Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Inne

Notki

Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 15-05-2004, 14:43   #1
tomakin
Użytkownik forum

Data dołączenia: 13 03 2004

Domyślny rozmyslan wolnych o polactwie pare

nie wiem czy wlasciwy dzial... jakby co przeniesc

jak to jest? polak doplaci zeby kogos okrasc, zeby kogos oklamac, zeby zrobic jakis przekret komus na zlosc. Pamietam taka historie, jeden koles naciagnal pare tysiecy chyba osob na dosc powazne sumy. Sposob mial dosc naiwny, nie pomne szczegolow. Jakas glupota, ze nikt by sie nie dal nabrac, chyba zeby bardzo chcial. Co bylo w tym szczegolnego. On wmawial tym ludziom, ze z nim w spolce oklamia kogos innego. Namawial ich do wspoludzialu w przestepstwie. Polacy widzac to, ze maja szanse zarobic czyims kosztem, dostawali malpiego rozumu. Nie patrzyli na to jak grubymi nicmi to jest szyte, nie patrzyli na ryzyko...

no dobra, po co to pisze

siedzi koles w depo, siedzi przez 2 godziny zebrzac o 20 - 30 gp. Zarobi przez te 2 godziny 300 gp. Nawet lowiac kretynskie ryby zarobil by 4 razy tyle. Wyciagnal by lootbaga to lekko 10 razy tyle by mial. No ale ma satysfakcje, ze nie musial na to pracowac. Ze dostal "za darmo"

siedzi koles i kradnie lootbagi. Toz praktycznie nikt lootbagow nie pcha przez depot. Siedzi przez bite 5 godzin (sam widzialem) zeby nie zarobic NIC. Stalby druidem, nawet nie elderem, mialby te 4000.

no jeden porzadny, juz myslalem.... poszedl, uczciwie ciagal lootbagi, zarobil w ten jeden dzien 20 tysiecy chyba. Mordega, ale oplacalna. No i co ?

DWIE BITE GODZINY KRETYN CZEKAL W DEPO AZ KUPI SPRZET TANSZY O 300 GP !!!!!

i jeszcze byl z tego dumny. Niewazne ze zarobil by 3000 w tym czasie, plus exp, plus skille, plus zuzycie many. Wazne ze 300 gp z "przekretu" mial.

jestem z Polski, to widac, jestem z Polski, to slychac... eh polactwo polactwo
tomakin jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 15-05-2004, 19:50   #2
SkiLo
Użytkownik Forum

SkiLo's Avatar

Data dołączenia: 05 12 2003
Lokacja: Kalisz, Łódź

Domyślny

ja az takich przekretow niezauwazylem, moze dlatego ze jak gram to nie stoje w dp

Hail LoV !!!
SkiLo jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 16-05-2004, 02:11   #3
tomakin
Użytkownik forum

Data dołączenia: 13 03 2004

Domyślny

a tak jeszcze, z tego forum

"Polaku... Bądź człowiekiem dla Polaka przynajmniej"

bo jak ktos Polak to juz inaczej trzeba na niego patrzec. Juz niewazne jak gra, wazne ze rodak. Moze troche ograniczony jestem, ale kojarzy mi sie to z nickami xxx pl i z klanami "miastowymi". W ogole znowu z polska cecha narodowa, czyli ta ksenofobia. Nienawisc do wszystkiego co obce. ehh
tomakin jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 16-05-2004, 02:50   #4
Hegemmon
Nikt ważny

Hegemmon's Avatar

Data dołączenia: 07 12 2003
Lokacja: Amroth
Wpisy bloga: 1

Stan: Na Emeryturze
Imię: Vetius
Świat: Secura
Poziom: 100
Skille: -1
Hegemmon ma numer GG 3030954
Domyślny

podałeś przykłady wyjątkowo dużego debilizmu ja jak coś sprzedaje/kupuje to expie algo relog na druida w końcu jak się kupuje coś droższego to sprzedawca poczeka te 5-10 minut bo to dla niego już niemawiększej różnicy bo sam wiem jak to jest sprzedać droższe itemki ( choć raz po behe quescie spylilem itemy po pol godzinie i jeszcze od razu RH )
Noobów jest dużo na tym świecie a w tibii spokania tkaiego jest jescze większe gdyż grają w nią głównie kilkunastoletnie dzieciaki.
Choć dziwi mnie jedno... jak zaczynalem grać to po 23 luzacko można było się na serwer wbić.... teraz jest prawie 2:30 u mnie a jak luknełem na Tiia Home to aż mnie zatkało
Cytuj:
W ogole znowu z polska cecha narodowa, czyli ta ksenofobia. Nienawisc do wszystkiego co obce. ehh
poprawka... ksenofobia to strach przed obcym

I shall strike down upon thee with great vengence and furious anger,
those who attempt to poison and destroy my brothers.
And you will know my name is the LAW
when I lay my vengence upon thee!
Hegemmon jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 16-05-2004, 05:10   #5
eerion
CS Tibia.pl Team

eerion's Avatar

Data dołączenia: 29 08 2003
Lokacja: Utopia
Wpisy bloga: 2

Stan: Niegrający
eerion ma numer GG 4323111
Domyślny

Jak ja coś kupuje to krzycze 5 minut pod depo, a jak nikt nie sprzedaje to ide na hunt lub trening
Twoje przykłady sa bardzo dobre.
Mimo że to mnei ośmiesza jako polaka to muszę ci przyznać racje bo Polacy pod takim względem są (w większości- niestety) chamscy :/
Wpuścić takiego maniaka do tematu o anime

eerion.blogspot.com - Jak to gaijin Japonię ogarniał, czyli relacja z kraju kwitnącej wiśni.
eerion jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 16-05-2004, 09:20   #6
Gangrel
Fallen Angel

Gangrel's Avatar

Data dołączenia: 26 01 2004
Lokacja: At the end of Rainbow.

Stan: Na Emeryturze
Imię: Va'esse
Profesja: Elite Knight
Gildia: Dreamers
Świat: Secura
Poziom: 48
Gangrel ma numer GG 1366254 Gangrel ma login Tlenu gangrel_6@tlen.pl
Domyślny

Ja siedze przy depo tylko jak na mane czekam lub runki robie... ale jeśli mam okazje kupić coś co sprzedam póżniej dużo drożej to czemu nie?

Gangrel jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 16-05-2004, 14:16   #7
Monoskar
Użytkownik Forum

Monoskar's Avatar

Data dołączenia: 25 03 2004
Lokacja: Hiberna

Monoskar ma numer GG 3253757
Domyślny

Przykłady które przytoczyłeś nie są jedynie domeną Polaków. Wywodzi się to z tego, że każdy na swój sposób wczuwa się w tą grę Dla jednych stanie w Depo i handel są najlepszym urozmaiceniem od ciągłego hunt'u i expienia, dla innych depo to męczarnia, gdzie wiekszość spamuje i blokuje przejście.
Ludzie skąpi i oszczędni w życiu codziennym, liczący każdy grosz będą podobnie postępować w Tibii. 300gp w tą czy w tą przy kupnie powiedzmy knight legs'ów to nic, ale przy nabywaniu plate armor'a to juz prawie pół ceny.
Co do żebraków mam własną teorię: ktoś chce zobaczyć jak to jest być żebrakiem i biedakiem, ale nie może przeprowadzić takie eksperymentu w codziennym życiu. Tibia jest najlepszym poligonem do testowania swoich cichych upodobań
3) 14
4) knight
5) 42/39 22mlvl
7) Szaukam, żeby mniec prostekt
9) sama nie wiem czy sie na cokolwiek nadaje ...
Monoskar jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania