|
Notki |
Filmy Gdy zdjęcia to za mało do akcji wkraczają filmy. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Zbanowany
|
![]() Widze ze duzo osob chcialoby zrobic filmik z roz. WMV.
Napisze Wam jak zrobic to w najprostszy sposob. Filmik mozna robic kilkoma programami, ja przedstawie Wam jak zrobic za pomoca programu SnagIt. Wyręczyłem Was i poszukalem za Was... >>>wspomagasz pajacyka<<< Jak się sciaga chyba nie musze Wam tlumaczyc, instaluuuujemy, seriala jak sciagnac tez nie bede opisywal... Nastepnym programem ktory bedzie potrzebny jest np MOVIE MAKER 2.0 Ehh, juz chyba tak zostanie i bede Was zawsze wyreczal Movie Maker 2.0 No wiec odpalamy SnagIta oraz TibieCAM(tzn wlaczamy TibieCAM, cleinta Tibii). W SnagIcie zaznaczamy "Record a video of the screen" (taka ikonka z tasma) oraz w Mode: Video(tez tasma) Powiedzmy ze leci nam juz Filmik na kliencie Tibii~, mamy wlaczonego SnagIta Klikamy "Capture" Zaznaczamy obszar jaki chcemy miec aby ukazal sie w filmiku podam dla przykladu: ![]() Pojawi nam sie okienko... klikamy oczywiscie bo jak niby inaczej "start" Nagrywamy (blalbalbalbalba) nie wymachiwac kursorem myszy po ekranie bo to wszystko bedzie widac ![]() Gdy juz chcemy zakonczyc nagrywanie, w prawym dolnym rogu mam o taka kamerke ![]() Klikamy na nia prawym przyciskiem myszy, znowu wyskakuje nam okienko tym razem kliakmy "Stop".Nie przejmujcie sie jak Wam wejdzie okienko na ekran nagywania to w dalszej czescie da sie wszystko wyciac ![]() Lecimy dalej, kliakmy w lewym gornym rogu przycisk "finish".... zapisujemy.... SnagIt i Tibia nie bedzie nam juz potrzebna. Odpalamy Movie Makera, po lewej stronie mamy rozne pomocne narzedzia do zrobienia filmiku.Oczywiscie najpierw musimy pobrac video czyli klikamy "Import Video", tak wiec importujemy to co nagralismy pare minut temu.Przenosimy nasze nagranie do (ja to tak nazywam "tasmy montazowej ![]() Pokaze... ![]() Teraz zeby bylo przyjemniej sciagamy jakas muzyczke tak samo jak nagranie tylko poprostu klikamy na "Import music" tak samo przenosimy, tylko o jedno nizej niz nagranie, zreszta macie napisane gdzie Video a gdzie Muzykę ![]() Mozemy skrocic nagranie jezeli nam sie cos w nim nie podoba, tak samo z mp3 jezeli jest za dluga, skracamy.Mozna takze polaczac filmiki i muzyke. W Edit Movie mozecie dodwac napisy, czyli np: Kto wykonal film itd itd Gdy juz wszsytko nam sie podoba mozna sprawdzic nasz projekt, po prawej stronie jest okienko w ktorym mozemy caly nasz projekt obejrzec. Jezeli wszsytko jest "Ok", zapisujemy film, czyli: File>Save Movie File 1.Pytaja sie nam gdzie mamy zapisac plik czy na PC,kamerze,plycie itd My raczej chcemy zapisac plik na PC wiec klikamy przycisk "next" 2.W pierwszym okienku wpisujemy nazwe pliku, a w drugim gdzie ma byc zapisany, oczywiscie wypelaniamy i klikamy "next" Ponownie tak samo ![]() Gdy sie juz zapisze to zgadnijcie sami co musicie zrobic ![]() ![]() Milej zabawy, mam nadzieje ze poradnik sie przyda. P.S Od razu mowie zeby nie bylo miliony postow ze keylogger albo cos, obiecuje Wam ze pliki sa czyste, jezeli nie wierzycie niech jakikolwiek Moderator sprawdzi i napisze. Ostatnio edytowany przez Masat - 16-11-2005 o 13:02. |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 01 2005
Lokacja: Zgorzelec
Stan: Początkujący
Imię: Lord Karrak
Profesja: Elite Knight
Świat: Isara
Skille: 88/87
Poziom mag.: 6
|
![]() Nie no człowieku! Zaj*biste to jest! Wielkie gratulacje, naprawdę dobry poradnik. Mi osobiście się nie przyda bo mi sie pierd*li TibiCam, ale jak widać na forum jest, a właściwie było zapotrzebowanie na taki poradnik. Oczywiście niektórzy pewnie będą narzekać, że nie napisałeś skąd ściągnąć serial number, ale olać to. Jeszcze raz powinszuję po tibijsku: Gz! Grats! Gratz! Congratz! Congratulations! Congz! Congrats! Congratz! Gratulations!
