|
Notki |
Mainland Wielki i tajemniczy kontynent... Tutaj odkrywamy jego tajemnice... |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 11 2005
Lokacja: Wrocek
Stan: Aktywny gracz
Profesja: Druid
Świat: Mythrera
Poziom: 14
Poziom mag.: 11
![]() |
![]() może mi ktoś wytłumaczyc jak z mnimi gadac
![]() ![]() P.S. moze to i glupie pytanie ale podkreslam ze to watek dla poczatkujacych ![]() |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 25 11 2005
Lokacja: Szczecin
Profesja: Knight
Gildia: Guardians Sky
Świat: Luminera
Poziom: 21
Skille: 43 axe
Poziom mag.: 3
![]() |
![]() hehe
jak chcesz zagadac z npc to musisz mu napisac -hi/hello/hiho(w Ab można Ashari ![]() -buy/sell (objekt jaki kupujesz/sprzedajesz) -yes -bye ![]() proste ja tam sie nauczyłem patrząc na innych... nara -.- |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 11 2005
Lokacja: Stalowa Wola
Stan: Na emeryturze
|
![]() mozesz tez spytac o "job" jaki npc ma zawod lub co robi nie ktorzy reaguja na "quest" i takie rozne
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() beholder mowilem ze kupowac umiem
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 06 2005
Lokacja: Kraków, cause....... Postów: -1
Stan: Zbanowany
Imię: A wiesz...
Profesja: Rookstayer
Gildia: Jesteś taki...
Świat: Mądry...
Poziom: hyh
Skille: Serio
Poziom mag.: :>
|
![]() Trzeba z nimi rozmawiać grzecznie. Przykłady: "f*ck you!", "u r bicz" itd. itp.
Głupi temat;/
![]() |
#6 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
@Topic: Wiesz juz jak kupowac. To dobrze. Na inne tematy rozmawia sie identycznie tylko, ze mowi sie co innego. Tak jak bylo powiedziane, gdy napiszesz 'job' NPC powie Ci czym sie zajmuje/kim jest. Gdy napiszesz 'quest' NPC moze odpowiedziec, ale nie musi. Nie kazdy NPC zwiazany jest z jakims questem. Rozmowe mozna tez kontynuowac. Tzn. jesli przykladowo NPC zacznie mowic cos o krolu, to mozesz napisac 'king', a NPC prawdopodobnie bedzie kontynuowal temat. I tak dalej, i tak dalej. Rozmawianie z Tibijskimi NPC jest bardzo przydatne, w wielu przypadkach zabawne. =) Ostatnio edytowany przez Kajulec - 07-12-2005 o 08:56. Powód: kosmetyka posta |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 09 2004
Lokacja: Węgorzewo/Gdańsk
![]() |
![]() Warto tez zwracac uwage na kluczowe slowa jakie wypowiada NPC i umieszczac je w swoich pytaniach. Mozna sie bardzo ciekawych rzeczy dowiedziec. Jak poznac slowa kluczowe - na czuje, ale trzeba jako-tako rozumiec jezyk angielski
![]()
![]() |
#8 | |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Cytuj:
![]() I dzieki wam za pomoc teraz przynajmniej napisze "job" zamiast wymyslac teksty typu "what you can" <lol> |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 25 11 2005
Lokacja: Szczecin
Profesja: Knight
Gildia: Guardians Sky
Świat: Luminera
Poziom: 21
Skille: 43 axe
Poziom mag.: 3
![]() |
![]() mozesz jeszcze rozmawaic ze straznikami w miastach
![]() ale grzecznie prosze -hi (on/a)-LONG LIVE THE KING/QUEEN!! -fuck you -this is! i wtedy bedziesz sie ladnie swiecil i bedziesz "poswiecony" przez straznika jesli jestes niewierny krolowi czy tam krolowie to bedziesz sie swiecil jak choinka na swieta a potem ujrzysz piekny bialy napis : You are dead. ale i tak jest super ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
|
![]() A myślicie, ze ile było takich topiców?(większosć zapomniana) Dlatego twierdzę, że jest głupi. Zresztą bardzo mądrze - bronić spamerski temat.. n/c..-.-"
@up "This is"? Raczej Take this..
![]() |
#11 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Master Alucard
|
![]() Ostrzegam. Jezeli zrobi sie z tego jeden wielki offtop to temat zostanie usuniety/zamkniety
I am Sirius son I am the infinite space I am the most conquering One Ostatnio edytowany przez Shinjix - 08-12-2005 o 09:14. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Spokojnie plz.
![]() Sa jeszcze jakies komendy do NPC??? |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Użytkownik Forum
|
![]() Ba. Ale nie podstawowe tylko.. hmm.. złożone..;P
Np. dużo zareaguje na pytanie "Excalibug". To jest taki quest. Nooo.. poza tym, każdy(prawie) NPC jest do czegoś większego stworzony. Idziesz do Bezo, mówisz np. "dragon", a on ci opowiada kawal o smoku. Podobnych przykładów jest wiele. Edit: Uff.. z powodu błędu na Tibi.p, myślałem, że bedzie tu z 7 moich postów.. na szczescie tylko jeden ![]()
MOJE CELE NA FORUM: [x]mieć wazon [x]mieć sexy wazon [ ]mieć super sexy wazon [ ]2 posty Ostatnio edytowany przez MATI9630 - 08-12-2005 o 18:42. Powód: ^,^ |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Użytkownik Forum
|
![]() Ja długi czas słuchałem historyjek tego wędrowca opowiadającego o Czerwonym Legionie, czy jakoś tak [ten co spaceruje przy ognisku nieopodal cmentarza po drodze z Carlin do Northporth]. Tibra z Carlin reaguje też na dużo słów. Powiedz też do Seymoura na Rooku coś miłego - np. f*ck you, lub u are bi*ch - fajny efekt. Ta sama zabawe, ale nieco niebezpieczniejsza, jak powiesz do królowej Carlin:
-hi queen [czy jakoś tak, nie reaguje na hi] -<jakieś przekleństwo po angielsku> ...ale nie rób tego przy ludziach, jeśli nie lubisz dedów ^^