Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Magia

Notki

Magia Magiczne zaklęcia, runy, potężni magowie. Tutaj wszystko o magii w Tibii

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 13-11-2005, 18:13   #1
Badek1910
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 29 08 2005
Lokacja: Radom

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Royal Paladin
Świat: Thoria
Poziom: 110
Poziom mag.: 21
Badek1910 ma numer GG 5477609
Domyślny Magic Levele dla Sorcerera

Siemka ... Szukalem , ale niestety nie znalazlem wiec pozwolilem sobie zalozyc nowy temat . Mianowicie jaki powinienem miec mlv sorcererem na 20 levelu ( aktualnie mam 32 , nie wiem czy to dobzre czy zle ) , i czy wogule istnieje jakas zaleznosc co do wysokosci magic levela . Kiedys obiło mi sie o uszy , ze dobrzeby bylo aby magic level byl o 10 wyzszy niz level . Prosze o odpowiedz plz . z góry dzieki
Badek1910 jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 13-11-2005, 18:22   #2
Dwimenor
Born to Ban

Dwimenor's Avatar

Data dołączenia: 04 06 2004
Lokacja: inny wymiar
Wpisy bloga: 7

Stan: Aktywny Gracz
Świat: Harmonia
Poziom: 88
Skille: 87/62
Poziom mag.: 18
Dwimenor ma numer GG 7472583
Domyślny

Nie ma żadnej zależności. Przyjmuje się, mówi się, dobrze by było ...to wszystko gadanie ludzi. Panuje jedna zasada "Jeżeli dobrze ci się expi z twoimi skillami- nie trenuj. Jeżeli ci się źle expi- czas pomyśleć o treningu." I nie słuchaj ludzi, którzy mówią, że z takim mlv to możesz się schować, że oni mieli już x razy większy. Rób jak uważasz. Graj tak, aby gra była dla ciebie przyjemnością, a nie nudą.

A i jeszcze coś:
"Powinno się mieć o 10mlv większy od lv"-to uzyskaj to na 100lv
he he he. Ci co tak gadają, raczej nie mieli lv większego od 40. Mniej więcej do tego poziomu można się przeboleć i tak utrzymać. Potem to już dziesiątki godzin manasittingu, albo miliony wydane na manasy.

Ostatnio edytowany przez Dwimenor - 13-11-2005 o 18:24.
Dwimenor jest offline  
stary 13-11-2005, 18:35   #3
Vilej
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 18 12 2004
Lokacja: Nowa Sarzyna

Stan: Aktywny gracz
Imię: Vilejuw
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Nova
Poziom: 58
Skille: 21/26
Poziom mag.: 61
Domyślny

Zgadzam sie w 100% z Dwimenorem. Nienawidze ludzi, ktorzy mowia mi co mam robic i czego to oni nie mieli (czemu masz taki maly magic na ten lvl? ja na tym lvlu mialem o xx wiekszy). Nie wku..rzalo by mnie to jakby zrobili ten mlvl sami, a nie w 5 ownerow na jednej postaci. To mnie dobija -.-

Rob tak jak napisal Dwimenor. Mi osobiscie sie nie chce siedziec, zeby wbic te pare magicow (1 magic - 1p. wiecej obrazen z hmm'a). Po co siedziec przed dp 2-3 miesiace, zeby z hmm'a bic o 5p. wiecej? -.- A passow nie mam ochoty dawac kumplom (ludzie sie dziwia, ze tyle hackow jest teraz, eh?)
Vilej jest offline  
stary 13-11-2005, 19:32   #4
Vil
eX Moderator

Vil's Avatar

Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki

Vil ma numer GG 3989309
Domyślny

Latwiej, szybciej i przyjemniej robi sie 2 levele niz 1 mlvl. Do tego znacznie latwiej odrobic po stracie spowodowanej smiercia. A ze 2 levele bardziej wplyna na sile magii niz 1 mlvl wiec wniosek z tego taki ze najlepiej expic a mlvl sie nie przejmowac.
stary 13-11-2005, 21:07   #5
Knopers321
Użytkownik forum

Knopers321's Avatar

Data dołączenia: 15 09 2005
Lokacja: Sanok,Venore

Stan: Na emeryturze
Profesja: Sorcerer
Świat: Zanera
Poziom: 38
Skille: 19\25
Poziom mag.: ;/
Brak ikony Nie masz tak źle

Ja mam 19lvl i 20mlvl to i tak masz dobry w porównaniu do mnie
Knopers321 jest offline  
stary 13-11-2005, 21:39   #6
Taki siaki mag
Zbanowany

