Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Wydarzenia ze światów

Notki

Wydarzenia ze światów Na tym forum możesz porozmawiać o wszelkich ważnych wydarzeniach z Twojego serwera.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 30-11-2005, 10:26   #1
Vroobel AntyN00B
Użytkownik forum

Vroobel AntyN00B's Avatar

Data dołączenia: 16 10 2005
Lokacja: Zgierz (taka 60 tys. wiocha)

Stan: Aktywny gracz
Profesja: Knight
Świat: Silvera
Poziom: 32
Skille: 73/73
Poziom mag.: 5
Pergamin Tracimy server!

Tibia jest grą. Jak wszyscy wiemy, gra jest po to, by bawic, nie smucic. Ja osobiście uważam Tibie, za rozrywkę, grę przy której można zapomnieć choć przez chwilę o codziennych czynnościach, po czym znowu wrócić do obowiazków. Niestety, tę rozrywkę upzykrzaja mi niektórzy ludzie. Otóz jest na Silverze kilka silnych ekipek, co by nie powiedzieć, Power Abuserów, których jedynym zajęciem jest wywalanie innych graczy z expowisk, miasta, a nawet z servera. Nie tylko jest to rodzinka Zenho, o której pisał już moj kumpel. Są też inni gracze, chcący zagarnąć Silvere, dzielących konta (bo jak mozna wytlumaczyc swoich fajnych kumpli, ktorzy raz mówią, że Cie nie znają, a potem rozmawiających z Tobą jak gdyby nigdy nic się nie stało?). Przykłady? Prosze bardzo! Zafe Blon, mój przyjaciel z Tibii, odszedł z Silvery. Dlaczego? ZENHO. Mój drugi kolega, otrzymał kilka listów z żądaniem zapłacenią haraczu. Odmówił. W ciągu jednego dnia, zostal zjechany z 28 lev na 21. Dlaczego? KAZOURNE NAUN I JEGO EKIPA. Można by tak wymieniać bez końca przyklady, bo jest ich wiele. Tylko jaki jest ich cel? Jak wszystkich wykurzą z Silvery, nie będzie się na kim znęcać i od kogo wyciągać haracze.
Co do polskiej gildii, było już ich kilka.Polish Fatality Team, Legion of Silvera i jakaś gildia Unnotables czy jakoś tak. Wszystkie zakończyły się kompletną klapą. Widać, Polacy nisą zdolni do zorganizowania czegoś dobrego. Widać to w mieście, w Tibii, w Polskim parlamencie. A możę jednak? Może w końcu uda nam sie zapomnieć o naszych wadach narodowych i stworzyć wielką gildię? Możliwe... Lecz bardziej prawdopodobne jest to, że wszystko będzie tak jak jest teraz. Czyli niewola.
Vroobel AntyN00B jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 30-11-2005, 14:45   #2
Raijin
Użytkownik forum

Raijin's Avatar

Data dołączenia: 16 09 2004
Lokacja: W Tibii czy w realu?? :D

Raijin ma numer GG 3954134
Domyślny

no faktycznie przydałby sie ktoś, kto by umiał zjednoczyć polaków... :/
Raijin jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 30-11-2005, 15:23   #3
Paxxx
Użytkownik Forum

Paxxx's Avatar

Data dołączenia: 15 08 2005
Lokacja: Wrocław/Popowice

Stan: Na emeryturze
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Guildless
Świat: Valoria
Poziom: ~30
Skille: Unknown
Poziom mag.: xX
Paxxx ma numer GG 7100847 Paxxx ma login Tlenu kistianek@o2.pl
Domyślny

lol niby jaka ^.- i co ty wiesz o Valorii >.>
stary 30-11-2005, 15:40   #4
Vroobel AntyN00B
Użytkownik forum

Domyślny Mierzejow!

