|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Guest
|
![]() Witam.
Mam do was sprawe. Być może forum nie jest odpowiednie, ale cóż. A więc: Mam lagi xD. Czytałem gdzieś na forum, że należy sprawdzić ping wpisując w Uruchom... ping -t wp.pl . Podobno jesli ma się ping okolo 20-30 to lagów mieć sie nie powinno. I teraz mam taka sprawe. Bo u mnie to jest różnie z tym pingiem. Czasem jest 28, czasem 46,89 itd. Niestety nieraz zdaza się ze kilka razy pod żąd mam podand 300, a w sytuacjach krytycznych jednorazowo nawet okolo 1500 !! ![]() I teraz tak. jestem podłączony do sieci bezprzewodowo. Zdaje się, że łącze jest tam DSL. Czy to w jaki sposób jestem podłączony do sieci kabel/radiówka ma znaczenie na ping - intensywność lagów ?? Plz o odpowiedz ludzi na tym dobrze znajacych sie ![]() jesli ktoś odpowie to nie pomoże tylko mi ale także innym użytkownikom forum (mam nadzieje ![]() |
|
![]() |
#2 |
pokrzywa
Data dołączenia: 24 06 2004
Lokacja: malopolska
Stan: Niegrający
Imię: Lobo Destrojer
Profesja: Knight
Gildia: Messangers of Chaos
Świat: Solera
Poziom: 111
Skille: 94/92
Poziom mag.: 7
![]() ![]() |
![]() tak, sam mam radio i to jest loteria, na jakos polaczenia wplywa tysiace czynnikow [ ilosc osob z tej sieci, pogoda, jakosc anten, jakosc softu, odleglosc od nadajnika, 'pole widzenia' ect ]
radio sie nadaje do przegladania poczty a nie do grania online [ mowie o wiekszosci uslogodawcow tego typu ] |
![]() |
![]() |
#3 |
Guest
|
![]() Thx za odpowiedz xD. No ja jestem oddalony o jakies 25metrów od nadajnika. Niedługo mam przejść na kabel. Jak myslisz czy ping zmniejszy sie i lagi beda mniejsze ?
|
![]() |
#4 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 05 2005
Lokacja: Gdzie mnie potrzebujesz?
Stan: Na emeryturze
Świat: Titania
![]() |
![]() Cytuj:
Pozdro
![]() |