sie do własnej winy ...
Peshmerd jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 28-10-2005, 08:24   #2
Anteks
Użytkownik Forum

Anteks's Avatar

Data dołączenia: 21 04 2005
Lokacja: Kraków/

Stan: Niegrający
Anteks ma numer GG 4770665
Domyślny

Ale żeś im nagadał hehe
Ja tam sie nie wtrącam, chociaż pani od polskiego nam mówiła, że zawsze trzeba mieć własne zdanie
ale ja nie mam (w tym przypadku)
pZdr dla ciebie i modków i adminków..
||
Nie klikaj wyżej, bo bedziesz sikał w nocy

PoZdro
Antek
Anteks jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 28-10-2005, 08:46   #3
Raynold
eX Moderator

Raynold's Avatar

Data dołączenia: 13 10 2003
Lokacja: Tychy

Stan: Niegrający
Domyślny

Phi.

Ponieważ skupiłeś się na mnie, pozwole sobie skomentować to i owo. I w ogóle, dla wszystkich:
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Lord Arturs
Mam pytanie jakie eq powinienem mieć na 93 levelu (ćwicze sworda) moje teraźniejsze eq jest podane w opisie. Z góry THX!!!
Podpis:
Cytuj:
94 level Elite Knight
6 magic level
EQ:
Royal Helmet
DSM
Golden legs
Boh
Magic Sword
Shield of The Mastermind
Tu nie chodzi o to, że to było w złym dziale. Tu chodzi o to, że ktoś wyrobił sobie 94 lev, ma wymieniony wyżej ekwipunek i pyta się, jaki powinien eq mieć. No to sorry... coś tu jest nie tak, co nie? To nie było w złym dziale. To po prostu jest okropnie idiotyczne pytanie. Coś w deseń głupoty. I tak to zostało potraktowane.

A to, że mnie nie widzisz na forum, to moja wina? Nie masz pojęcia, ile tu siedzę. Mam status niewidoczny, to po pierwsze, a po drugie mało się wypowiadam, a więcej po prostu wykonuję swoją robotę, czyli porządkuję forum. Jeśli byłeś/jesteś moderatorem na jakimś forum, to może wiesz, ale jak nie byłeś, to nie zdajesz sobie sprawy, ile roboty ma moderator na tak dużym forum. Ok. 90% moich akcji nie widzisz i nie masz o nich pojęcia.

Co do komentarzy, jakie zostawiam/zostawiamy: prawie wszystkie usunięte tematy podpadają zasadniczo pod 2 opcje: "rtfm" i "->regulamin". Wszystkie inne komentarze to urozmaicenie sobie życia.

Bronisz pozycji tych wszystkich biednych userów, co na forum wylewają swoje smutki i żale (bo zginęli, zostali shackowani itp.), co są biedaczkami i nie widzą regulaminu, nie widzą przyklejonych tematów, nie widzą ogłoszeń, nie wiedzą, że jest coś takiego, jak tibia.pl z wieloma przydatnymi rzeczami, są leniwi, są dziećmi, nie potrafią ojczystego języka... Z jakiej racji mamy tolerować coś takiego na forum? Dlaczego sądzisz, że powinienem np. odpowiedzieć na każdy temat "gdzie mam expic, plx!!!", zamiast skasować i wlepić upomnienie? Jeśli dostanę od Admina nowe wytyczne, że nie powinienem takich rzeczy kasować, to ok. Ale ja po prostu wykonuję swoją robotę.

Ale pewnie i tak tego nie zrozumiesz... :/

Pozdrawiam
stary 28-10-2005, 09:20   #4
Peshmerd
Użytkownik forum

Data dołączenia: 08 10 2005
Lokacja: 6666

Imię: 6666666
Gildia: 6666
Świat: 66666
Poziom: 666
Skille: 6666
Poziom mag.: 66
Peshmerd ma numer GG 6666666
Domyślny

@ anteks

1. Prosiłem o wypowiedzi tylko adminów i modów. (ale dziekuje)
2. Nie miałem zamiaru im nagadać tylko zwrócic uwage.
3. Pozdrowienia dla twojej pani od polskiego.

@ Raynold

1. Rozumiem, i przepraszam, zapomniałem o treści posta ... przepraszam.
2. Rozumiem, Ty to odbierasz jako urozmiacenie życia a ktoś inny (głownie poszkodowany) myśli że sobie z niego kpisz / kpicie.
3. Nie chodzi mi o osoby które zostały zhackowane i PKnęte ale o takie które chca sobie normalnie pogadać i podzielić sie "uczuciami" i refleksiami, np. rozmowa albo prośba o dadanie otuchy. (PS: czy jest możliwość założenia shout boxa ? apropos rozmów); nie chodzi mi o takich newbie forumowych tylko o graczy poważnych.
4. Dzięki takim moderatorom jak Ty forum jest czyste ... chwała wam za to ! Dziękujemy.
5. Może i nie zdaje sobie sprawy, ale ją doceniam (wierz mi lub nie).
6. Rozumiem lepiej niż Ci sie zdaje.
7. Nie miałem zamaru Ciebie urazić, wiec jeżeli czujesz sie pokrzywdzony, przepraszam.

@ ALL

1. Nie mam zamiaru tutaj nikogo obrazic ani dawać nagany, poprostu zwaracam uwaga na ludzi poważnych.
2. Mam cichą nadzeje że wypowie się tutaj każdy modek i adminek zapraszam.
3. Jeżeli kogoś uraziłem, to przepraszam. Nie miałem takiego zamiaru.
Peshmerd jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 28-10-2005, 10:36   #5
Dr. Omader
Administrator

Dr. Omader's Avatar

Data dołączenia: 05 01 2004
Lokacja: Happyland :)

Profesja: Master Sorcerer
Poziom: 104
Domyślny

omg... Znowu sie komus cos nie podoba -.-""

Podobnych tematow byly naprawde wiele, nie mam ochoty pisac po raz n-ty tego samego.
Wiesz jak to wyglada? Przyjdzie jeden user, zobaczy takie tematy powie, a noobowskie forum, nikt nie sciga tych idiotow co takie zakladaja. Oczywiscie napisze temat o tym, ze jestesmy zbyt delikatni. Przyjdzie inny user i napisze ze znowu jestesmy za ostrzy. Z racji, ze nie dogodzimy wszystkim, kierujemy sie wlasnymi doswiadczeniami.
Wiekszosc modkow moderuje od naprawde dlugiego czasu i poswieca go sporo na przegladanie forum. 90% moderatorow ma tez ustawiony tryb niewidzialny na forum, dlatego userzy ich nie widza.

Co do takich tematow jak napisales: forum nie jest od uzalania sie nad soba/innymi, nad wylewaniem swoich lez jak cos sie stalo w tibi. To nie jest tez miejsce dla idiotow. Wiekszosc tematow jest kasowana albo dlatego, ze autor to kretyn(co udowodnil przez zalozenie danego tematu), albo dlatego, ze lamia regulamin lub tez zadawane pytanie bylo poruszane miliony razy, albo jest od takich pytan przyklejony temat.

Nie mamy zamiaru sie litowac nad idiotami. Nie bedziemy zostawiac glupich tematow, tylko dlatego ze ktostam sie udzielil. Jesli temat jest zly to wylatuje. Na forum zalezy nam na zachowaniu odpowiedniego poziomu, wiec musimy wywalac durne temat.

Jesli chodzi o ten blad ortograficzny to albo byl to zart modka, albo zdazylo mu sie, no coz wszyscy jestesmy tylko ludzmi. Jest cos takiego jak obraz pamieciowy pisanego wyrazu, jesli czyta sie sporo wypowiedzi, w ktorych jest masa bledow, ten obraz jest zaburzany i czesto zostaje zastapiony tym blednym. Dlatego nauczyciele od polskiego musza czesto sie pilnowac na tym punktcie, gdyz sprawdzaja prace uczniow, ktore czesto maja mase bledow. To samo dotyczy modkow, ktorzy czasami czytaja wypowiedzi z tak przytlaczajaca iloscia bledow, ze ich obraz tez zostaje zaburzony. Kazdemu sie moze zdazyc napisac wyraz z bledem.

Jesli chcesz wiecej dowiedziec sie na temat moderacji forum, to przegladnij sobie ten dzial pare stron wstecz i na pewno nie jeden temat znajdziesz o tym, gdzie sie wypowiadamy.
Dr. Omader jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 28-10-2005, 11:39   #6
Thero
Użytkownik Forum

Thero's Avatar

Data dołączenia: 30 12 2004

Domyślny

Jezu, Drom, ja wreszcie zrozumiałem jak wy macie prze***ane na tym forum .

@Peshmerd
Pierw zarzucasz modkom niekowencjonalne podejście do DARMOWEJ pracy, a kiedy Raynold ci odpowiada "bo ten temat był głupi" serdecznie go przepraszasz i wyrażasz skruchę. Śmieszny z ciebie użyszkodnik. Poza tym nie masz prawa pisać "Tutaj mogą wypowiadać się tylko modkowie i ja". Forum to miejsce do dyskusji i nie ma czegoś takiego jak zabranianie innym wypowiedzenia się, o ile treść będzie trzymała odpowiedni poziom. Więc wyłącz komputer i idź pozadrawiać ludzi na ulicy, ale nie tu...
Btw. Niektórym ciamajdom przydaje się taki kopniak jak skasowanie tematu i wyśmianie (wiem conieco o tym ;-))).
Aha, pisanie w punktach też jest gópie.
Thero jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 28-10-2005, 13:17   #7
Hegemmon
Nikt ważny