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Mierzejow
Proponuję taktykę przyjęta na Valorii.
Co zamierzasz przez to powiedzieć?
stary 30-11-2005, 15:50   #5
Paxxx
Użytkownik Forum

Paxxx's Avatar

Data dołączenia: 15 08 2005
Lokacja: Wrocław/Popowice

Stan: Na emeryturze
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Guildless
Świat: Valoria
Poziom: ~30
Skille: Unknown
Poziom mag.: xX
Paxxx ma numer GG 7100847 Paxxx ma login Tlenu kistianek@o2.pl
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Vroobel AntyN00B
Co zamierzasz przez to powiedzieć?
dziwny post .... na Valorii Oo co niby tam sie stalo ^.- nie zauwazylem wiele
stary 30-11-2005, 16:24   #6
Vroobel AntyN00B
Użytkownik forum

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Paxxx
dziwny post .... na Valorii Oo co niby tam sie stalo ^.- nie zauwazylem wiele
Po prostu chłopak troche przesadzil
stary 01-12-2005, 06:38   #7
Kolidos
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: 30cm od Monitora

Profesja: Royal Paladin
Gildia: Zomo
Świat: Refugia
Skille: 66/33
Poziom mag.: 13
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Raijin
no faktycznie przydałby sie ktoś, kto by umiał zjednoczyć polaków... :/
HEHEH
Polacy (nie wszyscy) mają taką mentalność, że uwarzają, że sami wygrają wojne i nie potrzebuja dowódcy. Tak jest na więszkosci wojen, które Polacy prowadzą 0 zgrania i dlatego je tak przegrywamy, ale jeżeli komuś uda się zjednoczyć Polaków to respekt
Kolidos jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 01-12-2005, 08:08   #8
Vroobel AntyN00B
Użytkownik forum

Strzałka Masz Racje

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Kolidos
HEHEH
Polacy (nie wszyscy) mają taką mentalność, że uwarzają, że sami wygrają wojne i nie potrzebuja dowódcy. Tak jest na więszkosci wojen, które Polacy prowadzą 0 zgrania i dlatego je tak przegrywamy, ale jeżeli komuś uda się zjednoczyć Polaków to respekt
Niestety, musze sie zgodzić z Kolidosem, lecz mimo wszystko Polacy potrafią. Gdyby powstała inicjatywa odejścia WSZYSTKICH lub PRAWIE WSZYSTKICH Polaków z zagranicznych gildii celem stworzenia czegoś wielkiego, byłbym wielce ucieszony.
stary 01-12-2005, 13:17   #9
Crazy Onion
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 20 10 2005

Domyślny

Ja was ludzie naprawde nie rozumiem, co chwile ktos pisze jakies *******y w stylu: polacy!, zjednoczmy sie, obijmy mordy tym zlym szwedom, spalmy tych evul br....etc. i tak az do znudzenia
Macie jakies kompleksy ze sie doagadac nie potraficie czy jak ?. Mi jakos nie przeszkadzalo jak bylem w gilidi ze szwedami, moj najlepszy kumpel jest brazolem, a wy tylko ciagle jeczycie ze polacy to polacy sramto, myslicie ze jak zrobicie wielka, za***ista polska gilidie to nagle PA przestanie istniec, i bedzie bajka ? ...blad !

chillout
Crazy Onion jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 01-12-2005, 15:49   #10
Vroobel AntyN00B
Użytkownik forum

Brak ikony ;/

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Crazy Onion
Ja was ludzie naprawde nie rozumiem, co chwile ktos pisze jakies *******y w stylu: polacy!, zjednoczmy sie, obijmy mordy tym zlym szwedom, spalmy tych evul br....etc. i tak az do znudzenia
Macie jakies kompleksy ze sie doagadac nie potraficie czy jak ?. Mi jakos nie przeszkadzalo jak bylem w gilidi ze szwedami, moj najlepszy kumpel jest brazolem, a wy tylko ciagle jeczycie ze polacy to polacy sramto, myslicie ze jak zrobicie wielka, za***ista polska gilidie to nagle PA przestanie istniec, i bedzie bajka ? ...blad !

Nie zrozum mnie źle, nie jestem rasistą ani kolesiem chcącym aby Polska rządziła we wszystkim, chce po prostu, by sytuacja się wyrównała, żeby wreszcie Tibia bawila, a nie sprawiała ból, bo chyba nie to jest jej celem. Na razie to Polacy głęboko dostają po batach za to że w ogóle istnieją! Wojna od zawsze tworzyła historię świata i uważam, że jest potrzebna, aby równowaga została zachowana. Już czas najwyższy, by Polacy sie podnieśli i pokazali że Polak potrafi!!
BTW; Crazy Onion przedstawił nam właśnie postawę typowego Polaka: "Po co to robić, i tak to nic nie zmieni, etc."
stary 01-12-2005, 17:29   #11
Markizek
Użytkownik Forum

Markizek's Avatar

Lokacja: Zgierz (Wiocha?)

Profesja: Paladin
Gildia: A cioto?
Poziom: 37
Skille: 71/39
Brak ikony

Du c***a pana a co mamy robic jak sie nie wiesz co robic to sie nie odzywaj!.Fakt polacy sie nie potrafia zjednoczyć mam juz dosyć tekstów: eee.... po co mamy robic to POLACY TO JEDNE WIILEKIE N00BY (mało jest normalnych). Potrafia tylko daj cos jestem nowy do c***a tylko to potraficie???

MAM JUZ TEGO DOSYĆ (zaraz zwalą się teksty na mnie:ee... lol zamknij się, ale to jest wolny kraj i mam prawo powiedzieć co myślę!!)

Go,go,go,go to 50 lev!!
Markizek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 01-12-2005, 18:00   #12
Crazy Onion
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Nie zrozum mnie źle, nie jestem rasistą ani kolesiem chcącym aby Polska rządziła we wszystkim, chce po prostu, by sytuacja się wyrównała, żeby wreszcie Tibia bawila, a nie sprawiała ból, bo chyba nie to jest jej celem. Na razie to Polacy głęboko dostają po batach za to że w ogóle istnieją! Wojna od zawsze tworzyła historię świata i uważam, że jest potrzebna, aby równowaga została zachowana. Już czas najwyższy, by Polacy sie podnieśli i pokazali że Polak potrafi!!BTW; Crazy Onion przedstawił nam właśnie postawę typowego Polaka: "Po co to robić, i tak to nic nie zmieni, etc."
buahahahahahha....i o tym wlasnie mowilem
A co do mojej postawy to nie chodzi o to zeby tego nie robic bo to nic nie zmieni tylko o to ze glownie polacy to PA, i nooby . Nie twierdze rzecz jasna ze tylko oni ale osobiscie to najwiecej przykladow widzialem u rodakow. A jeszcze co do ich jednoczenia sie to masz przyklad na furorze co z tego wychodzi kiedy polacy rzadza serwem
stary 01-12-2005, 18:18   #13
Crazy Onion
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Nie zrozum mnie źle, nie jestem rasistą ani kolesiem chcącym aby Polska rządziła we wszystkim, chce po prostu, by sytuacja się wyrównała, żeby wreszcie Tibia bawila, a nie sprawiała ból, bo chyba nie to jest jej celem. Na razie to Polacy głęboko dostają po batach za to że w ogóle istnieją! Wojna od zawsze tworzyła historię świata i uważam, że jest potrzebna, aby równowaga została zachowana. Już czas najwyższy, by Polacy sie podnieśli i pokazali że Polak potrafi!!
BTW; Crazy Onion przedstawił nam właśnie postawę typowego Polaka: "Po co to robić, i tak to nic nie zmieni, etc."
double post
stary 01-12-2005, 18:33   #14
Markizek
Użytkownik Forum

Markizek's Avatar

Domyślny

Cytuj:
buahahahahahha....i o tym wlasnie mowilem
A co do mojej postawy to nie chodzi o to zeby tego nie robic bo to nic nie zmieni tylko o to ze glownie polacy to PA, i nooby . Nie twierdze rzecz jasna ze tylko oni ale osobiscie to najwiecej przykladow widzialem u rodakow. A jeszcze co do ich jednoczenia sie to masz przyklad na furorze co z tego wychodzi kiedy polacy rzadza serwem

Nic nie zmnieni, a nic nie robic to jedno i to samo

Go,go,go,go to 50 lev!!
stary 01-12-2005, 19:08   #15
Vroobel AntyN00B
Użytkownik forum

Evul Odpowiedź...

Nie zrozumcie mnie źle, ja tylko chce po prostu, aby Tibia bawiła (zresztą taka jest jej rola), a nie jak dotychczas sprawiała stres . Nie chce koniecznie przywracać pokoju tego siłą. Uważam że każda gra powinna stanowić rozrywkę, bawić, lecz niestety niektórzy nie chcą sie bawić z innymi. Chcą Tibię na wyłączność. I nie chce się tu z nikim kłócić.
stary 01-12-2005, 19:40   #16
Crazy Onion
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Markizek
Nic nie zmnieni, a nic nie robic to jedno i to samo
ehh, nie rozumiesz ...sek w tym ze remedium na PA itd. nie jest to zeby zjednoczyli sie all polacy, tylko ludzie o podobnych zapatrywaniach na dany problem. Jest wielu szwedow, angoli, brazoli, belgow...etc. ( takze polakow oczywiscie ) ktorzy nie uskuteczniaja PA, zlodziejstwa itd. i tacy ludzie powinnio sie jednoczyc jezeli juz maja
stary 01-12-2005, 21:31   #17
Markizek
Użytkownik Forum

Markizek's Avatar

Domyślny

Cytuj:
ehh, nie rozumiesz ...sek w tym ze remedium na PA itd. nie jest to zeby zjednoczyli sie all polacy, tylko ludzie o podobnych zapatrywaniach na dany problem. Jest wielu szwedow, angoli, brazoli, belgow...etc. ( takze polakow oczywiscie ) ktorzy nie uskuteczniaja PA, zlodziejstwa itd. i tacy ludzie powinnio sie jednoczyc jezeli juz maja

Chyba nie wiesz co mówisz ja nie mówie ze "Polacy chodzcie za***ac BR SWE itp. Tyko może sprubójemy coś zrobić połonczyć się w coś........ ale cóż....

Go,go,go,go to 50 lev!!
stary 01-12-2005, 22:08   #18
Crazy Onion
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Markizek
Chyba nie wiesz co mówisz ja nie mówie ze "Polacy chodzcie za***ac BR SWE itp. Tyko może sprubójemy coś zrobić połonczyć się w coś........ ale cóż....
Nie twierdze ze tak mowisz ( zreszta kierowalem to przede wszystkim do Vroobelka i jemu podobnych ), ale chodzi o sama bezsensowna ( moim zdaniem ) idee laczenia sie ludzi tylko dlatego ze sa z jednego kraju
stary 02-12-2005, 06:37   #19
Tarny
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 26 06 2005

Domyślny

No własnie, czesto spotyka się jakieś idee na temat PL, SWE, BR etc. Wkurza mnie jak ktoś ciągle pisze "Szwedzi to PA" albo "BR nooby" no i "Polacy potrafia". Jeśli potrafią to niech to pokażą, a nie każdy [prawie każdy] tylko na forum troche pobluzga, wysmieje pvp kogoś innego, dopisze kilka zdań jaki to on nie jest wyśmienity.

Trudno, brakuje nam zgrania, ale czy nie brakuje nam czegos jeszcze? Szacunek dla innych narodów? Albo do samych siebie? Nie chodzi mi o to, żeby szanować PA, ale kilka osób PA szwedów wcale nie oznacza, że wszyscy szwedzi to power abuserzy. W moich oczach tak to wygląda.
stary 02-12-2005, 06:43   #20
Dolor
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 29 07 2005

Stan: Na Emeryturze
Domyślny

Sluchajcie polacy po 1. sa niezgrani.
Planowalismy stworzyc na Silverze gildie ale chyba wybralismy nieodpowiedniego lidera juz nie mowie kogo. Ale jak sie z nim umawialem ze ma to byc guildia polakow 30lvl+ to na nastepny dzien zaowarzylem jakiegos kolesia na 7 lvl na 6 i wogule. Puzniej jak dalem mu propozycje kogo ma przyjac to nie chcial tylko dlatego ze nieznal.
Jedno co polakom jest potrzebny czlowiek ktory budzil by szacunek i byl przyjacielem dla wszystkich.

Aha czesto podczas wojen jak sa jakies bitwy to polacy poprzez to ze sa malo zgrani uciekaja gdzie sie da (nie mowie ze wszyscy bo niektorzy walcza do konca
http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=57155
to jest przyklad tego ze polak potrafi \filmik powstal niedawno pare dni temu na silverze /

Ostatnio edytowany przez Dolor - 02-12-2005 o 06:45.
Dolor jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania