|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 07 2005
Lokacja: Polska
Stan: Niegrający
Profesja: Knight
![]() ![]() |
![]() Witam mam taki mały pomysł:
Gdyby wprowadzić na sererach z regularnym PvP listy gończe za postaciami które dopuszczą się 4 lub 5 "zabójstw" bez wyraźnej przyczyny. Po ubiciu takiegoż PK odbierało by się nagrody pieniężne u jakiegoś NPC'a. Co o tym sądzicie (może i jest to troche głupie ale zawsze lubiłem czasy dzikiego zachodu). PS Światy z wymuszonym PvP były by oczywiście z tego zwolnione. (Szanowni Moderatorzy jest to tylko sugestia, a i dział forum według mnie jak najbardziej odpowiada tego typu tematom) Dziękuje państwu ![]()
Cel zauważony, namierzam godz 2, cel rozpoznany , odległośc 530 m, kąt +16', cel namierzony, pancrnym ładuj, OGNIA! Ostatnio edytowany przez ShermanM4 - 15-11-2005 o 10:29. |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 07 2005
Lokacja: Chodzież
![]() |
![]() Moim zdaniem dobry pomysł. Ciekawe ile kasy by leciało za takiego pk.
PS: Moderowałeś/moderujesz na jakimś innym forum? Bo Cię coś kojarzę ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 07 2004
Lokacja: who cares.....?
Imię: Scary Menthos
Profesja: Master Sorcerer
Świat: tu i tam
Poziom mag.: wy
![]() |
![]() w rzeczywistosci lista wanted a skull to to samo, uzyj wyobrazni, tylko gdy by nie bylo skulli sprawa byla by proche utrudniona, a tak jest latwiej i przyjemniej.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
pokrzywa
Data dołączenia: 24 06 2004
Lokacja: malopolska
Imię: Lobo Destrojer
Gildia: Messangers of Chaos
Świat: Solera
Poziom: 111
Skille: 94/92
Poziom mag.: 7
![]() ![]() |
![]() a mnie ciekawi sposob wktory ludzi by zostawali dodawani na te liste
innymi slowy, co trzebaby zrobic, zeby tam se znalesc |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 01 2005
Lokacja: Between heaven and hell...
Profesja: Sorcerer
![]() |
![]() To podobnie do MU będzie
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 07 2004
Lokacja: Bełchatów
Imię: Pacek man
Profesja: Brak (Rookgaard)
Świat: Julera
|
![]() ale to by nie wypaliło, ponieważ zabijając kolesia na 100 lvl zużyje mnóstwo run musze wziąść ze sobą kilku gości oni też zużyją runy, potem moge byc ganiany przez jaego samego i jego kumpli dla kilku K złota, tymczasem znajde gosca z red scolem na 20 lvl walne mu raz SD i tez zainkasuje niezla sumke, czyli i tak wszytsko sprowadzalo by sie do tego co sie dzieje w carlin, wszystcy lataja za low lvl pk a tym czasem gosć który bije innego i ma 50 lvl to nawet mu pomagają. Pomysł fajny ale nie do zrealizowania
![]() |
#7 |
CS Tibia.pl Team
Data dołączenia: 06 09 1970
Lokacja: Gliwice
Wpisy bloga: 1
Stan: Początkujący
|
![]() Wg mnie glupie, na tej samej zasadzie koles dostaje red skula za zabijanie i to co z niego wypadnie jak go zabijemy mozna porownac do takiej "nagrody" odbieranej u npc ;p
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | ||
Użytkownik forum
Data dołączenia: 30 06 2005
Stan: Aktywny gracz
Świat: Thoria
Poziom: 12
Skille: 55/55
Poziom mag.: 3
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Fallen Angel
|
![]() Nie możliwe. Z prostej przyczyny. Dla programu każdy kto zaatakuje postać bez skulla atakuje "bez wyraźnej przyczyny". Jak program miałby interpretować zdarzenie? Jak taki delikwent miałby się wytłumaczyć programowi że zabił bo tamten go np. okradł? Hę?
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 07 2005
Lokacja: Polska
![]() ![]() |
![]() Hmm, ksywa delikwenta była by umieszczana na specjalnych tablicach np w budynku straży itp, list gończy pojawiał by się dopiero po 4-6 lub wiecej zabitych postaciach na dobe, złoto było by liczone od lv postaci ilości zabitych jak i ich lv, stan taki trwał by kilka dni (realnych), skrócony byłby np przez zapłate "darowizny" dla jakiejś "instytucji w grze". Ale to tylko moje spostrzezenia.
![]() |
#11 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 05 2005
Lokacja: Bydgoszcz
Stan: Aktywny gracz
Profesja: Druid
Świat: Askara
Poziom: 27
Poziom mag.: 27
|
![]() Sherman pomysł dobry.Jestem za.
Moje eq: ![]() ![]() BEST SOLO: ![]() Ostatnio edytowany przez Tibio-gracz - 15-11-2005 o 16:56. |
![]() |
![]() |