Ps. Sory za styl, ale zmęczony jestem nieco... w końcu pierwsza w nocy... ![]() Edit: Aaaaa i zapomniałbym. Raczej powinieneś dać ten poradnik do 'Propozycje poradników' czy jak to się tam nazywa. W sumie dział jest dobry, ale naprawdę warto dać to do poradników ![]() Edit2: Ano jest inny poradnik... no nic, nie wiedziałem... i tak mu gratuluję ![]() Pozdro Karrak
Ostatnio edytowany przez Lord Karrak - 15-11-2005 o 23:44. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 05 2004
Lokacja: New Jersey
Stan: Niegrający
|
![]() bardz bardzo alto beardzo ale naprawde bardzo sie przyda penwie jakis modek to przekleji do poradnikow
P.S dobra robota ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 05 2005
Lokacja: Szlachta Wrocław
Wpisy bloga: 1
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Laughing Octopus
Profesja: Royal Paladin
Świat: Guardia
|
![]() Widzialem jeden poradnik na tym forum , i stwierdzam że jest do dupy .. ten jest spoko , wszystko jest pokazane i opisane od podstaw , nie trzeba do wszystkiego samemu dochodzić ( ja niestety musialem ,dawne czasy ..) btw. gratz dobrego poradnika , napewno wielu forumowiczy z niego skorzysta ..
Ostatnio edytowany przez Draconis Dragontooth - 16-11-2005 o 06:17. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Świetny poradnik lepszy od swojego poprzednika, wielkie Gtz sądze że mi się to przyda
![]() @EDIT: w pierwszym linku. . ."Nie można wyświetlić strony" ale pozatym było by Spox
Ostatnio edytowany przez -=HuRu=- - 16-11-2005 o 06:57. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 12 09 2005
Lokacja: Zambrów
Imię: Knight of Xanterus
Profesja: Elite Knight
Gildia: White Eagles
Świat: Xantera
Poziom: 81
Skille: 83/77
Poziom mag.: 6
![]() |
![]() spoko poradnik mam tylko pytanie na SnagIt 7.1 tak samo sie robi??
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Zbanowany
|
![]() Cytuj:
Btw zamiescilem z tego wzgledu tutaj bo "nooby" nie umieja szukac po forum i spammuja postami jak zrobic filmik ***** Ostatnio edytowany przez Masat - 16-11-2005 o 12:57. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 04 2005
Lokacja: Świebodzin
Stan: Aktywny gracz
Imię: Lord-Saimon
Gildia: Last Samurais
Świat: Iridia
Poziom: 42
Skille: 73/45
Poziom mag.: 15
![]() |
![]() tyle to ja kiedys sam odkryłem ale gdy dodaje muze do filmu to mi sie pogarsza grafika filmu :/ da sie cos z tym zrobic?
![]() |
#10 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Ja mam coś podobnego , nie pograsza mi się grafa ale za to filmik się troszke przycina i spowalnia .. widocznie to przez dodanie muzy .. nie wiem ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Użytkownik Forum
Lokacja: Białystok
Imię: Lucyonio Sharigod
Profesja: Druid
Gildia: Iluzjonisci
Świat: Celesta
Poziom: 41
Poziom mag.: 51
![]() |
![]() ejj mozesz na jakis inny serv dać bo na rapidshare limit mam
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
mam athlona 2.8 giga , karte radeona 9600 pro 256 mb , i 512 ramu ,także wątpie ze to coś od kompa (bo chyba najgorszego to nie mam nie ? ) trudno się mówi , mi tam te zawiechy nie przeszkadzają .. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Guest
|
![]() Przydatny. Duzo wiedzy streściłes
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 08 2005
Lokacja: warszawa
Imię: Hominis-Nocturna
Profesja: Knight
Świat: Celesta
Poziom: 35
Skille: 80/80
Poziom mag.: 5
![]() |
![]() Cytuj:
Moja mała działalność: http://rapidshare.de/files/5984162/Ogame2*****.html http://rapidshare.de/files/5974503/B...thers*****.html http://rapidshare.de/files/6399881/alpini_ci*****.html http://rapidshare.de/files/7738090/s...i_III*****.html http://rapidshare.de/files/7738446/T...squad*****.html http://rapidshare.de/files/7738731/Klasa_III_E*****.html
![]() ![]() Ostatnio edytowany przez Hominis nocturna - 16-11-2005 o 23:41. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Użytkownik Forum
Lokacja: Świebodzin
Imię: Lord-Saimon
Gildia: Last Samurais
Świat: Iridia
Poziom: 42
Skille: 73/45
Poziom mag.: 15
![]() |
![]() własnie chodzi o to ze ja mam celeronwa 2,6 i inne dobre pierdoły a jak dodaje muze do mi sie pogarsza grafika filmu tak ze nawet na fotach niewidac nicku postaci itp
![]() |
#17 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 11 2005
Lokacja: Moskwa
Imię: Vasili Astaroth
Profesja: Brak (Rookgaard)
Świat: Kyra
|
![]() Poradnik może być ale dałeś kilka rzeczy moim zdaniem nieprawidłowych. Nie wiem jak wygląda ten twój darmowy SnagIt Serial czy jakoś ale bazując na mojej normalnej wersji śmiem twierdzić, że powinieneś podać jak zrobić wmv a nie avi! Tylko spójrz na opcję którą wymieniłeś (Record a video of the screen) mam na myśli najedź kursorem i ci sie pojawi dymek z napisem "Output-AVI-Auto Configuration" i gdzie tu wmv? Możliwe, że się mylę bo nigdy nie patrze na zapis przed wmm i moim zdaniem najlepiej zaznaczać Region to file. Jak się mylę to proszę mnie upomnieć będąc miłym a nie agresją.
P.S. Tak wogle sam chciałem takie coś zrobić, ale przez to, że nie widziałem za dużo pytań ani próśb na temat ***** postanowiłem zrezygnować. P.S.2. I jeszcze chciałbym dodać, że problemy z widocznością po dodaniu muzyki najprawdopodobniej są spowodowane tym zapisem pod Record a video... a nie Region to file.
"Ja nie skamlę, nie, Ja pluję w twarz, Jestem śmieszny Czort, więc śmieje się" Ostatnio edytowany przez Thornhill - 17-11-2005 o 14:03. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Użytkownik Forum
|
![]() ten...mam taki problem bo jak zrobie filmek .avi w tym pierwszym programie to jest ok...jak go potem zapisze w ***** to mi sie pogorsza jakosc ALE w ten sposob ze mam wszystko strasznie jasne i nic ni ewidac...ten sam filmek innym dziala normalnie... :/
@EDIT: I JESZCZE JEDNA WAZNA RZECZ...JAK CHCE DODAC JAKIS EFEKT ZAMYKA MI SIE MOVIE MAKER :/
Tak, staram sie byc wredny. Thoria ma to cos ^^I niech sie sama z tym meczy ![]() ![]() Ostatnio edytowany przez Vorph - 17-11-2005 o 21:33. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Guest
|
![]() Czy może mi ktośpodać seriala do SnagIt??
|
![]() |