Hegemmon's Avatar

Data dołączenia: 07 12 2003
Lokacja: Amroth
Wpisy bloga: 1

Imię: Vetius
Świat: Secura
Poziom: 100
Skille: -1
Hegemmon ma numer GG 3030954
Domyślny

heh ja chwilowo rzadko na forum siedzę i moderuje z przyczyn zewnętrznych, jednak niedługo się to zmieni i powrócę do tej niewdzięcznej roboty, którą każdy potrzebuje ale nikt nie docenia.
No może troszkę dramatyzuje -.-'
Po co modkowi "niewidzialność" na forum? Dla świętego spokoju. Pomaga to uniknąć pewnej części durnowatych pw etc. Nie wszystkim to o czywiście pomaga (Drom i MatKus o nich mowa )

a co do tego 93 elite knight.... hmm jakim cudem on zdobił taki lvl i jednocześnie zakłada takie tematy? To jest po prostu wbrew prawom fizyki kwantowej.
(* Hegemmon zręcznie unika wypowiedzenia na głos tego co wszyscy myślą)

P.S. Chyba sobie policzę wszystkie tematy o tym, że jesteśmy "za ostrzy" i "za delikatni" ciekawe co wygra w statystykach?

I shall strike down upon thee with great vengence and furious anger,
those who attempt to poison and destroy my brothers.
And you will know my name is the LAW
when I lay my vengence upon thee!
Hegemmon jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 28-10-2005, 17:45   #8
Dragon of Piorun
Użytkownik Forum

Dragon of Piorun's Avatar

Data dołączenia: 31 08 2005

Żarówka Zgadzam się

Zgadzam się z tobą w 100%, zrobiłem już dwa razy posta i ciągle mi usuwają, wiem, że w dobrym dziale bo w tym, nei będę pisał 3 razy na jaki temat bo mi się nie chce
stary 28-10-2005, 18:16   #9
Rybzor
CS Tibia.pl Team

Rybzor's Avatar

Data dołączenia: 06 09 1970
Lokacja: Gliwice
Wpisy bloga: 1

Stan: Początkujący
Adres Jabbera do Rybzor
Domyślny

Cytuj:
Zgadzam się z tobą w 100%, zrobiłem już dwa razy posta i ciągle mi usuwają, wiem, że w dobrym dziale bo w tym, nei będę pisał 3 razy na jaki temat bo mi się nie chce
Zapomniales dodac, ze zrobiles dwa razy glupi temat

Co do tamtego skasowanego tematu z blędem, to bylem calkowicie przeswiadczony o tym, ze to byl zart i mod wie co pisze, poprostu autor tamtego skasowanego tematu chyba nie wiedzial co to jest slownik, robil takie bledy ze szok dlatego zapewne powod skasowania byl z błedem. Co do modow to jakby nie popuszczali takim ludziom, ktorych glupoty sobie nawet nie wyobrazasz to to forum chyba by sie zainfekowala jakas nubiom grypą . Kazdy mysli ze jesli moda nie ma na dole wypisanego, ze siedzi na forum to nic nie robi a to oczywiscie blad. Wracajac do kasowania tematow to przeciez mod nie bedzie pisal powodu typu "uzytownik zrobil blad i zlalam 4 pkt regulaminu dot. qs", prosciej napisac cos w stylu "rtfm", "szukaj" itp. Nie wiem dlaczego ludziom sie nic nie podoba w pracy modow.

Ostatnio edytowany przez Rybzor - 28-10-2005 o 18:18.
Rybzor jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 29-10-2005, 08:23   #10
Dr.Unknown
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 08 06 2004
Lokacja: 19°58'E 50°05'N

Dr.Unknown ma numer GG 3815114 Send a message via Skype™ to Dr.Unknown
Domyślny

Cytuj:
Co biedy user może sobie na ten temat pomyśleć[...]
Że powinien przeczytać regulamin.
Dr.Unknown jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 29-10-2005, 10:52   #11
Gangrel
Fallen Angel

Gangrel's Avatar

Data dołączenia: 26 01 2004
Lokacja: At the end of Rainbow.

Imię: Va'esse
Profesja: Elite Knight
Gildia: Dreamers
Poziom: 48
Gangrel ma numer GG 1366254 Gangrel ma login Tlenu gangrel_6@tlen.pl
Domyślny

Może i nie jestem moderatorem, ale na forum jestem dlużej niż niektórzy znich. Pamiętam, jak było tu około 3000 userów. Wielkość forum nie ma poprostu znaczenia, jeśli jest to oczywiście poważny serwis. Pamiętam że na początku też byłem takim noobkiem jak ci o których wspominasz. Dostałem wtedy kilka razy upomnienie(a wtedy system upomnień był inny). Myślę że bardzo z tego skorzystałem, poprawiłem się chyba. I to nie dlatego, że moderatorzy byli łagodni. Wprost przeciwnie

Moderator albo kasuje wszystko jak każe regulamin, albo cała zabawa nie ma sensu.

Gangrel jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania