|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Zbanowany
Data dołączenia: 15 10 2004
Lokacja: Ab'dendriel
Stan: Niegrający
Profesja: Knight
|
![]() Mam problem po wlaczeniu komputera.. Glosniki nie dzialaja io nie rozumie, jakby co to glosniki sa podloczane i wszystko jest na gites ale jakos nie dzialaja, Usuwalem tylko BitFindera i niewiem dalej o co chodzi
![]() Prosze aby mi wytłumaczyc Dobrze i Zrozumiale, poniewaz nie chce duzo pisac w tym temacie ![]() |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 08 2005
Lokacja: opole
![]() |
![]() hmmm ja mialam raz tak ze jeden glosnik przestal dzialac. Okazalo sie po jakims czasie ze kabel "przecielam" biurkiem i dlatego nie dzialal. Do tej pory nie zrobilam tego i dziala mi tylko jeden...
![]() hmmm... ostatnio jak przestaly mi dzialac to poprostu na Real playerze mialam sciszone i automatycznie sciszyl sie winamp czy cos takiego 0o ale ja sie i tak na tym nie znam |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 04 2005
Profesja: Elite Knight
Świat: Xerena
![]() |
![]() Może być pare możliwości, dlaczego głosniki niedziałają, gniazdo w karcie dzwiekowej może być rozwalone, kabel moze byc połamany, wtyczki uszkodzone.
Proponuje sprawdzaj klejno i eliminuj błędy ![]()
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
|
![]() W okolicach zegara systemowego powinienes miec taki glosniczek. Kliknij ze na to i zobacz czy nie masz wyciszonych glosnikow.
Jezeli nie masz tego glosniczka, to poszperaj w panelu sterowania. Wyciszone glosniki w taki sposob strasznie dezorientuja. Taka sama sytuacje mialem pare dni temu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Guest
|
![]() Nie robiłes moze formata? Jesli tak to moze zainstaluj sterowniki.
|
![]() |
![]() |
#6 | |
Tupac Legacy
Data dołączenia: 05 12 2004
Lokacja: Olsztyn
Stan: Na Emeryturze
Imię: Midurion
Profesja: Elder Druid
Świat: Furora
![]() |
![]() Jest pelno powodow. niektore z nich to:
1. uszkodzone gniazdo na glosniki - rozwiazanie: kupno nowego lub naprawa starego 2. uszkodzone glosniki - rozwiazanie: jak powyzej-wymiana lub naprawa 3. wyciszone (zewnetrzenym pokretlem, w komputerze: na pasku zadan, w winampie czy innym odtwarzaczu) - rozwiazanie: podglosnienie dzwieku ![]() 4. brak sterownikow (mogles przez przypadek skasowac) - instalacja sterownikow 5. Czasem zdarza sie, ze po wlaczeniu kompa nie ma dzwieku badz jest strasznie zaklocany (dzieje sie tak najczesciej przy karcie slabej jakosi) - wymiana karty dzwiekowej lub resetowac kompa (mi sie to rzadko zdarza wiec resetuje) 6. np. W Windowsie 98 (na innych nie mialem tego problemu, ale byc moze tam tez moze sie taki problem pojawic) dzwiek wogole nie wiadomo z jakiegos powodu nie dziala i trzeba sterowniki od nowa instalowac, byc moze jest to spowodowane nierozpoznawaniem przez system sterownika w pewnych okolicznosciach ![]() ![]() ![]() Mam nadzieje, ze jest to ktorys z tych problemow i uda Ci sie to naprawic ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
|
![]() Btw. jak mi przestał działać prawy głośnik to go porządnie walnąłem otwartą dłonią od góry i teraz działa. Sproboj
![]() Sprawdz czy nie podłączyłeś ich przypadkiem w gniazdo na mikrofon. Może ostatnio odłączałeś kompa i źle podłączyłeś?
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 05 2005
Lokacja: stare pudelko pod monopolowym
Stan: Na emeryturze
Imię: Długie Włosy w Nosie
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Szambiarze
Świat: Mój nos
Poziom: 1mm
Skille: 85/50
Poziom mag.: 19
|
![]() 1.Najprawdopodobniej zmieniłeś coś w ustawieniach głosu nie zawsze są a pasku zadań są w panelu sterowania .
2. Idź do Mamy i poproś aby powiedziała coś do ciebie i dowiesz się czy musisz leczyć słuch. 3.Może komórka leży obok albo jakiś magnes.
![]() [01:39:41] matkow21 napisał(a):no dobra jesteś pedałem cieszysz się? [01:39:42] grim1234 napisał(a):no ja jestem caly czas |
![]() |
![]() |