Taki siaki mag's Avatar

Data dołączenia: 04 06 2005
Lokacja: Bydgoszcz

Smutny

Ja mam 21 lvl i 17 mlvl. Whay, podobno mlvl do 40 rośnie szybciej od lvl. A to straszne mieć taki mlvl, bo niedługo guardy z monkiem i hmmami, a jak będzie mały mlvl będzie kiepsko. Co mam zrobić ( za manasy dziękuje, mam na co wydawać kase)
Taki siaki mag jest offline  
stary 13-11-2005, 21:44   #7
mentozer
Użytkownik Forum

mentozer's Avatar

Data dołączenia: 03 03 2005
Lokacja: Wroclaw

Stan: Aktywny gracz
Imię: Krod arix
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Guardia
Poziom: ~35
Poziom mag.: 47
mentozer ma numer GG 4295860
Domyślny

do 50 mlvl samo ci wskoczy na robieniu run na wlasny uzytek chociazby. potem zaczyna sie juz poawazna kampania wielodniowa.

u mnie jeden mlvl to o 2 obrazenia wiecej z hmm a nie 1.
jestem elder druid 44 lvl i 54 mlvl i mi akurat zalezy na mlvl... tzn mlvl wskakuje "przy okazji" bo zarabiam sprzedajac uhy (na promocji to o wiele szybciej idzie)

mysle ze nie musisz sie przejmowac opiniami innych, po prostu masz mlvl taki jaki masz i nie mozna tego porownywac do skilli knightow bo u nich to troche inaczej sie wbija

bdw moze na hmm nie ma roznicy tak duzej ale przy sd juz sie robi ciekawie...
mentozer jest offline  
stary 13-11-2005, 22:02   #8
Diuks
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 14 05 2005
Lokacja: Poznań

Świat: Berylia/selena
Diuks ma numer GG 6666666
Domyślny

Im lepszy magic ty lepiej. Jeśli np. nie możesz czynnie expić, albo cuś a masz jakomś godzinke możesz poaefkować, porobić runy itp. Ale jeśli masz stać pod depo albo nad wodą i bezsensownie klikać łowiąc rybki i robić runy to czy nie lepiej dodać do tego exp? EXPIĄC TRENISZ RÓWNIEŻ MAGIC LEVEL, tak samo jak skile oraz zdobywasz cenne doświadczenie jak grać w tibie. A za wszystkie inne rzczy zapałcisz karta mastercard. Tak, tak w dzisiejszych czasach to nawet skile moża kupic ^^ WIara sie oferuje ze poskiluje, czegoto dal kasy sie nie robi :/

Tak więc moja rada. Exp i rób przy tym runki. I teraz taka rada może skorzystasz. Za kase z expowisk kupuj life ringi. Za kase z run kupuj eq i odkładaj dalej. Life ringi urzywaj zawsze gdy jestes poza pz. Zawsze przyda sie troche szybsze spalanie many. Kumpel nabił tak 45 magic w miesiąc grając 8 godzin dziennie maks od 0 . Wiec do roboty EXP, EX,P EXP.
Diuks jest offline  
stary 14-11-2005, 13:34   #9
Tomcio Pall
Użytkownik Forum

Tomcio Pall's Avatar

Data dołączenia: 16 06 2005
Lokacja: Bełchatów

Gildia: Arashi/KoA
Świat: Thoria/Aldora
Tomcio Pall ma numer GG 1669739
Domyślny

A zresztą niech robi jak chce. Jak nie ma cierpliwości stać przed dp\domkiem i bic mlvl to niech expi. Nie przejmuj sie tym co inni mówia. I to zalezy czy chcez miec wysoki mlvl czy nie. A zreszta tacy kolesie co mowia ze miali wyzszy mlvl to mogli na macro calymi nocami jechac.

Moja rada: Nie przejmuj sie co inni mówia!!

P.S. Ja np mam cierpliwosc bic mlvl i zarabiac kase ,a jak mi sie znudzi to se z kumplami na dragi ide.
stary 14-11-2005, 14:48   #10
Ostra-paladynka
Użytkownik Forum

Ostra-paladynka's Avatar

Data dołączenia: 27 10 2004
Lokacja: Łódź

Imię: Thazol
Profesja: Paladin
Gildia: Holy Justice
Świat: Solera
Poziom: 41
Skille: 80/60
Poziom mag.: 13
Ostra-paladynka ma numer GG 3912226
Domyślny

ja mialem na 26 lvlu 38 mlvl i dalem koledze cahra i teraz tego kosmicznie zaluje... i to prawda ze do 40 mlvl szybko leci bo nawet nie zauwazylem kiedy mlvl prawie wogole nie uprawialem manasitingu ... ;] tylko wydalem 200 k na manasy ale to 5 mlvl .. od 30-33 i od 36-37,5

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania