Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > O wszystkim i o niczym

Notki

O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;)

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 30-10-2005, 19:46   #1
Sir_
Użytkownik forum

Data dołączenia: 12 10 2005

Stan: Aktywny gracz
Imię: -----
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Secura
Domyślny Neo 256 - opinie ;>

http://neostrada.pl/tpsa/run?n=info&p1=opcja_256#top

Niektorzy mowia ze to tragedia, niektorzy ze to 'inny' modem...

Nie wiem co o tym myslec, jak to dziala? 7gb MOZE mi starczy jak nie to bede doplacac -.- a slyszalem tez ze trzeba uruchamiac jakies po***ane programiki do dzialania tego neo(co widac na szkrinach wielu hajt lvli), ze sie restartuje o np 13:05 itd... Moze ktos ma? Interesuje mnie oferta ta 6 miesiecy(pierwszych) za 1 zl bo to co teraz mam to ta 1mb/s i to jest TRAGEDIA!

http://img417.imageshack.us/img417/953/ping8xx.jpg

Maja mnie w dupie plx? ;s mam to od chyba 2-3 lat i nigdy tak nie bylo.. drogie ale bylo warto, zero ograniczen sciagania, szybka byla... ehh brr boje sie zmieniac bo sie okaze ze lepiej normalnie wy***ac tego kompa na smietnik bo za drogie to -.- tu wychodza coraz nowe gry(co jako weteran fpsow powinienem jako pierwszy testowac ^^ kto pamieta czasy fascynacji doomem, hereticiem i Pentium S 60mhz? ;p), a kasy na sprzet nei ma ^^

Chcialbym ogolnie uslyszec wasze opinie jakiego neta kupic... Czarna rozpacz, od paru dni nic nie mozna robic ledwo tego posta napisalem...
HLAP!(PK! ;d)
Sir_ jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 30-10-2005, 21:23   #2
SoulflyRED
Użytkownik forum

SoulflyRED's Avatar

Data dołączenia: 07 10 2005
Lokacja: Right behind you

Domyślny

Neo opłaca się jeśli mało ściągasz (jak tylko grasz w gireki online to starczy ci spokojnie i to kilkukrotnym nadmiarem) A co do pierniczonych programików to można je szybciutko wywalić i się łączyć jak na modemie :> Ah zapomniał bym NIE TYKEJCIE SIĘ NEO BEZ OBUNKROWANIA FIREWALAMI I ANTYWIRAMI KOMPA, JAK BANK Xd
SoulflyRED jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 30-10-2005, 22:27   #3
$corcerer
Nieobecny.

$corcerer's Avatar

Data dołączenia: 22 09 2003
Lokacja: Gdzieś w Necie. Liczba postów: koło 1337. http://rtfm.killfile.pl

Stan: Na Emeryturze
Imię: Scorcerer
Profesja: Sorcerer
Gildia: Dreamers
Poziom: 23
Skille: 23/22
Poziom mag.: 42
Wyślij wiadomość przez ICQ do $corcerer $corcerer ma numer GG Użyj Jabbera. $corcerer ma login Tlenu scorcerer@tlen.pl Adres Jabbera do $corcerer
Domyślny

Szajs bo limit jest.

Dżizas!
$corcerer jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 30-10-2005, 22:27   #4
Vanhelsen
Użyszkodnik

Vanhelsen's Avatar

Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau

Stan: Początkujący
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
Vanhelsen ma numer GG 2690575
Domyślny

JA używam, nie narzekam, jak już, to narzekam na kompa, nie nieta
Co do tych programików, to Neonówka łączy się przez jakiegoś shita którego niestety trzeba zainstalować, ale po pierwszym odpaleniu dasz kompa jakiemuś siedmio latkowi, on chwilke się pobawi, wywali tego shita z autorunu, podepnie neonówkę pod normalne odpalanie neta z winshita i będzie cacy co do 7gb? ja ściągam obficie muze i inne shitziory i jakos nigdy mi te 7gb nie umkneło, ofkors, jeżeli jesteś kinomaniak, to ci nie starczy

p.s.
Co do progsów zabespieczających, skanowanie antyvirem, adawarem i firewall starczą w 100%

Vanhelsen jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 30-10-2005, 22:44   #5
Burakou
Użytkownik Forum

Burakou's Avatar

Data dołączenia: 23 06 2005
Lokacja: Toruń

Burakou ma numer GG 815952
Brak ikony

Ja mam neostradę 512, ale to chyba wielkiej różnicy nie robi. Chodzi mi bardzo dobrze, raz dziennie musi zmienić ip, ale to na 5-10 sekund nastąpi rozłączenie. Co do prędkości nie mam żadnych zastrzeżeń, a limitu i taki nigdy nie wykorzystam.
Burakou jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 31-10-2005, 07:10   #6
Sir_
Użytkownik forum

Domyślny

nie, ja sciagam tylko mp3 i to 'dosc' obficie(chyba ^^) - w tym tygodniu sciagnalem chyba 6-7 albumow ;d w prawdzie malych ale..(nie przekraczaly 75mb ^^) a filmow nie sciagam ;D

Myslicie ze wystarczy? Gram w Lineage2 i Tibie(czasem narazie ^^) tylko, stron duuzo ogladam :d juz nie wiem... Bede musial tak czy siak kupic jakiegos neta, tylko czy tego?
stary 31-10-2005, 07:15   #7
Cafe
Użytkownik Forum

Cafe's Avatar

Data dołączenia: 18 07 2005
Lokacja: Daleko
Wpisy bloga: 1

Profesja: Elder Druid
Świat: Iridia
Cafe ma numer GG 5247922
Domyślny

A więc to zalezy od paru rzeczy :

Duzo sciagasz gier , filmów itp ?Chodzi mi oczywiscie o warez ;p bo wiesz jesli duzo scigasz to limit 7gB wykorzystasz w 2-3 dni i potem masz klape bo ci obcinaja transfer do jakis marnych 10 kB i sobie juz nic nie sciagniesz.

Ile masz kasy ? Bo jesli mało to tez nie masz zbytnio co szalec z neostradom bo co by nie było tanie to nie jest ;p, jesli masz duzo kasy to lepiej kup sobie cos z wyzszej półki (neo 512 i wyzej). Jesli byłbym na twoim miejscu to bym dzwonil to Telekomuny i sie ich pytal czemu taki dupiaty transfer, ping itp Nie daj sie nabrac na te ich wykrety typu : bo kabel za długi itp.

Jest tez mozliwosc ze kupisz neo 6 mB i podzilesz sie z siasiadem i bedziecie placic abonament na dwóch.

Mój kolega ma neo 256 i nie jest zbyt uszczesliwiony, szybkosc nie jest zbyt duza (chyba cos około 25-30 kB/s) no i limit, srednio wykorzystuje go w niecale 5dni. (komp mu non-stop leci i sciaga jak nie filmy to gry i na odwrót ;p)

Ostatnio edytowany przez Cafe - 31-10-2005 o 07:19.
Cafe jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 01-11-2005, 07:01   #8
Sir_
Użytkownik forum

Domyślny

Hehe, gdybym mial kase to:
a) nie pytalbym sie tylko bym bral 1mb/s na solo(mam/mialem/bede 'mialem') i zasysal Q4 bo jakbym mial kase to bym mial guuut/za***istego kompa
b)[mod]Handel postaciami jest zabroniony[/mod]
c) nie wymyslam wiecej powodow juz ;p

Filmow sciaganie to nie ja ^^ gier tez, jak chce gre to sie nie bawie w sciaganie bo mnie to w****ia tylko ide na gielde place 2dyszki i mam nowa gierke ^^ a i tak gram tylko w lineage i tibie -.- az dziw ze mi L2 sie WOGOLE nie tnie!(GF2MX+768 DDR+AMD1.2gHz)

Mysle ze mi to starczy tym bardziej ze znajomy informatyk(do spraw bezpieczenstwa kompa na szczescie ^^) mowil zeby od razu sie odlaczyc od tego dupnego LANa(bo to najwyrazniej TPSA robi ten ping z***any oO bo nie chca nam juz dluzej dawac tego neta - zero ograniczen, IDSL(!!) tj. bez modemu, ogolnie stara oferta z przed 4 lat ;p 612 predkosc tak, szescset~!)

Dobra teraz tylko ostatnie pytanie: jak bedzie z grami?(btw naprawde transfer 25-30?! :S teraz mam 100+ zazwyczaj sie utrzymuje...)

Ostatnio edytowany przez Raynold - 01-11-2005 o 08:04. Powód: Handel postaciami
stary 01-11-2005, 07:15   #9
Stiv
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 16 03 2005
Lokacja: Płock

Profesja: Paladin
Gildia: Achromatize
Świat: Mythera
Poziom: 68
Skille: 88/70
Poziom mag.: 18
Stiv ma numer GG 4395828
Domyślny neo

Siemka mam neo 256 i moge Cie zapewnic ze nie jest to rewelka co dziennie przynajmniej raz musi sama sie rozlaczyc co moze niesamowicie wkur*** jak grasz np. w Tibie, druga rzecza ktora mnie wnerwia to limit sciagania 7gb raz przekroczylem ten limit bylo to wczoraj to tak spadla predkosc ze nawet nie moglem sie wbic na onet.pl nie wspominajac o graniu czy tez sciaganiu czegos z netu. Predkosc max sciagania przy tej neo to 32kb/s co nie jest az tak tragicznie. Nigdy tez nie mialem lagow a gram po sieci w Cod MoH i Tibie.
Jezeli bedzie Ci tylko sluzyc do grania to mozesz sobie spokojnie ja sprawic :>
Stiv jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania